Vem gillar pizza upp med en hand? Denna är gjord på mandelbotten och sesamfrön, alltså glutenfri och vi slipper det vita mjölet. Den blev knaprig och så jäkla god. Janne gjorde toppingen och jag botten. Grymt teamwork och jag älskar att vara i köket och fixa. Igår var det dock 100 grader inne, haha!
Vill gärna dela med mig till er, men innan provar jag förstås och det gjorde vi igår kväll efter vi kommit hem från sjön.
Recept på glutenfri pizzabotten finns det massor av. Detta fick jag av min kund förra veckan och ni måste bara göra den. Knaprig…! Absolut inte torr. Inget smör och man blir inte så där proppmätt. (Vill ni ha “smalare variant väljer ni 10% ost, jag kör vanlig)
Smidig att ta med sig ut på en picknick nu när ni kanske har semester och vill ha med något annat än mackor. Helt säker på att även barnen kommer tycka om den.
Recept: 2-3 pers
Botten:
3 dl mandelmjöl
1 dl skalade sesamfrön
2 ägg
4 tsk olivolja
1/2 tsk bakpulver
Salt, peppar
Timjan, oregano eller någon annan krydda ni tycker om. Det blir god smak att ha i pizzadegen.
1.Blanda ihop alla ingredienser och tryck ut på en plåt med baklåtspapper. alt kavla ut men då måste du ha bakplåtspapper mellan för det fastnar lätt.
2. Grädda på 175 grader ca 12 min eller tills det fått färg. Ta ut och lägg sedan på fyllningen. Ställ in i ugnen igen tills osten smält.
Fyllningen:
Man kan ju ta precis vad man tycker om men Janne gjorde en jättegod tomatröra.
Tomatröra och fyllning:
Tärnad bacon
Krossade tomater (välj Mutti, den är super alt kung markattas)
2 st finhackade vitlöksklyftor
Oregano
salt peppar
God olivolja
Fräs upp bacontärningarna i lite olivolja. När det har fått fin färg fyll på med krossade tomater, vitlök och kryddor. Låt sjuda tills det tjocknar lite.
Lägg på pizzabotten som då varit inne i ugnen och fått färg. Toppa med det ni önskar. Vi hade paprika, oliver, tomater, jalapenos och riven mozarella.
Höj upp till 225 grader.
Skjuts in i ugnen tills osten smält sedan njut!
Vi toppade även med lite ruccola.
Bon apetit
Flera läsare önskar tips på picknickmat annat än mackor. Jag ska försöka dela med mig så mycket jag kan.
Nu har vi precis varit på möte gällande tjejresan till Barcelona. All info, datum plus biljettbokning kommer ut i veckan. Håll nu utkik!
Ser ut och låter smarrig – ska testat! Tack!
Hej och tack för tips! Ska absolut testa att göra denna.
Har ibland funderat på varför pizzerior sällan (eller aldrig?) har alternativ med nyttigare pizzabotten än vanlig på vetemjöl. Hade nog varit uppskattat av många.
Tar gärna emot fler tips på glutenfri mat och även sockerfria kakor/bakverk :)
/Caroline
Tack för grymt recept! Får se hur lång tid det dröjer innan nästa börjar blogga om pizza! Det verkar som du har en copycat i My Martens, hon gör ju allt du gör! Sen gömmer hon sig bakom låst kommentarsfält. Varför kan man undra!!
Haha ok ;)
Låst kommentarsfält? Ja, det är väl av en anledning man väljer att inte ha ett öppet kommenarsfält. Bloggaren väljer att släppa fram det man vill.
Hej! Receptet på pizzan låter super smarrigt!! Skulle vilja skriva ut det i ett utskrivningsvänligt format. Hur gör man då? Fotona är jättevackra men skriver jag “bara ut” som det är så blir det en massa sidor. Kram Anna
Hej Anna!
Klicka på email så får du det på mail och skriv sedan ut det. Eller också markera enbart texten, sedan spara på din dator och sedan skriv ut.
Lycka till! Den är supergod :)
Kram
GOTT! Tack detta ska testas
Kul! :)
Hej:)
Åh vad gott!! Tack för receptet:)
Ha en fin dag. Kram
Tack Agneta! Ha en fin dag du också! kram Johanna
Ja pizza är gott :)
Kunde inte motstå en köpepizza förra veckan, men fick såklart böta i form av uppsvullen och klagande mage.
Så en glutenfri botten kanske är lösningen.
Vet du om man kan byta ut mandelmjölet mot något likvärdigt?
Min man är nötallergiker och jag antar att han inte tål detta.
ÅÅÅ så gott de ser ut, måste testa detta.
Din tjejresa, så spännande. Det vill jag så gärna följa med på, ett måste :)
Kramar Susanne