• 2015-07-24, 14:03
  • 6

Vem gillar chokladbollar upp med en hand? Jag levde på Delicato när jag var gravid. Blev som en tunna också. Dessa har jag skrivit om förut, går inte tröttna på dessa goda betydligt nyttigare varianter. Vet att just ordet nyttigt kan skrämma, speciellt dadlar. Men låtsas då att det är vanliga, för du kommer inte känna någon skillnad. Jo! Du kommer vara nöjd efter ett par och inte få den äckelkänslan när man mosat i sig hela degen före man rullat dom “vanliga”.

Jag gjorde dom i förrgår hos Janne och dom står sig i kylen. Lägg annars i frys och ta fram till fredagsmyset. Ibland rullar jag i hackade nötter. Ibland tar jag i jordnötssmör, det finns massor av olika varianter. Goda som mellanmål tex efter du har törnat. Eller minst tre stycken till kaffet en fredagskväll.

Dadlarna känner du inte. Köp färska i lösvikt, de smakar seg kola…

Chokladbollar

12 st Dadlar, färska urkärnade

1 dl mandelmjöl

1/2 dl fiber havregryn alt hackade nötter

1-2msk kokosolja

2 msk kakao

nypa vaniljpulver, inte socker

1-2 msk starkt kaffe

Mixa samman allt i en mixer.

Rör ihop allt och forma till små bollar. Rulla i kokos och ställ i kylen.

DSC_0711

Mums!

 

 

2015-07-24 Hälsa, Recept

Relaterade inlägg

Finns det något godare än nygjorda chokladbollar? Kommer på mig ibland att säga N-bollar men det är ju totalt förbjudet. Men när det är sen gammalt är det svårt ibland. Men gud…