ANNONS

Fläskfilegryta till middag!

/
DSC_0531-670x445


Fläskfilegryta med champinjoner, dijonsenap och grädde. Den är så galet god så jag måste göra den om och om igen. Det är väldigt roligt när ni bloggläsare kommer fram och nämner ofta den här grytan.
I bland serverar jag grönsaker till, ibland sötpotatis eller varför inte hasselbackspotatis en lördagkväll?
Här kommer receptet för er som inte testat.

DSC_0524


Fläskfilégryta 4 pers
ca 7oo g fläskfile
2 tsk dijonsenap
1 paprika
1 vitlök
1 chalottenlök
1 msk tomatpure
Färska champinjoner
1msk kalvfond, eller efter smak.
Lite honung
3dl Grädde
1 dl creme fraiche
salt peppar
Lite cayenpeppar
Gör så här: 
Stek köttet i mindre skivor, krydda. Fräs lök med vitlök, paprika. Stek champinjonerna för sig-  lägg i allt i grytan. Tillsätt resten- låt koka ihop, sänk plattan och koka under i ca 10 minuter.
Man kan servera med vad som helst, sötpotatis är också gott och nyttigt. Det enkla kan vara det godaste, den här grytan är enkel men vansinnigt god.

DSC_0519-670x445


Bon Apetit!

5
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00