• 2015-08-19, 23:04
  • 55

Here we go again. Det börjar nästan lysa igenom. Dom här bittra kommentarerna som vill “trycka till lite”. Som vill provocera fram ilska och hat, fast ilskan ligger hos avsändaren själv. Dom dyker upp med stängda profiler på instagram, fb eller här inne. Gillar att skriva elaka saker men även höja sig själva som lite bättre människa. Den bilden ovan ser jag tydligen anorektisk ut. Bara skinn o ben! Ät upp dig! 

What? 

Jag har alltid haft ett öppet kommentarsfält och kommer också fortsätta ha det. Den som lämnar en kommentar är välkommen att skriva vad den vill. Den som skriver tar också sitt ansvar. Det har tagit ett par år faktiskt att “lära sig sociala medier”. För i början är det inte enkelt. I dag bryr jag mig inte ett enda dugg om någon skriver att jag är ful, för smal, för ytlig eller oansvarig mamma, jag bara tänker på träning, för lite kläder på stranden, mm mm.

 Jag skiter fullständigt i om en liten människa vill trycka ner. För det biter inte. Jag tycker istället personen kan vara tuffare och öppna upp sin stängda profil så vi får ta del av alla tips som den utger sig vara bättre på. Men icke. 

Det säger nämligen ganska mycket om en person som tex stör sig på att jag sitter i bikini i värmen. Jag är ju inte dum. Personen fattar väl att alla går i badkläder i 40 grader men fota och lägga upp får man inte. Stör man sig så ligger det problemet enbart hos sig själv. 

IMG_5976.JPG

Mina tjejer och jag älskar träning. Vi tycker lika om kosten och har både träning och mat som gemensamt intresse. Vi lever livet! Jag är lyckligt lottad som får träna med mina barn. Som vill gå med sin mamma till gymmet, som vill ha tips på vad man kan köra för övningar. Förstår ni vilken lyxtid? Som gillar god mat, som tycker om att prova nya recept. I kväll har vi varit ut på en runda, en lång PW i solen och vilken kvalitetsid man får. På vägen hem handlade vi kräftor som vi alla tre älskar. Sedan är det mest jag på bilderna. Men det är också mitt liv, inte mina barn. Dom väljer när dom vill vara med. 

Båda tjejerna läser kommentarer här, på insta och FB, dom skrattar faktiskt. Marilyn sa, mamma du tar väl inte åt dig när den där tanten skrev så illa?

Ni fattar ju. Tonåringarna tänker ett steg längre. Vi borde lyssna och ta efter dom. För vet ni vad Marilyn berättade för mig. När dom lägger ut selfie, bilder på sig själva mm så likar dom. Dom skriver bara positiva kommentarer och ger generösa komplimanger. Det är på dom bilderna som dom likar mest.

Här är vår kväll, vi åt kräftor, rester från Västerbottenpajen jag gjorde igår och sedan satt vi länge och pratade.

DSC_0806

DSC_0819

Här är linnet förresten som några frågat efter hur den ser ut i ryggen. Älskar rosa!

IMG_6004.JPG

Ni hittar det HÄR.  (Börjar ta slut)

Dags att krypa ner efter en lång dag. I morgon bitti ska jag på ett roligt möte här i Skövde, sedan jobb på salongen. Håller förresten på med ett inlägg om just “kom i form”! Jag har fått många mail, tänkte det blir lättare samla ihop allt i ett och samma blogginlägg till er. Hur jag gjorde, mina tips och min erfarenhet. Sedan är vi alla olika men man kan plocka lite här och där för att hitta just sin väg. Det är roligt att hjälpa er!

IMG_5974.JPG

God natt och kram på er!

Bajskommentarer skiter vi i =)

 

 

 

2015-08-19 Hälsa, Johanna Toftby

Kommentarer

Madelen 5 år sen

Tack!

Tack för all inspiration du ger. Träning, mat, kläder, hår, inredning och mycket mer. Jag väljer att läsa din blogg för den ger mig just inspiration. Du är fantastisk och med ett stort hjärta.

Tack!!! :-)
/Madelen

Thilde 5 år sen

Ja du, helt otroligt vad vissa människor älskar att snacka skit men det handlar oftast bara om avundsjuka… Jag älskar också att träna och det stör visst en del människor. Jag bodde tidigare i en liten skvallerhåla och fick höra att en tjej hade börjat sprida rykten om att jag blivit portat på gymmet för att jag va för smal! WAF?! Detta spred sen andra tjejer vidare (för vissa väljer ju att tro på rykten om andra så de har något att “förgylla” sin dag med på av någon skruvad anledning men hitta på saker och sprida om människor man inte ens känner och som inte är sanna är inte ok ).. Och de som lyssnar och sprider vidare är inte bättre, man tror på det man vill tro… Men säger som du, låt dem prata, jag tänker inte låta dem trycka ner eller påverka mig med sitt skitsnack. Träna på! Det är det bästa som finns :) Kram

Eva 5 år sen

Vad ledsen jag blir när jag läser hur nedlåtande människor det finns…jag vet hur det känns!
Har en kronisk sjukdom o kan inte arbeta idag för att kroppens leder inte vill hålla sig på plats, är bara 48 år men jag älskar livet trots smärta dygnet runt ,jag gillar fina träning kläder för jag tränar om än i mindre utsträckning o gör det så länge jag kan..jag bryr mig om hur jag ser ut…vill leva så bra jag kan trots sjukdom o det är det folk retar sig på,det gör ont..pikar över min lediga tid, vad gör du hela dagarna ?, du som ser så fräsch ut …syns då inte att du är så sjuk, vad mager du är…du har ju så mycket tid …tänk på oss som jobbar 100 %..tänk om vi kunde byta??..nej ni skulle inte vilja byta jag lovar..!men efter att jag råkade komma in på din blogg fick jag kraft o inspiration allt fån mat till träningstips o den positiva energin du har.
Låt dig inte nedslås av negativ energi , så hejja dig ,var den du är och slå ifrån dig dumheter…så ska jag göra likadant !! Kramar i massor <3

Caroline 5 år sen

Förstår inte hur lågt vissa människor kan sjunka… det är tragiskt faktiskt. Och väldigt synd om dessa personer. Men det kommer förr eller senare tillbaka och “bite them in the ass” :-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Så är det. =)

Erika 5 år sen

Anorektisk??? Vart då?? Jag ser en hälsosam kropp.. Vissa människor alltså, undra då vad dom skulle kalla mig som legat inne på sjukhus i snart 3 veckor pga mitt hjärtfel, jag Har gått ner mycket i vikt och det syns så väl, MEN varför bry sig om vad andra säger, bittra människor:p you go girl

Meral 5 år sen

Alltså vad vill människor.
Denna eviga avundsjuka klär inte människor. Visst vill nog många byta plats med dig men att ta de ett steg längre och uttrycka det är galet… jag tycker du verkar vara en varm person med ett stort hjärta… Ger fantastiska tränings tips och framförallt kläder och skönhet som är de jag gillar…. Johanna fortsätt vara du och fortsätt skit i vad trollen skriver… ha en fantastisk helg kramar från Götet

Lena 5 år sen

Du är ju skitsnygg!! Folk som klagar o gnäller på andra är bara avundsjuka!! Ha en bra dag☀️

Kerstin 5 år sen

Du är grym tycker jag. Finns alltid folk som vill vara elaka, det är synd om dem. Tyvärr drabbar det ju i allafall den som är snäll för de elaka förstår ju inte bättre de vet inte att de gör fel. Tack för en fin blogg!

Angelina 5 år sen

Folk kan vara otroligt elaka om inte annat avundsjuka . Vad du gör angår absolut ingen annan än dig själv. tycker du har en fin kropp . Kämpa på .

Tröttotjock 5 år sen

Först….du har grymt snygg kropp. Alla som säger nåt annorlunda är bara avundsjuka! Sen verkar du vara en härlig och positiv person. :)
Jag skulle vilja ha tips på hur man hamnar i balans med kosten. Har provat lchf förut och mådde inte jättebra. Blev trött, seg och ingen viktnedgång. :( annan diet ex lågkalori gör mig också trött och yr. Och socker rik mat mår jag också dåligt av.
Behöver verkligen komma igång nu!!

Margareta Svensson 5 år sen

Hej följer dig O blir inspererad tycker du är en mycket godhjärtad människa sedan finns det nått som heter avundsjuka. Så är livet tyvärr för vissa. Men man kan inte passa alla. Bara man tycker om sig själv så är livet enklare. Sköt om dig Margareta❤️

maria g 5 år sen

Men hur kan en del vara så mot sina medmänniskor.
jag gar ju inflammation i höften o tar värktabletter men slut o får snart nya. Grannarna har o jag frågade
pga av värken fpr j låna två nej sa hon. Men pengar
kommer dom o lånar av mej . O dom vet jag har sorg
för min mamma har dött. Så fult av dom o inte
kunna låna över helgen 2 tabletter. O dom som sån
skriver om dej dom ska skriva snälla saker. Jag läst att
elaka människor är trasiga människor men det finns
många som haft det svårt o är jättebra ändå. J gillar
ej facebook så jag gick ut. Men gillar din blogg o
du ska inte behöva höra sånt man blir ledsen av. J urbesviken på grannarna o j blir ledsen är känslig.kramis från mej.

Camilla Wunder 5 år sen

Du är skitsnygg, jättehärlig och inspirerar!

Millan 5 år sen

Anorektisk!!?? Haha, låt mig skratta. Då vet de inte hur en anorektiker ser ut!
Du ser ju ut som friskheten och sundheten själv!! Du är så fin!
Tycker du är sådan inspiration för oss läsare och du verkar så otroligt levnadsglad! Tack för en superblogg!

Cecilia 5 år sen

Johanna, du är en förebild med din sunda inställning till livet! Kroppen mår ju så mycket bättre av att jobba och att få bra mat i sig! Det är du ett levande bevis på! Stark, hälsosam och förbaskat snygg, det ÄR du! Fortsätt att inspirera! Kram

Christina 5 år sen

Asså ja…. kommentarer är egentligen överflödiga men jag måste….
DU är en sån inspirationskälla med ditt sunda tänk angående livet. Du lever gott, njuter, tränar, umgås, älskar, bryr dig, äter och dricker gott, reser och njuter lite till. Du är jäkligt snygg och ser ut att må väldigt BRA<3
Bra att du tar upp ett viktigt ämne. Många som inte mår bra men jag förstår INTE varför man behöver trycka ner andra för det. Hade de i stället förstått att ta till sig av dina tips om livet så hade de mått mycket bättre. Det gör jag!:-) Tack Fina Du och fortsätt exakt som du gör!! Kram Christina

Svar på kommentaren:
maria g 5 år sen

Det är vuxenmobbning tycker jag o enligt polisen
är mobbning ett brott så blev det för mycket tycker jag man ska anmäla.

J 5 år sen

Du har ju drömkroppen – vältränad! ..och samtidigt njuter du av livet, tillåter dig livets goda. Det är drömmen.
“Ät upp dig”? Vilket skämt!

Annette 5 år sen

Hej fina du! Så bra att du skiter i dom tråkiga kommentarerna. Absolut inget att lägga energi på.
Du är grym och inget annat :)
Kram kram

Louise 5 år sen

Hej.
Du är hälsosam och sund, tränar och tänker på vad du stoppar i munnen. Det gör tyvärr inte alla… Kanske det som är problemet.
Skit i folks negativitet, tänk på dig själv och att du mår bra det är viktigast.
Dom som inte mår bra det är de som försöker trycka till dig.
Fortsätt leva som du gör. Kram.

Minna 5 år sen

Hej. Ja det är så tråkigt att vissa människor håller på så här. Jobbar själv inom service yrke och har märkt bara de 5 senaste åren vad respektlös man blir behandlad av människor. Blir kallad både det ena och de andra. Påfrestande ibland, men de är ju dessa personer som måste må dåligt, i en negativ värld. Visst är det kul att träna med sina barn. Jag och min man tränar ofta tillsammans med barnen som nu är 20 & 22 år. De har ju sina jobb och vänner oxå och alla vi kommer hem olika tider från våra jobb så den gemensamma middagen sker inte så ofta nu mera. Så den tiden man får med dom på träningen är toppen. Kram och fortsätt vara den fantastiska/inspirerande Johanna du är !! ❤❤❤

Rakel Thimberg 5 år sen

Stå på dej Johanna! Den som påstår att du är anorektiker vet inte vad den pratar om! Du är snygg, vältränad och välmående. Jag vet vad ätstörningar är och när man har det ser man absolut inte ut som du. Jag har varit i det träsket och vet vad jag pratar om. Korten på mej från den tiden ser inte roliga ut. En person som hackar på andra talar bara om att den själv inte mår bra.
Kram Johanna glöm inte att du är en fantastisk människa med ett otroligt stort hjärta!

Emma 5 år sen

Är 22 år och tycker du är en fantastisk inspirationskälla som ger sååå mycket positiv energi. Älskar dina träningsinlägg och det är helt sjukt att det sticker i folks ögon för att man tränar och äter bra mat, när det borde vara en självklarhet i alla människor liv.
Jag har själv erfarenhet av anorexi i familjen. Personer som lägger sådana kommentarer har inte den blekaste aning om vad dom pratar om eller ens vad anorexi är.

Camilla 5 år sen

Förlåt, du måste skämta, du är ju skitsnygg, vilka muskler sen, supersnygg kropp.
Dom som skriver det är bara avundsjuka, men jag tycker inte att dom behöver ge sig på dig för det.
Kram <3

Sara 5 år sen

Finns inget som provocerar så som att någon mår bra, har hittat verktyg för att ta sig igenom kriser, kan njuta av livet med balans, har förstått att fysiskt aktivitet hjälper till att minska stress och skräpmat är just skräp. Att allt detta kan provocera är så konstigt och stigmatiserande. Jag fattar faktiskt inte det. Man är själv ansvarig för sitt välmående. Kan inte alla bara inse det och ta hjälp av någon som faktiskt lyckats?

Annica 5 år sen

Jag läser din blog och har märkt att så fort någon kommenterar negativt, då biter du ifrån, men strunta I det istället än att lägga upp hela inlägg om det som du gör.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej Annica :)
Detta ämne har diskuterats mycket även på min Facebook, insta, jag får mycket mail mm.
Därför vill jag lyfta fram ämnet.
Att vi ska lyssna på våra ungdomar istället.
Ämnet berör så många! :)

Vill gärna dra upp sånt här så folk får engagera och tycka.

Kram Johanna

Anna-Evelina Dahlström 5 år sen

Hej Johanna :) Jag vill bara säga att jag tycker det är skönt att människor som du tar upp sånna här problem! Det pratas mycket idag om jämställdhet yttrandefrihet feminism osv…
Och jag blir galen på hur fel vissa tolkar det, i mina ögon är du en starkt smart och väldigt vacker människa!
Jag är själv frisör och har 2 barn och tycker också om att träna och ta hand om mig själv! Jag lika som du står för mina åsikter och intressen. Jag tycker inte om att klä mig som en tant och jag tränar för att jag vill trivas i min kropp!
Att “internett trollen” som inte vågar komma ur sin lilla grotta för att gå på stranden, är för att dom inte har den innre styrkan att ta hand om sig. Och då i stället vill försöka få de till, att människor som har den styrkan och drivet är sjuka på något sätt ….

Feminism för mig är en kvinna som är kvinna….. vad det nu innebär för just den KVINNAN, att bry sig hur man ser ut äter, att vara intresserad av mode kläder …… är att ha ett estetiskt sinnelag, goda gener och JUST DET INTRESSET…

Och hemma i soffan mysbrallan tejejen med chips påsen är lika mycket kvinna hon, men istället för att ta hand om sina egna briseter och osäkerheter så vill hon att alla ska gå på hennes linje….. Jag anser att dina barn såväl som mina är mognare än så …. redan!

Tack för att du är en fantastisk kvinna, en förebild för många unga människor, en bra mamma och vad jag förstått en fantastisk frisör ;)

MVH Anna-Evelina

Anna 5 år sen

Bra skrivet Johanna! Lägg ingen energi på avundsjuka knäppgökar för det är precis vad det är! Kör hårt!

Ingela 5 år sen

Du ger så mycket inspiration! Att folk bara orkar, den svenska avundsjukan….. Hm Tycker du är en otroligt pigg å alert människa önskar jag hade hälften av din energi. Kramar

Mia 5 år sen

Hej Johanna! Lägg ingen energi på hatarna, skriv inte om dom! Jag tycker om din blogg men ibland undrar jag..har du aldrig en dålig dag? Arg ledsen trött sjuk? Förstår att det kan va jobbigt o lämna ut dom bitarna men tror din blogg hade blivit lite mer äkta o levande om du skrev om det någon gång! Kram Mia

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej Mia! Jag lägger ingen energi. Då hade jag svarat tillbaka riktat till dom. Jag vill lyfta fram sånt här, jag tycker vi borde lyssna mer på våra ungdomar.

Min blogg är en glad blogg men pepp, mode, träning och roliga recept och tips. Gnälliga bloggar finns det för mycket av. Här inne sprider vi bara glädje, jag stänger ner bloggar direkt som skriver hur dåligt dom mår.

Sedan skriver jag gärna om min svåra huvudvärkspms. Stressig dag, ont i magen eller vad det nu är. Låter Annica skriva här inne om sin tunga cancersjukdom mm.

Det tycker jag räcker. Oftast mår jag faktiskt ganska bra =)

Kram!

Helena 5 år sen

Har läst din blogg ett tag och jag tycker du är helt fantastisk! Du har lyckats ändra “livstil” och det är ta mig faan inte lätt, krävs grym självdisciplin och det är inte vem som helst som fixar! Samtidigt är du mamma, egenföretagare & kär:)
Som sagt du är grym! Kram på dig!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

KUL!! Grattis till det!!

kram

Anette 5 år sen

Hej
Jag får oxå höra sånt.
Att jag är för smal, du börjar se anorektisk ut osv.
Tänk om jag skulle säga till nån..”mår du inte bra,du har blivit så tjock”
Jag har gått ner 15 kg å gillar som du att träna å må bra. Varför kan man inte bara få göra det å sköta sig själv istället för att lägga sig i andras liv hela tiden.
Ha en bra dag å kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Helt för jävligt.

Kör på! KRAM

Linda 5 år sen

Jag tycker bara du ser fantastiskt vältränad ut, helt perfekt med andra ord! Jag arbetar med anorektiker, hade de sett ut som dig hade de definitivt inte behövt ligga inlagda på min avdelning…

Anna 5 år sen

Du är ju “sketasnygg” skulle inte ha nåt emot o ha den kroppen. Kör på med ditt race och skit i den svenska avundsjukan :) Kram

Gabriella 5 år sen

Hatets always will be hatets. Du ser mycket hälsosam ut å fräsch som garanterat många avundas dig.

Stiinis 5 år sen

Men jösses! Folk kan verkligen inget annat än klaga, fatta inte hur de orkar!
Jag har själv fått en massa kommentarer på att: ” Jag är så smal, ät upp dig” osv! Bryr mig inte ett dugg, folk vill bara trycka ned en och sen är de bara avundsjuka! Jag älskar träning och äter de jag mår bra av! För de är så man ska göra :-) äta bra och må bra!

Ha en fin dag! Kram

Emma 5 år sen

Svenska avundsjukan, visst är den underbar! Haha! Men som helst ser väl att du har en tränad o sund kropp! Jag hade inte haft nått emot att ha din kropp! Ha en trevlig dag

Lena 5 år sen

Du är bäst Johanna :) Nu blir det en Pw :) Kramis

Ulrika 5 år sen

Du inspirerar mig otroligt mycket! Därför följer jag din blogg! Jag blir så glad & peppad till tänderna att träna & äta bra mat! Vad man blir inspirerad av är väldigt individuellt & självklart (om man är sund) följer man personer som ger energi! Annars ÄR det ju något som är fel…Du Är grym Johanna! Vilken drivkraft du har! Good feel ♡

Ewa-Marie Almberg 5 år sen

Jaa vad säger man?? Tragiskt!!
Fortsätt vara du!!
En verklig inspirationskälla, så kul att läsa allt du skriver!
Go Strong!!

sara 5 år sen

Hej Johanna,
Bra och nyanserat skrivet!
Som sagt, vi är många som inspireras av dig, så keep going helt enkelt.
Att säga att du är anorektisk är nonsens, du är riktigt vältränad och alla vi som följer din blogg och insta vet ju att du även är matintresserad och äter bra. Ha en fin dag!

annelir 5 år sen

Vi vuxna borde bli mycket bättre på att ge varandra små ‘uppåtpuffar’ istället för att klanka neråt !

Pernilla 5 år sen

Godmorgon ! Avundsjuka finns det mycket av , jag har följt dig i din resa med kost , träning och lycka med familj och kärlek . Det är synd att vi kvinnor ( oftas är det det ) inte stöttar varandra mer i vad vi gör och lyckas med . Jag är glad för din skull . Ha en under bar dag . Kram

Gourmettjejen 5 år sen

Hej!
Vill bara säga- Jag älskar din blogg! Läser den varje dag. Du är en fantastisk inspiration och så otroligt vacker. Fortsätt vara dig själv.
Ha en fin dag ❤️
Kram/Henrika
http://www.gourmettjej.blogg.se

Ramona 5 år sen

Godmorgon :)
Ja vad ska man säga, jag säger bara en sak, du är toppen <3
Elaka kommentarer skakar vi av oss ;)
Kram och ha det bäst

malin 5 år sen

Du är så vacker och en stor inspiration!! Heja dig och dina fina tjejer :) Kram Malin

Anna 5 år sen

Även om folk har diverse åsikter om hur du lever,ser ut osv så kan de ju hålla det för sig själv. Visst som “offentlig” person så är man utsatt och granskad vare sig man vill eller inte. Men folk borde tänka till innan de skriver.

Marita 5 år sen

Du är Bäst så e det bara :) ❤️

Agneta 5 år sen

Avundsjuka o bittra kommentarer usch!!!! Bra skrivet Johanna:)) du är en toppentjej/mamma!! Kram

Linda 5 år sen

Du är ju jättefin!!! STOR kram =)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg