Vintips till sommarens rosekvällar


Belle Blush är ett uppfriskande rosévin, gjort på Zinfandeldruvor från Kalifornien. Med toner av jordgubb, hallon och vattenmelon.
Belle Blush passar lika bra till sommarens alla aktiviteter! Varför inte till en mysig brunch, en picknick i det gröna, till midsommarens dukade bord eller till det fantastiska sommarbröllopet!
Boxen är inte bara fantastiskt vacker, den är också lite mindre (1,5 liter) och behändig att ha med sig!
Trevlig sommar!
Läs mer om Belle Blush här!
Presenteras i samarbete med Belle Blush

0
0

Skön cykeltur och kolla dessa bakverk


I morse var vi uppe redan vid 06 och Janne skulle bli hämtad före sju då dom åkte till Marbella idag. Enkelt att ta sig, nu har dom redan landat och vi har skickat bilder och mailat från planet. Teknikens under. Älskar flyga när man har wifi.
Jag har hunnit varit ute på en cykeltur och idag blev det 3 mil. SKÖN känsla att ha bra tempo och inte vara trött efter. Mådde prima! Sedan är det förstås mer än dubbelt så långt på lördag när vi kör loppet. Jag ska köra ett par explosiva, snabbare pass i början på veckan för att få en kick, sedan vila, träna lite lugnare men absolut inte vara helt still. Äta mer kolhydrater och dricka mycket vätska. Hoppas mina knän inte bråkar, idag gick det hur bra som helst. Någon mer som cyklar Göteborgsgirot?
Vackert och soligt i Göteborg.Sjukt snygg i hjälm.. men livsfarligt att cykla utan. Kompressionstights, har även korta och en topp. Minns när jag skrev om dessa kläder förra sommaren. Om hur bra dom är för det sätter fart på blodcirkulationen, bättre återhämtning mm. Det är roligt att se nu att det är väldigt många som tränar i kompressionskläder. Här inne på bloggen var det några som skrev riktiga skitkommentarer, inte ren åsikt utan mer negativa läsare som skulle ha något att gnälla på. Kanske ni också har testat dessa plagg nu? 😉 Vi tycker olika, så är det med mycket. Men innan man har testat något tycker jag kanske inte man ska gnälla.  Man behöver inte investera i dyra kläder för att träna. Men för mig gör det mycket att hitta kläder som är roliga, snygga,  sköna och dessutom har flera funktioner än att skydda kroppen. Smart!
Dessa kläder kommer ni kunna köpa till rabatterat pris längre fram. Mxdc sport är märket.
Nu har jag duschat, ätit och ska strax möta mina girls! Idag ska vi nämligen bo på hotell och min syster Linnea ska också med. Vi ska gå en sväng på stan, sedan äta något gott.


Igår hade vi middag hos mamma! Så kul att träffa mormor, morfar och syskon. Linnea bor i Gbg så hon var inte med dock.

Kolla dom små söta tårtorna. Ska jag fråga mamma om recept?  Det är dadlar, cashewnötter, kakao, kokos, avocado mm . Jättegod!
Roligt att Janne hann upp också efter sin hockeyavslutning.

Tycker morfar tycker det är roligt, dom sitter och pratar om livet och det är så kul att dom fortfarande alltid kommer med och  hänger i. Morfar är 88. =)
Nu ska jag sätta fart!

Ha en fin lördag och njut av vädret.
Pöss

21
0

Emma Igelström och Magnus Carlsson!


Oj oj. Detta inlägg låg i utkast utan att blivit publicerat. Inte konstigt jag inte hittade det.
God morgon lördag! Har varit uppe sedan 06 och pussat och druckit kaffe med min darling som åker till Marbella nu på morgonen. Borta till onsdag och jag saknar honom redan. Vet så många par som säger det är underbart att vara hemma själva eller när deras partner åker iväg. Jag fattar inte…. jag tycker det är skit att längta men vet att det är bra. Sedan kanske särbo och inga barn ihop är knepet 😉
Här kommer del två från vår fantastiska dag på Svenska mässan när Nordic Wellness körde ett gigantiskt träningskonvent. Vill tipsa er om dessa föreläsare.
Jag har tidigare skrivit om dom två första föreläsningarna med Tobias Karlsson och Sabina Dufberg.
Den tredje föreläsningen jag valde att lyssna på  var Emma Igelström. En av världens bästa simmare genom tiderna.
Föreläsning :
All in- När livet blir allt eller inget”.
En föreläsning om att hitta sin väg, att våga byta riktning och släppa kontrollen. Emma

ger dig handfasta tips och råd på hur du med rätt tankesätt och valet att själv ta kommando över ditt liv kan maximera din potential på alla plan i livet.
Någon som lyssnat på när Emma föreläst? Jag var helt tagen. 
Emma berättade om sin barndom och uppväxt, om hur hon redan som 6-åring sa att hon skulle bli bäst i världen i simning och att hon älskade vatten.  Hon berättade om hur mycket hon tränade, hur hela  hennes liv styrdes enbart för en sak- Bli bäst i världen. Hon hade bra ett mål. Att hela tiden bli bättre.
Hon fick oss alla att bli berörda, det var total knockout och jag tror många känner igen sig fast vi inte är på något sätt i närheten av henne elitnivå.
Hon berättade om när hon stod på prispallen, att hon bara kände en tomhet och inte kände någonting. Hur hon till slut till och med ville ge upp allt, om att inte orka med pressen,  att hon aldrig  var riktigt glad, trots hon vann det hon alltid hade drömt om.
Vi fick också lyssna på när hon modigt och starkt berättade att hon en dag inte vill leva mer. Att hon bara kände en hopplöshet, att hon vill få ett slut, om hur hon ville avsluta sitt liv. I vatten.
Just den där dagen är svart av minnesluckor och alkohol. Hon överlevde och vaknade upp på akuten, där bestämde hon sig för att ta kommandot över sitt liv och börja leva tack vare hennes kompis som räddade henne.


Hennes föreläsning var fantastisk. Att lyssna på någon som med så stark känsla berättar om hur man klarar av att vända, att acceptera och ta tag i livet och börja leva igen var så starkt. Jag blev väldigt berörd.
Får ni tillfälle, gå och lyssna på henne!
Sista föreläsningen jag var på var Mattias reck.
”Effektiv konditionsträning” 


Hur tränar du upp din kondition och uthållighet på bästa sätt? Vad säger den senaste forskningen?
Hur ska du tänka beroende på vilka mål du har? Hur kan styrketräning och kost hjälpa din träning? Proffscyklisten Mattias Reck ger sin syn på saken!
Under den här föreläsningen fick vi massor av tips hur du tränar kondition på lite högre nivå. Hur du kan förbättra den ännu bättre och vi fick väldigt många bra tips från ett proffs. Riktigt intressant när man är i gång och tränar och vill förbättra, hur man ska äta mm mm. Om uthållighet, att tex köra tuffa intervaller laddat med mycket energi (kost) en dag för att dagen efter köra med ”halvtom” när du börjar. Vila tredje dagen.


Intervaller har även en effekt på uthållighet, dom kan ge dig det där lilla extra för att komma i toppform.
Eftersom jag ska cykla Göteborgsgirot nästa helg var det extra roligt att lyssna på Mattias. Han gav många bra råd!
Huvudsaken är att du tränar med lite högre intensitet i kombination med lite mer återhämtning. Man ska tex inte bara vila veckan innan ett lopp förstås. 


Rent generellt är min erfarenhet att den genomsnittliga motionären vilar lite för mycket innan sitt stora lopp. Att låta bli cykeln 5-7 dagar innan man ska prestera, gör att man tappar några av de procent man tränat upp, vilket ju är synd om man har ambitioner. Var alltså inte rädd för att köra nått lite kortare men högintensivt pass 3-4 dagar innan. Detta i kombination med något lättare pass medan du vilar upp dig, gör dig troligtvis bäst förberedd. 
Jag fick mycket tips och många bra råd av Mattias. Lyssna på honom om ni får tillfälle. Riktigt duktig.
Sist men inte minst på den här fantastiska dagen uppträdde Magnus! Vilken avslutning!Han körde järnet på scen och tror han brände av mer energi än ett hårt spinningpass. Han berättade även lite om hans resa, om hur han tagit tag i kost och träning för två år sedan och gått ner över 20 kg! Helt fantastiskt bra jobbat! Ska man dessutom orka dansa, jobba mycket och hålla ett högt tempo är det A och O att vara i form. Det går liksom inte komma undan det.
Jag tycker det är långt från ytligt att prata om hur viktigt det är med hälsan. Man hamnar ofta kanske i mönster, dåliga vanor. Vågar inte ställa sig på vågen för man vet att den kanske visar 15 eller 20 kg för mycket…… Då blundar man hellre och äter en bulle som tröst. Man bryr sig inte. Diabetes, hjärtsjukdomar, högt blodtryck mm. Tänk på sjukdomar vad det kan ställa till det om man bär på kraftig övervikt.
Precis som Sabina Dufberg pratade om, man MÅSTE bryta mönstret. Tänk långsiktigt och det är hjärnan som måste tränas först och främst.
Tack Magnus för ett grymt framträdande med högt tempo och underbara gamla schlagerlåtar. Han har en del i sitt arkiv…


Hann med att säga hej och kram innan det var dags för dom att åka tillbaka mot Sthlm igen för mer jobb. Älskade vänner!
Bilder lånade från Magnus blogg.

Mats Carlsson


Foto: Mats Carlsson

Mats Carlsson


Foto: Mats Carlsson

Mats Carlsson


Foto: Mats Carlsson
Ni som följt min blogg under några år kanske minns att jag och Magnus tidigare bloggade på amelia. Nu har han äntligen en egen blogg! Förutom att vi får följa med han på turnén i bloggen tipsar han mycket om kost och träning. Mats och Magnus brinner också för att dela med sig av sin resa dom gjort tillsammans. Mycket inspirerande och peppande som ni måste kolla in. HÄR hittar ni Magnus blogg.
GRATTIS också till Guldskivan för Möt mig i gamla stan!
Har suttit uppe och jobbat lite efter Janne åkte vid 07, hade tänkt krypa ner igen men blev pigg så jag tror nog att jag tar på mig träningskläderna och ger mig ut och cyklar lite.
Idag blir det mys med tjejerna och min syster Linnea. <3
Stor kram på er alla!

4
0