• 2015-07-02, 17:15
  • 20

Hallå på er i högsommarvärmen! Nu vill vi svalka oss med god glass men samtidigt är det roligt om det är någorlunda nyttigt, eller hur? När jag fyllde år fick jag en underbar bok med rawfoodrecept från mina tjejer. Den är så bra! Köpt den om ni hittar den, boken heter Rawsome! Författaren heter Erica Palmcrantz Aziz. Boken har massa fina recept, snygga bilder och ni anar inte va mycket gott. Desserter, glassar, milkshakes och juicer. Delar med mig av ett enkelt recept jag testade igår.

Jag älskar kokos och fastar gärna för dom receptet. I den här glassen är det få ingredienser och går snabbt att fixa.

Kokosglass med lingon (Den kombon…!) 

2 1/2 dl frysta lingon

3/4 dl kokosgrädde (jag tog något mer) Kokosgrädde är det tjocka som lägger sig högst upp i kokosmjölken. Krämig och helt underbar.

1-2 msk kokospalmsocker (Jag tog 1 msk och det räckte) Kokossocker sänker GI och är betydligt bättre än vanligt socker.

Jag lade även i extra kokos.

Mixa ihop allt i en mixer och ställ i frysen.

Njut! 

DSC_0359-2

Glassen smälte något när jag sprang och letade efter kameran, men den blir precis som vanlig glass. SÅ GOD!

DSC_0373-2

Satt ute och tog ett glas rosé till. Svensk sommar och en skön kväll.

IMG_4214

Morgonrundan i morse, galet att vädret kan vända så snabbt. Underbart!

Inte långt kvar på den här dagen, sedan tar jag 6 veckors semester. ;) Kommer dock inte ta semester från bloggen och andra samarbeten jag har förstås. Ni kommer få ännu mer inlägg här nu och det kommer hända mycket roliga grejer.

Kram!

 

2015-07-02 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Barbro 6 år sen

Får nog testas nån dag här i sommar.
Men undran vad gör med resten av kokosmjölken?
Kram från en som gillar din blogg.

sara 6 år sen

Tack för snabbt svar! Missade att du skrivit efter helgen :)

sara 6 år sen

Godmorgon bästa Johanna, tänkte bara fråga när du lägger upp vinnarna till Oilily-väskorna? Är ivrig, haha :)
Ha en fin dag, kram från huvudstaden!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Hej Sara! Som jag skrev, efter helgen :)
Ha en fin och skön dag!

kram

Linda 6 år sen

Halloj!

Har testat din glass, älskar kombon. Kommer att bli kalas för min son på lördag och kommer att bjuda på denna underbara glass , det gick snabbt och enkelt att göra. Undrar om du kunde hjälpa mig med några tips på bra hotell i Göteborg, bor i Skåne jag och min familj tänkte ha en liten mini semester med bra boende, shopping och god mat och dryck lite nöje för mina grabbar som är 9 och 6 år. Har du några bra tips?

Tack för en suverän bra blogg❤️

Tack på förhand!

Linda

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Men vad kul!!

Absolut, klart jag tipsar.Underbara Göteborg! Sök först längst upp i bloggen och skriv in Göteborg. Hotell, restauranger. Då kommer det upp mycket.

Kan kolla upp lite och tipsa dig. Fixar om nån dag.

kram!

Milla 6 år sen

Kan du inte lägga ut bild på kokosmjölken du har i smoothies och i denna glass. Är det sådan dryck som finns bland exempelvis mandeldryck? Eller sån som man har i thaimat? Haha, ursäkta min snurriga fråga men vill inte ta fel ;-) tusen tack för inspirerande läsning, är inne på din blogg varje dag. Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Det finns inga dumma frågor!
Kokosmjölk står bland annat vid asiatiska maten eller vid ekologiska…
Vanlig kokosmjölk på burk, kung markattas brukar jag köra.Kokosgrädden är den tjocka som är längst upp. Men det finns också “ren kokosgrädde” att köpa.

Lycka till och tack för att du läser min blogg
kram!

Agneta 6 år sen

Ser gott och mysigt ut!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack!

Cecilia 6 år sen

Tack! Älskar när du lägger ut recept!
Förresten, verkar vara inne bland bloggare att försöka visa upp både det ena och det andra. Verkar mest vara desperat jakt på läsare om jag får säga. Ska inte du också operera magen eller nåt? :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Haha! Tack men jag hoppar det…… ;-)

Kul att du gillar recept, ska försöka hinna med fler nu i sommar när jag är ledig från salongen.

Ann 6 år sen

Tror inte det är en desperat jakt på läsare om man tar upp sina förslappade bukmuskler i bloggen. Jättebra att det tas upp, många som mår dåligt av detta. Går inte att träna bort,operation är det som gäller.

Agneta.S 6 år sen

Ann- handlar väl inte om att dela med sig för att peppa andra i det fallet … In My ass

Aldrig sett något så patetiskt.

Lovisa 6 år sen

Gissar att det är My detta handlar om. Jag håller med om att det är ett viktigt ämne att ta upp och starkt att våga. Men det hon faller på i mina ögon är hennes dubbelmoral. Först skriver spaltmeter om att det behövs mer naturlighet i bloggar och sen lägger hon ut bilder överallt där hon smetat sig till oigenkännlighet med diverse filter? Är ju som att håna hennes läsare rätt upp i ansiktet!

Laura 6 år sen

Åh vad gott det ser ut! Nu kör jag sockerfritt i hundra dagar (98 dagar kvar!) så jag undrar om det skulle gå utan kokossocker…. måste nog testa :) Tack för att du delar med dig!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Heja!!
Kokossocker sänker ditt Gi, jag tycker det är det allra bästa men ta valfri sötning. Kokosmjölken är god smak i sig så testa helt utan.

Duktigt att köra 100 dagar, när jag körde blev jag helt av med det!!

kram på dig

Sussie 6 år sen

Lockar verkligen i värmen. Skrev i förra inlägget, önskas tips på pick nick mat, utflykts mat mm Man ide’ torka i värmen. Tror att du är grym på sånt☺
Det är tips på ett grymt blogg inlägg
kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Sussie, DET var ett roligt tips. Jag har massor! Precis som du skriver, haha jag älskar sån mat. Extra allt bara så drar vi ut på pick nick!

Kram!

Mona 6 år sen

Låter och ser smarrigt ut!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…