ANNONS
Integritet på Tailsweep

Chilimarinerad kyckling med kall basilikasås

/


Hallo! Hoppas ni har en fin helg alla! Vi har varit ute på 1.30 min PW före frukost, eller brunch blev det nog. Senare tider nu när man är ledig och vi åt en äggröra och smoothie efteråt. Vill tipsa er om en enkel men god maträtt jag gjorde igår. Kyckling med chilimarinad och en kall basilikasås.
Stekte även små paprikor, Pimientos de Padrones i mycket olivolja och flingsalt, blir så gott och perfekt som lite tapas eller bara till en drink före middagen. 


Köpte med en del vin både från Italien och när vi var i Tyskland. Det är kul att handla med grejer därifrån plus att det är så mycket billigare.
Handlade även med en hel del olika olivoljor. Blir som ett barn i en godisbutik i sånna butiker utomlands. Betydligt roligare än klädaffärer, haha!


Chilimarinerad kyckling med kall basilikasås 
Marinad:
2dl olja
1/2 dl soja
1/2 dl Sweetchili
2 hackade vitlöksklyftor
1 chili hackad i bitar
skvätt honung
salt och peppar
Låt kycklingfileérna ligga ett par timmar i en påse med marinaden. Jag steker dom först så det blir en fin yta, sedan trär dom på spett och antingen grilla på grillen eller också i i ugnen på ca 150-175 grader värme så blir dom saftiga och möra.
Kall Basilikasås 
2 dl ekologisk turkisk yoghurt
ca 2 msk hackad färsk basilika
Pressad vitlök efter smak. Jag tog 2 stycken.
1/2 tsk dijonsenap smaka av om du vill ha mer.
skvätt honung
salt, peppar
Låt stå i kylen en stund så blir det bättre smak efter några timmar.


Servera med valfria tillbehör. Vi kör en matig sallad till, för vi har ätit en massa kolhydrater på semestern. Nu blir det mer protein och sallad som vi brukar äta till vardags. =)
Lägg på lite god parmesan på salladen så blir det ännu godare.


Detta är så gott! Färsk basilika doftar så gott, chilimarinaden… mums.
Bon apetit!

11
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00