ANNONS

Västerbottenpaj med kantareller och gräslök, Lchf

/
DSC_01671


Hur många gillar västerbottenpaj upp med en hand! Jag älskar det. Den här är med mandelmjöl istället för vitt mjöl. Har ofta i kantareller och gräslök, blir vansinnigt god. Vill man ha den till kräftskivan kan man bara göra på västerbottenost om man vill.
Västerbottenpaj med kantareller och gräslök (Lchf)
Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
1msk fiberhusk
1/2 dl sesamfrön
lite salt
40 g smör
1 ägg
Sätt ugnen på 200 grader
Gör så här: 
Mixa madelmjöl, fiberhusk, sesamfrön i en matberedare, rör ihop resten av ingredienserna.
Låt vila i kylskåp en stund.
Tryck ut degen i en pajform, grädda den i ca 8 min. (Passa så det inte bränns)
Fyllning:
3 dl grädde
3 ägg
3 dl västerbottenost
salt, peppar
1-2 msk hackad gräslök
Kantareller
1 gul lök
Gör så här:
Bryn kantarellerna och löken gyllenbrun. Vispa äggen lätt, blanda ner grädde, kantareller, lök, riven västerbottenost, gräslök och smaka av med salt och peppar.
Grädde nederst 200 grader ca 25 min tills äggststanningen stelnat och den fått färg. Låt den vila en stund före servering.
Vill man lyxa till det, servera med en klick crème fraîche och stenbitsrom.

DSC_1186


Bon apetit! Jag tycker den är underbaaaaaar! Frasig botten.. 

7
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00