• 2015-09-09, 12:19
  • 14

Satt och letade efter ett recept på min gamla blogg, blir mörkrädd över alla kakrecept jag hittade. Älskade att baka, men ju mer jag bakade ju mer åt jag. Delade ofta med mig till läsarna av alla smaskiga goda recept. Flera gånger i veckan lade jag upp kladdkakor, godisrecept, kakor och desserter. Tack gode gud lade jag av med allt socker! Vill inte inspirera andra att vräka i sig kakor och godis hela tiden. Vill inte heller må så dåligt igen.

Kraftigare, latare, tröttare, argare och slappare. Huden hängde. Till och med ansiktsutrycket. Ingen är glad i själen om kroppen mår dåligt. Bilden ovan omringad av alla kakor är helt fruktansvärd. Den utstrålar NOLL energi. Och det var precis så det var. Överviktig och noll energi.

Detta lockade jag med fler gånger i veckan. Visst ser det mumsigt ut?

IMG_8009.JPG

IMG_8020.PNG

Sedan trodde jag att jag kunde äta allt, bara jag sprang ner till gymmet och körde en liten stund, sedan en kaka till.

IMG_8050.JPG

Funkade inte riktigt så bra….

Tränar du hårt och kontinuerligt kommer du även bli av med ditt sockerbegär. Jag lovar! Släpp skräpet bara, lockas inte av alla frestelser som finns överallt. Välj enstaka tillfällen sedan är det bra. En gång i veckan, thats it.

IMG_8019.PNG

Jag har precis hur mycket recept som helst av detta. Skulle kunna skriva en bok med alla kakrecept, men jag tycker det finns tillräckligt med socker ändå. Jag tycker att det är dags att fler borde tänka på vad vi lär våra barn. För när jag bakade hemma hela tiden, ville förstås barnen äta. Dom var ofta med, tyckte det var jättekul i köket.

Det är jag glad för, dom hjälper gärna till i köket och har lärt sig massor som dom har nytta av i framtiden, men idag bakas det inte längre. Vi fick nog, även dom. Marilyn tex skrattar ofta åt vad dom bakade varje dag (!) efter skolan. Dom kunde baka kladdkakemuffins, sedan sätta sig i soffan och äta upp alltihop. Det låg muffinspapper överallt.

Det håller förstås inte i längden, barn ska inte vara sockerberoende att dom måste ha kakor varje dag. Nu är vi alla ur det beteendet och jag önskar fler föräldrar slutar göda sina barn med socker under veckorna. Barn eller tonåringar ska heller inte vara kraftigt, farligt överviktiga. Det är vårt ansvar som föräldrar.

Vart tog lördagsgodis vägen?

Här njuter vi av något gott vid utvalda tillfällen. Vi äter inget godis, dessert eller kakor alls på veckorna. Tjejerna vill inte längre, dom har hittat en bra balans. Dom tränar under veckorna, äter nyttigt och till helgen kan vi äta av något gott om man vill.

DSC_1212

Eller jordnötsbars med dadlar istället.

Jag kommer inte starta en ny kakblogg mer för att inspirera andra att äta onyttigt. Bakar jag så blir det en kaka till er och en rakt ner i min mage och det funkar icke.  =) Jag vägrar vräka i mig socker och sedan sitta med ångest.

Kommer fortsätta sprida recept, mat behöver alla och kanske också en spark i baken. Det behövde jag när jag förändrade allt.

IMG_7950.JPG

Blir ni sötsugna, gå ut och gå eller spring istället. Ät mat.

Tränar utomhus varje dag nu när det är så fint väder, löpning, styrketräning vid en parkbänk tex. Den är inte bara till för att sitta på, man kan även köra triceps så vi får starkare och snyggare armar. Oslagbart att träna utomhus!

Har precis kommit hem från en långrunda uppe på berget, ska hoppa in i duschen. Men vi hörs snart igen.

Kram!

Ps. Fått mail från flera som frågar om dom får dela mina inlägg. Självklart! Det är därför F-share knappen sitter nedanför. Kanske någon som behöver peppas eller motiveras? Dela gärna om ni vill visa vad som händer när man äter för mycket socker.

 

2015-09-09 Hälsa

Relaterade inlägg

Vilken seger idag! Frölunda spelar final och möter Djurgården, självklart var vi i Scandinavium och såg när de vann! Så kul! Vilken stämning, var ni där? Herregud vilket drag! Jannes son Erik…

Glad påsk alla läsare! Hoppas ni får en riktigt fin påskafton! Vi är snart framme hos mamma och påskmiddag. Så mysigt! Ikväll ska vi på stor 80-talfest! Är så taggad för det,…

Innehåller annonslänk  Snart framme i Göteborg och sitter på tåget och jobbar. Fått så mycket frågor om min camojacka, länkat innan men hittar inte det nu så lägger upp ett kort inlägg…