ANNONS

Salami och mozarellafyllda kycklingfiléer med soltorkade tomater

/
IMG_3943.JPG


Har ni en fin helg? Vi har precis kommit in från 1,5 timma pw runt vackra Göteborg. Skulle kört löpning men det passade bättre med en pw nu så springer jag efter maten i eftermiddag. Solen är framme då och då och det är skönt väder, snart kommer den riktiga sommaren.

IMG_4001.JPG


Göteborg är så vackert att upptäcka både när man går, springer eller cyklar. Även fast vi ofta är ute på olika och långa rundor så ser jag något nytt varje gång.

IMG_4002.JPG


Den här middagen gjorde vi igår, jag har tyvärr urladdad systemkamera så detta inlägg får bli från mobilen. Vill tipsa er om en enkel med god middag trots bildkvalitén.

IMG_3946.JPG


Salami, mozarellafyllda kycklingfiléer med färsk basilika, soltorkade tomater på  salladsbädd med spenat och en kall god sås till. Så gott!
Tunt skivad salami
Mozarella, ekologisk  godast
Färsk basilika
Hackade soltorkade tomater
Stek filléerna så dom får färg. Gör ett snitt och stoppa in salami, ost och basilika samt hackade soltorkade tomater.
Ugnsgratinera dom på låg temperatur så blir dom saftiga och fina. Jag hade 150 grader ca 20 min.
Kall sås: (missade fota)
2dl ekologisk turkisk yoghurt
Chili (färsk eller krydda)
2 vitlöksklyftor
Jag tog i lite soltorkade tomater plus oljan.
Skvätt  honung
Salt, peppar
Rör ihop och låt stå en stund i kylen.
Jag gjorde även två små bruchettabitar. Vi köper alltid dom mindre tomaterna på kvist. Tycker dom smakar bäst. Jag grovhackade, rörde ihop med lite olivolja,hackad färsk basilika vitlök, salt och peppar. Stekte sedan brödet i olivolja och sen en stund i ugnen med tomatröran. Dom blev jättegoda.

IMG_3942.JPG


Lägg kycklingen på salladsbädden, njut!
Nu äter vi middag strax och samma rätt idag igen. Idag blir det dock utan Singha och Rosé. Visst är det bra med rester? 😉
Vi hörs!

4
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00