• 2015-09-04, 13:57
  • 5

Gratinerade havskräftor med örtsmör kan vara det godaste jag vet. Kanske passar till fredagsmyset? Recept lite längre ner.

DSC_0844

Igår hade vi en mysig middag hemma med Magnus och Mats som är i Skövde några dagar. Så kul att sitta ner och hinna prata och ingen utav oss hade någon tid att passa. Fick förstås se vackra bilder från Charlotte Perellis bröllop som säkert ingen missat. Herre min skapare vad fint allt var! Magnus och Mats berättade om hur trevliga dagar dom hade nere i Paris, fler bilder från bröllopet hittar ni på Magnus blogg HÄR. 

DSC_0829

Alltid lika kul att fixa och duka när vänner kommer hem. Tjejerna var också med men ville sitta vid TVn.

DSC_0837

DSC_0845

Gjorde en västerbotten paj på mandelmjöl, recept HÄR.  Tog bort lök och kantareller så den blev mer neutral.

Köpte havskräftor som jag klöv på mitten, det här receptet är med i en kokbok min mamma fick när hon fyllde 30. =) Så roligt att läsa grattishälsningen i boken från oss, jag var 11 och systrar 9.

Havsgratinerade kräftor med örtsmör

Kräftrorna klyfs och grillas hastigt med ett gott aromsmör. Beräkna 2-3 havskräftor per person till förrätt.

Örtsmör:

200g smör

4 pressade vitlöksklyftor

1-2 msk ljus fransk senap

2 krm cayennepeppar

2 tsk dragon

1 tsk italiensk salladskrydda

4 msk finhackad persilja

Salt och peppar

Rör ihop örtsmöret i god tid. Klyv, klipp itu havskräftorna på längden. Lägg kräftorna tätt i en ungspanna med folie i botten. Klicka över örtsmöret och grilla eller gratinera hastigt i het ugn. (Några minuter till smöret smält)

DSC_0851

JT00

(Foto från Mats som alltid tar fina bilder) Linne och pleasejeans från Blueco.se 

I bland har jag det som förrätt eller också ihop med lite annat gott. Vi åt västerbottenpaj, lite ostar och färska räkor med het aioli till. Gott med iskall rosé eller bubbel till kräftor.

DSC_0830

DSC_0856

Tusen tack för den fina buketten, dom vet att jag älskar vitt och grönt. En trevlig ask med utvalda praliner som vi också tog till kaffet.

IMG_7375.PNG

Snodde denna från Magnus instagram. ;)

IMG_7359.JPG

Söta va?

Nu ska jag sätta fart, har jobbat och ska röja här lite före gymmet. I kväll ska vi ett gäng till Husaren där Magnus spelar. Allsångskväll!

Ha en mysig fredag så länge!

Kram

 

 

 

2015-09-04 Mitt liv, Recept

Kommentarer

Ingela 5 år sen

Hej, linnet som du har på dig länkar ju du till Blueco.se men jag hittar den inte där.
Är det ett gammalt linne?
Vad heter märket?
Mvh Ingela

Jenny Bjelksjö 5 år sen

Vill bara säga att dina inlägg är mycket bra! Jag är sparsmakad men du har en bra mix på träning, inspirerande mode, goda recept och kärlek till dina medmänniskor. Så jag följer dig nu, och blir glad! Fortsätt att vara du! Kram Jenny

Agneta 5 år sen

Vilken härlig kväll:)) kram

Anna 5 år sen

Älskar skaldjur:) Är det råa eller kokta kräftor du använder?

Lotte 5 år sen

Kräftor är något av det godaste som finns *slurp* Vi ska äta det hos vänner ikväll, men först väntar jag hem mannen så jag kan ut och springa en runda i regnet :-)
http://lotte4.blogspot.se

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…