ANNONS
Integritet på Tailsweep

Baconlindad fläskfile i ugn-Tips!

/

God morgon vänner! Baconlindad fläskfile med senapssås kommer här. Nu tror ni jag har förinställt inlägget men jag är faktiskt uppe. Har vinkat av Marilyn och Maja som flyger till Spanien idag. Så roligt för dom. Inte ofta vi är uppe före 06 en söndag men kom i säng i bra tid igår så det var skönt. 
Här kommer världens enklaste och godaste recept. Är svag för såser med senap i, det ger väldigt bra smak som passar till det mesta. Detta åt vi häromkvällen och tjejerna trodde det var falukorv i ugnen. Haha.. 
Baconlindad Fläskfile
500 g Fläskfile
2 msk smör
1 msk grovmalen senap
1 krossad vitlöksklyfta
2 tsk hackad persilja
lite Cayennepeppar
Italiensk salladskrydda
Salt peppar
150g bacon
Putsa fileén och Sätt ugen på 250 grader.
Skär en djup skåra i köttet på längden. Rör ihop senap, vitlök, smör, persilja och kryddorna. Smaka av.


Fyll skåran med blandningen och tryck ihop köttet. Linda bacon runt och lägg i en form. Sätt in i ugnen på andra falsen nerifrån och stek i ca 25 minuter.


Detta gjorde vi hos mina vänner Annika och Per för fler år sedan. Blir galet gott.
Nu gjorde jag en sepassås till. Älskar senap i mat!
Senap och dragonsås 
3 dl grädde
knappt 1 msk dijonsenap.
1 msk kalvbuljong
1 tsk dragon jag tycker inte det får ta över smaken så jag är försiktig med den kryddan. Ta efter tycke och smak.
1 tsk honung
2 msk creme fraiche
några droppar citronsaft
salt, peppar
Låt koka ihop, smaka av.



Det blev inte några speciellt bra bilder den här middagen, ibland är det bråttom och vi var hungriga. Köttet ser nästan torrt ut men icke! Det blev såååå gott. Lova testa.
Nu ska jag bege mig ner till dom andra i Göteborg. Möter upp dom på hotellet, vi ska ta en morgonrunda och sedan väntar en god hotellfrulle igen. Skulle sovit där i natt men stannade kvar i Skövde så jag fick vinka av Marilyn. Saknar henne redan min skrutt. Frågade nog tusen frågor och var ganska jobbig mamma i morse innan hon gav sig iväg. Hon åker med sin bästis Maja och hennes familj. Övertygad om att dom får det underbart nere i värmen.
Vi åt en god middag på Riviera i Skövde efter hon packat klart allt. Vill ni ha bra kött ska ni gå dit. Enkel restaurang men väldigt bra. Marilyn fick välja och då gick vi dit. Suddig bild under paraplyet igår.


Vi hörs snart! 








7

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00