• 2015-05-07, 23:45
  • 14

Nej, jag är inte ego och beställt ännu en tavla på mig själv. Kan ju verka ganska galet. Däremot fick jag för ett tag sedan  ett mail med en bild från Kattis Palmnäs som är konstnär. Jag fick först se hennes mästerverk på ett instagramkonto och på den vägen är det. En gemensam vän hade skvallrat att jag tyckte mycket om hennes tavlor och sedan dök mailet upp. Hon hade gjort denna tavla från den bilden jag har i högerspalten här inne på bloggen som  Mats har fotat. (Kolla hans snygga hemsida förresten. ) Första bilden jag fick var med mindre färg, bara som ett porträtt. Då frågade hon om jag gillade lite wild and crazy med mer färg-  YES svarade jag då. Rosa, Turkos och lite galet är något jag gärna har på väggarna. Alla mina möbler och inredning är annars vitt, grått, svart och beige. Låter kanske trist men jag vill hålla mig till jordfärger på möblerna, sedan gärna färg på tavlor. Hur har ni hemma? Gillar ni färger? Berätta!

Gissa om jag höll på att svimma när jag packade upp denna när den kom hem.

DSC_0504-2

Visst är den snyggt gjord? Kattis Palmnäs heter hon, bor i Göteborg och gör otroligt vackra tavlor.

Tusen tusen tack för en så fin överraskning. Nu ska jag beställa en på tjejerna, dom ska själva få bestämma kort. Inte enkelt annars ;) Gillar när det inte är rena porträtt, men man ser vem det är. Denna blev så cool tycker jag.

Tips- Ni måste kolla in hennes konst. HÄR har ni hennes facebook. Kika även in på hennes instagram får ni se vad fina tavlor hon gör. kattispalmnas heter hon där.

Idag har jag varit på salongen och direkt efter upp till trafikskolan där vi skulle gå handledarutbildning med Lisa-Marie. Hon ska börja med sitt körkort och har redan börjat plugga teori. Augusti kommer hon köra igång med lektioner och hennes mål är att ha körkort då hon fyller i början på december. En envis tjej så jag tror det kommer gå bra. Det är tuffa prov nu så det är mycket som krävs och det vet hon. Men har man viljan och längan att få sitt körkort då hon fyller 18 så har man kommit långt. Ni som har tonåringar i samma ålder, är det inte galet? Vi har inga småttingar längre! Både härligt och skrämmande. Hemsk känsla att dom kanske snart flyger ut…

Jag kände mig inte speciellt stöddig när vi pratade om regler, herregud jag har glömt mycket. Undra om man skulle klara teorin nu? Puh. Sedan en liten fortkörningsbot för några dagar sedan. Vilket proffs jag är.

Cyklade en bit innan jag tog tåget till Skövde i morse. Har ätit betydligt mer mat den här veckan och laddar för långt lopp på lördag. Ska bli så kul! (Kanske jag inte tycker efter några mil.) Pasta flera gånger, någon smörgås, mer frukt, mellanmål och mer vätska mm. Rena semesterveckan, haha. Men kroppen behöver fyllas på med kolhydrater och det gör man inte bara dagen innan. Då blir det inte så bra.

IMG_0551.JPG

IMG_0545.JPG

Inbillar mig att det går snabbare med GULD. ;)

IMG_0583.JPG

Dricker även rödbetsjuice, det är inte så gott men jag blandar ut med juice. Då går det ner. Kroppen presterar mycket bättre och syrsätter sig bättre.

Nu ska jag krypa ner, säger god natt och god morgon till er andra.

Skoj att ni gillar vår nya facebooksida till inspirationshelgen! ps Ser att väldigt många delar men skriver trots jag skriver tydligt att det är här inne ni lägger er kommentar. Ni är inte med i tävlingen annars. Så missa inte det. För er skull alltså. =)

Puss

 

 

2015-05-07 Hälsa

Kommentarer

Ann bosvik 5 år sen

hej Johanna! Underbar tavla på dig som Kattis har gjort! Var på en utställning på Nääs (utanför Göteborg) i påskas för att se hennes tavlor. Så härligt med all färg!
På några av dina bilder har jag sett en tavla med en ängel på i lite mer pastelliga färger…den är heeeelt fantastisk!!! Vem har målat den? Går den att köpa någonstans?
Jag håller på att göra om hemma i vardagsrummet hade passat så himla bra!!
Ha en bra dag!

Madde 5 år sen

Fräcka tavlor. Har så dåligt med saker på väggarna och har sagt länge nu att jag vill skaffa snygga tavlor, men av någon konstig anledning har det inte blivit av. Kanske dags att ta tag i det nu?

Marita 5 år sen

Jättefiiin tavla ❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Visst är den! <3

Maria Blomström 5 år sen

Bara så läcker tavla ;)

Eva-Marie 5 år sen

Hej
Jätte läcker tavla även om så mycket färg inte hade passat på väggen hos oss.

Marie 5 år sen

Funkar det lika bra att äta rödbetor (tillagade) än i “juiceform” så har jag ett jättebra recept man kan ha till ex. Kött m.m

Skala o tärna/klyfta rödbetorna lägg i ugnsform o blanda med lite olivolja. (Jag brukar göra ganska små bitar – tar så lång tid i ugnen annars)
Sätt in i ugnen tills dom börjar mjukna.
När dom börjar mjukna ta ut formen och strö över “grovsmulad” fetaost… ganska mycket :-)
Sen in i ugnen igen tills osten får en fin gyllenbrun färg.

Ta sen ut formen och strössla över rostade pinjenötter… Voila!
Kombination är suuupergod!! :-) :-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack snälla, vad gott!!

nej, tyvärr är det inte alls samma. Då får man äta flera KG ;) Man måste dricka juicen, det är riktigt riktigt bra och många elitidrottare dricker det före dom ska prestera. Även vanliga motionärer förstås. Man får mycket energi och orkar mer.

Ska göra din rätt ändå.

kram Johanna

marita 5 år sen

nä för skrikig tavla hade varit snyggare i dom grå tonerna precis som ditt hem

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Men eftersom det är mitt hem är det tur vi tycker olika :)

lotta 5 år sen

gogglade hennes namn fick upp hennes sida . va häftiga porträtt på folk å de i dina föärger på fotot va en del som hade å det e super fräckt så duktig konstnär, tavlan e verkligen så snygg å den andra me du haar hon gjort

Helena 5 år sen

Superhärlig tavla – vilket proffs hon är! Jag har en hel del recept på juicer/ smoothies i min blogg och en hel del på rödbetsjuice- du trollar bort smaken med bär och en dadel. Jag blandar hallon, jordgubbar, blåbär eller / björnbär + en skvätt hemmagjord mandelmjölk. Mums!

Lotte 5 år sen

SNYGG tavla!! Den är verkligen jättehäftig och jag skulle kunna tänka mig ha en sån på väggen. Vi har inte mycket på våra väggar… Men vi ska göra ordning tv-rummet så småningom och svärfar har snickrat ett bord till mig som jag köpte färg till igår. Det ska bli mörk bets ovanpå och matta vita ben. Tror det kommer bli skitsnyggt, stolar tänkte jag kolla på loppis.
http://lotte4.blogspot.se

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

JA, det är SÅ coolt med konst med färg på väggarna. Älskar riktiga tavlor. Alla har olika tycke och smak.

Kul att göra ordning själv hemma, låter som om det kommer bli jättebra!

kram och ha en fin helg!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg