• 2015-07-19, 12:35
  • 11

Hallo! Hoppas ni har en fin helg alla! Vi har varit ute på 1.30 min PW före frukost, eller brunch blev det nog. Senare tider nu när man är ledig och vi åt en äggröra och smoothie efteråt. Vill tipsa er om en enkel men god maträtt jag gjorde igår. Kyckling med chilimarinad och en kall basilikasås.

Stekte även små paprikor, Pimientos de Padrones i mycket olivolja och flingsalt, blir så gott och perfekt som lite tapas eller bara till en drink före middagen. 

DSC_0656

Köpte med en del vin både från Italien och när vi var i Tyskland. Det är kul att handla med grejer därifrån plus att det är så mycket billigare.

Handlade även med en hel del olika olivoljor. Blir som ett barn i en godisbutik i sånna butiker utomlands. Betydligt roligare än klädaffärer, haha!

 DSC_0653

Chilimarinerad kyckling med kall basilikasås 

Marinad:

2dl olja

1/2 dl soja

1/2 dl Sweetchili

2 hackade vitlöksklyftor

1 chili hackad i bitar

skvätt honung

salt och peppar

Låt kycklingfileérna ligga ett par timmar i en påse med marinaden. Jag steker dom först så det blir en fin yta, sedan trär dom på spett och antingen grilla på grillen eller också i i ugnen på ca 150-175 grader värme så blir dom saftiga och möra.

Kall Basilikasås 

2 dl ekologisk turkisk yoghurt

ca 2 msk hackad färsk basilika

Pressad vitlök efter smak. Jag tog 2 stycken.

1/2 tsk dijonsenap smaka av om du vill ha mer.

skvätt honung

salt, peppar

Låt stå i kylen en stund så blir det bättre smak efter några timmar.

DSC_0659

Servera med valfria tillbehör. Vi kör en matig sallad till, för vi har ätit en massa kolhydrater på semestern. Nu blir det mer protein och sallad som vi brukar äta till vardags. =)

Lägg på lite god parmesan på salladen så blir det ännu godare.

DSC_0661

Detta är så gott! Färsk basilika doftar så gott, chilimarinaden… mums.

Bon apetit!

 

2015-07-19 Recept

Kommentarer

Monica 1 6 år sen

Hej Johanna! Jag har följt din blogg hur länge som helst men kommenterar aldrig. Nu känner jag att jag måste skriva några ord till dig för jag tycker du är helt fantastisk. Jag kommer ihåg dig från den tiden när du vägde lite mer än vad du gör nu, du var fin då också, men milde himmel vilken resa du har gjort. Och vilka vansinnigt goda matrecept du delar med dig av. Jag har provat många av dem och är alltid nöjd. Ett litet tips, börja samla på dig till en kokbok som du kan skriva någon gång i framtiden när andan faller på. Jag skulle kunna skriva mycket positivt om dig här men jag slutar nu (för denna gång, jag ska bli bättre på att kommentera i fortsättningen) med att önska dig all värdens lycka till i fortsättningen med allt vad du företar dig och naturligtvis med din Janne.

Jenny 6 år sen

Tack för att du delar med dig av recept Johanna!
Önskar dig en fin dag!

Anna 6 år sen

Åh, det lät gott – tack för tips och recept. Här hamnat I en liten inspirations-svacka när det gäller matlagning…
Kram!

Lissie 6 år sen

inget med detta inlägg att göra men vad skönt att du inte visar dom där fula cirkuskläderna längre!

Svar på kommentaren:
Minette 6 år sen

Lissie, har du inte stavat fel? ZZ?? hur kan du skriva så? du som verkligen älskar både cirkus och cirkuskläder, minns dina säljfraser som igår…Men vad roligt A- L att du börjat gilla Johannas sida, tänker på de sms jag har som säger annat.
Men hur som, handen på hjärtat, vilken fin blogg du har Johanna, ha en härlig sommar. Tack för alla härliga recept. / Minette ( jag kör med mitt riktiga namn, önskar fler vågade…)

Agneta 6 år sen

Lissie!!!! Skärp dig!!!!

Camilla 6 år sen

Tack för inspirerande blogg Johanna.
Du är grym på många sätt o verkar ha en så fantastisk energi.
Jag undrar lite över löpning. Hur vet man att man gör bra/rätt löpsteg?
Jag har har endast sprungit i 2 månader ca var 5e dag. Trappat upp stegvis längden på sträcka. Sprang idag 5 km utan stopp – 1a gången :-)
Men…Hur behåller jag vikten trots löpning. Är rädd för att förlora vikten. Upplever att jag äter mer o tänker på mellanmål. Vill endast ha bättre kondition o bli piggare, ej viktnedgång. Hur ska jag göra med upplägg? Har 3 små barn o hinner inte med så mycket mer än detta per v.
Mvh Camilla

Sofie 6 år sen

Tack för all inspiration!

Agneta 6 år sen

Åhh så gott:) göres i veckan. Dottern var på Main i veckan så nöjd:)
Välkomna hem.

Hanna H 6 år sen

Låter gott, måste testas!
Tack för en super blogg.
Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…

Hej från sjukhussängen på Calanderska! Idag har jag opererats och just nu känns det som om jag blivit överkörd av en ångvält. Det har varit ett tufft år och de sista veckorna…