Kom i form och behåll den!


Vill du komma i form efter semestern? Kanske fastnat i sockerträsket eller vill komma igång med träningen. Hur gör man då för att behålla formen?
Jag vet hur det är att få bakslag. Man kanske inte ser målet, man kanske känner att ”det är ändå ingen ide” Jag går ändå inte ner så jag kan lika gärna ta den där bullen. Soffan blir skönare och skönare.
Men jag lovar. Det går. Allt går!
Det räcker inte med att säga ”Kan jag kan du, det är bara köra på och bestämma dig” Man vill höra fler konkreta tips. När jag ville gå ner i vikt och komma i form ville jag veta allt. Jag ville få olika tips på träning, kost mm men också den mentala biten.
Det blir ett långt inlägg men tydligt uppdelat:
Viktuppgång graviditet, bakslag, kost, träning och länkar. 

Per Wissing


Här ska jag dela med mig av mina bästa tips. Hur jag gjorde för att bli av med sötsuget, vad jag tränar och när jag fick bakslag.
Jag har alltid varit väldigt aktiv och tränat sedan barn. Uppvuxen med näringsrik och bra kost men när jag var gravid hände något. Jag åt allt jag kom över. ”Skulle ju ända gå upp i vikt”.
Sämsta man kan göra. För 35 kilo är ingen lek att sedan gå ner. Dessutom fast i sockerträsket. Jag fick hjälp av min grymma granne Pernilla som tränade, var PT och släpade med mig ut efter fått  raska promenader på recept av min läkare. Jag drabbades även av panikångest som du kan läsa om HÄR.  Hade turen att träffa rätt läkare som ordinerade motion för att bli av med min ångest och stress.
Jag gick ner och vägde 57,5 kilo när Marilyn var 10 månader. Tränade på gymmet, gick mycket PW med dubbelkärran upp och ner för backar. Plockade bort skräpet, åt ”vanligt mat” men väldigt lite socker och mjöl.


(2008)
Några år senare fick jag ”bakslag” och började stoppa i mig mackor igen.  (2011)  Började baka mycket, ofta kladdkakor med barnen. Bjöd ofta på fika men fikandet blev för mycket. Kunde ”lika gärna ta en bulle till för jag har ju redan tagit en”

Dessa kladdkakor, frestande men inte jämt.


Man ser inte hur snabbt det går, börjar man ta fika till kaffet kanske man till slut fikar med något sött  4 gånger om dagen. Det GÅR att ta en kaffe utan kaka. Det är inte svårt att tacka nej när du väl bestämt dig. Jag blev förbannad när vågen visade mer och mer. Då är det dags att göra någonting åt det.
Det handlar om vana. Att bryta mönstret men ändå behålla en balans. Så här var det för mig.
Nu ska jag visa er några bilder från 2010 tiden och fram till 2012. Det är inte så längesedan men där fick jag ett kraftigt bakslag och struntade i allt. Då slutade det också med 12 kilo extra som smög sig på. Jag orkade därför inte träna lika mycket. Ju mer jag gick upp, ju mindre jag tränade. Knäppt va?
2010

Ja herregud… gillar verkligen inte dessa bilder. Nu kommer det säkert kommentarer om att jag tittar på utseende och hur jag ”såg ut”. Men så här var det. Jag var ofta trött, sov dåligt, alltid stressad. Hatade verkligen att må så dåligt. Tyckte heller inte om vad jag såg i spegeln.

Jag står för det, jag tyckte det var skit att inte få på mig det jag ville. Tyckte det var hemskt att inte orka springa 1 km. Tyckte jag var duktig om jag gick i 20 min, sedan hem och fika. Galet.Bilden ovan är mars 2012. Ett par månader efter bestämde jag mig för att jag ska gå ner alla dom där extrakilona som hade smygit sig upp igen.


Jag bestämde mig för att nu är det bra! Vägrar lägga på mig ännu mer och detta började jag med. Jag fokuserade mycket på det mentala, jag tänkte på att jag gör ett val och det ska jag hålla. Tänkte ofta på vad mycket positivt det ger mig.
Konkreta tips vad jag gjorde: 
Ökade på träningen. Raskare tempo på PW, gick upp och ner för backar. Började springa efter ett tag. Ökade på vikterna på gymmet. Vågade ta i. Vågade ge mig ut före frukost, efter jag lade om kosten blev jag heller inte snurrig eller yr på rundan. Stabilt blodsocker. Lugnare kropp.
Gick även på kvällen efter jobbet, eller sprang.
Började köra mer styrketräning, märkte resultat redan efter några månader.
Tog alltid trappor istället för hiss.


Kosten: 
Bort med kolhydrater och socker. Lågkolhydratkost 
Minskade portionerna. Man behöver inte backa om, 1 portion räcker. Mycket vatten med citron. Undvek buffér. 
Plockade bort alla mackor. Brödet skulle bort helt. Det var en utav mina största laster och också det som gjorde mig ännu mer hungrig. 
Lade till mer protein, mer rätt fett så jag höll mig mätt. Jag tog bort skräpet, alltså det onödiga. Allt frosseri varje fredag som fortsatte i tre dagar ändrade jag till en dag i veckan.För att behålla formen och en kosthållning som du trivs med måste man vara smart.


Äter du tex samma rätt dag ut och dag in kommer du till slut falla tillbaka. Mat ska vara gott och roligt! Du äter med ögat. Du måste lura hjärnan, för den vill ha det du en gång varit beroende av. Du måste äta något som ersätter, inte bara plocka bort och leva på kalkon eller kyckling utan något till 7 dagar i veckan. Jag LOVAR att det kommer inte hålla.Varför trillar så många tillbaka efter dom bantat, dragit in på allt? Jo, för man tröttnar. Kroppen skriker efter mat.
Jag gillar att laga mat, det är kul med nya, roliga recept! Mycket grönsaker så kroppen orkar, mycket protein men också fett. Även som bränsle och energi.
Rätt fett bränner fett. Jag häller tex alltid i 1 msk rinnande kokosolja i smoothien varje dag.


Gör smarriga smoothies! Frukost, mellanmål eller som kvällsmat. Den här med jordgubbar, mynta, lime och lite kokosmjölk smakar gudomligt. Du blir mätt, framförallt inte hungrig redan efter en timma.
Blir du sugen på godis eller kakor? Svårt att säga nej till det som frestar eller svårt att hitta en balans? Kanske har bra perioder sedan frossar som en galning, får ångest eller dåligt samvete? Du hamnar i ett ekorrhjul.
Det är mycket mentalt.
#GODISSTOPP
Jag har alltid varit en godisråtta, älskar alla slags kakor och älskar godis. Men för mig passade det bättre att sluta helt. #godisstopp den 1 februari som Frida Boisen drog igång var det bästa jag gjort. Jag bara lade av. Före åt jag kanske godis en gång i veckan men nu håller jag mig till desserter om jag är bortbjuden eller andra utvalda tillfällen.


Bonus- Ingen mer magkatarr alls. Det är BORTA!! Hade ont i magen varje dag förut.
Tänker aldrig never- Unna mig en kaka. För mig är unna kanske ett ny klänning eller en massage. Om jag väljer en kaka eller glass njuter jag och inget dåligt samvete. Vägrar börja frossa eller må dåligt.

Copyright 2014


Jag tycker det är viktigt med balans för att man ska hålla formen. Välj ut ett tillfälle. Ska man tex på semester kanske man äter eller dricker mer av det goda. Men jag kanske inte tar det söta till frukost som alltid finns på hotell. Jag kanske heller inte äter glass eller dessert varje dag på semestern, man kanske inte frossar loss i allt. Men vill jag ha något gott har jag heller inger dåligt samvete för det.
För tillåt dig om du kan ta en glass att njuta av den. Frossa inte loss bara för det. Man lurar bara sig själv annars. Klarar man inte av det, då ska man hellre låta bli.


Kanske hitta något annat att mumsa på till helgen?


Chokladbollar tex! Gjorda på dadlar fast smakar inte som dadlar.
 Träningen då? Ja, det går ju hand i hand med kosten. Har du srungit 7 km vill du kanske inte vräka i dig en hel påse chips direkt efter. Älskar chips men håller mig till någon gång ibland.Om man vill komma i form och behålla den ska man hitta något man tycker om. Man ska också inte gå ut för hårt i början. Hur många tex har inte köpt gymkort, betalar månad efter månad och tränar endast efter jul och semestern?
Börjar lagom. Gå inte ut för hårt, det är lätt att man tröttnar eller skadar sig. Kanske börja med PW? Träna hemma till en video? Barnen kan vara med.
Man behöver inte köra som en galning 6 dagar i veckan om man inte annars tränar. Sätt upp mål, kanske tre dagar räcker om du är helt otränad. För det kommer göra att du hittar en balans. Kanske testa att öka din PW till 1 timma istället för 45 min? Kanske testa att så småningom börja jogga? Jogga så länge du orkar, sedan gå. Sedan jogga igen. Nästa gång du är ute kommer du märka att du faktiskt orkar springa lite längre. Den känslan… är magisk. Får du skador eller blir sjuk kommer du också tröttna och ge upp. Ät mycket bra mat när du kör igång. Kroppen blir ”stressad” men det är en bra stress men också oerhört viktigt med återhämtning,  energi efter du tränat.


Du kommer känna dig stark som en oxe! Endorfinerna kommer spruta ur öronen på dig och du kommer vilja öka på ännu längre nästa gång.
Jag älskar att springa! Det ger mig så mycket energi, ork och den är en skön känsla att susa fram. Det är en skön känsla för ditt egna ego att orka ta dig uppför backen, att orka springa hela rundan utan att få den där jobbiga blodsmaken.
Det är faktiskt skönt att känna att du har flås och kondition. Hjärtat och skelettet behöver det. Hela din kropp mår bra av att få jobba!


Känner du dig deppig och trött? Testa att komma igång. Du måste tvinga dig ut! Känner du någon annan som kanske inte mår bra? Dra med dig din kompis. Ni kan gå tillsammans. Det är så viktigt för psyket att röra på sig. Det är ren och skär medicin.
Träna tillsammans med din partner eller någon kompis. Varför inte dina barn? Det är jättekul!


Man peppar varandra, är den ena lite trött drar den andra med osv.
Efter jag tränat ca några månader bara märkte jag direkt skillnad efter dom extrakilona jag lade på mig. Jag blev piggare, gladare, starkare. Men det händer mycket med kroppen. Du blir också tightare. Starkare. Ju större muskler desto bättre förbränning.
Får ofta frågan hur en vecka ser ut. Pw går jag minst varannan dag. Helst varje morgon, varierat med jogging eller löpning. Pass ca 3 ggr/veckan. Varierar Bodypump, tabatapass, spinning mm Älskar grupp-pass! Ofta styrketräning med Janne lördag, söndag. Intervaller 1 gång i veckan men då kör jag inget pass på kvällen. Kan skriva hur en vecka ser ut dag för dag om ni vill.
Sumering av träning.
1. Hitta något du gillar. Det finns massor! Börja lagom, sedan öka. Kanske få igång din partner eller hitta en träningskompis? Är ni två är det svårare att dra sig ur.
2. Kombinera kondition och styrka. Ett enkelt sätt att uttrycka sig för att komma i form men det stämmer… Spring fort och lyft tungt.
3. Får du en dag som du bara känner 0 motivation, då kanske du hellre ska ligga på soffan den kvällen? Nya tag nästa dag.
4. Skjut inte upp det. Börja nu!
5. Har du ändrat kosten, dragit in på skräpet och äter nyttig, tränar men ändå inte får några resultat? Det kan vara så mycket annat. Stress? Sover du för lite? Ta kontakt med en PT sedan läkare. Jag är inte mycket för att springa till doktorn i första taget men ibland måste det till.
6. Våga ta i lite. Våga utmana dig själv. Går du 1,5 km och orkar det är det dags att öka på. Är man frisk ska inte några kilometer vara jobbigt att gå. Våga öka farten!
7. Kärlek


Lycka är att må bra!  Jag hoppas jag kan inspirera eller hjälpa någon.
(Mycket som jag vill ha med i detta inlägg, har därför lagt med länkar. Mer konkreta tips på hur en dag ser ut för mig kan jag skriva om i ett nytt inlägg)
Länkar:
Träning 
Träningskläder 
Platt mage Video och övningar
Smoothies 
PMS 
Om att låta barnen äta skräpmat 
Panikångest vad träningen gör 37
1

Det är nu det vänder. Det är nu det händer!


Idag kör Annica igång med cellgifter igen. I fem dagar ska hon vara på Sahlgrenska men underbara SPAR hotell hjälper dom så dom kan bo där hela veckan istället för pendla 4 timmar i bil varje dag. Tack Terese än en gång.
Hon kommer skriva lite till er hur allt går i veckan men hon ville så gärna först dela med sig av en fin sak som betyder mycket för henne.<3
Kram Johanna
//
Det här jag ska berätta nu, är något verkligen stort som hände mig senast när jag var på Sahlgrenska! Det har hänt på riktigt, inget fejk utan bara helt häftigt sant! Närmare dagen innan operation skedde denna otroliga sak, som garanterat satt spår i mitt och en till persons liv! Kristian och jag hade varit på Sahlgrenska på inskrivning och checkat in på vårt hotell. Efter att vilat och fixat oss för kvällen så visste vi att en underbar restaurang hade förberett ett bokat bord för oss kl 19! Vi skulle bli bjudna på en  härlig filébuffé på Restaurang Trädgården av en tjej som heter Camilla ❤️️ (Johannas gamla vän från Skövde) och hennes man Albert ❤️️
När vi kom fram till restaurangen så blev vi fint bemötta av personalen som visade oss till vårt bord.

Å vilken mysig restaurang! Det var upplagt för en fantastisk kväll med min stora kärlek Kristian. Tända ljus, go musik, och fantastisk mat! På bordet där vi skulle sitta fanns en stor fin guldkasse som väntade på oss! I kassen var det presenter till mig och Kristian och stora godispåsar till barnen. Det var flera olika personer som ville bidra till denna härliga lyxkasse! Sen hade även fina Camilla gjort 2 fina armband till mig!


Men det bästa av allt, om man får säga så, i kassen fanns det även ett kort! Jättefint skrivit och min man som satt mitt emot mig när jag läser kortet säger: ”Annica, det står även något på baksidan”… Jag vänder på kortet och mina tårar kommer! För när jag blev sjuk för 2år sedan har jag helt plötsligt fått nya sångtexter med musik till i mitt huvud. Det handlar om den tron jag har. Att Gud finns med mig. Det är styrka och texter som inger hopp! Jag har ALDRIG i hela mitt liv skrivit texter eller musik! Aldrig ens varit i närheten! Jag älskar att sjunga. Men sjunger som man säger: hellre än bra! Dessa texter och musik som ”kommit till mig” har gett mig så mycket.


Och för över 1 år sedan (innan min pappa dog) fick jag en sångtext till mig som är ” det är nu det vänder , det är nu det händer . Jag känner det så starkt att Gud finns med mig i allt”! Den sången har jag sjungt mycket för mig själv. Den är min ”peppsång” som peppar mig själv under denna otroligt jobbiga resa! På kortet jag fick i kassen, på baksidan står det exakt: ”det är nu det vänder. Det är nu det händer ”!
Ni förstår att jag direkt tänkte på min sång, den sång som ger mig styrka och pepp! Den sång jag brukar sjunga FÖR MIG SJÄLV för att orka! INGEN förutom min mamma visste om den! Jag har aldrig nämnt den till NÅGON! Och speciellt inte till denna Goa Camilla som fixat vår underbara filébuffé! Jag hade aldrig innan pratat med Camilla, aldrig förut träffat henne! Den här middagen styrdes upp genom henne och Johanna!
Efter en stund när vi ätit, kom Camilla in för att hälsa på oss! Vilken stjärna, Jag kände direkt att denna människa är genomgo! Efter ljuvlig buffé och efterrätt traskade vi vidare tillbaka till hotellet. Och vi pratade hela vägen tillbaka jag och Kristian om den goda maten, om underbara människor och om mötet med Camilla! Om hur otroligt häftigt det var att MIN TEXT var på baksidan av hennes kort!


Vi har helt förundrade om vilken go kväll vi båda fått uppleva! På kvällen hade jag fått en ny vänförfrågan på Facebook och det var just Camilla! ❤️️ vi började direkt skriva till varandra, och då passade jag på fråga, hur hon kom på just de två meningarna ”det är nu det händer, det är nu det vänder! (Utan att avslöja varför jag undrade) Då berättade hon för mig att häromdagen när hon hade skrivet kortet så hade hon lagt det i kassen! Då hade hon fått en ”ingivelse” en ”känsla” att hon skulle skriva något på baksidan. 

Så helt plötsligt så visste hon att precis detta skulle hon skriva. Orden bara kom! Men har ingen aning om vart det kom ifrån! Just de orden som är viktiga för mig, som JAG fick för över ett år sedan!! Då berättade jag för Camilla om sången som jag har hela tiden haft i mitt hjärta JUST DE ORDEN! Just DE 2 meningarna! Jag hade en inspelning på tfn som jag spelat in för ca 1 år sedan! Så Camilla fick höra min sång! Troende eller inte troende, så känner jag att detta var verkligen ett tecken. Jag är en tjej som tycker VERKLIGEN att ALLA har rätt att tro på precis vad de själva vill tro på, eller inte tror på.


Att en tro bär man inuti, och just min tro är rätt för mig! Just i tron finns det inga rätt eller fel! Vill inte pracka på någon min tro! Jag som har min starka tro på Gud är ju precis som alla andra…, mänsklig! Och när det blir tufft och jobbigt har jag knäppt mina händer och bett, ge mig ett tecken på att ”du är med”! Klarare än så här kan det inte bli för mig.  Dessutom kvällen innan operationen! Både jag och Camilla är helt förundrade över mötet! Och jag tror/känner/vet Camilla är en sån där vän man har hela livet! En sån man behåller!
Nu pratar vi varje dag. Hon är helt underbar! Vilken stjärna!❤️️ Ibland kan vi inte förstå allt. Men jag tror det hjälper att öppna upp sitt hjärta för att kunna försöka se. Nu är jag äntligen hemma för att ladda batterierna till nästa omgång av cellgifter.
Idag börjar resan igen. Nu är jag redo!
”Det är nu det vänder, det är nu det händer ”! Kram Annica  

TACK FRÅN HELA HJÄRTAT Camilla och Albert för en oförglömlig kväll! Och tack alla fina för presenterna och för barnens underbara godispåsar från gänget på ”Sega gubben”! Det gick verkligen hem vill jag lova❤️️❤️️❤️️ och Camillas goa vännina Janet som överraskade med lite olika nagelvård.
Även till alla er andra där ute som sätter en ”guldkant” på vår vardag som gör det lite lättare just nu. Finns Så många att tacka! Vill absolut inte glömma någon och vill ni alla ska veta hur mycket ert pepp betyder! Önskar SÅ att jag på något sätt kunde tacka er!
Nu ska vi tillbaka till vårt underbara hotell igen! Vet faktiskt inte hur jag skulle orka utan den möjligheten. I allt det mörka finns det så mycket ljus!!!! Så många goa människor som verkligen ställer upp och lyser upp vår väg!!!


Av hela hjärtat: bamsekram och TACK till er alla!!! ❤️️❤️️❤️️❤️️


Tack även till hela vår familj som gör att allt funkar just nu. Att vi får lämna våra tre juveler hos er! Vi vet att dom har det bra hos er, även fast saknaden och längtan är enorm.  Inget skulle fungera utan er! Älskar er så oerhört mycket!! Kram Annica och Krille ❤️️

11
0

Passa på! Erbjudande i vår webbshop!


Vi har ett fåtal träningsplagg kvar i vår webbshop! Gillar du träningskläder med färg ska du kolla HÄR. Det är skönt att träna i korta tights när man kör svettiga pass.


Det är kul med färg!
Tycker det är sååå snyggt med bling på huden. Varje gång jag har på mig så frågar alltid någon vad det är =) Så smart idé för att få det där lilla extra när man vill glittra lite mer. Halsbandet är så läckert!


Busenkelt att fästa dom. Man klipper ut märket, fäster där du vill ha det och tryck med en blöt handduk. Klart på några sekunder. Enkelt att ta bort snabbt med olja. Sitter flera dagar!
Visst är det läckert?
I morgon måndag är det sista dagen att handla med dessa rabattkoder! För att få 20% på träningskläder skriv: JOHANNA20 vid kassan.
För att få 25% på Skin bling skriv SKINBLING25 vid kassan.
Just nu fraktfritt på beställningar över 500kr! HÄR hittar du träningskläderna, HÄR hittar du blinget.
Happy shopping!

4
0