ANNONS

Het räkgryta med vitlök

/
DSC_1283


Het räkgryta med vitlök, nästan lite som räkor indienne åt vi igår. Den är lite hetare, passar vid alla tillfällen och tjejerna gillar den! Jag har även ätit den till lunch idag. Mums med rester.
Vill ni göra något gott till helgen eller någon kväll kommer recept här:

DSC_06731-670x445

Het räkgryta 4 pers 


ca 1 kg räkor med skal
kokosfett/olja att steka i
Ingredienser: 
2-3 tsk curry
cayennepeppar efter smak
1/2 tsk paprikapulver
3 pressade vitlöksklyftor
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 gul paprika
3 msk tomatpuré
skvätt soja
1/2 tsk sambal oelek el mer
3 dl grädde
1/2 dl vitt vin
1 burk créme fraiche
1 paket lättstuvad bladspenat
Gör så här:
*Fräs curryn, cayenne, vitlök, purjolök, paprikor knappt att mjukna. Jag finstrimlar allt.


*Tillsätt tomatpurén, soja, grädde och koka ihop. Rör i vin och crème fraîche. Lägg i resten av kryddorna, smaka av.
*Jag lät det småkoka lite, räkorna ska bara vändas i när det är klart.
*Värm spenaten för sig och lägg upp på ett fat, lägg grytan över. 
Tjejerna åt ris och jag tog broccoli. Den här är så god, ni måste prova!

DSC_0676-670x445

DSC_1286


Bon Apetit!

5
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00