• 2015-07-19, 23:02
  • 24

Precis nu fick jag ett mail om att mitt ansikte, alltså en stulen bild finns på Facebook och here we go again. Jag vet faktiskt inte hur många gånger detta har hänt. Förra året var det “någon” som hade mina bilder och “låtsades” vara jag fast det inte var jag på instagram. Låtsades vara mamma åt mina tjejer. Hur sjukt? Ja det är tyvärr lite priset vi får ta som låter oss visa upp oss för tusentals läsare. Tyvärr är det så.

Inget går att göra. Även Janne har hamnat ofrivilligt på en dejtingsida förra sommaren. En tjej mailade honom på facebook och tyckte det var konstigt att han var där, för hon visste han är tillsammans med mig. Det roliga var att hon även passade på att fråga om han kanske ändå ville dejta i smyg? Vad är det med folk? Försöka går ju alltid. =)

Vi försökte ta reda på vem den killen/tjejen var bakom Jannes stulna bilder men det var som att leta i en nålstack. Man orkar till slut inte.

När jag var med om detta första gången för några år sedan trodde jag inte mina ögon. Jag fick mail från en i USA där hon hade nätdejtat en kvinna på någon dejtingsajt som alltså låtsades vara jag utåt med alla mina bilder. “Hon” låtsades vara jag, frisör, älskade inredning och tränade mycket. Hon hade med mina barn, det sjuka var att hon också hade en webbshop med inredning som var till salu och drev en “butik fast med mina grejer”.

Alltihop var en enda soppa och den kvinnan som mailade mig var nog ännu mer i chock. Hon hade haft en “nätrelation” med någon alltså som var jag utåt sett. Fast i själva verket var det en mörkhyad man kom det fram till slut…..

1894403_1200_676

Jag var och pratade med polisen, visade upp alla fuskkonton, alla stulna bilder mm. Men att kapa bilder och låtsas vara någon annan på nätet är i sig inte brottsligt. Det kan vara lagen om upphovsrätt, kan bli förtal men ett brott blir det om tex personen tex tar lån i en annans namn.

Det man självklart alltid ska göra är att anmäla till sajterna. Dom brukar vilja städa upp och alla gånger jag anmält har dom tagit bort. Flera gånger på Facebook har detta hänt, några på instagram. Det som var i USA och hela den galna dejtninggrejen var tyvärr svår. Amerikanska polisen vill tex inte lämna ut information som vi i Sverige skulle behöva så det är hopplöst.

Till något helt annat. Under 1 års tid har jag fått handskrivna brev där avsändaren förstås aldrig skrivit sitt namn. Breven är illa skrivet, förmodligen med fel hand för att förvilla. Detta brev är ingenting mot dom andra. Dom ligger hos polisen och jag ska hämta dom i veckan.

Tänkte fråga er om en sak i veckan just om dessa brev, valde att först inte berätta något under tiden dom kom för jag vill inte göra det värre än vad det var. Men efter jag nu fått reda på DNA och lite annat känns det ändå viktigt att ta upp här inne. Det är ett fåtal som vetat om breven, det är det som skrämmer mig mest och jag ska berätta varför när jag har resten av breven ni ska få se om några dagar. Jobbigt för personen att både hår och DNA fanns.

Snusk, äckel, skit. Men enbart för att skrämmas. Jag hoppas den som har skrivit dessa brev även läser inlägget som kommer komma i veckan.

FullSizeRender-7

Är man med i leken får man också leken tåla. Men det finns gränser va?

Ta hand om er! Så hörs vi snart.

Puss och kram

 

 

2015-07-19 Johanna Toftby, Mitt liv

Kommentarer

Ann-Sofie 5 år sen

Men fy vad obehagligt. Hoppas allt går bra och även om det inte är roligt alls så ska det bli intressant med nästa inlägg om detta.

Nu till lite roligt :)
Vill tacka dig för tipset om sparadiset på spar hotell Majorna.
Jag och min pojkvän har precis kommit tillbaka efter frukosten och tar det lugnt en stund innan vi ger oss iväg, senaste dygnet har vi tillbringat här för att fira vår 1-årsdag tillsammans och vi båda är överrens om att det här dygnet varit de är mest romantiska och mysiga någonsin för oss båda <3
Vi kommer komma tillbaka :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Ja det är så j…a sjukt. Ni ska få se i veckan.
Sparadiset! Men vad härligt, visst är det mysigt där?!
Det är en underbar svit och vackra områden runtomkring.

Kram på dig och grattis på er 1-årsdag!

Agneta 5 år sen

Bra skrivet och med respekt som någon annan skrev. Du tar det bra, sätt dit den idioten som skickat breven!

maria g 5 år sen

V jobbigt m äckliga karlar. Så jobbig dag med person
som vill illa o bara ego har gråtit så ledsen ej kul
hoppas vi får sol augusti o september roligt med
dina recept alltid kul prova nytt. J man måste hoppas
ha det fint.

Svar på kommentaren:
l 5 år sen

Vem har sagt att det är en äcklig karl? Kan lika väl vara en “äcklig” kvinna. Båda könen kan vara lika jv, vad det gäller att skriva anonymt.

LInda 5 år sen

Fy!!! Känns som det är nån missunnsam jävel…

Tessan 5 år sen

Men usch och bläh! Vilka galningar det finns. Och vad obehagligt! Tack för att du delar med dig.
Kram T

Carolina Bohman 5 år sen

Men fy så sjukt och otäckt. Hoppas inget otäckt händer dig! Så konstiga människor det finns därute. Tack också för jättefint och inspirerande inlägg från er cykelresa. Såg helt underbart ut! Kram

Ingrid 5 år sen

Fy vad obehagligt. Vilka sjuka människor det finns.

Ingmarie 5 år sen

Så sjukt.

AnnaE 5 år sen

Nä fy f-n rent ut sagt!! Det är skrämmande att det finns folk som håller på så! :(

Malin B 5 år sen

Men alltså på riktigt, hur sjuka människor finns det?? Helt galet tycker jag!
Kramar till dig Johanna!

Agneta 5 år sen

Styrkekramar❤️

Emma 5 år sen

Knappt man tror det är sant!! Tack för att du delar med dig av detta och belyser ett viktigt ämne. Förstår att det inte är kul att vara med om men du hanterar det på ett bra och respektingivande sätt! Heja dig!

jessica Eliasson 5 år sen

Men fy fan vilken sjuk människa.
Säkert någon missunsam människa som vill skrämma dig.
Hoppas du får chans att konfrontera detta fega kräk som sitter på sin kammare och författar detta.
Man ska absolut inte behöva leva med påhopp av något slag.

styrkekramar till dig.

mvh jessica/Kungsbacka

Henrika 5 år sen

Fina du! Fy vad läskigt, hoppas att allt löser sig. Stay strong! Du är bäst. STOR styrkekram

Åsa 5 år sen

Du milde …vilka människor vi delar planeten med!

Bra att du reagerar och delar, det kan vara ett sätt att minska på bördan och också se från andras reaktioner att nej det räcker nu!!

Man ska inte behöva tåla ett skit!

Kram Åsa

Anna 5 år sen

Sjuka människor som inte förstår bättre. Man blir bara ledsen. ..dock obehagligt. Man har ju läst om konstiga människor. Styrka till dig Johanna! Håller tummarna för att det löser sig! Kram

Ramona 5 år sen

Men fy så obehagligt. Vad finns det för människor egentligen?!
Trodde faktiskt det var brottsligt att göra så men där ser man.
Och dessa brev, riktigt obehagligt tycker jag. Trist men sant att det finns människor till allt :(
Kram till dig och hoppas du får en fin dag <3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Ja, det var inget kul att öppna dom. Sedan förstod jag efter några månader att detta inte “var på riktigt”… utan något helt annat galet.

kram!

anneli 5 år sen

Hej Johanna ! Det måste ju handla om personer som har någon psykisk sjukdom, kan omöjligt vara en frisk människa som skriver sådana brev! Oavsett, så är det bra att anmäla, för det är långt ifrån ok att bete sig så vare sig man är sjuk eller inte !

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Nej det är inte friskt nånstans men psykisk sjuk tror jag inte. Det förstod jag efter flera månader och jag ska berätta varför i veckan när jag ska visa dom andra.

kram

Pia 5 år sen

Johanna man undrar hur tråkigt liv en sån människa har?? Det måste ta tid o energi att planera o författa. Men undrar vad som försegår i huvudet på dessa människor?? Otäckt . Var rädd om dig!! Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Ja du, det har jag frågat mig många ggr efter att öppnat dessa brev…

kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…