• 2015-09-09, 12:19
  • 14

Satt och letade efter ett recept på min gamla blogg, blir mörkrädd över alla kakrecept jag hittade. Älskade att baka, men ju mer jag bakade ju mer åt jag. Delade ofta med mig till läsarna av alla smaskiga goda recept. Flera gånger i veckan lade jag upp kladdkakor, godisrecept, kakor och desserter. Tack gode gud lade jag av med allt socker! Vill inte inspirera andra att vräka i sig kakor och godis hela tiden. Vill inte heller må så dåligt igen.

Kraftigare, latare, tröttare, argare och slappare. Huden hängde. Till och med ansiktsutrycket. Ingen är glad i själen om kroppen mår dåligt. Bilden ovan omringad av alla kakor är helt fruktansvärd. Den utstrålar NOLL energi. Och det var precis så det var. Överviktig och noll energi.

Detta lockade jag med fler gånger i veckan. Visst ser det mumsigt ut?

IMG_8009.JPG

IMG_8020.PNG

Sedan trodde jag att jag kunde äta allt, bara jag sprang ner till gymmet och körde en liten stund, sedan en kaka till.

IMG_8050.JPG

Funkade inte riktigt så bra….

Tränar du hårt och kontinuerligt kommer du även bli av med ditt sockerbegär. Jag lovar! Släpp skräpet bara, lockas inte av alla frestelser som finns överallt. Välj enstaka tillfällen sedan är det bra. En gång i veckan, thats it.

IMG_8019.PNG

Jag har precis hur mycket recept som helst av detta. Skulle kunna skriva en bok med alla kakrecept, men jag tycker det finns tillräckligt med socker ändå. Jag tycker att det är dags att fler borde tänka på vad vi lär våra barn. För när jag bakade hemma hela tiden, ville förstås barnen äta. Dom var ofta med, tyckte det var jättekul i köket.

Det är jag glad för, dom hjälper gärna till i köket och har lärt sig massor som dom har nytta av i framtiden, men idag bakas det inte längre. Vi fick nog, även dom. Marilyn tex skrattar ofta åt vad dom bakade varje dag (!) efter skolan. Dom kunde baka kladdkakemuffins, sedan sätta sig i soffan och äta upp alltihop. Det låg muffinspapper överallt.

Det håller förstås inte i längden, barn ska inte vara sockerberoende att dom måste ha kakor varje dag. Nu är vi alla ur det beteendet och jag önskar fler föräldrar slutar göda sina barn med socker under veckorna. Barn eller tonåringar ska heller inte vara kraftigt, farligt överviktiga. Det är vårt ansvar som föräldrar.

Vart tog lördagsgodis vägen?

Här njuter vi av något gott vid utvalda tillfällen. Vi äter inget godis, dessert eller kakor alls på veckorna. Tjejerna vill inte längre, dom har hittat en bra balans. Dom tränar under veckorna, äter nyttigt och till helgen kan vi äta av något gott om man vill.

DSC_1212

Eller jordnötsbars med dadlar istället.

Jag kommer inte starta en ny kakblogg mer för att inspirera andra att äta onyttigt. Bakar jag så blir det en kaka till er och en rakt ner i min mage och det funkar icke.  =) Jag vägrar vräka i mig socker och sedan sitta med ångest.

Kommer fortsätta sprida recept, mat behöver alla och kanske också en spark i baken. Det behövde jag när jag förändrade allt.

IMG_7950.JPG

Blir ni sötsugna, gå ut och gå eller spring istället. Ät mat.

Tränar utomhus varje dag nu när det är så fint väder, löpning, styrketräning vid en parkbänk tex. Den är inte bara till för att sitta på, man kan även köra triceps så vi får starkare och snyggare armar. Oslagbart att träna utomhus!

Har precis kommit hem från en långrunda uppe på berget, ska hoppa in i duschen. Men vi hörs snart igen.

Kram!

Ps. Fått mail från flera som frågar om dom får dela mina inlägg. Självklart! Det är därför F-share knappen sitter nedanför. Kanske någon som behöver peppas eller motiveras? Dela gärna om ni vill visa vad som händer när man äter för mycket socker.

 

2015-09-09 Hälsa

Kommentarer

Agneta.J 5 år sen

Kan inte bloggarna som sprider kakrecept dra något över huvudet istället…… Orka baka och bli feta…..

Minna 5 år sen

Säger bara..DU inspirerar mig !!

Ann_Sofi 5 år sen

Hej! Jättebra inlägg, tycker jag. Det borde vara norm att träna och röra på sig ofta och regelbundet och avstå från socker. Inte tvärtom.

Emma 5 år sen

Tack för en superinspirerande blogg som jag läser dagligen!!
Helt sant allt du skriver i detta inlägg.. När man ser den gamla bilden på dig och jämför med nu se man verkligen en helt annan gnista i ögonen nu och lyster i hyn nu. Får man fråga om du har gjort något åt din lilla bekymmersrynkor mellan ögonen? Har tyvärr själv lite komplex för det.. Kram❤️

Stina 5 år sen

Hej funderar så mycket över Annika? Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hon har skrivit ett fint blogginlägg som jag publicerar ikväll!

Kram Johanna

Louise 5 år sen

När man upptäcker hur många rawfood- desserter utan vitt socker och mjöl man kan göra så finns det ingen anledning av gå tillbaka till de gamla recepten. Jag tränar regelbundet, äter sund och GOD mat. Unnar mig en “nyttig” dessert ca 1 gång i veckan och då njuter jag desto mer!
KRAM

Malin 5 år sen

Helt rätt!! Vill ha mer nyttiga och goda recept. Vem vill baka mitt i veckan ?

Lena 5 år sen

Mycket bra inlägg :)

Annsofi 5 år sen

Bra! Äter inte heller socker (eller mjöl) sedan flera år tillbaka. Får kommentarer om att jag är för smal, och att jag borde “unna mig” någon gång. För att lätta på andras samvete, förmodligen. Det är svårt att få andra att förstå att jag inte har suget. Jag sitter inte vid fikabordet och kämpar emot. Jag vill inte ha! De få gånger jag smakar ngt, så är det nästan alltid för sött, nu när man inte är van smaken. Skön känsla!

Katarina 5 år sen

Bra inlägg, Johanna!! Jag är med en grupp som tränar utomhus året runt, inga problem, kan verkligen inte längre gå i och träna inomhus, naturen är “best gym ever”!! Älskar Delsjön, Skatås, finns inget finare! Tänker mycket på Annika, önskar att hon har det ok med sin familj denna veckan i det fina vädret!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

ÅH det låter underbart! Ja, det är oslagbart att träna utomhus. Jag älskar det! Hela kroppen fylls av energi, ork och mer kraft.

Annica kommer blogga idag eller morgon, hon kämpar på <3

kram Johanna och tack för peppande kommentar.

Emma 5 år sen

Bra där Johanna!! I en värld där det fortfarande dricks för mycket läsk och vi i annat får i oss för mycket socker blir jag nästintill förbannad att matas med detta dag ut och dag in i olika instaflöden och bloggar! Älskar när du tipsar om mer nyttigt gott!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Ja, så är det… blir helt matt av att det ska peppas med godisrecept vardagar, det finns sjukt mycket socker i mycket ändå…

Kram!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Ni var många som reagerade när jag skrev om kaoset på badstranden jag skrev om här.Tyvärr är det lika illa på uteserveringar, stränder och många andra ställen nu. Hur tänker ni som trängs och…

Ni som följer mig vet att jag har haft slut på mina järndepåer och varit tvungen att äta starka järntabletter för att få upp mina värden som varit i botten. Sidoeffekterna av järnbrist och blodbrist…

Hoppas ni har en fin helg! Älskar fredagar och har röjt och städat hela dagen, kanske inte låter som det roligaste en fredag men jag älskar verkligen att städa. Upp med musiken…

Ni var många som reagerade när jag skrev om kaoset på badstranden jag skrev om här.Tyvärr är det lika illa på uteserveringar, stränder och många andra ställen nu. Hur tänker ni som trängs och…