• 2015-08-28, 19:40
  • 24

Två påsar blod har Annica fått idag. Hon hade dåliga blodvärden så dom ville fylla på inför cellgifterna på måndag. Hon skrev till mig hur tacksam hon var att det finns blod att få. Det förstår man när man behöver det . Vet ni vad hon frågade när vi pratade om hon ev skulle skriva om detta? “Tröttnar dom inte på mig tror du?”

Vad jag svarade förstår ni nog. Många vill veta hur hon har det. Hon förmedlar energi, styrka och en inställning som vi tar till våra hjärtan. Vi känner henne inte bara som “CancerAnnica” som hon tror. Vi känner henne som inspiratörAnnica! <3

Just nu är det ganska intensivt med sjukhusbesök och cellgifter mm , hoppas ni också vill läsa. För jag  tror hennes historia har satt sig fast i många, många hjärtan.

Så, här kommer hennes inlägg för idag.
Kram Johanna

//

Tack finaste DU för att just DU gav ditt blod till mig!
Idag vaknade jag av smärta. Det gör väldigt ont, det ska jag inte sticka under stolen med. Men tack vare bra smärtlindring så funkar det. Fick sova rätt vettigt i natt och personalen på Sahlgrenska är verkligen toppen! Idag skulle vi få åka hem. Men 2 timmar i bil, det känns! Så underbart för detta helgrymma hotell hade lovat oss en natt till. Så nu ligger jag här och bara vilar upp mig för hemfärd imorgon! Och det känns SÅ skönt att komma från sjukhuset. Ska tillbaka dit på måndag igen för att spendera 5 dagar med cellgifter.

IMG_6746.JPG

Så grym känsla att komma ut i det vackra vädret! Innan vi fick åka hem fick jag blodtransfusion. Jag hade för dåliga blodvärden inför cellgifterna på måndag! 2 påsar fick jag! Har alltid hört om detta förut om människor i min närhet som lämnar blod men aldrig fått blod själv. Men jag inser verkligen hur viktigt det är. Då det verkligen kan rädda mångas liv! Tack snälla du som gav blod till mig! I mitt fall fick jag blod från 2 personer. Jag får själv inte ge blod då jag är sjuk men min älskade krille har länge tänkt göra det. Så nu bestämde han sig på direkten och anmälde sig själv på sjukhuset som blodgivare! Tänk att ca 10 minuter tar det att lämna blod och det ger mig och alla andra chansen att få må bra!

IMG_6745.JPG

Med mig hem fick jag en hel “godispåse” som de kallar det med smärtstillande! Så jag hoppas att jag kan hålla undan smärtan med detta. Titthål brukar ju vara ganska lugnt, men ena hålet blev större plus att de tagit bort både äggstocken och STORA förändringar så doktorn sa att det kommer göra ont! Och antagligen ännu ondare imorgon. Fått förbud på att bära tyngre än ett mjölkpaket.

När man opererats och har i grunden tumörer i kroppen ökar riskerna för blodproppar. Så nu ska jag spruta mig själv i låret varje dag. Jag som tycker sånt där är lite läbbigt fick först öva… På en apelsin.., hihi! Smarta sköterskor! Så vi övade och sen fick jag även sätta sista sprutan på mig själv! Det gick faktiskt bra!!

IMG_6735.JPG

Nu har vi kommit till hotellet och när vi kommer fram till rummet står det en UNDERBAR blombukett på bordet av självaste Johanna! Tack älskade vän! ❤️️Den är SÅ fin!

IMG_6733.JPG

Och hotellet hade fixat nytt fruktfat! Ni är underbara! Och nu har de även meddelat för att jag ska slippa gå ut och äta när jag har ont bjuder de mig och älsklingen på mat som vi kan ta med upp på rummet. Snacka om underbara människor!

IMG_6734.JPG

Vet inte hur jag ska kunna tacka!!! Skönt att komma hit och ladda batterierna för hemfärd imorgon till prinsarna. Som jag längtar! Pratade med minstingen förut och han sa säkert 30 gånger ” hej mamma” på tfn och sen “älkar dig”! Längtan är enorm! Men nu, nu ska jag bara vila!

❤️️kram från mig

 

 

 

 

2015-08-28 Gästblogg ,

Kommentarer

Winnie 4 år sen

hejsan
är du blodgivare Johanna? Vad är din upplevelse av det?

mvh

Annika 5 år sen

För mig betyder det så himla mycket att du delar med dig av din positiva inställning! Din styrka är enorm och mina tankar är hos dig och din familj varje dag. Kramar till er alla

Erika 5 år sen

Skönt att få komma hem, krya på dig och massor med kramar till dig!!!

Ulrica 5 år sen

Vad skönt att det blev en titthålsoperation så att cellgifterna kan ta vid:) Sänder min styrka till dig❤️

Sara 5 år sen

Jag tröttnar inte! Tycker att det är fantastiskt att du vill och orkar dela med dig. Hoppas att du klarar dig genom smärtan och att det går bra nästa vecka. Du berör och jag lovar att ta vara på livet precis som du. Kramar

katja 5 år sen

Det fantastiska är att människor utan lidande är blodgivare! Alltså, de flesta är ju friska och det krävs ju som blodgivare. Oj, så många påsar blod jag gett till patienter genom åren från andra människor. Otroligt egentligen nu när jag läser ditt inlägg kämpande Annika!!! Jag är själv sjuk men i kroniska sjukdomar och dina inlägg får mig att kämpa! Tårar nu. Kram

Alexandra 5 år sen

Du är en fin kämpe och en fantastisk kvinna. Jag tröttnar aldrig på dina inlägg♥ Tänker på dig♥ Det här kommer gå bra♥
Många varma kramar Alexandra

Camilla 5 år sen

Styrkekramar till dig fina Annica <3
Vi tröttnar aldrig på dig, du är en riktig kämpe och jag tänker på dig varje dag.
Kram <3

Pia H 5 år sen

Ååh fina Annica inte tröttnar vi på dig <3 du är en sådan otrolig fin kvinna som orkar att dela med dig av ditt liv! du finns i mina tankar och berör mig väldigt mycket<3<3 underbart att du har en sådan fin och omtänksam vän som Johanna<3

Kram Pia H

Ingrid 5 år sen

Vi tröttnar inte, och vi vill läsa om dig. Jag tänker på dig och önskar varje gång du skriver att det ska vara positiva besked.
Kram

Nidzara Zejnelagic 5 år sen

Underbara Annica känner inte dig men det räcker att jag följer din kamp och ser villken underbar människa du är Jag ber Gud varje dag för dig du ska vara frisk och leva många lyckliga år med dina underbara barn och fantastisk man som är din kämpe .Tack Johanna att vi får läsa och följa underbara Annica du är riktigt bra människa. Du är i goda händer på Salgrenska jag var där för 7år sedan när donerade njuren till min syster verkligen bästa läkare bästa personalen underbara man känner sig som prinsessa även om det är dåligta dagar och oroligheter de hjälper att man känner sig trygg.Underbara Annica månda kramar till dig och din mamma med hon är underbar och allt blir bra .

Frida 5 år sen

Du är en riktig kämpe!! Vi är många som berörs av din historia. All styrka till dig och din familj! Stor kram

anneli 5 år sen

Heja dig, Annica !! Du är en kämpe och tro aldrig att vi tröttnar, däremot så stöttar vi dig så mycket det bara går :)

Marie K 5 år sen

Vi tröttnar inte på dig fina Annica! Du är så stark och ger även oss mycket glädje och värme. Vi “älkar” dig. Kraaaam

Cissi 5 år sen

Annica! Du sk inte tänka så….att vi inte vill läsa för om vi inte hade velat läsa så hade vi nog inte surfat in och läst just dina inlägg. Man kan ju välja liksom och jag och många många med mig väljer att läsa dina.
Du verkar vara en fantastisk kvinna. Att du delar med dig av din historia är djupt rörande och oerhört generöst. Tack för det!
Du ska veta att vi är många som tänker på och följer dig/er i er kamp mot “äckelcancern”. Du är en sann kämpe! Vila och återhämta dig så gott du kan. I morron får du träffa dina små prinsar ❤️
Stor kram

Linnea 5 år sen

Du är verkligen grym Annica, en riktig kämpe som kommer att bli ett lysande exempel på hur man kan övervinna allt. Självklart vill vi följa din resa dit.

Åsa 5 år sen

Vi tröttnar INTE på dig Annica! Skönt att höra att du fått lämna sjukhuset. Ja visst är det fantastiskt att folk ger blod!

Heléne 5 år sen

Ja, man är så tacksam för blodgivarna. Känner igen sprutorna. Det fixar du. Smart av sköterskorna me apelsinen. Är väl jättebra att vi alla får inblick i hur det är att ha cancer, hur behandlingarna går till. Kämpa på o dela me dig när du orkar och kan. Styrkekramar !!

Barbro 5 år sen

Önskar dej o dina nära o kära en fin helg tillsammans.
Kram

Marita 5 år sen

Söta fina Annica du
är i mina tankar varje dag.
Sen jag började läsa om
dig och din sjukdom
Började följa dig på insta
så har jag blivit en mycket
mer ödmjuk och ännu mer
tacksam för allt jag har.
Stor kram till dig A ❤️

Christina 5 år sen

Ååååhhh Du Underbara Kämpe<3<3<3
Massa Kramar o Kärlek till DIG<3<3<3
Christina

Catarina 5 år sen

Du berör så oerhört mycket! Vila nu och hämta kraft så fixar du detta! Tänker på dig och ber! Kramar

TS 5 år sen

Fina Annica. Klart vi vill läsa om dig o familjen trots att vi inte känner varann. Jag är inte blodgivare, tyvärr, för jag klarar inte att bli tappad…. men tur många andra kan. Du är värd allt som ges av folk runt dig och jag tänker inte på dig som CancerAnnica….utan som en kvinna som det trots allt lyser om och som ger mig ett leende då o då när jag läser på Insta eller här, för du verkar ha din humor kvar.
Bamsekramar

Anna 5 år sen

Tänker på dig varje dag fast jag inte känner dig önskar dig all lycka!!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hej från en förväntansfull tjej som ska fira födelsedag i morgon! Lika pirrig och spänd som när jag var liten. Jag ÄLSKAR att fylla år. Älskar att fira andra, älskar att fira…