ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pasta med fläskfilé, kantareller och västerbottenost

/

Copyright 2014


Har ni plockat kantareller? Hur gott är inte det! Kantareller, västerbottenost är på topp tre listan på vad jag gillar mest den här säsongen. Kräftor som nummer 1. =)
Älskar också pasta! Både tjejerna och Janne tycker vi borde äta ännu mer av det så jag är så glad att det finns bönpasta. Vanlig pasta är supergott men för mycket kolhydrater om man vill äta ofta. Bönpasta ger inte alls den där jobbiga mättnadskänslan, även fast Janne var skeptisk så tyckte han det var gott. Dessutom funkade det att spela hockey två timmar efter han ätit. Det hade han inte klarat på ”vanlig” pasta.

Copyright 2014


Precis före jag åkte till Cypern så svängde jag ihop denna pastarätt och lovade recept. Här kommer den:
Bönpasta med strimlad fläskfile, kantareller och västerbottenost 4 pers
(Vill man ha den vegetarisk tar man bort köttet. Jag gör den även utan ibland)
1 medelstor Fläskfile
1 schalottenlök
Kantareller
Färsk spenat
150g västerbottenost
4  dl grädde
Vitlök
Lite honung
Skvätt soja
Kalvfond
Salt och peppar

Copyright 2014


Copyright 2014


Gör så här: 
Jag gör alltid mina recept lite på höften, därför det är svårt med exakta. Smaka av =) Bästa som finns att stå i köket och pröva sig fram.
Förbered vattnet till pastan. Koka upp bönpastan när det andra börjar bli klart.
Strimla fläskfilén och stek. Salta och peppra.
Fräs kantarellerna, lök och spenaten. Lägg i köttet och häll på grädden. Låt koka ihop. Lägg i soja, lite kalvfond och sist osten.

Copyright 2014


Såååå gott! 
Vi har det underbart här i Ayia Napa! Har även träffat min Lisa-Marie idag. Lycka!

Copyright 2014


Så roligt med era tips! I kväll ska vi testa ett ställe ni tipsat om. Har ni flera- skriv gärna så kan jag dela med mig till andra här inne.
Nu måste jag sätta fart.
KRAM



6

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00