ANNONS

Grönt hår! Så blir du av med problemet

/

neeej_93907724


Har du någon gång varit med om att ditt hår skiftat i grönt? Värmen är på väg och på sommaren badar vi extra mycket. Jag tänker också på er som åker utomlands och barnen bor i poolen.
Simmar man i klor kan håret ta skada och ge fula missfärgningar. Har du blont eller ljusbrunt hår kanske du ser att det kan skifta i grönt om du har badat mycket i bassänger. Det är kopparmetaller som är boven i dramat och bor du i ett äldre hus och tvättar håret i vattnet kan det även finnas kopparmetaller i de gamla rören och successivt missfärga håret.
Ingen vill gå omkring grönhårig och har du vitt eller ”skadat” hår brukar det bli ännu grönare. Jag läser en del om detta lite överallt och får ofta frågor vad man ska göra för att dels slippa missfärgningen. Men vad ska man göra då om man är en grön blondin? Badar man ofta i klor kan håret även skadas så pass mycket så det till och med kan brytas av.
Jag ska ge er några  tips-
Har du fått en ful grön missfärgning behöver man rensa ut och avlägsna beläggningarna.

Skulle du tex bleka håret när det är grönt kan det bli en kemiskt reaktion och det är katastrof. Då kan det börja att ”koka” och det kommer börja ryka, håret går av. Så, blek inte håret om det skiftar i grönt, du måste göra massa rensningar innan och inpackningar.
Jag rekommenderar att ni köper ett utrensningsschampo så lovar jag er att det försvinner. Använd även inpackning efteråt. 1-2 ggr i veckan. Har ni en bra inpackning med mycket protein behöver man avsluta med ett balsam för att stänga fjällskiktet. Är det riktigt illa, vänd er till en frisör. Hon eller han kommer garanterat köra en rensning och kanske lägga på en mild toning över som innehåller röda pigment så kommer det att dämpas.

20130812-184732

Mitt bästa tips mot detta är Joicos K-pak Chelating schampo som finns på många salonger som säljer Joico. Finns även många andra märken som har utrensningsschampon som inte är dyra. Väl värt att köpa hem en flaska.
Schamponera 1-2 ggr i veckan, låt sitta i ca 5 min. Detta använde jag till tjejerna när dom var yngre när dom badade mycket i klor.


Lycka till!

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00