• 2015-05-28, 09:21
  • 6

Det närmar sig studenten för många. I 12 år har eleverna slitit och äntligen är dagen D här. Stort och känslosamt. Men också fruktansvärt dyrt. Jag tror många kan ha svårt att få loss så mycket pengar som en student  kan kosta idag. Tänker på ensamstående. Jag vet exakt hur det kan vara och är idag glad att kämpat mig genom tuffa småbarnsår med separation, studier och svårt att få det att gå ihop. För det är inte kul. Men man ska ändå lyssna på sitt hjärta.

Vi har det bra i Sverige men som ensamstående är det svintufft. Vet många som kämpar, vänder på varenda krona för att det ska gå runt. Kan aldrig åka på semester, kan aldrig köpa fina kläder, kan aldrig göra det där lilla extra. Allt går till barnen framförallt mat på bordet med sömnlösa nätter.

Hur gör man då om man har det svårt ekonomiskt om man har student? Jag har skrivit en krönika om det ämnet, för det finns många tips och knep. Det behöver inte kosta massor. Det behöver inte vara det dyraste, man kan göra mycket själv. Ta hjälp! Kanske kan någon baka, kanske kan någon hjälpa till med håret mm.

HÄR hittar ni krönikan och fler tips.

Föräldrar- Släpp ångesten och ha inte dåligt samvete.  För jag lovar er, er dotter eller son kommer vara stolta studenter ändå.

 

2015-05-28 Krönikor

Kommentarer

Liv 5 år sen

Är en ensamstående, sjukpensionär med lägsta inkomsten så min dotter har fått betala allt själv.
Önskar så att hon får en underbar dag, men visst känns det i hjärtat att inte kunnat bidra då allt handlat om att överleva. Vi har aldrig haft råd med semester men vi njuter av det lilla och drömmer om det stora.
Varm kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

ÅH <3 Varm kram, så fina tankar. Var stolt över din dotter och att du kämpar.
Det kommer bli en fin student!

kram!

Ann 5 år sen

Tips till er som har pojkar som tar studenten. Köp en kostym på HM och kanske en dyrare skjorta istället. Kavajen kommer ju att vara med om både det ena och andra. Kanske kommer den bara att användas vid detta tillfälle.

Rebecca 5 år sen

Ja det är aldrig en självklarhet att barn inte tagit studenten pga att dom struntade i det. Ekonomin sätter gränser. Det kan också bara va så att föräldrarna ej har/hade råd att ge sitt/sina barn detta. Hemskt igentligen. Bra du tar upp detta :)

sara 5 år sen

Min dotter tar studenten om två veckor. Jag tackar min lyckliga stjärna för att hon har extrajobb – hon har finansierat hela studenten själv förutom mottagningen som jag och hennes pappa står för. Bara i mat och dryck springer det iväg i åtskilliga tusenlappar. Det har blivit en helt galen industri. Bra att du skriver om detta! Det ska ju vara en himmelsk tid att uppleva och det tror jag tyvärr har kommit bort lite grand.
Kram!

Madde 5 år sen

Satt och grina då jag läste din krönika nu. Jag vet hur det är att vara ensam med barn precis som du. Vet hur dyrt det är och hur många inte vågar/ vill be om hjälp. Minns en resa jag gjorde med ett av mina barn till Turkiet. Har alltid prioeterat uppplevelser. Däremot åkte vi alltid i lågsäsong ( då skolorna fortfarande var rätt generösa med ledigheten) till små mysiga billiga hotell, och minimalt med fickpengar. Vi hade beställt resa, men det blev något fel på en utbetalning för mig så jag kunde bara skrapa ihop 2200 i fickpengar för två stycken. Det var lite även då. övervägde att strunta i att åka då jag insåg att pengarna inte skulle räcka. Med facit i handen. Den resan blev en av de bästa jag gjort med barn. Gick utanför ramarna, gjorde andra saker och på vägen hem sa dottern att det här var den bästa resan hon gjort :-)
Sen har jag alltid sagt: Finns inget som är så dyrt som att vara fattig och det stämmer så bra!!!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…