• 2015-05-14, 22:14
  • 44

Nu har jag långt hår igen! Det är 3 år sedan sist men det har varit riktigt skönt att vara helt utan. Jag har ett tjockt hår men nu ville jag testa en ny metod jag aldrig haft så jag vet hur det funkar när jag ska göra det på kunder. Tejp har funnits väldigt länge, jag känner många som har det och det finns för och nackdelar med alla metoder. Man ska hitta den som passar in på just ditt hår. Linda på Main är jätteduktig på just tejphår och sätter i på ett speciellt sätt som jag ville lära mig. Det går snabbt, det smälter ihop bättre, är man känslig är det skönare än vax och micro. Det sliter även mindre, men som med alla metoder, man måste se till att sköta sitt hår. Jag valde det långa, ca 55cm och vågigt. Eftersom jag har mycket självfall och grövre hår passar det bäst.

Här är innan.

DSC_0913

IMG_1004

Det är inte ofta jag sitter på andra sidan stolen, vilken lyx. Men det är inte länge man sitter när man gör med den här metoden. Allt som allt med ihopklippningen tog det 1,5 timma. Då har jag mycket hår. Ju mer hår du har i dig själv, desto mer extensions behöver du för att fylla ut.

IMG_1008

Jag valde Toupema Belgal som jag jobbar med,  har gjort väldigt mycket förlängningar med olika märken och tycker dom är riktigt bra. Är det något jag har svårt för när det gäller extensions är det när dom lägger sig i “tampar” och slingor. Det är inte snyggt alls. Borsta och sköt om ert hår noggrant så kommer det hålla längre och se bättre ut.

Eftersom jag har ganska varm och kopprig nyans är det dock svårt med exakt färg för jag har så mycket skiftningar med slingor i. Därför valde jag en något ljusare och färgade in exakt den nyansen jag ville ha.

Klart.

DSC_0925

DSC_0929

Tusen tack Linda, jag blev så nöjd! Roligt att testa detta och härligt med långt hår nu i sommar.

Vad tycker ni? Hiss eller diss? Har ni frågor ang hår kan jag försöka hjälpa er i kommentarsfältet.

Stor kram, hoppas ni njutit i det fina vädret idag.

Kommentarer

Miranda 8 månader sen

Hej

Vet att detta inlägg skrevs 2015!
Men jag saknar långt hår och sparar just nu ihop så jag kan göra hårförlängning för mår grymt psykiskt dåligt utan långt hår och är mobbad för mitt korta!

Men vilken salong jobbar du på?
Bor utanför Skövde!

Marica 5 år sen

Hej!

Skrev och frågade på instagram tidigare gällande hår och stress.. Har haft långvarig stress och ser det allt mer på håret =/ Hela uppväxten har jag haft tjockt och härligt hår, men det enda tjocka nu mera är tussarna i min borste =/ Känner att jag nästan vill undvika att borta och tvätta det för vill inte tappa mera.. Vad kan man göra? Hur kan man hjälpa håret tillbaka? Är tejp-extensions ett bra alternativ? TACK !!

Emma 5 år sen

Hejsan!
Är nyfiken på vilken salong du gjorde din hårförlängning? Såg nämligen inget om det i inlägget :)
Tack på förhand!
Med vänlig hälsning,
Emma

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej Emma!

Jag gör det både i Skövde och Göteborg! Storgatan 26 och i gbg götabergsgatan 7

kram Johanna

Christine 5 år sen

Hej,
Supersnyggt blev det!
Jag har fina tunna hårstrån. Vad rekommenderar du till mig?

ullis 5 år sen

Hej jag har en lång lugg men vet ej hur jag ska föna el styla den så det blir fint ,finns det något tips
tacksam för svar

Erica H 5 år sen

Hej
Jag saknar löshår som fungerar till väldigt tunt hår. Känner du till någon metod som kan användas för oss med mjukt, tunt och flygigt “babyhår”?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Beror helt på hur ditt hår ser ut, men tejp brukar många tycka om som har lite “finare” typiskt skandinaviska hår gilla. Sedan ska man inte ta ett grövre hår, prata med den som ska sätta i ditt hår. Viktigt att man går igenom allt noga innan.

Kram!

Susanne 5 år sen

Kan man få se bilder på hur ni sätter i löshår med tejp hur breda har ni

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Absolut, det är smala och inte klumpiga, så skönt!

Katarina 5 år sen

Hej Johanna!
Jag ska sätta i löshår med tejp på ons.Spännande!
Hår från hairtalk extensions.Känner du till det håret?
Jag tog ut mitt löshår förra sommaren,har haft vax från och till sedan 2009.Håret har fått vila sen jag tog ut keratinslingorna,för det har ej mått så bra av olika anledningar.Äter tabletter för håret och har knappt använt värme verktyg alls.Nu har d återhämtat sig och d kommer massor med nya hårstrån.
Vad har du för tips om man blir lite guldig efter ett tag,alltså i utväxten?
Jag vill vara “kall” och trivs ej alls i den lite varma,guldiga färgen som blir efter tre,fyra veckor.Min frissa sa att vissa har mer guld i sig.
Jag är brunett i grunden.Sist när jag va hos frissan så blekte hon lite,lite med en snäll blekning men inte i längderna utan bara uppe på.
Tack för en bra blogg!
Inspirerande!Tycker att det är kul när du tipsar om träning,hår och mode/inredning.
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram fr Katarina

Theres 5 år sen

Så fint! Vad ligger priset på ca?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack!

Beror precis helt på, hellångt, utfyllnad, bara färgeffekt mm mm. Om du har tjockt, kortare, löngre mm mm.

kram Johanna

Lena 5 år sen

Tjena johanna. De e supersnyggt. Detta e biltokiga Lena i Strömstad som har haft hårförlängning för ett antal år sedan. Men mitt hår gick av delvis uppe vid förlängningen o sen blev det bara kladdar. Tror du jag skall våga mig på denna metod. Kanske e den skonsammare. Vill så gärna ha långt hår igen. Kramar

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej Lena! roligt att höra från dig :)
Visa håret för en frisör och be dom kolla, jag tror säkert du kan ha detta, tejp är den allra skonsammaste metoden. Viktigt med alla förlängningar är att man sköter om det noggrant.

KRAM!

Michela 5 år sen

Riktigt snyggt blev det … Skall ha Tupema nästa gång igen för riktigt nöjd med deras extensions =)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Ja, det är grym kvalite, så är det bara. Har jobbat med så många olika märken och dom håller i kvalitén.

kram!

Carina 5 år sen

Supersnyggt!!! Jag har tjockt hår precis som du och har haft extensions tidigare. Då satte jag 220 st med silicon, och det fanns plats kvar att sätta fler…
Vad skulle det kosta att sätta på det sättet du har gjort nu? Stor kram till dig!! :)

Pernilla 5 år sen

Jättesnygg! Det där skulle jag gärna vilja ha! När kan man boka tid hos dig :)

AnnaE 5 år sen

Hiss!! :) Det blev ju jättefint!! :)

Laura 5 år sen

Självklart hiss!

Vad är det för färg du har i ditt hår? Jag funderar på att färga liknande men ska jag då säga till frisören att jag vill ha med kopparnyanser eller helt enkelt ta med ett kort på ditt hår? ;-)

Lena :) 5 år sen

Hej Johanna!
Har Joico kpack shampo o balsam för färgat hår men behöver ett bra värmeskydd fr Joico..vilket rekommenderar du?
Har tjockt fnissigt hår som jag plattar.
Har även oljan fr Joico i topparna.

helen 5 år sen

Hiss såklart även om jag tycker ditt hår varit fint tidigare oxå, men det är ju så snyggt o vilken färg, ångrar just att jag tonade mitt mörkt igen ;) ha en härlig helg!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack Helen!
Ja, det är skönt att vara lite ljusare med varma nyanser. Men mörkt är också snyggt!!

Ha en go helg du också! kram Johanna

Ramona 5 år sen

Blev jättefint :) Och färgen är så himla fin, något liknande skulle jag vilja ha.
Härligt att få gå till frissan, man känner sig som ny efter.
Njut av fredag och ha det bäst <3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack Ramona!
Hoppad du får en fin solig fredag också!

kramar

Linda 5 år sen

Hej!Supersnyggt!!!Kan man göra hårförlängning när man har skandinaviskt hår med väldigt tunna hårstrån?Jag har fått väldigt tunn hår;men det skulle vart roligt att prova lite löshår men tror inte att det funkar så bra på mitt hår?!Kram Linda

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Absolut, det finns ju bra och skonsamma metoder, det du ska tänka på är att välja ett som är just för skandinaviska hår. Kanske heller inte vax eftersom det sliter en del… micro eller tejp är nog det bästa. Jag har dock svårt att råda när jag inte ser håret.
Prata med en frisör och hoppas du kommer fram till något. Extensions är kul!

kram Johanna

Linda 5 år sen

Hej Johanna! Jag satte i slingor med keratin vax för ett par månader sen och jag har tappat mer än häften av slingorna och vill nu ta bort dom som är kvar. Hur kan man göra HEMMA för att få bort dom? Har försökt med massa olika saker jag läst om på internet men det har ej fungerar så skulle vara jättetacksam om du har några bra förslag för mitt hår ser inte bra ut alls just nu :( kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej Linda!
Du ska absolut inte ta bort dom hemma. Jag har sett skräckexempel där dom slitit ur allt, håret lossnar.
Du måste boka tid hos en frisör som varsamt tar ut allt med ett skonsamt medel, en bra tång så inget lossnar.

Boka frisörtid!

Kram Johanna

LottaF71 5 år sen

Hej! Tack för notisen på IG :). Vill verkligen testa:) har ljust långt tunt skört hår som jag gärna skulle se blev lite fylligare :). Äter för tillfället vitaminer för håret och ja det har blivit mycket bättre kvalitet men det är inte fullt ok. Vågar inte testa hårförlängning då jag är rädd att mitt egna går av :(. Min nuvarande frisör ( en vännina sedan 15 år) säger att mitt hår förmodligen inte klarar extensions … Suck … Känns som jag får fortsätta drömma!
Super snyggt på dig Johanna :)

Kramar

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack Lotta! Har du testat priorin? Många blir hjälpta tydligen och får fylligare hår. Har du väldigt fintrådigt hår och skört rekommenderar jag dig att inte göra det.Testa däremot clips? Man kan ha det bara ibland och sliter inte alls på samma sätt.

kram och ha en fin dag!

Natta 5 år sen

Hej Johanna!

Tänkte bara fråga om du har några tips på hur man lättast kan få håret att växa fortare.
Mitt hår är väldigt självlockigt i underhåret förutom de översta som bara blir lite vågigt. De är även slingat ljusare och är just nu ca 10cm ner från axlarna långt. Jag skulle vilja att de växte någon decimeter till men de känns som att de aldrig blir längre? Har du några bra tips på hur man kan ta hand om det så de växer fortare?

Kram!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej!

Jag har faktiskt ett just sånt inlägg redan, om du skriver in i sökrutan: Längre hår så kommer det upp! :)

kram Johanna

Johanna 5 år sen

Det blev jättefint! Supersnygg färg! Kul med lite längd nu till sommaren.:)
Jag har självlockigt hår men plattar det oftast, kan jag som lockig ha extensions? Funkar det eller blir det bara en massa slitande?
Många kramar!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack! Ja det är ju det….
det kan du absolut. Eftersom jag vet hur det är med just lockigt för mitt hår är ett enda burr haha :)
Men extensions kommer faktiskt att smälta ihop med ditt egna och “anpassa” sig. Visst är det bra?
När du beställer hos din frisör bestämmer hon eller han vilken kvalite just du ska ha.

Sedan finns det mer vågiga extensions som kanske passar mer ditt hår.
Alltid noga med bra produkter, inte för mycket värmeverktyg. testa en kräm som “slätar ut” håret och ger mycket fukt.
kram och lycka till!

Kerstin 5 år sen

Hej!
Har tunt hår i page och drömmer om lite tjockare. Håret är något tunt även uppe på huvudet. Är det möjligt med extentions?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej!

Just page kan vara lurigt, det beror lite på hur långt det är. Är det korta längder är det svårare, är det ner till nacken och man ändå har en del kan det funka. Jag har satt i lite för utfyllnad på en del som vill få fylligare och tjockare. Det gör väldigt mycket! Har du testat äta vitaminer eller priorin? Det hjälper många vet jag!

kram Johanna

Sandra 5 år sen

Hej! Ja skulle vilja veta vad det kostar? Å hur länge kan man ha det? Måste man flytta upp det ofta?! Jättefint :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack!

Priset blir lägre eftersom det inte alls tar lika lång tid. Sedan beror det på hur mycket man vill ha. Hel hårförlängning, bara utfyllnad mm. man måste vara noggrann med fästena, sedan byta tejpen ca 2-3 månader. En del byter var 6e vecka, det beror också helt på hur man sköter sitt hår.

kram!

L 5 år sen

Hej. Jag skulle vilja lära mig att “locka” håret med en plattång. Hur gör man? Tips mottages gärna :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Det är enklare än vad man tror, sedan tycker jag på något sätt att en riktig locktång gör att lockarna håller längre. tex ghds locktång är grymt.
Ska försöka visa er med en film, det finns även fler inägg där jag skrivit om hur man lockar. Sök längst upp i sökfältet.

kram Johanna

Åsa 5 år sen

Hej Johanna
Vilket nr på färg använder du
Hur långt är håret, 50 eller 60
Med vänlig hälsning Åsa

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej!
Går inte säga färg tyvärr, jag lägger i en blandning i botten 7N med 7B och har lite slingor runt om…. kanske hjälper dig det något ?
Är en 6a på hår under men vill vara lite ljusare över och runt ansiktet.

Har det långa, 55 cm. kram!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…