ANNONS
Integritet på Tailsweep

Jordgubbssmoothie efter träning och återhämtning

/


Smoothie med mango, jordgubbar, mynta och kokosmjölk blev det idag efter träningen. Slurp! Körde armar och mage på gymmet i 30 minuter sedan 2o min snabb förbränning ute i solen. Jag varierar alltid. Hårda styrkepass, cardio, korta styrkapass med intensiv carido efter. Intervaller,längre cardio, pw. Variation är viktigt tycker jag. Händer det något? Ser du resultat? Då är du på rätt väg. Ta hjälp på gymmet eller anlita en PT. Det kommer hjälpa dig så mycket att hitta just din väg att gå.


Vad äter man efter träning? Jag försöker alltid äta inom en timma. Ju tuffare, hårdare träning desto snabbare återhämtning. Har jag gått en PW är det förstås skillnad på ett högintensivt GRIT pass eller tuffa intervaller. Ni ska inte låsa fast er vid en sak.
Allt beror på hur du tränat, sedan är återhämtning alltid viktigt. Men jag vet också många som också äter för mycket bara för dom tränat. Äter kanske mer än vad dom gör av med. Tänk på vad kroppen behöver i näring. Vi behöver näring och energi för att kroppen inte ska brytas ner.
I bland kan jag ha ett äpple med mig, ett ägg om jag inte ska äta mat direkt. Allt handlar om också vilken tid. Kör jag hårt pass mitt på dagen äter jag  ordentligt med frukost flera timmar före. Sedan lunch efter. Kör jag på kvällen, har jag byggt upp med bra energi under dagen, kanske en lättare middag eller matigt mellanmål efter om det är sent. Helst vill jag anpassa träningen till att det blir middag efteråt. Men ibland blir det ju inte det, då får man hitta andra nyttiga och goda alternativ och mat efter.


Därför tar jag ofta smoothie, kanske frukt eller mat med C-vitamin. Jag blev alltid sjuk när jag tränade förut. Det blir jag inte längre, kroppen har vant sig och man lär sig hela tiden under tiden vad just du mår bra av och hur din kropp fungerar. Man får trixa och ta del av andras tips och pröva sig fram. Jag har även svårt att äta direkt om jag kört skiten ur kroppen. Mår nästan illa, men efter en stund funkar det och då vill kroppen ha mat!


För mig fungerar det perfekt att även ta en snabb runda efter dagens träning. Det ger resultat. Efter ett hårt Tabatapass eller ett CrossFit, cirkelspass gör jag inte det. Ni får testa er fram 🙂
Jordgubbssmoothie 
1 dl mango
1 dl jordgubbar
1 dl kokosmjölk
1 dl vatten eller annat vätska
Lite vaniljpulver utan socker
1/2 tsk nyponpulver
1 msk flytande kokosolja
8 myntablad
Mixa ihop allt och häll i ett högt glas. Servera direkt.


Nyttig energibomb som även mättar. Vad äter ni efter ni tränat?

10

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00