• 2015-07-28, 23:59
  • 39

Tusen tack underbara ni för alla hälsningar till Annica! Hon har läst varenda kommentar och vill att jag ska hälsa till er från sitt hjärta. Hon gråter när hon berättar om alla som peppar henne. Blir rörd ända in i hjärtat, för det hjälper henne med positiv pepp. Man behöver få känna att det finns hopp, livsglädje men samtidigt få vara ledsen. Jag tror mycket på den inre styrkan, jag är övertygad om att den inre kraften kan ta henne väldigt långt.

Hon har varit hos mig på salongen idag. Jag och Lisa-Marie körde från Göteborg, hade håret och grejer med oss. Det var mycket tankar som for genom huvudet när jag satt i bilen. Var det lugna låtar grät jag. Var det härliga glada låtar ja, då grät jag då med. Kände att vi måste bara hjälpa henne genom detta. Hon får inte ge upp. 

IMG_2383.JPG

Det var väldigt härligt att få ta hand om henne idag. I nästan 5 timmar var hon på salongen och vi tog först ur hennes gamla extensions och jag klippte topparna lite. Om ni visste hur glad hon är att hennes hår växer. För ett år sedan var det inte roligt. Kanske en del tycker det är en “småsak” i sammanhanget, men det är faktiskt inte det. För alla är olika och hanterar cancer på olika sätt. Annica kan inte se sig själv utan hår, fransar och ögonbryn. Även om det självklart går att fixa så förstår jag hennes rädsla. Hon vill inte känna sig sjukare än vad hon är.

Hennes resa berör tusentals. Hon vill inte starta en egen blogg för att hon läst några cancerbloggar som tyvärr avslutats med ett inlägg från en anhörig. Därför gästbloggar hon här hos mig så hon kan dela med sig av sin resa, för den kommer ni få följa här ännu mer nu. Hon vill blogga från Sahlgrenska nästa vecka när hon ska få cellgifter och skriva dag för dag. Hon får så mycket energi från er! Det känns bra att ha ett ställe där man kan “samla allting” sa hon idag. Att kunna skriva vad som händer som en dagbok så vet alla hur det går för henne och det finns sparat.

(Mina inlägg kommer vara som vanligt)

annica

(Lånade en fin bild från hennes facebook)

På en månad har cancern spridit sig. Förra månaden när hon kollade sina värden var dom ok, men nu helt plötsligt var dom jättehöga. Just därför är det viktigt att dom har koll hela tiden. Ofattbart att metastaser bara kan dyka upp så snabbt.

Hon är min nära vän och jag kommer hjälpa henne så mycket jag bara kan. Hon kommer även blogga här när hon orkar, jag har lovat att skriva till er när hon inte orkar. 

Från och med nu ska hon kämpa sig genom detta och hon sa att hon måste försöka ta sig ur det deppiga och svåra. Även fast hon vet att det är ett halvår just nu med mycket cellgifter och operation.

Jag har skrattat mycket med henne idag och stått och gjort håret i flera timmar så vi har haft mycket tid. Jag har även pratat om hennes känslor, hur hon känner och försökt också peppa.

Här kommer bilderna från vår dag på salongen! Jag har satt i vaxfästen men delat många så dom blir mindre. Det blir inte sådan “dragning”.

IMG_2376.JPG

Här har vi tagit ur dom gamla. Håret växer!

IMG_2385.JPG

Här sätter vi igång. Jippie! Jag blandade två blonda nyanser, en superljus och kall och en något mer dämpad “naturligt” blond.

IMG_2426

… några timmar senare! Gissa om hon var nöjd med tjockt och långt hår igen. Efter några timmar i stolen märkte jag att hon kändes mer och mer uppåt, hon känner sig fin. Håret betyder sååå mycket för henne och jag är så glad att det lilla kan hjälpa henne lite. (Ljuset slår fel över håret så det blir tvåfärgat, det är det alltså inte ;)

Inte nog med det…

IMG_2373.JPG

Har ni sett något sötare paket? Så väl inslaget, med blomma, fjäril och ett fint kort. Det var Susanne från Clarks som ville ge henne en present och hade skrivit ett sådant fint kort.<3  Hon följer Annica i hennes kamp.

IMG_2406.JPG

IMG_2401.JPG

Flera selfies har vi också tagit förstås =)

Titta vad jag fick! Hon hade blommor och ett gulligt kort med till mig. Gulliga! Blev så glad, fast det är ju hon som ska ha blommor.

IMG_2410.JPG

IMG_2425.JPG

Visst är hon fin?!

Puss på dej min fis. Du kommer fixa detta!

(Uppdatering idag onsdag. Fick se detta på Facebook)

Kommentarer

Sofia 5 år sen

En fantastisk vän är du! Styrkan genom riktiga vänner som finns där oavsett är få förunnat. Snygg blev Annica i håret, en liten tröst i det stora hela. Styrkekramar.

Sandra 6 år sen

Så du FÄRGADE o inte BLEKTE håret?! Men om det redan är färgat måste man väl avfärga det först har jag lärt mig? El det kanske du gjorde? Att det kan bli så ljust utan blekning… men kanske inte så mörk i sig själv. Inte funderat på att själv bli blond Johanna!? ;-) Annica, det står “New York darling or Paris” på din T-shirt va? Försökte läsa spegelvänt! Hmm, svårt val…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Just Annica har jag gjort folieslingor på före jag satte i nya extensions.
Jag blond? hahahah jag tror jag skulle skrämma livet ur folk. Har helt fel färger för det. Min hy är guld, oliv, gul och varm. Mörka bryn… Min färg jag har just nu är det ljusaste jag kan ha, blir grön i ansiktet och ser verkligen hemskt ut med för ljust. Men det är väldigt fint på andra!

Sandra 6 år sen

OK, men du svarade inte helt… Skojade ju delvis men guldslingor kunde väl va fint!? Du har rätt, vissa som är väldigt mörka med platinablont hår ser ju inte så naturliga ut…

Maria 6 år sen

Åh vad fin du är Annica du strålar! Och vad fint ditt hår är även utan extensions! Massa styrke kramar!!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Visst är hon <3

Annelie Grönlind 6 år sen

Den tunikan passar du jättebra i . Jag tycker den är supersnygg. Kram från Annelie :).

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Jaa hon är så fin i den!!

Ann-Helen 6 år sen

Hej
känner ingen av er men googla på björkaska och läs. Cancer trivs i sur kropp men inte när den blir basisk. Kan oxå styras med kosten. Hoppas på att allt blir bra!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack för tips. kram

Annika 6 år sen

Försökte skriva igår i förra inlägget men tror det försvann.
Annica – du är jättefin! Jag tänker mycket på dig utan att känna dig. Du verkar vara en genomgod människa och kämpe – ge aldrig upp!
Många kramar från Annika med K ;-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Fint av dig! <3

Maria B 6 år sen

Varma styrkekramar till dig Annica…Sen en liten fråga har ju Johanna tagit ur ditt löshår du nyss satte i?
Hairtalk? bra dåligt? kan man ursäkta kanske dum fråga men fattar ju inte detta så bra.. kan man sätta i med slingor i annan nyans? är nämligen lite sugen på hårförlägning då jag pga sjukdom tappar mkt hår o känner mitt hår blivit tunnt.. är van att ha en tjock hästman..vore kul och få lite svar och info om just hårförlägning.. och va de brukar generellt kosta ungefär.. massor med tips om de skulle jag vilja få..

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Hej Maria!
Ja, det stämmer. Jag har tagit ur det nu, är ju ingen “löshårstjej” ;) Tycker det blir galet varmt men det är för jag har så mycket i mitt eget. Tjockt alltså. Sedan önskar jag har megalångt men har man i löshår jämt jämt kommer inte sitt egna ner, det blir slitet inget snack om det. MEN jag sätter i extensions på många och dom älskar det, svårt att vänja sig utan när man har det.
Finns många olika metoder. Vax sliter något mer än micro och tejp tex. Men. En gång är ingen gång så det är ingen fara, men man burkar vilja ha det fler och fler…. då ska man tänka över vilken metod man ska välja. Man kan välja nyanser! Finns hur mycket färger som helst och det gör mycket när man blandar upp det lite. En förlängning ska se äkta ut. Finns inget värre än när löshår ser skit ut…
Pris är också beroende på hur mycket man sätter i, vilken metod mm mm.

Har du testat clips? Många som tycker det är perfekt att ha då och då bara..
Lycka till!

Jennie 6 år sen

Vad fint ditt hår blev Annica! Kämpa kämpa! Styrkekramar

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack!

Sandra 6 år sen

Hej johanna det är Sandra jag säger det du har verkligen ett hjärta av guld som vill hjälpa din fina vän annica jag vill med säga vilken super women annica är vilken kämpe vilken glädje hon ger många kramar till er båda kram från Sandra jag blir verkligen inspirerad av annica hon är en sådan fin tjej vilken glimt i ögat

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tusen tack Sandra. Vad glad jag blir!
Stor kram!

Barbro 6 år sen

Vilken underbar vän du är Johanna som
fixar Annicas hår – du blev supersnygg.
Tänker på dej o din familj och önskar man kunde göra något.
Kram till dej men Johanna får en kram.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Fina Barbro, alltid lika roligt när du skriver här inne.

Tack!
Ja, man tänker mycket på Annica nu. Vill hjälpa henne och hennes familj.

kram på dig

katja 6 år sen

oj oj så snyggt det blev!
Styrkekramar i massor till dig Annika!

Anna 6 år sen

Åh vad fin Annica blev<3 gulle dig och L-M <3. Jag har följt hennes resa på din blogg och håller nu alla tummar och tår för att det ska gå bra<3. Styrkekramar till Annica<3<3 Jag förstår att hon vill vara fin i håret ,mycket av kraften att må bra är ju hur man ser ut och att man ser sig själv på ett annat sätt med ett fint hår<3<3 Kram

Camilla 6 år sen

Så fin du blev Annica <3 riktigt strålar om dig i ditt nya hår.
Fin vän du är till henne Johanna, det betyder mycket för henne och hennes familj.
Du är stark Annica och kommer att klara detta.
Mina tankar är hos dig varje dag då jag själv har en mycket nära anhörig som inte mår så bra av sin sjukdom men kämpar på.
Kram <3

Annette 6 år sen

Åh så fin du är Annica! Tänker mycket på dig, är det något jag kan göra?
Varmaste kramar till dig!

Åse björkbacka 6 år sen

❤️

Ingrid 6 år sen

Så fin du blev Annica. Kämpa på, du kommer fixa detta. Skickar massor av kramar till dig och din familj.

Cissi 6 år sen

Ni är jättefina båda två.
Livet är alldeles för hårt ibland men du kommer fixa det här Annica!

carina H 6 år sen

Du är också underbar som peppar Annica så hon får ett jättefint hår, detta är nog så viktigt, vi alla andra håller så klart alla tummar och tår att denna skit hon fått kan gå bort helt. säger det igen vet precis hur hon mår samt hur familjen mår, då man har varit en drabbad familj själv. men Annica har rätta kämpaglöden i detta och det är bra, man kan faktiskt vinna över denna skit. skickar många kramar från mig och mina fyrbenta.

Annelie Grönlind 6 år sen

Åh det blev jättefint. Vad hon är duktig Johanna. Kram till er båda Annica och Johanna <3

jessica Eliasson 6 år sen

Vad fint det blev. Ni är så vackra båda två. Vilken fruktansvärd resa du har framför dig nu Annica. En dag i taget, du fixar detta. Kram på er.

mvh jessica/Kungsbacka

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack! Jag peppar henne med att resan kommer fixa sig galant, hon försöker tänka på att den ska bara klaras av. Vi får hjälpa henne med att peppa henne så mycket vi kan men positiva ord och kärlek.

kram

Camilla 6 år sen

Kämpa på Annica! Vilken tuff resa du har men du kommer fixa det. Så fin du blev i håret:) viktigt att få känna sig fin och håret är en stor del . När livet är kämpigt är man glad för fina vänner som finns där! Som din vän Johanna. Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack! Håret är viktigt <3 Man vill känna sig fin och det är viktigt att göra det man själv känner för.

Kram

Agneta 6 år sen

❤️Kram till er❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Kramar

Heléne 6 år sen

Vilken underbar vän du är Johanna. Det är lätt att ha nära till skrattet när allt går bra i livet men det är när det är som tuffast som man behöver skratta mest, för att orka kämpa vidare. Bra att du skriver ner tankar, känslor och allt du går igenom Annica. Det gör det mer hanterbart. Du kommer fixa operation och cellgifter !!! Massor av styrkekramar.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Åh, tack snälla du för dina ord <3

Stor kram

pia 6 år sen

Så fin du blev Annica!! Så härligt att detta “lilla” ger dig energi o styrka , fortsätt båda två med att ge varandra bra energi!! Du behöver allt detta Annica, kämpa på. Skickar en STOR VARM KRAM till dig o din familj o till Johanna, ❤❤❤❤

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack Pia! Annica hälsar er alla, hon läser allt men inte mycket kraft att svara. Jag har sagt att hon verkligen inte ska behöva ha dåligt samvete för det. Jag svarar åt henne =)

Fina ord av dig.

Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Idag har vi kikat på två stugor här uppe, så kul att åka runt och titta, drömma och tänk när man hittar något som känns rätt. Så spännande! Vi har kört längdskidor…