ANNONS
Integritet på Tailsweep

Chokladbollar med jordnötssmör

/

När jag skrev in chokladbollens dag hamnade jag på Negerbollens dag. What? Jag trodde inte det fanns kvar längre. I alla fall. Dom här små godbitarna finns i många varianter. Jag har gjort en del och ni hittar dom under receptfliken i menyn på bloggen. Efter jobbet idag svängde jag snabbt ihop ett gäng för att testa ett nytt recept jag fick av min kund och bloggläsare Carina. Tusen tack! Jag säger bara WOW vad goda dom blev.
Nötter, dadlar, kakao, kaffe och jordnötssmör. Lite annorlunda och helt fantastiska. Räcker med 1-2 och bra energi tex efter ett pass eller precis innan. Ha med dig ett par till jobbet som mellanmål. Just det där med ”nyttigt godis” tror jag dock ibland man kanske lätt ”överäter” nämligen. Visst, det är frukt men är man känslig för fruktsocker ska man inte äta för mycket. Jag tar 1-2 sedan bra. Äter du kanske alla 15 på en gång, då ska du inte göra dom alls. Självklart betydligt bättre än ett par snickers med vitt socker i.
Eller varför inte göra dessa som tex lördagsgodis?

Mina tjejer gillar dom här nyttigare varianterna på bars, kokosbollar, bounty mm. Då undviker man dessutom vitt socker. Har du dålig mage- Stryp sockret direkt. Pang bort bara.
Jag har slutat helt med godis och efter 3 månaders uppehåll, inte en enda dag som jag har ont  magen. Allt är borta.
Vill ni ha receptet på dessa?


Chokladbollar med jordnötssmör: 
10 urkärnade dadlar. Jag köper krav i lösvikt.
250 gram mandlar
0,75 dl kakao (jag tog 0,5) Köp någon krav, smakar mycket bättre.
3-4 msk jordnötssmör
4 msk kaffe
Mixa ihop allt och rulla i kokos, låt stå i kylskåp.
Jag älskar dom! Tycker om att det är mörkare smak eftersom det är mer kakao och jordnötssmaken… mums!


Trötta i morse var vi allt, men nu är vi i gång. Skönt med kortvecka! Jag ska snöra på mig jogggingskorna och ta mig en kvällsrunda i solen. Skönt att få frisk luft och röra på sig i lagom tempo efter helgen. Ska visa alla bilder från Vårbalen och vi har en vinnare från Jsquadtävlingen i kväll.
Hej så länge!
ps. Några av er frågar om dadlar, om man inte gillar dadlar tex vad man kan söta med. Just dadlar är så bra för att det dels ”fyller ut” bra och det blir en slags kolasmak. Köp dom i lösvikt. Gärna krav. Det går inte jämföra dom andra. Blir något dyrare men jag tycker det är värt att betala mer för bättre råvaror. Ni kommer inte ens känna att det är dadlar. Lovar. Det är ett bra sötningsmedel. En del tar banan som sötning, för min del kan jag inte ens känna lukten så det går inte.
Lycka till! Våga testa.

15
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00