• 2015-05-10, 22:06
  • 12

En sådan lördag! Jag var i ett enda lyckorus efter loppet igår. Det är så häftigt att gå i mål! Nu i efterhand när allt landat och jag gått igenom rundan så är det några saker som vi vill ändra på nästa gång. Tex när man stannar. Vi tog alldeles för lång tid i dom första två stoppen, men vi cyklade också i en grupp till en början så det var roligt att prata med dom. Vi var ett team. Vi cyklade på och hade ett bra tempo, jag är så jäkla glad att vi klarade varenda backe. Den i bergsjön var inte så rolig, när man hade tagit sig upp för en backe var det inte långt tills nästa kom.

Läste precis att den här banan på 70 km skulle motsvara lika svår som Göteborgsvarvet. Tur jag inte visste om att den skulle vara tuff innan ;)

912@70

Bilder lånade från GT.se och ni kan läsa mer HÄR från artikeln idag. Mikke Dee var också med i vår grupp och cyklade för Stadsmissionen. Alltid lika trevlig.

alexandrasassi

Alexandra Sassi är van att cykla och hon var vår “mamma” i gruppen i början av loppet när vi körde tillsammans. Vi fick många bra tips och härlig energi från gruppen. Tack!

IMG_0659.JPG

Jag gick i mål på 03:10:33 och då stod vi ändå i depåerna runt 20 minuter så nästa år är målet att köra på 2.40. Stör mig oerhört att jag stannade till på det sista stoppet. Då hade vi 12 km kvar bara. Visste ju att det kan vara “farligt” att stanna men ändå gjorde jag det. Jag hade bra fart, mådde hur bra som helst men så fort jag stannade och skulle ta en bulle och saltgurka blev jag yr, tappade all energi och kroppen hade svårt att få upp tempot igen. Visst är det skumt? Jag skulle självklart bara tagit något snabbt i farten eftersom jag hade bra kraft och kunde köra på. Den sista milen gick av ren vilja, kroppen var inte trött men jag hade svårt att få upp den energin jag hade innan stoppet. Gör inte det misstaget…

Direkt när vi hade gått i mål skrek jag av lycka! Fattar inte att det gick så bra trots allt. Idag är jag bara trött men undrar när smärtan ska komma som alla pratar om? Jag känner inte något alls varken i baken eller i kroppen. Lite trött i handlederna och nacken bara. Så skönt att det gick bra och att må bra direkt efter.

Vill peppa er till att testa något lopp, det ger så mycket tillbaka så man fattar det knappt. Lyckoruset är magisk. Man känner sig som en krigare som kör rakt in i mål.  För inte tala om alla som hejar på överallt. Det ska ni veta, ni som står längst vägen-Jag trodde verkligen inte det skulle hjälpa till men det gör det. Man får en kick och tar i lite till. Tack! I alla tuffa backar peppade vi varann, man hejar på dom som cyklar bakom eller framför. Man orkar ta i lite mer.

IMG_0679.JPG

IMG_0684.JPG

Cykla ett lopp har jag inte ens haft  tanken på att göra, så stort TACK Anette på Stadsmissionen och alla andra som hade hand om oss. TACK för ert fantastiska engagemang och allt det ni gör. Det känns roligt att det det var många som cyklade i gruppen så det samlades in pengar och 80 barn kommer kunna få åka på sommarläger i sommar. <3

Ska även berätta om en grej som jag var med om i början på veckan. Jag vaknade med halsont, hade knallröd hals och fick panik. På onsdagen hade jag fortfarande ont i halsen och var så rädd att inte kunna köra loppet. Jag tog reda på allt man kan för att försöka bli av med det, men virus är lurigt. Det bröt varken ut eller blev bättre. Vet ni vad jag gjorde? Jag har hört att om man hackar gul lök och virar in i en gasbinda och sedan lägger på halsen ska hjälpa. Sagt och gjort. Jag virade om halsen fullt med lök och hade det ringt på dörren hade jag nog inte kunnat öppna. Hade jag varit hos Janne hade jag fått sova på soffan. För jag stank som en hel lökodling.

IMG_0466.JPG

Hela kvällen gick jag med lök på halsen och även dagen efter. Jobbade inte med kunder dock. Vet ni vad. Det hjälpte! Det lossnade mycket från luftrören och det röda i halsen var borta på fredagen. TACK gode gud. Cykla ett sådant lopp med halsont hade inte varit bra. Jag gurglade även mycket med saltvatten, drack vatten med honung mm. Men helt hundra på att löken drog ut skiten.

Janne fick en bild och  undrade vad jag höll på med när jag hade bandage runt halsen, haha!

Man ska inte underskatta husmorsknep.

Vårbalen igår var sprängfylld med vackra människor, god mat och bra uppträdande. Över 300 gäster i smoking och vackra klänningar, ni ska få se bilderna i morgon.

Idag har vi varit trötta och bara tagit det lugnt. Var och lyssnade på Jannes mamma i Skallsjö kyrka där hon uppträdde med schlagerkören. Det var en jättefin konsert med bara schlager. Pampigt och fin stämning.

IMG_0800.JPG

IMG_0803.JPG

Vet inte vad det är med kyrkor, men jag älskar dom.

Nu ska vi krypa ner, ska bli skönt att sova länge. Är redan sugen på att ge mig ut och cykla igen, vet ni något lopp framöver som är kul? Förutom tjejvättern, har redan kollat det och det krockar med eventet vi har på Sankt Jörgen helgen 6e juni. Men kanske något annat?

Hoppas ni haft en fin helg, i morgon kommer vinnaren i Jsquad tävlingen.

Kram!

2015-05-10 Hälsa ,

Kommentarer

AngelicasVärld 5 år sen

Härligt !! Va duktiga ni är! Jag och min man ska cykla SiljanRunt den 6 juni!!! Mitt första cykellopp!! Så kul och spännande.

Charlotte 5 år sen

Hej Johanna! Fått höra sååå många ggr att jag är lik dig. Tänkte att jag måste ju bara kolla! !! Fick ett gott recept oxå på kyckling lasagne:-) gott! Ang utseendet så kan man ju inte se sånt själv, men hårt, där kan jag se. Ha det bra o tack för den som tog mig hit:-)

Camilla 5 år sen

Lycka till i nästa lopp Johanna! <3
Kommer du att klara galant.
Det jobbiga emellanåt när man cyklar olika lopp är när det kommer upp skyltar hur mycket det är kvar.
Det värsta är när det är c:a 5 km kvar, man tycker att det är inte så mycket men det är det, både fysiskt och psykiskt.
Har man då cyklat loppen många gånger så vet man precis vad som kommer och dom olika backarna.
Allra viktigast är att dricka mycket så att man inte blir tung i huvudet.
Håller med dig, sista stoppet ska man aldrig stanna på för man kommer inte i gång sen på samma sätt.
Man lär sig av sina misstag.
Ha en fortsatt bra dag.
Kram <3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Så är det. Jag höll på att stupa av dom där hemska skyltarna, haha! När det stod 5 mil KVAR var det inte så kul ;) När det stod 5 km blev jag lättad men också tungt. Just då är det mycket mentalt som gäller.5 km kändes som 10.
och jag kommer ALDRIG mer stanna på det sista stoppet. Hemsk känsla att börja må dåligt när jag egentligen mådde så bra.

Tack för alla råd! Nästa år tar vi in minst 20 min på tiden och jag är taggad att cykla nytt lopp snart igen.

kram Johanna

Camilla 5 år sen

Hej Johanna!
Du är säkert eller garanterat vältränad och därför känner du inte av någon träningsvärk i varken baken eller övriga kroppen, det är olika från person till person.
Har själv cyklat olika lopp genom åren bl.a. Ringsjön Runt och där gjorde man i bland det stora misstaget att stanna på sista depån, kom knappt upp på cykeln igen och energin var slut.
Så det är allra bästa är att ha något som man kan äta under tiden man cyklar för annars kommer man ur rytmen igen efter sista pausen.
Gällde också att hålla armarna rätt när man cyklade för att undvika värk och även fötterna, fick någon gång mjölksyra i benen och det värkte något himmelskt, inget kul alls.
Ha en fortsatt bra dag.
Kram <3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Exakt så är det. Jag kommer aldrig någonsin stanna i slutet även om det var supersnabbt. Jag fattar knappt hur det kunde bli så efter kört järnet och mått prima i 6 mil. Den sista milen var inte alls lika energisk och rolig men däremot kom “jag tillbaka” lite när det var 5 km för då kopplade hjärnan på- Det är inte långt kvar!!

Bra med tips! och man lär sig! Jag hade sportdryck, grym bars men under några timmar behöver man en del. Jag äter heller inte banan som alla stannande och tog snabbt.

Nu laddar jag för nästa lopp!!

Ha en fin dag, kram Johanna

nettan 5 år sen

Alingsås har en runda på 8 mil. Den ska va bra säger min man. Kolla upp den. Heja heja dig som klarade detta. Grymt gjort! Kram nettan

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack! Ja, Janne sa der också. Vi ska nog köra den! :) kram Johanna

Mia 5 år sen

Vätternrundan är fantastisk! Den är ju full nu men testa halvvätterns 15 mil. Även det ett toppen arrangemang!
I August finns Kalmar Grand pris. 7 eller 14 mil!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Kul!! Kollar upp :))

Loella 5 år sen

Grymt gjort Johanna! Stod och letade efter dig men såg dig aldrig tyvärr. Stod efter kanske 7 km när ni svängde av mot Järnbrott.
Det lägret med Stadsmissionen är en kompis till mig som har hand om. Hon är en eldsjäl och gör ett fantastiskt jobb.
Varje jul samlar jag in pengar på jobbet så köper vi julklappar till familjer som ansöker om hjälp hos dom. Känns skönt att kunna hjälpa till.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Åh, Tack fina du! Vad synd vi inte fick se dig!
Ja, stadsmissionen gör ett makalöst fint jobb.

kram, vi ses den 5e juni!!!! :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Överallt skriker träningsrubrikerna åt oss: Fast mage! Platt rumpa! Bara tio minuter om dagen! Enklaste övningarna! Bilder på en perfekt kropp visar hur vi också kan se ut – om vi också opererar oss.…

Innehåller annonslänkar  Det är bara jag som är med om detta, snurrigaste människan på jorden. Jag har länge letat efter mina svarta gucci glasögon, på något sätt kände jag att de måste…