• 2015-06-29, 18:45
  • 9

Vad kul att så många gillar tävlingen! Alla har chans att vinna, glöm inte det.

Helgen har rusat förbi, samtidigt är jag inte någon som tycker att veckorna släpar sig fram eller bara tänker “snart är det helg”. Jag tycker vardagen är lika mycket fest även fast man inte äter samma mat eller är ute på äventyr hela tiden. Vardagen kan vara nog så skön. Jag jobbar hysteriskt på salongen den här veckan och har pusslat ihop det för att kunna hjälpa alla kunder bli fina i håret inför sommaren. Snart är det semester!

Den här helgen har gett mig så mycket energi! Känner mig utvilad, fast inte för att jag har sovit för mycket. Tvärtom. Musik, god mat nära och kära och härlig träning. Det är så mycket som kan ge energi, att få umgås med nära och kära, dansa och lyssna på bra musik är underbart.

Vi har varit nere på Volvo Ocean Race ett par vändor. Så kul att målgången är i Göteborg efter seglat hela jorden runt.

IMG_3992.JPG

På båten hem över mot stan. Visst är det vackert?

IMG_3967-0.jpg

Tittade på Loreen, vet inte vad jag tyckte mer än något var konstigt… annars är hon är riktigt duktig artist men blev lite besviken.

IMG_3972.JPG

IMG_4053.JPG

IMG_4054.JPG

Som vi skrattade, dansade och träffade mycket människor. Roligt när ni kommer fram.

IMG_3991.JPG

IMG_3986-0.jpg

Vid halv ett var vi nöjda och tåg båten hem igen. Skönt att komma hem i bra tid så inte helgen blir helt förstörd.

Igår var vi mycket ute, kollade till båten och handlade även en del på MMsports. Bra att fylla på förrådet och tjejerna ville ha lite mer kokosolja mm som går åt hemma när vi gör smoothies eller lagar mat.

IMG_3899.JPG

IMG_3900.JPG

MMsports har även holistic som jag gillar, deras proteinpulver tex. Dom har väldigt “rena” grejer.

Sedan en del träning förstås. Älskar att känna kroppen orkar, det finns dagar som är bättre och dagar som är sämre. Så är det för alla men när du är igång och får en kontinuitet så blir det inte lika “jobbigt” om du skulle få en svacka ett par dagar. För när du kommer in i det vill kroppen ha mer. När du får resultat, jag lovar att det är då ni kommer köra på ! Ingen träning, inget resultat. Sedan ska ni tänka att det viktiga är just den träningen som blir av.

Igår var det en bra dag.

IMG_4018.JPG

IQbältet är så bra! Det är sån skillnad att kunna ha med allt man vill ha med utan att något slänger. Gillar ni springa? Löpning och styrkepass, bästa jag vet! Flyga fram nu när det är finare väder. Magiskt.

IMG_4016.JPG

Har ett träningsinlägg på G. Vet ni är många som vill veta lite om hur jag gjorde när jag kom igång ordentligt, när jag slutade med godiset och fika mm. 

Vi är ju alla olika, när det gäller träningen är det enklare för jag tycker det är så roligt. Jag tycker det är så kul!  Det klart det blir lättare då. För jag tycker det är så synd att många kör järnet både med kost och träning, dom går all in. För att sedan rasa rakt ner och äta skräpmat och inte träna alls. För att sedan upp igen och köra på diet, tråkig mat och sedan tuff träning. Sedan ner igen….

Inte konstigt det inte funkar. Man tröttnar, får skador eller sliter ut sig. Eller helt enkelt blir uttråkad.

Försök hittad något just DU tycker om. Den viktiga träningen är den som blir av. Gillar ni springa, ja då springer ni. Gillar ni rida, simma, crossfit, gym- ja då gör ni det. Sluta skjuta upp saker och när ni kör igång- Kör inte på för hårt, varken med kost eller träning. Ingen vill äta salladsblad eller samma mat dag ut och dag in. Jag vet att ni kommer tröttna på det. Variera er kost! Det ska vara kul med mat. Jag ÄLSKAR god mat. Men det behöver inte vara skräp.

Kommer ni igång ordentligt med träningen lovar jag också att ni kommer märka resultat. För när ni får resultat- det är då ni kommer vilja fortsätta. Inte annars. Men då måste ni kämpa lite. Det ska vara jobbigt, svettigt men roligt. Kicken, endorfinerna och mer muskler, kanske nöjdare med era kroppar? Ja man får tycka att man vill ha en fin och stark kropp.

En kul grej, när vi var i Barcelona åt vi det vi kände för men jag gick inte upp ett gram på den resan. Inte ett gram.. det är galet men rör man mycket på sig, dessutom styrketränar mycket har du även en förbränning när du är i vila.

IMG_4045.JPG

Visst är kroppen smart? Den som alltså inte tränar alls än den som tränar har en helt annan förbränning, även när vi sitter i soffan.

Vi körde gym igår kväll och det är lyx att träna med både sina barn och sin kärlek. Att ha samma intresse är nästan en förutsättning och träningen blir ännu roligare! Eftersom jag har tonåringar så är det mest kompisar men just gym eller ut och springa, då vill dom gärna umgås med mamma. =)

Det blev ett hårt ben och magpass. Många övningar kan ni göra hemma, höftlyft är super för baksida lår och rumpa.

IMG_4046.JPG

Många frågar hur man tränar insida lår. Har ni testat pilatesbollen?

IMG_4048.JPG

Sitt på bollen, knip med insida lår. Det känns, jag lovar. Sätt till ett par hantlar också så får du med armar.

IMG_4057.PNG

 

Haha!

IMG_4052.JPG

(Våra träningskläder kommer snart, Tjoho!!)

Jag har tidigare haft problem med mina knän efter sprungit för mycket på hårt underlag, men framförallt en fel löpteknik. För en månad sedan gjorde jag en riktigt bra löparanalys på Salming här i Göteborg. Inte en sån när man springer och dom tittar i en spegel eller filmar. Nej, detta är så sjukt avancerat. Man får reflexer på hela kroppen och sedan ser dom igenom kroppen och varenda led, muskel och hur jag springer. Kommer berätta mer om detta för ni ska nämligen få rabatt om ni också vill göra en sån. Man ser allt! Nästan lite läskigt men tränar du och vill dessutom komma igång eller förbättra din löparteknik- Då ska du göra den.

IMG_4051-0.jpg

 

Dessa fick följa med hem och nu har jag sprungit ett tag i dom. Tänk på era skor och teknik. Salming har massor och är anpassade efter just naturlig löpning. Lätta och sköna. Dom jag har är Salming Distance med lite mer stöd. Sedan har jag också dom speed som är ännu lättare när man kör kortare, intervaller mm. Man flyger fram. =)

I dagarna kommer ni få rabattkod om ni ska köpa nya löparskor hos Salming. Snart!

Hoppas ni får en bra start på veckan. Nu är jag i Gbg igen för ett roligt möte, vi ska sätta datumet för nästa inspirationshelg!

Puss och kram

 

 

2015-06-29 Hälsa, Mitt liv

Kommentarer

Lena 5 år sen

Jag tränar också mycket.Man mår så bra och orkar så mycket,så du som är i starttagen för att dra igång din träning,tveka inte utan sätt fart!!!
Stiljustnu.blogg.se

Helena 5 år sen

Bästa träningsinspirationen!! Tack!!! Och grymt snygga kläder!

Sofie 5 år sen

Inspiration!

Hanna 5 år sen

Hej! Jag började springa för 3 mån sedan och blev själaglad när jag insåg att jag faktiskt orkade mer! Dock ökade jag för fort och fick “löparknä”:-( Har du ett tips på upplägg för att “börja om” för nu har jag tom ont när jag går!!:-( Tack på förhand!

Vitlök 5 år sen

himmel och pannkaka vilken kropp! Du ser så vältränad ut! Så inspirerande.

Diana (La Madre) 5 år sen

Grym träning, jag älskar den som är liggande och med ena benet uppåt, höftlyft eller vad det heter.
Du är alltid så vacker, så otroligt fin och enorma snygga smycken. :D

Ha en fin kväll

Lotte 5 år sen

Jag är igång igen efter den första bebistiden och så gladare jag blivit :-) Började ändå förra veckan och jag kör varannan dag. Det blir inte lika långa springrundor som innan graviditet men jag har inte samma kondis än haha. Men varannan springa och varannan gång träningsdvd
http://lotte4.blogspot.se

Laura 5 år sen

Jättebra inlägg Johanna! Jag håller med dig att gillar man att träna går det mycket lättare och att hitta träning som en gillar är A och O när det kommer till att fortsätta. Spännande med ett nytt datum för inspirationshelgen!!
Längtar till kläderna kommer till försäljning :) ha en fin eftermiddag och kväll!

Ann-Sofi 5 år sen

Jag tycker också mycket om att träna…..blir piggare och starkare av det. Nu har jag kört “din” magträning tre gånger/veckan ett tag……och det känns att jag snart kan lägga på ytterligare ett set. Kul! Som du säger: kontinuitet = resultat.
Snygga träningstights!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Igår var vi på Mikael Ljungbergs minnesfonds auktion på Lindholmen event och nöje. Det är vår vän Jonas Ljungberg och några riktiga eldsjälar som arbetar hårt med galan för att samla in…

Innehåller annonslänk till Ellos  Vad gör ni idag? Här i Göteborg är det riktigt busväder och vi ska äta lite sen frukost och gå till gymet strax. Vill tipsa er om att…