• 2015-07-02, 22:57
  • 12

Annica Thimberg har ni börjat känna vid det här laget. Mina fina vän och kund som lever med en riktig skitcancer. Spridd MM som satt sig i levern. Ändå är hon en glad skit och lever i nuet. Dag för dag. Hon och hennes man Krille är ett riktigt team. Dom kan besegra vad som helst. För vi kan inte föreställa oss hur det känns att få en riktig käftsmällbesked rakt i ansiktet. Minsta barnet,  6 månader. Ung trebarnsmamma som får mardrömsbeskedet. Bara ett par år kvar att leva.

Hur tar man ett sånt besked? Vi kan inte förstå det. Jag glömmer aldrig den där dagen när Annica skrev på facebook.

Jag, Annica har Cancer. I hela levern. 

Jag kunde knappt andas när jag läste det. Minns det som igår och har sedan följt hennes kamp dag för dag. Nu är vi nära vänner, jag hjälper henne mycket med håret och vi hörs ofta. För Annica betyder hennes hår inte bara mycket. Det betyder jättemycket!

För när cancern slår till behöver man all styrka man kan få. Och den styrkan får du inifrån. Och inifrån kommer också skönhet och att må bra.

Annica har talat om för mig flera gånger, utseendet har blivit ännu viktigare nu när jag har drabbats av den här elaka cancern. Sedan hennes underbara familj. Och alla hennes vänner. Alla betyder.

Men jag är hundra på att hon kommer fixa detta. Forskningen går framåt, nu är det 1,5 år sedan och hon svarar fortfarande väldigt bra på hennes starka supermediciner. Bromsmediciner som ska mosa sönder alla cancerceller hon har i sin lever. Men henne läkare sa sist när hon var på Sahlgrenska att detta är en lång väg. Hon ska förbereda sig på att det kan bli tufft.

Men vet ni, Annica besitter en sådan oerhörd styrka och hoppfullhet. Hon lever för sina tre barn. Har en stark tro till gud och vägrar låta cancern ta över.
Det tror jag kommer hjälpa henne att få leva många fina år till.

Ingen vet vad som händer i morgon. Även om man är frisk. Eller har obotlig cancer. Det enda vi har att leva för är här och nu.

Idag hjälpte jag henne att göra folieslingor så hon skulle bli lite ljusare och sommarfin. Vi skrattade och pratade om livet, om sommaren och om roliga saker. Att hon ska på bröllop och är så glad för det. Att vi ska sätta nya extensions om några veckor och att äntligen värmen är här. VI pratade om träning. Om tufft träning till hög musik, vad mycket endorfiner och vilken lycka det är. Hon mår ganska bra just nu och passar på att träna.

Vi struntade i skitcancern idag. Pratade bara om roliga saker och vad mycket kul som väntar.

När hon gick brände mina tårar bakom ögonen. Fick säga till min nästa kund att jag var tvungen att fixa en grej innan vi kunde köra igång.

IMG_4241

Titta vad jag fick. En alldeles underbar solros och ett så vackert litet brev där hon hade skrivit några rader.

FullSizeRender-7

FullSizeRender-8

Jag grät när jag läste vad hon hade skrivit.

Finaste solstrålen på den här jorden, det är du Annica.

 

 

 

Kommentarer

Barbro 4 år sen

Önskar dej familj en kanonsommar.
Välkommen till Lidköping nån gång när det passar.
Ps det mej du fick blommorna av Ds

Agneta 4 år sen

❤️Styrkekramar❤️❤️❤️❤️

carina H 4 år sen

Nu blev jag riktigt tårögd, denna berättelse tar verkligen på en, skickar styrkekramar till Dig Annica, Du kommer ur denna skit super stark, beundrar ditt tålamod och dina svackor, men det är väl som du skriver gällande biverkningarna, man tar dom när man vet att det hjälper, förstår din tankegång där, och som sagt har stått brevid 2 gånger med drabbade i familjen så jag vet precis hur övriga familjen mår, det vet man bara om man har genom gått det som Du gör. Soliga och varma styrkekramar till Dig Annica.

Inni 4 år sen

Annica jag tänker så mycket på dig, och vill skicka tusen kramar till dig.
Du är en kämpe en otroligt vacker sådan.

Camilla 4 år sen

Så vacker du är fina Annica <3 och vilken underbar vän du har fått i fina Johanna, det är guld värt. <3
Blir så tagen av det du skriver, det är så fint av dig att göra det, går rakt in i hjärtat på mig.
Kram <3

Annica T 4 år sen

Åh Johanna nu kommer tårarna! Vad fin du är! Du är SÅ äkta!!!! Jag tror och hoppas på mirakel. Tror på änglar, men det blev mer verkligt när du kom in i mitt liv! Du är en underbar ängel. En vän som betyder så oerhört mycket för både mig och min familj! Mitt i min kamp finns du där och stöttar mig. Det betyder mer än du någonsin kan ana! Njut nu av sommaren, av din fina Janne och dina underbara döttrar! Njut av dagen! ” det är inte antal dagar som räknas, det är vad vi fyller dem med”! Jag fetdiggar dig vännen! Stora varma kramar från mig❤️️❤️️ och till Johannas bloggläsare- av hela hjärtat TACK för att ni stöttar mig i min kamp! Ni anar inte vad det betyder! Jag läser varenda kommentar och sparar de i mitt hjärta! Tack för tips och råd och för all pepp! Ha en jättefin sommar! Många varma kramar från mig Annica Thimberg

Camilla Andersson 4 år sen

Hej Johanna

Visst är Annica en fantastisk människa. Jag hade förmånen att lära känna henne på barnmusiken. Jag har aldrig träffat en kvinna som är så stark men ändå så sårbar. Som har fått stå ut med så mycket skit men ändå bryr sig så om andra. Jag tror inte på gud men tänder ofta ljus i min skyddsängel och hoppas den ska skänka henne kraft att kämpa vidare. Alla styrka och varma kramar till Annica ❤

Svar på kommentaren:
Annica 4 år sen

Underbaraste Camilla! Du är SÅ go! TACK❤️️

Anita 4 år sen

Önskar Annica och dig en härlig sommar!

Emma 4 år sen

Hej fina Johanna! Skickar många varma styrkekramar till er båda. Min syster har precis tagit sig igenom vad läkarna aldrig trodde var möjligt, jag ber för Annica och vill även tipsa om en FANTASTISK ljudbok som jag vet kan hjälpa oerhört, den heter ‘Cancer – discovering your healing power’, av Louise L Hay. Snälla, hjälp Annica att hitta den, finns det på Audible’s ljudbok-app, eller sök på nätet. Läs även Anita Moorjani’s fantastiska bok ‘Dying to be me’/Döden gav mig livet. Så underbar inspiration att inse att allt är möjligt! Ni får gärna maila mig om ni har frågor, har som sagt följt min systers resa och lärt mig så mycket jag så gärna delar med mig av kring detta. Många kramar, Emma

LottaF71 4 år sen

God morgon!

Ja jösses vilken kämpe hon är Annica!
Jag blir lika ledsen och berörd varje gång. I dag när jag läste ditt inlägg var inte annorlunda. Du beskriver känslan så fint så jag fångades av detta och blev alldeles tagen!

Kram till dig och styrkekram till Annica
<3 <3 <3
Lotta

Jeanette 4 år sen

Hej Johanna,
Man känner känslan när du beskriver hur mycket du tycker om Annica och bryr dig om<3
Min mamma har cancer sen i våras, en obotlig och kort tid att leva.
Jag surfade och fick upp en artikel om kollodialt silver som hade hjälpt en kvinna att bli frisk. De tror att cancer är en svamp eller virus i den senaste forskningen och silvret tar död på svamp, virus och annat skit i kroppen.
Min mamma provade för hon hade ju inget att förlora, och hon har blivit mycket bättre:) läkarna pratar om mirakel men vill inte höra talas om detta silver utan tror det är cellgifterna, trots att de sa från början att cellgifterna bara är för att hålla henne vid liv extra tid… Hnnes cancervärde har gått ner från 2029 till 21 och jag vill så gärna att du tipsar Annica om detta. På sidan http://www.vaken.se finns en artikel och förklaring om vad kollodialt silver är. Kram<3

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg