ANNONS
Integritet på Tailsweep

Nyttiga chokladbollar till fredagsmyset

/


Härligt med fredag! Igår kväll gjorde jag en laddning med goda chokladbollar. Blev sugen och tänkte att det ska vi ha att mumsa på i kväll. Pratade med min kund just om sötbegär, ”nyttigare godis” mm igår. Ni som också slutat med godis och sötsaker, visst är det en märklig känsla att istället längta efter dessa godbitar istället? Jag som alltid varit sån godisråtta tänker mer på jordnötsbars,bounty och chokladbollar. Fast med dadlar som sötning och nyttigare ingredienser. Sedan vräker man inte i sig. Det räcker med 2.
Jag har gjort dom flera gånger nu men ändrar nästan lite varje gång. Här kommer receptet:
12 st Dadlar, färska urkärnade
1 dl krav fibergryn ( här kan man ta mandelmjöl eller bara nötter)
1/2-1 dl grovhackade hasselnötter eller mandlar
1-2 msk kokosolja
2 msk kakao
Nypa vaniljpulver
1-2 msk starkt kaffe
Mixa samman allt i en mixer.
Jag har allt i krav och ekologiskt, det smakar så mycket godare och inte många kr dyrare.
Rör ihop allt och forma till små bollar. Rulla i kokos och ställ i kylen.


Vansinnig goda!!! (Flera undrar om dom smakar dadlar- NEJ! Verkligen inte. Du kan lura vem som helst. Köp dom i lösvikt, mjuka.. Smakar kola. 😉 
Tog en 6 km pw före frukost idag, skulle tränat Bodypump också vid 12 men min nacke är ganska kass just nu. Får problem med den emellanåt när jag jobbat mycket, suttit längre stunder vid datorn.. Jädra skit är det.


Fick en akuttid och körde akupunktur i morse efter PW och det är så bra. Nålarna gick nästan inte in i nacken så det är riktigt spänt och ont upp i huvudet. Fick låna med mig en TNS apparat, vet jag tyckte den var grym när jag hade värkar för man blir avslappnad plus det lindrar smärtan lite. Ska köra med den i helgen och försöka hålla mig borta från tunga lyft över axlarna. Svårt när man älskar styrketräning.
Roddar för fullt med allt tills nästa fredag idag. Ljud, ljus, goodiebag, tävlingarna, all teknik till föreläsarna, allt som ska skrivas ut, alla överraskningar, allt som ska köras hit och dit mm mm 😉 Det är så kul!!! I morgon ska jag och Janne hem till Jessica (från blueco.se) och vi ska sätta ihop allt så det är helt klart med hela programmet mm.


Nu måste jag fortsätta här, vi hörs lite senare. Vi har en vinnare som vann snygga LDIR!

Jordnötsbars, länk ovan


Bounty, länk ovan12

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00