• 2015-05-29, 14:00
  • 12

Härligt med fredag! Igår kväll gjorde jag en laddning med goda chokladbollar. Blev sugen och tänkte att det ska vi ha att mumsa på i kväll. Pratade med min kund just om sötbegär, “nyttigare godis” mm igår. Ni som också slutat med godis och sötsaker, visst är det en märklig känsla att istället längta efter dessa godbitar istället? Jag som alltid varit sån godisråtta tänker mer på jordnötsbars, bounty och chokladbollar. Fast med dadlar som sötning och nyttigare ingredienser. Sedan vräker man inte i sig. Det räcker med 2.

Jag har gjort dom flera gånger nu men ändrar nästan lite varje gång. Här kommer receptet:

12 st Dadlar, färska urkärnade

1 dl krav fibergryn ( här kan man ta mandelmjöl eller bara nötter)

1/2-1 dl grovhackade hasselnötter eller mandlar

1-2 msk kokosolja

2 msk kakao

Nypa vaniljpulver

1-2 msk starkt kaffe

Mixa samman allt i en mixer.

Jag har allt i krav och ekologiskt, det smakar så mycket godare och inte många kr dyrare.

Rör ihop allt och forma till små bollar. Rulla i kokos och ställ i kylen.

DSC_0356

Vansinnig goda!!! (Flera undrar om dom smakar dadlar- NEJ! Verkligen inte. Du kan lura vem som helst. Köp dom i lösvikt, mjuka.. Smakar kola. ;) 

Tog en 6 km pw före frukost idag, skulle tränat Bodypump också vid 12 men min nacke är ganska kass just nu. Får problem med den emellanåt när jag jobbat mycket, suttit längre stunder vid datorn.. Jädra skit är det.

IMG_1899.JPG

Fick en akuttid och körde akupunktur i morse efter PW och det är så bra. Nålarna gick nästan inte in i nacken så det är riktigt spänt och ont upp i huvudet. Fick låna med mig en TNS apparat, vet jag tyckte den var grym när jag hade värkar för man blir avslappnad plus det lindrar smärtan lite. Ska köra med den i helgen och försöka hålla mig borta från tunga lyft över axlarna. Svårt när man älskar styrketräning.

Roddar för fullt med allt tills nästa fredag idag. Ljud, ljus, goodiebag, tävlingarna, all teknik till föreläsarna, allt som ska skrivas ut, alla överraskningar, allt som ska köras hit och dit mm mm ;) Det är så kul!!! I morgon ska jag och Janne hem till Jessica (från blueco.se) och vi ska sätta ihop allt så det är helt klart med hela programmet mm.

Nu måste jag fortsätta här, vi hörs lite senare. Vi har en vinnare som vann snygga LDIR!

Jordnötsbars, länk ovan

Jordnötsbars, länk ovan


Bounty, länk ovan

Bounty, länk ovan

 

 

 

2015-05-29 Hälsa, Recept , , ,

Kommentarer

Helen 6 år sen

Hej jag undrar om det går bra att frysa in godis som är gjort på dadlar?

Katarina K 6 år sen

Johanna, Även jag gjorde en sats med chokladbollar igår efter vårt samtal om nyttigt godis. Nu avnjuter vi dem som vårt fredagsgodis. Gott!
Jag använder en matberedare istället för stavmixer och då är det inga problem med att det fastnar, prova det Caroline B.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Gjorde du?
Så gott!
Tusen TACK fina du för presenten. Gulligt av dig.

Och grattis! ;) det var roliga nyheter.
Kram!

Caroline B 6 år sen

Har gjort dessa några gånger o de är väldigt goda! Även mina barn tycker dessa är goda, men de föredrar jordnötsbarsen.

Men jag tycker det är väldigt kletigt att mixa dadlarna. Fastnar i kletar fast överallt. Har du ngt bra tips? Skiljer det mycket på stavmixer o blender? Har bara kört med stavmixer

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Kul!
Ja, det är lite kladd men kör dom i blender eller matberedare så blir det bättre.

Kram!

Lotte 6 år sen

Ja de ser vansinnigt goda ut!! Men det gör de andra “godisbitarna” med ;-)

Huuu, akupunktur… Hade jag aldrig vågat prova så rädd som jag är för nålar och smärta haha

http://lotte4.blogspot.se

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Det går bra! ;-)

Diana D (La Madre) 6 år sen

Fasen så gott det ser ut!! synd att man inte kan köpa färdiga paket i butik, skaffar du det så köper jag. :D

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Haha! ;)
Kanske det man ska börja med hehe

Maria 6 år sen

Hmm vill gärna testa dessa men en fråga -smakar de dadlar? Tycker tyvärr inte om det.
Ha en trevlig helg. Kram kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hej från väldigt blandat väder i Göteborg. Strålande solsken, regn och sen hagel. Vilken skur! Men jag hann med 7,5 km innan det blev kolsvart och jag lade benen på ryggen och…

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…