• 2015-07-09, 18:11
  • 14

Hej på er! Vad roligt att så många vill följa resan här inne. Jag kommer blogga ofta och dela med mig, det är så kul!

Nu är vi snart i Hannover och resan går väldigt bra hitintills. Vi åkte Danmarksfärjan över från Göteborg tidigt i morse och åt frukost som vi hade med oss. Vilket var smart för det var hemsk kö och många som inte fick plats. Tycker det är lite mysigt att ha med kaffetermos. Gjorde smörgåsar på proteinbröd.

Det var mest barnfamiljer över på den färjan som skulle över till badhotellet tror jag men vi blåste vidare ner mot Tyskland när vi kom fram vid 11.

IMG_4562-2

IMG_4591

Det viktigaste är med! Våra cyklar och pass. Ser så mycket fram emot att få uppleva semestern från cykeln.

IMG_4599

Nu kör vi på autobahn och det är  mycket trafik men det går bra. Kör ni här så måste ni vara extra uppmärksamma när ni byter filer, dom kommer fort bakom. Ganska galet fort dessutom. Men Janne är grym på att köra bil, han är van att köra långt och har koll. Jag kör också men på mindre vägar tror jag ;)

IMG_4589

Jag bloggar och jobbar lite, om ett par timmar kommer det finnas mer att se på så då kommer jag inte sitta med huvudet i datorn.

När jag är iväg och reser kollar jag gärna lite fakta om staden, byn eller vart man nu ska. Jag tycker det är intressant att veta lite historia, få veta lite kultur och vad man kan göra. Jag tycker om att upptäcka, göra saker. Letar på google som en galning innan och kollar även lite vad man kanske inte ska göra för att slippa gå på turistfällorna eller köra fel.

I den lilla mysiga byn Füssen så är det dock en sak som nog ingen kan missa. Kung Ludvigs  II sagoslott!

Neuschwanstein!

Törnrosaslottet och pusselslottet ska vi se i morgon. Jag tror knappt det är sant, kan ni förstå så vackert det är. Har läst att dom som varit där menar att det är lika vackert som på alla bilder. Det är tydligen oslagbart!

neuschwanstein_bild_525c3431ddf2b377d7c4ad3f

Har läst att man kan ta häst och vagn till slottet men sedan också gå den branta vägen uppför berget för att se slottet från höjden. Tror vi ska göra det. Kung ludvig II satt tydligen också i timmar på den vackra bron en bit upp och beskådade sitt slott. Är man inte höjdrädd ska man nog ge sig ut på den bron också.

Kolla vintertid…. alperna…. my god!

castello-neuschwanstein

Vädret ska vara bra i morgon när vi besöker slottet, jag är löjligt glad över att få se detta. Gissa om jag kommer fota mycket och lägga upp här. Ska bli så roligt att få se “det riktiga sagoslottet”.

Det kommer ett par inlägg till som jag redan planerat och förberett. Bland annat vinnaren hos Inreda.com som vann presentkort på 2500kr samt ett recept ni önskade.

Puss och kram från oss

 

Kommentarer

Jeanette R 5 år sen

Åh vad jag gillar dig underbara människa! Precis börjat läsa din blogg och den är så bra.Du delar med dig av både glädje och sorg och det på ett bra sätt.Dessutom får jag nu restips också.SÅ glad att jag hittat en blogg som känns så äkta.Hoppas din semester blir fantastisk! Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Men åh vad glad jag blir. Tusen tack och varmt välkommen hit!
Stor kram från Livigno i Italien <3

Magdalena Klasson 5 år sen

Hej! Så spännande resa! Jag ville även skriva att jag gillar verkligen din blogg. Som en trevlig tidning.. Med skönhetstips, recept, livserfarenhet, träning etc. En sann inspiration :) fortsätt så! Kram Magdalena

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tusen tack Magdalena!
Stor kram

LENA 5 år sen

Spännande resa ni är ute på.
stiljustnu.blogg.se

Åsa 5 år sen

Kör försiktigt, både med bil och cyklar:) Tack fina du för att du låter oss hänga medier på resan, ser fram mot sagofoton! Har åkt bil Sverige-Tyskland-Österrike-Italien-Schweiz-Slovenien-Kroatien, fantastiskt vad mycket man får uppleva. Alla dessa vyer, vackrare än jag sett från foton, känslorna att vara mitt i allt. Ni är så tuffa och inspirerande som ska cykla, lycka till! Kram /Undrar så när du släpper datum och info om Barcelona…jag och en kompis hoppas innerligt att man hinner boka innan det blir fullbokat. Försöker kika in varje dag här så man hinner med

Hanna H 5 år sen

Ska bli så kul att följa er resa, ser ju verkligen ut som ett sagoslott. Själv har jag och familjen tagit oss från Gotland till Göteborg..
Ha nu en härlig semester.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Gotland <3 Jag har varit där MASSOR! Älskar den ön. Kan vara det vackraste vi har i Sverige!

Nu kommer det bilder! ;)

kram Johanna

Agneta 5 år sen

Kul att köra på autobahn:) när vi bilade till Italien:) Ha en jättefin kväll.

Ann 5 år sen

Bron får ni absolut inte missa. Det är därifrån man ser slottet bäst. Vi gick upp, så ett par bra skor rekommenderas eftersom det går uppför hela tiden.

Babsan 5 år sen

Vilken häftig annorlunda resa. Gillas skarpt.
Vi har bilat genom Tyskland i 25 år på väg till Kroatien Autobahn urtråkig och bilarna kör inte sakta precis, men svänger man av till en by så finns mycket att se. Om vi ska tala om vackert så vänta tills ni kommer till Österike. Man önskar man hade fler ögon att titta med så fint är det. Italien Gardasjön och alla små mysiga byar är toppen. Men att cykla är banne mig en prestation av er. Varför inte åka in i Kroatien? Föreslår Rovinj googla nu på det. Ha det bäst och var försiktiga på cyklarna.
PS. Har de börjat ta betalt för Autobahn läste att det ska bli??

pia 5 år sen

Gud vilken underbar semester!! Njut !! Jag o dottern ska försöka oss på o vandra längs Göta Kanal , blir 3-4 mil, o tälta om vädret tillåter , annars vandrarhem!! Ska bli spännande. !! Ha det ljuvligt !Kram Pia

Karin 5 år sen

Hej
Tack för resetipset.
Vi är på väg mot nästan samma resmål
Ser ni en vinröd motorcykel med sidovagn är det vi.

Madde 5 år sen

Ska bli så roligt att följa er på resan. Hoppas på massor av bilder och inspiration :-)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…