• 2015-07-24, 08:35
  • 7

Har ni testat göra smoothie på jordgubbar och mynta? Bland annat den jag gjorde när jag hade radion hemma i förrgår. Hur kan den vara så god frågade Marilyn fast det inte är socker? Den är verkligen så god och en utav mina absoluta favoriter.

Jordgubbssmoothie med jordgubbar och mynta 

1-1,5 dl kokosmjölk Jag kör ofta kung markattas eller Santa Maria

1 dl valfri vätska men jag tar gärna äppelmust, osötad från kullamust. Blir väldigt matigt med enbart kokosmjölk, till mellanmål kör jag dock bara kokosmjölken. Prövar er fram. Vissa med känsliga magar kan behöva späda ut och ta mindre kokosmjölk.

2-3 dl jordgubbar-Kör ordentligt i mixern… jag gillar när det blir lite tjockare, som glass eller milkshake. Pröva er fram.

(1 tsk nyponpulver) Om ni har hemma, bra för lederna.

8-10 myntablad

1 msk kokosolja eller hampaolja (Förebygger cancer)

Mixa ihop allt länge så det blir fluffigt och blandar sig väl.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ta er lite tid att testa smoothie, ni anar inte hur enkelt och gott det är. Inte det minsta krångligt och betydligt nyttigare och godare än mackor. Man blir mätt och magen alltid lugn och harmonisk. Kokosmjölk lägger sig som bomull, kokosoljan lika så. Du slipper även mejeriprodukter som kan ställa till det för många och få problem med magen.

DSC_0725

DSC_0726

Bon apetit!

 

 

2015-07-24 Hälsa, Recept ,

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…