• 2015-07-04, 12:10
  • 33

Mjöl är rena giftet! Magen blir som en hård ballong när jag äter mjöl. Igår kväll tog jag tyvärr en smörgås som jag aldrig annars äter. Men var hungrig och hade typ inget annat så jag chansade. I morse när jag vaknade kunde jag knappt stå rakt. Magen stod rakt ut, var tre gånger så stor och jag var som en fällkniv. Kolla magen! Helt fruktansvärt hur det kan snabbt svullna upp.

Förstår ni vad gluten gör med kroppen egentligen? För några år sedan åt jag ganska mycket mackor och magen blev bara större och större. Jag var stressad, vräkte i mig smörgåsar för att bli mätt. Det var snabbt och smidigt. Gott dessutom. Men min mage var alltid dålig. Alltid svullen, alltid fläskig och även fast jag tränade satt den där limpan där. Jag hade ofta katarr, ont högt upp och även mycket diarréer. Det är mindre kul… Så fort jag var iväg var jag tvungen att ta reda på vart toaletter fanns. Fick ofta magras och då får man panik och det är väldigt jobbigt.

Svullen mage i morse

Svullen mage i morse

Till slut tröttnade jag på att må så dåligt. Jag ville också gå ner i vikt så jag tog tag i problemet.

Det jag började plocka bort var just smörgåsar. Dom skulle bort helt hade jag bestämt för jag ville se vad som hände. Jag lovar er, jag märkte stor skillnad på en gång. Jag tog också bort fikat. Bullar, kakor skulle helt bort. Socker är också boven i detta.

Sedan hände det grejer!

Jag fick bort degen på magen, blev piggare och kände mig mycket gladare. För har du en dålig mage sätter det sig också på psyket. Man kan bli deppig, hängig och väldigt trött. Det är som om hela kroppen slås ut.

Jag har inte gluten men det behöver man inte ha för att kroppen ska bli dålig av mjöl eller socker.

1 februari i år tog jag även bort allt godis. Har aldrig mått så här bra! Magen är sällan dålig, inga hemska magras längre.  Jag har gått ner allt jag ville gå ner och tränar mycket för att kroppen ska bli starkare och tightare. Här hjälper inte en enda operation lovar jag er, men kolla över er kost om ni mår dåligt. Tänk alla tex som har IBS. Försök se över vad ni stoppar i er. Mackor klara man sig utan åtminstone testa och se vad som händer? Testa också att komma igång med träning. Att röra på sig när magen krånglar brukar bli bättre. Även andas rätt långt ner i magen hjälper er.

Sedan är alla olika men många går och mår dåligt utan att veta vad det beror på.

Nu äter jag aldrig bröd, smakar ibland och en liten bit kan gå bra. Men märker vad som händer om jag äter för mycket. Äter betydligt mindre kolhydrater, nästan aldrig vitt socker. Älskar potatis och det funkar bra.

Har ni ofta ont i magen? Ofta magras? Överviktig eller “degig limpa på magen” som du vill bli av med? Förändra kosten!

IMG_4334

Vi gick till gymet i morse och det var skönt att få bränna av lite kalorier och få svettas med den här svullomagen. Underbart!

IMG_4337

Kanske någon som känner igen sig?

Ha en fin lördag! kram på er

2015-07-04 Hälsa, Mitt liv , ,

Kommentarer

Arianne 5 år sen

Magen är invecklad! Jag själv har hållit på med Fodmap, där bland annat gluten och mjölkprodukter ska undvikas helt och hållet. Blev dock inte så stor skillnad på magproblemen som vi hoppats. Det enda jag undviker idag är pasta, som är hemsk för min mage, även andra produkter som jag vet stör magen.

Jag äter alltid hårdmackor till gröten på morgonen exempelvis. Vore jätteintressant om du kunde dela med dig av tips på andra mellanmålstips istället för dessa mackor som är lätta att ta till ifall magen kurrar?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Ja magen kan verkligen ställa till det….
Man får pröva sig fram!
Jag brukar ta ett par fincrips eller fröknäcke är ju supergott och nyttigt.
Mellanmål kan också va tex smoothie, ägg, kvarg med goda bär, äggröra, det finns egentligen massor av gott och nyttigt. Man ska bara ändra sitt kosttänk… jag äter inte ofta mellanmål längre, jag brukar klara mig bra på senare frukost, lunch och middag. Kanske en smoothie där i mellan.

Lycka till!

Kram johanna

Eva 5 år sen

Ja jag är 52 år inte lyckats gå ner sen jag gick upp 15kg då jag slutade röka, sen började jag träna inget hände, men sen tog jag bort bröd, potatis, ris,pasta då började det hända saker, äter lchf men även gröt då glutenfri o jag har gått ner 15kg sen 15 mars till i dag :) har lyckats även jag är i klimakteriet hurra allt går med vilja o jag mår super bra :) min mage blir så när jag äter mjöl oxå kram ha det toppen :)

Linda 5 år sen

Åh vad jag känner igen mig! Förstår liksom inte hur det är möjligt att magen kan svullna upp så man ser gravid ut! Jättejobbigt! Kosten är superviktig , det är vi nog många som kan skriva under på. Kram

Anna 5 år sen

Pååkt så jag känner igen mig tyvärr…:(
Är en mack o kakmänniska, med deg runt magen. Tränar en hel del, faktiskt ganska mycket, men mage o deg sitter där de sitter…
Blir inspirerad av detta o ska ta bort det.
Tack!!!!!!!!!!

Lotta 5 år sen

Själv tycker jag att vitlök är den största boven för min mage. Äter själv inte mycket vitt mjöl men reagerar inte lika mycket på det som på vitlök. Blir fruktansvärt öm och uppsvullen av vitlök. Så försöker undvika det så mycket det går.

Cecilia 5 år sen

Va!! Ska du inte opereraaaa magen????? Hahahahahaha

Åsa 5 år sen

Jag hade tidigare IBS men har inte haft en attack sedan jag började med LCHF för fyra år sedan. Mina problem med svullen och gasig mage försvann samma dag jag ändrade kosten. Sååååå skönt att aldrig behöva försöka hålla mig längre och magen fungerar som en klocka.

Ja åå vad jag känner igen mig i det du skriver! Äter jag socker eller mjölprodukter blir magen stinn som en ballong och det känns “sårigt och ömt” i magen. Det gör ont av trycket från bh´n över bröstkorgen och det känns som att magen på riktigt ska sprängas.
Tyvärr är jag en “mackmänniska” som älskar bröd, men är även besatt av kakor och choklad och har tidigare hängett mig i totalt hämningslöst frosseri.
Tills jag fick nog och blev inspirerad av din “30-dagar-utan-godis-utmaning”. Jag trodde aldrig att det skulle gå, jag som aldrig haft uppehåll mer en max några dagar tidigare. Men jag hade bestämt mig och 30 dagar gick galant (utom första dagarna som var jobbiga) och sedan såg jag ingen orsak till att avbryta. I dag har det gått 126 dagar (!) och jag mår mycket bättre! Efter bara några veckor kunde jag sluta med min magkatarrsmedicin, som jag ätit dubbel dos av i flera år!! Är helt fri från det nu! Då blir man faktiskt lite fundersam på vad man stoppat i sig förut, om det har sån frätande påverkan på kroppen. Läskigt!
Godis har jag inte provat ännu, men några gånger har det slunkit ner en bit bröd eller pizza, men då får jag “böta” för det direkt och magen sväller upp.
Att må så pass mycket bättre är min sporre och motivation till min nya livsstil och du är en del av min inspiration :)

Anna 5 år sen

Om jag känner igen mig ! Har sökt för magen flera ggr, men liksom aldrig fått hjälp. Har haft långa perioder med ont i magen, svullen och tröty. Tar nåt fruktansvärt på energi och ork. Började med IBSmedicin förra sommaren och tyckte att det hjälpte till dtor del men inte fullt ut. Började läsa din och lite andra bloggar, och slutade med mjöl och socker. Använder kokosolja dagligen och försöker äta bra mat,i stort sett varken mejeri eller gluten. Mår betydligt bättre, magen är lugnare :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Men wow!!! Blir så glad för din skull!
Ibland funkar inte mediciner utan man får pröva sig fram med andra metoder som byta ut och ta bort.

Ha en skön sommar!

kram Johanna

Camilla 5 år sen

Hej ! Tänk så mycket bra inlägg från många kloka blogg läsare där ute. :) Vilket bra o viktigt ämne som berör o påverkar vardagen för så många. Till sist, Johanna, du är en fena på att inspirera o grymt modig som törs sticka ut med din blogg. Jag bara älskar den!!!! Kram till er alla i sommar Sverige, var rädda om er.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack Camilla, vad glad jag blir att du blir inspirerad och får tips!

Ha en underbar sommar du också!

kramar

Alice 5 år sen

Tycker du skriver så inspirerande om träning och hälsa! Man blir inte stressad eller får prestationsångest utan blir glad och peppad. Fortsätt som du gör :) Trevlig helg!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack Alice! Det värmer, det är så roligt att ge andra tips. Det är ni som ger mig energi!

Stor kram på dig

Stiinis 5 år sen

Oj vad jag känner igen mig i detta!

För hela mitt liv så har jag bara ätit vanligt bröd och annat som innehållit vanligt mjöl. Vilket jag då fått uppsvullen mage och magont. Bytte då till gluten och laktos produkter…..Jag har då aldrig haft så här bra mage på flera år, allt magont och sånt är borta. Bytt min kost helt och jag mår så mycket bättre idag, bästa jag gjort! :)

Nu ser vi vad sånt här gör med våra kroppar, helt sjukt! Tack för bra inlägg!

Kram kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Ja herregud…. mjöl kan verkligen ställa till det. My god….
Låter härligt att du mår så mycket bättre nu!

Man märker tydligt vad som händer…….

kram!

LENA 5 år sen

Mycket bra skrivet!
stiljustnu.blogg.se

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack!

LottaF71 5 år sen

Hej! Ja verkligen tack för att du delar med dig! Jag har sedan 6 veckor tagit bort mjöl, mjölk och ägg ur min kost och tränar tabata övningar minst 4 ggr i veckan och springer intervaller samt lite pw och löpning. Har aldrig tidigare mått bättre :). Jag fick hjälp av en PT tack å lov! Nu tänker jag så småningom börja lägga till ägg igen men mjöl, aldrig i livet :))!

Du är toppen, gillar din blogg, läser jämt!
Hoppas ni har det gott på semestern :)?
Kram Lotta <3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Låter fantastiskt! Fortsätt kämpa, det är så skönt när kroppen mår bra!

Tusen tack Lotta :)

Kram Johanna

Britt 5 år sen

Har du något bra förslag vad man kan ersätta smörgås med? Bröd mättar ju och jag tycker för mycket frukt och grönsaker reagerar ju magen också på.

Svar på kommentaren:
Anna 5 år sen

Finns många bra alternativ på bröd. Sök på lchf bröd!

Johanna Toftby 5 år sen

Det finns glutenfritt, eller proteinbröd. Men jag äter helst ägg, smoothie, omelett, kvarg eller turkisk yoghurt. Det funkar hur bra som helst!

kram Johanna

Linn 5 år sen

Gluten kan nog orsaka inflammation hos fler än dem som är glutenintoleranta. Gillar din blogg men vill bara påpeka att det ser märkligt ut att skriva “jag är inte gluten”. Ingen människa är gluten. Däremot kan man vara glutenintolerant eller ha celiaki, dvs en sjukdom där man inte tål gluten. Inte för att jag vill märka ord men jag har ett barn med celiaki som hatar när folk säger att hon är gluten. För hon är inte gluten lika lite som jag är astma. Däremot har jag astma och hon har celiaki och tål därför inte gluten. Men man är inte sin sjukdom! Dvs man är inte gluten bara för att man inte tål gluten.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Nej så är det men vi som inte har allergier eller “tål all mat” har nog lite svårt för vad allt heter. Inget annat men du har helt rätt.

kram Johanna

Elin 5 år sen

Jag blir faktiskt riktigt glad över att du delar med dig av detta. Även fast det är sådant man egentligen är upplyst om så är det så fastnar man ofta i dåliga mönster. Din beskrivning låter precis som mig. Förr visste jag inte vad det berodde på och skulle jag tex till stranden kunde jag låta bli att äta frukost och mat bara för att magen blev som en ballong av minsta lilla. Förra året började jag träna regelbundet flera gånger i veckan, tog bort kolhydrater och mjöl ur kosten. Gick genast ner 7 kg på 3 månader som hade suttit som berget innan efter min graviditet. Mådde SÅ mycket bättre också. Piggare och gladare i själen! Tyvärr så drabbades vi av en familjetragedi då min endast 53 år gamla mamma föll ihop i en svår hjärnblödning. Efter det föll livet ihop och det har tagit tills nu innan det sakta men säkert är på väg igen och jag känner att dagarna och livet börjar återgå till vardag. Mår så mycket bättre med träning och rätt kost och tack för att du delar med dig. Din träning är en inspirationssporre på instagram och även när du delar med dig av detta så man verkligen får se att skitsnygga trimmade du även “varit som jag” och att även din kropp reagerar negativt på mjölet som gift. Det år också en drivkraft i att vakna upp och vilja börja kämpa och förändra igen! Önskar att jag är lika snygg som dig om 15 år!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack Elin! Ja, visst är det så…. man mår så mycket bättre och alla får hitta sin väg att gå för att må bra.
Tack för att du berättar!

Helt riktigt, det är en stark drivkraft.

Kram på dig

Lilian Steenberg 5 år sen

Hej Johanna!

Läser din blogg nästan varje dag och tycker du gör det så förbaskat bra det där med kosten och träning önskade du kunde komma hit till Stockholm och sätta igång min träning !!
Tränar body pump 1-2 ggr i veckan, har gjort nu i ca 10 år
Men skulle vilja lägga till förbränning.
Just nu tog jag en macka och kaffe, det får bli sista mackan …. Punkt slut
Just med tanke på putmage som är såååå fult
Vet att allt ansvar ligger ju på en själv!
Men hur svårt kan det vara??
Johanna fortsätter läsa din blogg,, så fortsätt peppa !!
Ha en fortsatt fin sommar
Kram Lilian

Svar på kommentaren:
maria g 5 år sen

Ja men det gäller ej alla m mår man bättre av o ta bort
en matvara så gör det m j tycker din mage ej var så
stor alls tycker i tidningar o media det är tjatigt med
dessa dieter det blivit för mycket o oftast är det
kvinnor som blir drabbade. J gillar mina mjuka bröst
min runda mage o kommer fortsätta med det. O även
äta husmanskost o gå på gympan o trivas o må bra
kramis.

Johanna Toftby 5 år sen

Haha! Ja, den där mackan till kaffet är ju sååååå god! Men min kropp mådde verkligen inte bra så det är inte värt det.
Någon bit någon gång funkar men inte den igår kan jag lova haha ;)

Man får försöka hitta sitt sätt, vissa kan äta någon macka då och då, vissa kan inte äta mjöl alls. Fincrisp funkar bra tycker jag, det är lite godare att ha något liknande.

Tack för dina ord!

kram

Susanne 5 år sen

Hej!
Tack för att du delar med dig.
Exakt så är det för mig. Så fort jag åt vetemjöl så svälde magen upp.
En gång när jag hade ätit vetemjöl och skulle gå ner till gymmet så mötte jag min granne. Hon såg min mage och frågade om jag var gravid. Fruktansvärt pinsamt för henne, jag log mest, visste ju att det var pga vetemjöl.
I dag lever jag så mycket bättre och vet du vad Johanna, det är tackvare dig. Du ger mig sån kraft att träna och äta rätt.
Så mycket vinster jag har fått. Har inte svullen mage, tarmar som fungerar, piggare, gladare, mycket mindre pms bråk här hemma ;)
Ja det är bara några saker.
Tusen tack för att du ger så mycket Johanna!
Kramar Susanne

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Men fina du! Blir så glad ända in i hjärtat.
Tack! Det glädjer mig att du mår bättre och att du kommit igång.

Kul med grannen hehe ;)

Allt hör ihop, magen, pms, hjärna… allt.

Stor kram på dig!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…

Nu är vi i Göteborg efter några mysiga dagar i Varberg. Älskar hänga med tjejerna, vilka mysiga dagar vi haft. Det är inte så lätt att få till datum som passar alla,…