• 2015-09-03, 13:01
  • 10

Smoothie med mango, jordgubbar, mynta och kokosmjölk blev det idag efter träningen. Slurp! Körde armar och mage på gymmet i 30 minuter sedan 2o min snabb förbränning ute i solen. Jag varierar alltid. Hårda styrkepass, cardio, korta styrkapass med intensiv carido efter. Intervaller,längre cardio, pw. Variation är viktigt tycker jag. Händer det något? Ser du resultat? Då är du på rätt väg. Ta hjälp på gymmet eller anlita en PT. Det kommer hjälpa dig så mycket att hitta just din väg att gå.

IMG_7289.JPG

Vad äter man efter träning? Jag försöker alltid äta inom en timma. Ju tuffare, hårdare träning desto snabbare återhämtning. Har jag gått en PW är det förstås skillnad på ett högintensivt GRIT pass eller tuffa intervaller. Ni ska inte låsa fast er vid en sak.

Allt beror på hur du tränat, sedan är återhämtning alltid viktigt. Men jag vet också många som också äter för mycket bara för dom tränat. Äter kanske mer än vad dom gör av med. Tänk på vad kroppen behöver i näring. Vi behöver näring och energi för att kroppen inte ska brytas ner.

I bland kan jag ha ett äpple med mig, ett ägg om jag inte ska äta mat direkt. Allt handlar om också vilken tid. Kör jag hårt pass mitt på dagen äter jag  ordentligt med frukost flera timmar före. Sedan lunch efter. Kör jag på kvällen, har jag byggt upp med bra energi under dagen, kanske en lättare middag eller matigt mellanmål efter om det är sent. Helst vill jag anpassa träningen till att det blir middag efteråt. Men ibland blir det ju inte det, då får man hitta andra nyttiga och goda alternativ och mat efter.

DSC_1239

Därför tar jag ofta smoothie, kanske frukt eller mat med C-vitamin. Jag blev alltid sjuk när jag tränade förut. Det blir jag inte längre, kroppen har vant sig och man lär sig hela tiden under tiden vad just du mår bra av och hur din kropp fungerar. Man får trixa och ta del av andras tips och pröva sig fram. Jag har även svårt att äta direkt om jag kört skiten ur kroppen. Mår nästan illa, men efter en stund funkar det och då vill kroppen ha mat!

IMG_7296.JPG

För mig fungerar det perfekt att även ta en snabb runda efter dagens träning. Det ger resultat. Efter ett hårt Tabatapass eller ett CrossFit, cirkelspass gör jag inte det. Ni får testa er fram :)

Jordgubbssmoothie 

1 dl mango

1 dl jordgubbar

1 dl kokosmjölk

1 dl vatten eller annat vätska

Lite vaniljpulver utan socker

1/2 tsk nyponpulver

1 msk flytande kokosolja

8 myntablad

Mixa ihop allt och häll i ett högt glas. Servera direkt.

DSC_1241

Nyttig energibomb som även mättar. Vad äter ni efter ni tränat?

2015-09-03 Hälsa, Recept

Kommentarer

Matilda 6 år sen

Hej! :)
Du är en stor inspirationskälla, peppas av din blogg nu när jag bestämt mig för att börja träna och äta mer hälsosamt! Skulle vilja ha dig som PT ;)

Jag gör varje dag en smoothie, och jag undrar vad du använder för kokosolja? Och vart du köper ditt nyponpulver?

Ha en fortsatt trevlig helg!

Annika 6 år sen

Smoothies är gott men oftast brukar jag ta en proteindryck efter träningen. Snabbt och enkelt. Ska testa ditt recept vid tillfälle.

carina H 6 år sen

Har nu druckit denna smoothie i 4 dagar, tagit som lunch eller mellis, och jag är förvånad att man håller sig mätt rätt länge, kan villigt erkänna att jag är socker sugen, men hoppas innerligt att detta skall gå bra, slutade med socker i kaffet sen många år och det går bra, jag kommer att köra på ett tag, mest för att minska med mjölkprodukter, dricker och använder i så fall lakosfritt då jag har detta problem,men jag kör med mjölkprodukter i viss mat, men det skall väl lösa sig det med, men en fråga? vilket märke på kokosmjölken rekommenderar du? finns ju som sagt en hel uppsjö, nyponpulvret var svårt att hitta, men fann påse med nyponskal, är det samma effekt eller?eller finns nyponpulver på andra butiker som ex hälsokosten? Tack på förhand

Annika 6 år sen

Testade denna idag :) å den var supergod!! Dock hade jag lite svårt att hitta nyponpulvret men får fråga nästa gång i affären . Tack för en superhärlig och inspirerande blogg ! Kram till dig !

Malin 6 år sen

Hej Johanna!

Jag tänkte höra ifall du har möjlighet att gör ett inlägg
på bra övningar för rygg och hållning som man kan göra hemma?

Kram Malin

Har jag tränat riktigt hårt och man känner sig helt uttömd, då tar jag en proteinshake direkt efteråt. Annars orkar jag knappt in i duschen :)
Det funkar bra som snabb påfyllning och hjälper till med återhämtningen.
Jag brukar ta med shaken in i badrummet så jag har något att smutta på medan jag gör mig i ordning.
Efter det är jag inte jättekinkig med vad jag äter. Det kan bli allt från kvarg med bär till “vanlig mat”.
Det som är bra med hård träning är att jag kan äta nästan vad som helst. Det bara rinner av mig när kropp och muskler sugit åt sig vad de behöver :)
http://chocochock.se

Lotta Ohlson 6 år sen

Hej Johanna! Det där såg ju väldigt smarrigt ut!! En dum fråga kanske, men tar du i frysta frukter och bär? Jag menar….det är ju inte så lätt att få tag i jordgubbar nu. Tack för en härlig och inspirerande blogg!

Linda B 6 år sen

Alltså, jag är kanske tokig men vad är det för kokosmjölk man köper till smoothie? Finns ju i tetra, konservburk, liter förpackning….. vilken?
Tacksam för svar
Mvh
Linda

Svar på kommentaren:
Anette 6 år sen

Precis det undrar jag också! ;) Jag har ofta den i 1liters förpackningen hemma (samma som typ mandelmjölk). Den är ju väldigt tunn! Ska det vara den på burk!

Katarina 6 år sen

Jag brukar äta en omelett ibland efter jag tränat, det mättar gott. Annars kvarg med bär, chiafrön, kokosflingor o lite granola. Smoothie är ju också toppen! Tack för goa tips! Hur mycket kokosmjölk brukar du ha i ungefär? Ps snygga träningsbyxor

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…

Hej från sjukhussängen på Calanderska! Idag har jag opererats och just nu känns det som om jag blivit överkörd av en ångvält. Det har varit ett tufft år och de sista veckorna…