Baconlindad fläskfile i ugn-Tips!

God morgon vänner! Baconlindad fläskfile med senapssås kommer här. Nu tror ni jag har förinställt inlägget men jag är faktiskt uppe. Har vinkat av Marilyn och Maja som flyger till Spanien idag. Så roligt för dom. Inte ofta vi är uppe före 06 en söndag men kom i säng i bra tid igår så det var skönt. 
Här kommer världens enklaste och godaste recept. Är svag för såser med senap i, det ger väldigt bra smak som passar till det mesta. Detta åt vi häromkvällen och tjejerna trodde det var falukorv i ugnen. Haha.. 
Baconlindad Fläskfile
500 g Fläskfile
2 msk smör
1 msk grovmalen senap
1 krossad vitlöksklyfta
2 tsk hackad persilja
lite Cayennepeppar
Italiensk salladskrydda
Salt peppar
150g bacon
Putsa fileén och Sätt ugen på 250 grader.
Skär en djup skåra i köttet på längden. Rör ihop senap, vitlök, smör, persilja och kryddorna. Smaka av.


Fyll skåran med blandningen och tryck ihop köttet. Linda bacon runt och lägg i en form. Sätt in i ugnen på andra falsen nerifrån och stek i ca 25 minuter.


Detta gjorde vi hos mina vänner Annika och Per för fler år sedan. Blir galet gott.
Nu gjorde jag en sepassås till. Älskar senap i mat!
Senap och dragonsås 
3 dl grädde
knappt 1 msk dijonsenap.
1 msk kalvbuljong
1 tsk dragon jag tycker inte det får ta över smaken så jag är försiktig med den kryddan. Ta efter tycke och smak.
1 tsk honung
2 msk creme fraiche
några droppar citronsaft
salt, peppar
Låt koka ihop, smaka av.Det blev inte några speciellt bra bilder den här middagen, ibland är det bråttom och vi var hungriga. Köttet ser nästan torrt ut men icke! Det blev såååå gott. Lova testa.
Nu ska jag bege mig ner till dom andra i Göteborg. Möter upp dom på hotellet, vi ska ta en morgonrunda och sedan väntar en god hotellfrulle igen. Skulle sovit där i natt men stannade kvar i Skövde så jag fick vinka av Marilyn. Saknar henne redan min skrutt. Frågade nog tusen frågor och var ganska jobbig mamma i morse innan hon gav sig iväg. Hon åker med sin bästis Maja och hennes familj. Övertygad om att dom får det underbart nere i värmen.
Vi åt en god middag på Riviera i Skövde efter hon packat klart allt. Vill ni ha bra kött ska ni gå dit. Enkel restaurang men väldigt bra. Marilyn fick välja och då gick vi dit. Suddig bild under paraplyet igår.


Vi hörs snart! 
7
0

Trevlig kväll i Göteborg


Nu har vi ätit en sen frukost, brunch kan man kalla det. För här på SPAR hotell i Gårda och majorna har dom frukost till 12. Hur bra som helst. Kvällen igår var jöttemysig. Vi promenerade ner till Bee bar och vädret vara strålande!

Copyright 2014


Det var lika trevligt som alltid på Beebar.

Vi är alltid nöjda med både service och mat, igår blev jag förvånad när jag bokade bord för även hunden var välkomna. Pappa och deras lilla Effie var också med på restaurang. Är inte det hur bra som helst?! På Beebar är ALLA välkomna. =) Satt i en mindre avdelning och hon låg snällt under bordet.

Copyright 2014


Gullet!
Jag, Janne och pappa valde kalv, tjejerna tog caesarsallad som var gigantiska.

Copyright 2014Har fler bilder på gänget men inte i datorn just nu.

Darling

Copyright 2014


Copyright 2014


Lisa-Marie <3


Copyright 2014


Alltid lika roligt när jag får ta kort på tjejerna. Mina ögonstenar!


Jag hittade förresten äntligen min zebratunika, som jag har letat efter den och i en låda hos Janne hade jag glömt den under massa annat. Favorit! HÄR har ni den. Vet ni är många som frågade, tror den finns kvar så skynda er. Glitterskor har jag också missat visa er att dom finns på clarks. Älskar snygga grejer som inte är så dyra, HÄR finns dom. Snyggt till slitna jeans..


I morse vaknade vi av lite duggregn men ut skulle vi ändå. Pappa, Carl och Effie också förstås.


Det är fina vägar att både cykla och springa från hotellet som ligger nära Ullevi.
Så till frukosten. Jag måste berömma tjejerna och hotellet mycket för vi blev imponerade över att dom höll ordning så fint. Trots mycket folk. Vi tog först en kaffe tidigt innan vi gick ut, sedan körde jag Linnea till jobbet,  hon arbetar på SOVA ute i Sisjön och vid 11 åt vi sen frukost.

Copyright 2014


Den gär bilden fotade jag 11.30 och det är alltså bara 30 min kvar innan frukosten plockas bort. Trots det så fyllde dom på, torkade av hela tiden och såg till så allt såg lika fint och fräscht ut som om klockan var 7. Det är ett stort plus och jag tror det uppskattas av alla gäster. Jag har så svårt för stökiga och trista frukostbuffér …

Copyright 2014


Titta så fint!

Copyright 2014


Tack tjejer för att ni gör så fint för gästerna. Ni var väldigt gulliga och trevliga. Allt smakade jättebra.
I morgon har jag ett erbjudande till er läsare om ni vill bo lite billigare på just detta hotell. Och  nej, det jag berömmer ang frukosten har jag inte blivit tillsagd att skriva om. Jag skriver enbart om det jag själv tycker är bra och även resten av familjen var väldigt nöjda.
Kolla in här i morgon kl 12, för då släpper jag erbjudandet och en länk om hur du kan boka. Nu ska jag packa in i bilen och jag och Marilyn åker till Skövde igen. Hon ska iväg med sin kompis och hennes familj till Spanien tidigt i morgon bitti. Så kul för dom med sol och bad. Resten av gänget är kvar hela helgen på hotellet, jag åker troligtvis ner ikväll igen.
Hej och hå! Nu måste jag sluta skriva, vi hörs snart.
Kram

18
0

Incheckade på hotel SPAR Gårda

Nu är vi incheckade hela högen på mysiga SPAR hotel Gårda! Jag och tjejerna åkte ner tidigt i morse, kan säga det var inte pigga ungdomar jag hade med i bilen ner, haha. Men jag hade en tid hos naprapaten ute i Sisjön tidigt så dom sov i bilen ner. Blev redan bättre i ryggen tack gode gud.

Vi har sedan gått några timmar på stan, tog en lunch på rosencafét i trädgårdsföreningen. Mysigt där men idag var det nog världsrekord i barnskrik och barnvagnar högt och lågt. My god! Ska verkligen inte klaga för det finns ställen för alla, det är ett perfekt ställe att gå med barn… men vi tyckte nog det var väl gapigt idag. 😉

Mysigt på rummet. Älskar bara vara på ett hotellrum… det är sån avkoppling.

Nu håller vi på att göra ordning oss, vi ska äta på Beebar ikväll allihopa. Mysigt! Vet ni mer, det kommer ett nytt erbjudande här helgen, först till kvarn som gäller och det är bra rabatt på hotellrum här på SPAR i gårda! Det var galet många som bokade rum sist vi körde så missa inte erbjudandet nu.

Vi hörs vänner, måste sätta fart här.

Ha en härlig fredag så länge

KRAM

11
0