• 2015-09-09, 23:01
  • 39

Ni är många som undrar hur det är med Annica, här kommer ett inlägg som hon skrev idag. Jag är ganska tom på ord vad jag ska skriva, för det är så starkt.

Cancern härjar runt och har spridit sig till bröstet, lungan, äggstocken och körteln bakom kroppspulsådern. Idag skiter jag i att tänka resistent. Jag lever idag. Jag har ingen aning om vad som händer om några månader. 

Jag ryser i hela kroppen när jag läser det hon skriver om. Hon skriver öppet, naket och starkt. Det berör, hennes positiva inställning hjälper inte bara henne, det hjälper många andra som kämpar. Hon har en helt underbar inställning till livet, jag blir varm i kroppen när jag läser hennes ord.

Läs hela hennes inlägg, ta till er hennes ord lite längre ner. Ni kommer förstå vad jag menar. Så mycket känslor och tårar som bränner bakom ögonlocken.

Kram Johanna

//

En dag i taget, räcker så oerhört bra nu.❤️️

Så otroligt skönt att vara hemma. Sitter just nu i min sköna soffa och njuter av en kopp te i min rosa favoritmugg. Samuel ligger och sover middagsluren och mina stora grabbar leker förfullt på sina rum efter en dag i skolan. Ute lyser solen från en klarblå himmel och livet är så där vansinnigt gött just nu.

Imorse vaknade jag och kände mig så där själaglad och lycklig. Känner att nu leker livet med mig och jag är mammaglada Annica igen. Just idag!
Igår började jag min dag med att jobba. Varit ifrån det ett tag nu pga cellgifter, operationer etc. Mitt jobb får mig att må SÅ bra. Jag känner mig alltid så välkommen och behövd. Jag känner mig fri, lycklig och stolt över att få vara en del av Frälsningsarmén i Skövde.

IMG_8063.JPG

Att få träffa mammor, pappor och deras ljuvliga barn. Jag känner att jag andas klar luft när jag kommer till jobbet. Andas som att vara frisk. Andas som att vara gamla Annica. Få känna mig hel och fri. Inget jobb har någonsin betytt så mycket för mig som det gör på Frälsis. Då att få komma dit igår och starta igång öppna fsk igen med mina fantastiska kollegor är så oerhört värdefullt för mig. Tror knappt jag egentligen kan klä det i ord hur mycket det betyder för mig.

hjärta

Jag vet att jag är en tjej som lätt “kan bli för mycket”! Men samtidigt tycker de att jag är okej för att jag är jag och jag får köra mitt race. De litar på mig. Galet vad ett jobb kan betyda mycket. Och speciellt nu!

Nu får jag tyvärr jobba i mindre skala då jag går på behandlingar var fjärde vecka och sen blir infektionskänslig. Risken om jag får infektioner och dåliga vita blodkroppar är att vi får flytta fram cellgifterna. Vilket kan resultera i att jag blir jätte dålig och att cancern får en chans att börja härja igen, det vågar jag inte och vill inte riskera. Så jag hoppas det går bra ändå och försöker passa på jobba när jag mår bra. Så hoppas min plan för hösten funkar.

IMG_0749

Efter en ruskigt bra dag på jobbet så kom jag hem och då ringde min läkare och berättade om den närmsta tiden som ligger framför med behandlingar, tankar etc men även om förändringen de opererade bort. Det var cancer. Det var malignt melanom som spridit Sig in i äggstocken. Men vet ni? Det kändes så skönt. Så skönt att få svar på det jag funderat på så länge. Frågetecknen blev till utropstecknen och jag förstår nu lite mer om varför det spred sig igen. Jag har ju gått ganska länge med de dära förändringarna i äggstocken. Man har hela tiden trott att de varit ofarliga, en så kallad funktionellcysta.

När jag blev resistent från mina mediciner i somras var levern som vart helt söndersmockad av metastaser från början, var nu helt fri. Men sen hade det spridit sig till bröstet, armhålan, lungan och en körtel bakom den stora kroppspulsådern. Mina funderingar har varit ständigt: hur kunde det bli så stor spridning när allt var borta?! Men i äggstocken härjade det! Nu tack och lov är den borta. Nu fungerar även cellgifterna. Just nu!

IMG_8065.JPG

Och det är Så jag lever. Just nu.

Just idag fungerar min behandling. Denna gång skiter jag i tänka resistent. Denna gång fokuserar jag på idag. Livet blir så mycket lättare. Jag har ingen aning om hur det ser ut om ngr månader. Funkar behandlingen fram till jul? Det återstår att se. Jag är människa, jag orkar inte tänka så långt fram för då blir jag knäpp påriktigt. Men jag kan njuta av att jag faktiskt börjat hämta mig efter förra omgångens cellgifter som var väldigt mycket jobbigare pga operationen jag gjorde strax innan.

Vecka 40 är det dags igen för nästa omgång cellgifter. Och planeringen framöver ser ut som jag ska få cellgifter var 4e vecka lång tid framöver. Och det känns okej. Ett nytt liv jag måste tycka är okej. Har inte så mycket annat val i detta. Det känns som cellgifterna hjälper mig inte bara överleva utan faktiskt hjälper min kropp förklara krig mot cancern. Vi hjälps åt att försöka nita den där elakingen på käften.

IMG_3313

Jag och cellgifterna får bli ett team liksom. Den känslan är skön att ha nu, för när jag fick mitt besked om att få cellgifter var den största rädslan jag ställdes inför i min cancer. Alltid haft en fruktansvärd skräck för dessa cellgifter. Nu vet jag att de hjälper mig.

Jag vet att min sorts cancer är obotlig och chansen att bli helt frisk är inte jättestor. Men vet ni? Jag tror faktiskt jag har en chans. Inget är kört. Jag tror på mirakel och kanske är jag ett sånt i slutändan? Tills jag kommer dit kommer jag absolut fortsätta kämpa. För idag lever jag…

Många kramar från mig Annica

Kommentarer

Annica T 5 år sen

Tack från hela hjärtat till alla er Johannas följare som stöttar mig så enormt! Ni är helt underbara! Kram från mig❤️️

Carolina 5 år sen

Hej Annica. Jag blir så berörd av det du skriver. Du verkar vara en helt fantastisk människa som trots allt du går igenom är så positiv och stark. Ända sen jag först läste om dig så kan jag inte sluta tänka på dig varje dag. Jag hoppas med hela mitt hjärta att denna j*vla cancer bara upphör i din kropp och att du en dag ska få må bra igen. Varför ska goda människor behöva genomgå cancer, varför?!
Jag hoppas för dig, din man och dina fina barn att du snart ska må bra igen. Heja dig och Fuck cancer!!

Moa 5 år sen

❤️

Jessica Pihlblad 5 år sen

Annica, du skriver helt fantastiskt! Du är så klok o stark, att du har kraften att dela dina upplevelser, helt otroligt! Styrkekramar till dig på din fortsatta resa

Frida Schneider 5 år sen

Vad skönt att höra att du är så stark Annica trots omständigheterna ! Kämpa på jag tror du kommer klara det :)
Kram/Frida

Nilla 5 år sen

Du är så fantastisk och inger hopp med din inställning till livet! Det som är obotligt idag kanske kan botas imorgon. Jag hoppas för dig och alla andra med denna hemska och lömska sjukdom <3

Cissi 5 år sen

Du och din familj kommer fixa det här tillsammans.
Stor varm kram till er!

Caroline 5 år sen

Det är fantastisk vilken kämpe du är ! Vet ju själv hur man mår efter cellgiftsbehandlingar. Själv var jag inte alls så alert första veckan efter behandling . Men du orkar jobba och vara mamma till tre små grabbar, helt fantastiskt. Jag hoppas av hela mitt hjärta att ett mirakel sker så att du får många fina år med din fina familj. Själv fick jag lungcancer med metastaser 2013 och fick beskedet att ta två veckor i taget! Idag har jag varit på tremånaderskoll och min cancer har nästan gått tillbaka helt och jag är behandlingsfri sedan 18 månader ett mirakel säger läkarna. Jag är så tacksam för livet, men har under hela tiden levt för dagen och njutit av stunden. Släpp alldrig taget det finns alltid hopp. Lycka till och kämpa på. Varma kramar från Caroline

helena 5 år sen

Vilken kämpe du är, grymt imponerad av din styrka. Du kommer fixa detta❤kram

Pernilla 5 år sen

Vilken kämpe du är!! Du är fantastisk och har en underbar familj så du kommer att besegra ” elakingen” till slut❤️ Kram på dig!

Heléne 5 år sen

Du vet säkert redan mycket och har väl fått massor av tips. Men jag väl ändå tipsa dig om boken Överlista din cancer. Den rekommenderas av många. Finns mycket tips också gällande kosten när man har cancer. Hoppas du kan njuta av familjen och livet lite mer nu när du har uppehåll på cellgiftsbehandlingen. Du kommer fixa detta med ditt positiva tänkande och glada humör!!! Vi är många som tänker på dig. Önskar att vi alla läsare kunde samlas och ge dig massor med styrkeramar. Tack för allt du delar med dig.

Jeanette 5 år sen

Stor stor kram Annica

Pernilla 5 år sen

Vilken styrka och kämpe! Go girl ❤️

Camilla 5 år sen

Kan bara instämma med övriga. DU är en hjälte!!!!! Och du är så vacker Annica.. En riktig snygging. Kramar i massor❤️❤️❤️

AnnaE 5 år sen

Sänder en massa kramar till dej Annica! ♡♡♡

Mina 5 år sen

Wow! Vilken hjälte. Du har fått mig att älska och uppskatta livet mer. Tack Annica! Kämpa vidare du starka kvinna! Kram…

Barbro 5 år sen

Varma kramar till dej Annica o din familj.Detta klarar du.

Catarina 5 år sen

Otroliga kämpe! Önskar dig allt gott!

Fröken Jonsson 5 år sen

WOW vilken styrka. GO FOR IT girl, du här helt underbar <3

Ingmarie 5 år sen

Vilken styrka du har!

Kerstin 5 år sen

Så fint skrivet! Du är en riktig kämpe en tuffing! Du ska absolut inte ge upp du ska klara detta! Det finns inget annat alternativ! Du ska vinna den här fighten!Många styrkekramar till dig!

Nathalie 5 år sen

Styrkekramar till dig fina Annica ❤️❤️❤️

Sara 5 år sen

Styrkekramar till dig Annika o din underbara familj o även dig Johanna. Vilken underbar vän du verkar vara. Kram Sara

Helena 5 år sen

Så härlig inställning du har till livet ,klart du ska fixa det här. Skickar massor av kramar till dig.

Åsa 5 år sen

Styrkekramar till dig!!

Jag såg ett amerikanskt nyhetsprogram för ca ett år sedan om en man som hade fått cancer i kraniet och hade getts 3 månader att leva, det var metastaser överallt. Han visste att cancer lever på kolhydrater som blir till blodsocker i kroppen (läkare vet det också men ber ändå inte patienter att dra ner på dem så mycket de kan) och beslöt sig för att utesluta alla kolhydrater och svälta ut dem så att de blev mer mottagliga för behandling. Det blev kött, fett och ägg för hela slanten. Vid nästa läkarbesök var varje metastas puts väck. Så, man kan verkligen trotsa oddsen, en dödsdom behöver inte vara en dödsdom.

Lena 5 år sen

Tänker på dig Annica. Din styrka mitt i allt detta! Du är en fighter. Din enorma livsglädje. Jag skickar dig många många varma kramar. Till både dig och din familj.

Karin 5 år sen

Så härlig inställning, Annica
Så borde ju alla tänka, vi lever och har det bra i dag njut av det för imorgon vet vi inget om. Många kramar

Agneta 5 år sen

Styrkekramar❤️

Madde 5 år sen

Vilken livsglädje du förmedlar. Blir alldeles varm inombords, speciellt efter inlägget idag.
massa kramar // Madde

Helena 5 år sen

Din livsglädje kommer ta kål på elakingen som härjar i din kropp! På den bara!

Ingrid 5 år sen

Kram fina Annika.

Susanne 5 år sen

Fina Annica Du är helt fantastisk kämpe❤️❤️❤️
Massa goa kramar ❤️❤️❤️

Maud 5 år sen

Tack för att du delar med dig, Annika. Vi är många som tänker på dig och skickar dig styrka ❤️

Johanna 5 år sen

All kärlek och styrka till dig Annica.

Sara 5 år sen

Pussar och kramar till dig! Du är fantastisk, jag hejar på dig.

Lena 5 år sen

Du är en stark kämpe❤️ All styrka till Dig Kram Lena❤️

Marita 5 år sen

Fina fina positiva Annica.
Stor kram till dig.
Du ska veta att vi är
många som tänker på
dig ❤️

Malin 5 år sen

kram!!!

Tack för att Annica får skriva på din blogg, läste någonstans att hon inte ville ha en cancerblogg.

Jag är glad att hon inte vill ha det, har läst några. Dom är tunga………

Varm kram Malin

Malin 5 år sen

Jag har suttit här länge utan att veta vad jag ska skriva..
Jag känner bara WOW! Vilken kämpe du är Annica! Och vilken fin medmänniska du är Johanna!
Jag följer dig Johanna på insta och jag kommenterar sällan men anledningen till att jag följer dig är för den inspirationskälla du är!!
Du är grym! Hade det inte varit för dig så hade jag inte vetat vem Annica är…
Men nu när jag vet så känner jag bara kärlek,styrka och hopp!
Blev så berörd av inlägget att jag kände att jag ville skriva nåt..
Ni är en stor inspiration❤️ Kämpa Annica! Många kramar

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…