• 2015-06-28, 14:38
  • 4

Har ni en fin helg? Vi har precis kommit in från 1,5 timma pw runt vackra Göteborg. Skulle kört löpning men det passade bättre med en pw nu så springer jag efter maten i eftermiddag. Solen är framme då och då och det är skönt väder, snart kommer den riktiga sommaren.

IMG_4001.JPG

Göteborg är så vackert att upptäcka både när man går, springer eller cyklar. Även fast vi ofta är ute på olika och långa rundor så ser jag något nytt varje gång.

IMG_4002.JPG

Den här middagen gjorde vi igår, jag har tyvärr urladdad systemkamera så detta inlägg får bli från mobilen. Vill tipsa er om en enkel med god middag trots bildkvalitén.

IMG_3946.JPG

Salami, mozarellafyllda kycklingfiléer med färsk basilika, soltorkade tomater på  salladsbädd med spenat och en kall god sås till. Så gott!

Tunt skivad salami

Mozarella, ekologisk  godast

Färsk basilika

Hackade soltorkade tomater

Stek filléerna så dom får färg. Gör ett snitt och stoppa in salami, ost och basilika samt hackade soltorkade tomater.

Ugnsgratinera dom på låg temperatur så blir dom saftiga och fina. Jag hade 150 grader ca 20 min.

Kall sås: (missade fota)

2dl ekologisk turkisk yoghurt

Chili (färsk eller krydda)

2 vitlöksklyftor

Jag tog i lite soltorkade tomater plus oljan.

Skvätt  honung

Salt, peppar

Rör ihop och låt stå en stund i kylen.

Jag gjorde även två små bruchettabitar. Vi köper alltid dom mindre tomaterna på kvist. Tycker dom smakar bäst. Jag grovhackade, rörde ihop med lite olivolja,hackad färsk basilika vitlök, salt och peppar. Stekte sedan brödet i olivolja och sen en stund i ugnen med tomatröran. Dom blev jättegoda.

IMG_3942.JPG

Lägg kycklingen på salladsbädden, njut!

Nu äter vi middag strax och samma rätt idag igen. Idag blir det dock utan Singha och Rosé. Visst är det bra med rester? ;)

Vi hörs!

 

 

Kommentarer

Tess 6 år sen

Hej Johanna :-)
Jag undrar var du har hittat dina fönsterlampor i metall/silver?
Har sett de i tidigare inlägg..snygga!

Ulrica 6 år sen

Hej!
Älskar din blogg!!
Nu behöver jag hjälp med en sak, jag vet att vi alla är olika och behöver hitta sin väg. Men vad är ditt bästa tips på att få bort magfluffet? Tränar flera gånger i veckan men blir inte av med det. Och jag gillar inte när det hänger över byxkanten hela tiden.
Snääällla, ge mig dina bästa tips!

LENA 6 år sen

Denna maträtt måste prövas!
stiljustnu.blogg.se

ZRJ 6 år sen

Det lyder lækkert og skal bestemt prøves. Jeg har prøvet flere af dine opskrifter og alle lige lækre.
Göteborg – jeg elsker den by og absolut en skøn by at udforske til fods :-)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Den här lövbiffgrytan gjorde jag idag på vad jag hade i kylen, älskar ta lite vad som finns hemma, snabbt ska det gå. Detta tog 30 minuter från jag började skära grönsakerna.…

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…