ANNONS
Integritet på Tailsweep

Caesarsallad med hemmagjord caesardressing

/


Caesarsallad med hemmagjord caesardressing, det kan man bjuda en kung på! Extra mycket parmesan även i dressingen.
Som jag älskar laga mat när tiden finns. När jag var liten bodde jag vid spisen, tror jag var 5 år när jag rev fram alla bakgrejer hemma och drog igång på kvällarna. Ibland tills mammas frustration för det var ofta kaos efter jag gått loss. Det är det fortfarande fast till Jannes frustration. Men hon lät mig ofta hållas, jag tror det var det som gjorde att jag tycker det är så kul idag.


Mamma, mormor och farmor har inspirerat mig. Alla är duktiga i köket och lagar väldigt god och rolig mat. Vi växte upp på näringrik och varierande kost, köpemat fanns inte på tapeten och allt lagat från grunden. Mamma tillät oss inte äta varken ketchup eller pommes, inte sockrad yoghurt eller sockrade flingor. Vi fick det till fest =) Tråkigt tyckte vi förstås ibland men idag är jag tacksam. Det byggde grunden till mitt stora intresse för att äta näringsrik och rolig mat.
För mat ska vara kul, inte bara för ätandets skull. Jag trivs bäst i köket och matsalen, att få stå i timmar och laga mat, provsmaka, testa nya recept. För att sedan duka fram en trevlig middag, göra fint och äta med familj eller vänner, det är det bästa som finns.
Det bor nog en liten italienare i mig ändå.=) Gårdagens middag blev även rester idag och såsen ännu godare. Jag ÄLSKAR goda såser!


Det finns ju massor av olika varianter på både salladen och dressingen. Jag gjorde lite på vad vi hade hemma och det blev riktigt gott.


Caesarsallad
Marinera kycklingen i några timmar. Olja, vitlök, soja, cayenne, honung, lime och salt och peppar. Eller om man vill ta en annan marinad.
Stekte på hög värme och sedan 10 min i ugn 200 grader.
Skär upp kycklingen, lägg den på en bädd av romansallad, tomater, rödlök och strö över en god, lagrad parmesan.
Strö knaperstekt bacon på salladen
Caesardressing 
2 dl olja
1 msk vitvinsvinäger
skvätt tabasco
en stor pressad vitlök
två äggulor
1 tsk dijonsenap
Några droppar citron
2 sardeller
1 dl riven parmesanost
Rör allt utom oljan, kör med stavmixer så allt mixas och häll oljan sakta under tiden. Det blev så vansinnigt gott….! Lisa-Marie ville äta detta varje dag sa hon, haha!Min rygg är inte alls bra, ska till en naprapat i morgon igen så jag kan inte köra styrketräning precis nu. APtrist men inget blir bättre av att gräma sig. Pw och jogging funkar så det blir många rundor nu. Först före frukost och sedan en på kvällen så det blir mer cardio. Hur går det för er nu när ni har semester? Blir det mer eller mindre? 😉


(Alla mina tre par Salming var i GBG, hur kan man vara så klantig)


Älskar träna! 
Vi har fått mycket gjort här idag, jag har klipp L-M och hon mig. Sedan klippte hon Marilyn. Känns skumt att hon börjar bli så stor… hennes bästis körde hem henne nyss. Hela gänget snart hon umgås med har körkort och L-M håller också på för fullt. Så konstig känsla! Sist ut är hon och fyller 18 år den 3e December, sist ut av sina vänner lilla plutten. När hon fyller 30 och 40 kommer hon dock va nöjd med det. 😉
Hon har bestämt sig för att ha sitt körkort före årets slut. Hon är en envis jäkel så det kommer nog gå bra. Ganska skönt att dom har mål och ambitioner.
I morgon bitti åker vi ner till Göteborg och ska umgås med syster, min pappa och hans familj och på kvällen ska vi ut och äta. Jannedarling också förstås.
I morgon släpper vi biljetterna till tjejresan till Barcelona och det kommer gå att boka! Wohoooo!
Kram kram


11

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00