• 2015-07-23, 22:29
  • 11

Caesarsallad med hemmagjord caesardressing, det kan man bjuda en kung på! Extra mycket parmesan även i dressingen.

Som jag älskar laga mat när tiden finns. När jag var liten bodde jag vid spisen, tror jag var 5 år när jag rev fram alla bakgrejer hemma och drog igång på kvällarna. Ibland tills mammas frustration för det var ofta kaos efter jag gått loss. Det är det fortfarande fast till Jannes frustration. Men hon lät mig ofta hållas, jag tror det var det som gjorde att jag tycker det är så kul idag.

IMG_4854

Mamma, mormor och farmor har inspirerat mig. Alla är duktiga i köket och lagar väldigt god och rolig mat. Vi växte upp på näringrik och varierande kost, köpemat fanns inte på tapeten och allt lagat från grunden. Mamma tillät oss inte äta varken ketchup eller pommes, inte sockrad yoghurt eller sockrade flingor. Vi fick det till fest =) Tråkigt tyckte vi förstås ibland men idag är jag tacksam. Det byggde grunden till mitt stora intresse för att äta näringsrik och rolig mat.

För mat ska vara kul, inte bara för ätandets skull. Jag trivs bäst i köket och matsalen, att få stå i timmar och laga mat, provsmaka, testa nya recept. För att sedan duka fram en trevlig middag, göra fint och äta med familj eller vänner, det är det bästa som finns.

Det bor nog en liten italienare i mig ändå.=) Gårdagens middag blev även rester idag och såsen ännu godare. Jag ÄLSKAR goda såser!

DSC_0721

Det finns ju massor av olika varianter på både salladen och dressingen. Jag gjorde lite på vad vi hade hemma och det blev riktigt gott.

Caesarsallad

Marinera kycklingen i några timmar. Olja, vitlök, soja, cayenne, honung, lime och salt och peppar. Eller om man vill ta en annan marinad.

Stekte på hög värme och sedan 10 min i ugn 200 grader.

Skär upp kycklingen, lägg den på en bädd av romansallad, tomater, rödlök och strö över en god, lagrad parmesan.

Strö knaperstekt bacon på salladen

Caesardressing 

2 dl olja

1 msk vitvinsvinäger

skvätt tabasco

en stor pressad vitlök

två äggulor

1 tsk dijonsenap

Några droppar citron

2 sardeller

1 dl riven parmesanost

Rör allt utom oljan, kör med stavmixer så allt mixas och häll oljan sakta under tiden. Det blev så vansinnigt gott….! Lisa-Marie ville äta detta varje dag sa hon, haha!

DSC_0717

IMG_5706

Min rygg är inte alls bra, ska till en naprapat i morgon igen så jag kan inte köra styrketräning precis nu. APtrist men inget blir bättre av att gräma sig. Pw och jogging funkar så det blir många rundor nu. Först före frukost och sedan en på kvällen så det blir mer cardio. Hur går det för er nu när ni har semester? Blir det mer eller mindre? ;)

IMG_5721

(Alla mina tre par Salming var i GBG, hur kan man vara så klantig)

IMG_5696

Älskar träna! 

Vi har fått mycket gjort här idag, jag har klipp L-M och hon mig. Sedan klippte hon Marilyn. Känns skumt att hon börjar bli så stor… hennes bästis körde hem henne nyss. Hela gänget snart hon umgås med har körkort och L-M håller också på för fullt. Så konstig känsla! Sist ut är hon och fyller 18 år den 3e December, sist ut av sina vänner lilla plutten. När hon fyller 30 och 40 kommer hon dock va nöjd med det. ;)

Hon har bestämt sig för att ha sitt körkort före årets slut. Hon är en envis jäkel så det kommer nog gå bra. Ganska skönt att dom har mål och ambitioner.

I morgon bitti åker vi ner till Göteborg och ska umgås med syster, min pappa och hans familj och på kvällen ska vi ut och äta. Jannedarling också förstås.

I morgon släpper vi biljetterna till tjejresan till Barcelona och det kommer gå att boka! Wohoooo!

Kram kram

 

 

 

2015-07-23 Mitt liv, Recept

Kommentarer

Sandra 6 år sen

Brukar man marinera kyckl till caesarsallad?! Får väl tillräckligt smak ändå av att stekas o tillbehören. Är väl heller inte nödv att BÅDE steka på plattan o i ugn?? Tycker jag är lite onödigt. Står ofta det o många verkar göra det, vet ej om man är rädd det ej ska bli genomstekt annars… Går ju bara eftersteka på plattan lite om det behövs. El bara göra det i ugn, måste völ inte va så mkt stekyta till en sallad. Visste ej det ska va SARDINER i den dressingen!? Viktigt för smaken el? Ist för tabasco kanske chilisås/peppar? Inte gjort egen innan. Menar ej som kritik, bara undrar… Olivoljan fr sem. i It. el? Ser lyxig ut…

Helen Lans 6 år sen

Hej! Tips till dig på en naprapat i Gbg, som är grym; Karin Bromer på Ryggakuten på Kyrkogatan.
http://www.ryggakuten.com/kliniker/

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack söta!

marita 6 år sen

Tack för receptet ja gillar med att laga mat gör du aldrig husmanskost fläsk ….stek med god sås ….kålpudding … köttbullar med gräddsås m.m ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Ja visst är det kul!
Nej jag gör sällan sån mat.. Tycker det inte är så hälsosamt men missförstå nu inye.
Falukorv, fläsk mm jag kan nästan inte äta det..
Vi äter hellre pasta med något gott ;)
Gör gärna roliga grytor… Mycket fisk mm
Helst vitt kött eller fint nötkött..
Gärna skaldjur.. Mycket grönsaker och annat roligt.

Kram kram

Önskar jag hade ditt driv och intresse i köket!
Jag tycker mest det är tråkigt.
Men man kan ju inte vara bra på allt :)

Angående träning så ser jag semestern som ett gyllene tillfälle till att verkligen hinna träna så mycket man vill!
Jag älskar det och har nästan bott i mina träningskläder dessa semesterveckor.
Vila, äta och träna – det har varit mitt fokus i sommar :)

LottaF71 6 år sen

Hej!

Åhh det låter ju helt underbart. Det måste jag testa :). Tack för receptet :).
Nu går jag på semester, äntligen börjar mina 3 veckor :). Då finns det tid till både mer träning och laga god mat.
Jag bara älskar att grilla :).

Åh ser fram emot att läsa om tjejresan :). När och hur mycket det kommer kosta.

Ha en fortsatt fin dag <3
Kram Lotta

Pernilla 6 år sen

Hejsan du är en sån inspiration källa vad det gäller m allt…jag tränar o har alltid gjort det o under sommar brukar det bli mindre m inte denna sommar…åh måste vara snabb m dessa resa till Barcelona. . Ha en fin dag johanna

Agneta 6 år sen

Godmorgon:)
Spännande med resan!
Ha en fin dag och tack för receptet! Kram

Pia 6 år sen

Den måste jag testa!! Låter ju kanon goTT! ! O Barcelona resan har jag väntat på så spännande!! Tack för all inspiration du ger till alla andra!! Blir så peppad ska du veta!! Kram☺

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg