Kokosglass med lingon


Hallå på er i högsommarvärmen! Nu vill vi svalka oss med god glass men samtidigt är det roligt om det är någorlunda nyttigt, eller hur? När jag fyllde år fick jag en underbar bok med rawfoodrecept från mina tjejer. Den är så bra! Köpt den om ni hittar den, boken heter Rawsome! Författaren heter Erica Palmcrantz Aziz. Boken har massa fina recept, snygga bilder och ni anar inte va mycket gott. Desserter, glassar, milkshakes och juicer. Delar med mig av ett enkelt recept jag testade igår.
Jag älskar kokos och fastar gärna för dom receptet. I den här glassen är det få ingredienser och går snabbt att fixa.
Kokosglass med lingon (Den kombon…!) 
2 1/2 dl frysta lingon
3/4 dl kokosgrädde (jag tog något mer) Kokosgrädde är det tjocka som lägger sig högst upp i kokosmjölken. Krämig och helt underbar.
1-2 msk kokospalmsocker (Jag tog 1 msk och det räckte) Kokossocker sänker GI och är betydligt bättre än vanligt socker.
Jag lade även i extra kokos.
Mixa ihop allt i en mixer och ställ i frysen.
Njut! 


Glassen smälte något när jag sprang och letade efter kameran, men den blir precis som vanlig glass. SÅ GOD!


Satt ute och tog ett glas rosé till. Svensk sommar och en skön kväll.


Morgonrundan i morse, galet att vädret kan vända så snabbt. Underbart!
Inte långt kvar på den här dagen, sedan tar jag 6 veckors semester.

😉 Kommer dock inte ta semester från bloggen och andra samarbeten jag har förstås. Ni kommer få ännu mer inlägg här nu och det kommer hända mycket roliga grejer.
Kram!

20
0

Beroende av nässpray


Jag är fast. Har blivit beroende av nässpray. Igen. Häromkvällen när den var slut fick jag nästan panik, jag fick verkligen inte luft och sprang runt som en galning  för att leta efter någon gammal kanske som låg kvar i någon väska. Hittade en till slut, sedan kunde jag andas igen.
Så fort jag lägger mig är det som om allt bara slutar fungera, jag MÅSTE ha min nässpray. Fattar inte att det ska vara så svårt att bli av med detta. Blir jag minsta förkyld kommer det igen även fast jag slutar med den ett tag. Sedan fast igen. Nu går jag inte en meter utan nässpray med mig. Blir helt lugn, som värsta knarkaren när jag sprayar. 
Vad gör man? Kommer mina bihålor vara sönderknarkade av Otrivin när jag är gammal? Hur gör ni? Antar vi är många som är beroende.


Sista kunden klar, vilken värme vi har. Hoppas ni njuter i solen!
Kram
Uppdaterar efter läst era kloka svar. Tack! Nazonex har jag haft mycket. Hjälper verkligen inte, så den går inte den här envisa nästäppan på. Hypokondriker som jag är och livrädd för sjukhus vill jag inte att det ska hända något. Spola bihålorna har jag gjort en gång och det var en näradöden upplevelse.
Eller förresten, kan det vara så här, att hjärnan också blivit beroende? Det är liksom en skön grej att ha sin lilla spray. Är ju varken beroende av cigaretter, godis eller snus men kanske detta är min last? Dålig last dock.

56
0

Grattis Sverige!!!!


Vilken final, vilket lag, vilka straffar! GRATTIS SVERIGE!!!!!!
Sommaren är här, som vi längtat. Igår jobbade jag 11 timmar och hann inte med mer än ta hand om alla kunder. Nu är det verkligen slutspurten inför lång semester. När jag är stuptrött efter lång dag är både hjärnan och kroppen helt slut. Kroppen skriker efter soffan men hjärnan något helt annat. Fy sjutton vad slut jag var igår…


Men jag vet, att om jag bara kommer ut direkt så blir det något annat. Jag sprang och det var en fin kväll. Ni som springer, visst är det magiskt att flyga fram nu när sommarkvällarna är så vackra.


Jag, tjejerna och Maja som är Marilyns kompis åt grillad kycklingfile med jordnötssås till middag igår kväll. Bra betyg att dom åt mycket och sa att det smakade precis som på thairestaurangen. Dock utan socker i jordnötssåsen, den är god ändå. (Recept kommer.)  När jag skulle fota en seriös instagrambild var Marilyn framme. Sjukt söt min när hon skulle löjla sig när jag inte såg hon dök upp.
Jag fick tillåtelse att lägga upp den. Dom är ofta med men vi har gjort ett val att sällan ha med tjejerna här inne på bloggen. Tycker det händer tillräckligt ändå med skit så det känns onödigt att skriva om vad dom gör hela tiden. Jag tror man ska tänka sig för.
Men söta är dom. =)


Haha!
(Ni som ville se mina fransar, så här ser det ut när jag inte har smink. Långa och lyfter ögat jättefint.)
Dags att sätta fart, jag och L-M ska ut på en pw före frukost.
Kram!

0
0