Jordgubbssmoothie efter träning och återhämtning


Smoothie med mango, jordgubbar, mynta och kokosmjölk blev det idag efter träningen. Slurp! Körde armar och mage på gymmet i 30 minuter sedan 2o min snabb förbränning ute i solen. Jag varierar alltid. Hårda styrkepass, cardio, korta styrkapass med intensiv carido efter. Intervaller,längre cardio, pw. Variation är viktigt tycker jag. Händer det något? Ser du resultat? Då är du på rätt väg. Ta hjälp på gymmet eller anlita en PT. Det kommer hjälpa dig så mycket att hitta just din väg att gå.


Vad äter man efter träning? Jag försöker alltid äta inom en timma. Ju tuffare, hårdare träning desto snabbare återhämtning. Har jag gått en PW är det förstås skillnad på ett högintensivt GRIT pass eller tuffa intervaller. Ni ska inte låsa fast er vid en sak.
Allt beror på hur du tränat, sedan är återhämtning alltid viktigt. Men jag vet också många som också äter för mycket bara för dom tränat. Äter kanske mer än vad dom gör av med. Tänk på vad kroppen behöver i näring. Vi behöver näring och energi för att kroppen inte ska brytas ner.
I bland kan jag ha ett äpple med mig, ett ägg om jag inte ska äta mat direkt. Allt handlar om också vilken tid. Kör jag hårt pass mitt på dagen äter jag  ordentligt med frukost flera timmar före. Sedan lunch efter. Kör jag på kvällen, har jag byggt upp med bra energi under dagen, kanske en lättare middag eller matigt mellanmål efter om det är sent. Helst vill jag anpassa träningen till att det blir middag efteråt. Men ibland blir det ju inte det, då får man hitta andra nyttiga och goda alternativ och mat efter.


Därför tar jag ofta smoothie, kanske frukt eller mat med C-vitamin. Jag blev alltid sjuk när jag tränade förut. Det blir jag inte längre, kroppen har vant sig och man lär sig hela tiden under tiden vad just du mår bra av och hur din kropp fungerar. Man får trixa och ta del av andras tips och pröva sig fram. Jag har även svårt att äta direkt om jag kört skiten ur kroppen. Mår nästan illa, men efter en stund funkar det och då vill kroppen ha mat!


För mig fungerar det perfekt att även ta en snabb runda efter dagens träning. Det ger resultat. Efter ett hårt Tabatapass eller ett CrossFit, cirkelspass gör jag inte det. Ni får testa er fram 🙂
Jordgubbssmoothie 
1 dl mango
1 dl jordgubbar
1 dl kokosmjölk
1 dl vatten eller annat vätska
Lite vaniljpulver utan socker
1/2 tsk nyponpulver
1 msk flytande kokosolja
8 myntablad
Mixa ihop allt och häll i ett högt glas. Servera direkt.


Nyttig energibomb som även mättar. Vad äter ni efter ni tränat?

10
0

Cellgifter dag 3 och mycket tankar


I morse när jag skulle ut på en runda bestämde jag med Annica att även gå upp till deras hotell för att hälsa på. Jag hade även med ett paket från Skövde som jag skulle leverera från en vän till henne. Hela veckan är Annica och Krille i Göteborg, i morgon är det dag 4 med cellgifter. Det var skönt att krama om henne idag!


Ett underbart paket från Susanne från Clarks i Skövde ville så gärna skicka med detta ner till Göteborg. Gulligt!


När jag kom fram till hotellet satt Annica, Krille och tog en kaffe med Hotellets VD Terese. Tycker det är så fint av henne att hjälpa dom med rum när hon är under behandling. Till höger sitter Louise som är min svägerska! Kul att träffa henne idag som också jobbar på hotellet. Goa tjejer som fixar mycket för Annica. Älskar människor som engagerar sig.
Pampampam!! Paketöppning =)Hon blev jätteglad, precis hennes stil sa hon. Susanne frågade mig innan, skickade massa bilder och vilken tur att det blev bra. Jag trodde och hoppades denna skulle passa henne. TACK Susanne <3 Vet Annica mailade dig efter, hon blev så glad.


Sedan tog vi hundra selfies men inte en enda blev bra.

Vi kramades istället och sa hej då. Peppade henne att även dag 3 med cellgifter kommer gå bra. Men hon har även sin grymma man Krille vid sin sida, precis hela tiden. Han är fantastisk. Som anhörig kan det vara väldigt tufft, att stå bredvid, ta hand om mycket runt omkring, samtidigt finnas för sin älskade. Dom är ett team. <3
Efter några timmar fick jag den här bilden. En tumme upp, glatt sms om att idag gjorde det inte lika ont. Att det hade gått som en dans!


Cool tjej som går igenom tuff behandling men ändå glatt humör. Tankens kraft. <3
Jag gick vidare och postade även en del paket som Janne hade förberett. Snabba leveranser när ni beställer! Så kul att ni gillar grejerna i vår shop. Igår beställde vi sååå roliga saker som jag tror ni kommer tycka om.


Lång dag på Main idag, efteråt sprang jag ner till Macforum för att hinna före dom stängde. Hann fram precis,  hade lovat hinna hämta Marilyns nya Iphone som hon varit utan i 3 veckor nu. Nu var den klar! Trevlig service där. Puh alla dessa tider att passa.
Janne är i Stockholm och jobbar idag och morgon, så  vi ses på fredag igen. När jag satt på tåget smsade jag med en kompis som frågade lite om blogginlägget vi skrev igår. Hon tyckte det var starkt och fint. Då kom tårarna igen. Mitt bland allt folk satt jag och storgrinade, tryckte huvudet mot fönstret för att gömma mig. Hela vagnen var tyst och varenda harkling hördes. Tårarna slutade inte rinna. Jag grät från Göteborg till Skövde och den som satt bredvid trodde nog inte jag var klok.
Satt och tänkte på allt, det är inte ofta jag skriver långa FB statusar men i kväll fick det bli det. Ska börja leva ännu mer Här och nu. 


Kram alla fina läsare
God natt


4
0

Passa på! Grym rea på halsband från Shlimp and UlrichKolla rean på dessa galet snygga, sexiga halsband från Shlimp and Ulrich! Man bara älskar dom. Jag har flera stycken och nu får ni passa på, det är grym rea!Maffiga och pangsnygga.
Finns så många olika, varje gång jag har på mig ett maffigt från Shlimp and Ulrich är det alltid någon som frågar vart det kommer från.


Mats Carlsson


Janne är inte till salu. Däremot snygga halsband som ni hittar HÄR. 

3
0