ANNONS
Integritet på Tailsweep

Tips på frukost eller mellanmål

/


Om man inte vill äta mackor eller sötad yoghurt till frukost finns det många andra goda alternativ. Smoothie, kvarg, fröknäcke, avocado,… det finns massor. Några undrar vad jag äter under en dag, därför tänkte jag tipsa om vad jag äter till frukost men som också funkar till mellanmål eller kvällsmat.
Jag äter gärna frukost lite senare. Märkt sedan några år tillbaka att kroppen blir inte lika sugen eller hungrig om jag inte äter direkt när jag går upp. Kaffe dricker jag gärna före rundan. Försöker komma ut varje dag, sedan äter jag frukost/lunch runt 10-11 tiden. Under en period kunde jag äta 3-4 mackor på frukost, blev ändå hungrig direkt. Kunde äta mackor till kvällsmat också. Lika hungrig för det. Hua, tack och lov att man vaknar upp. Vet ni mer? Magkatarr är helt borta, fuskade i somras och åt mer av bröd. Magen blev helt paj direkt.Strö lite kokoschips över så blir det ännu smaskigare och det ser läckert ut. 
Men vad äter man då om man inte vill stoppa i sig mackor? Det är enkelt och smidigt, men inte direkt nyttigt. Det vet vi vid det här laget att kroppen mår inte bra av för mycket mjöl eller vitt socker, tänk på att kroppen även kan bli försurad av den kosten. Är man försurad kan man få allvarliga sjukdomar så ha koll på ert PH värde om ni är osäkra. Varierad, näringsrik kost, frukt och grönt, mindre rött kött plus motion gör att du håller rätt PH värde och minskar risken för att bli sjuk.

Copyright 2014


Ni som följer min blogg vet att jag älskar smoothie. Och ni verkar vara många som gillar det, testat och blivit fast. Kul! Finns bara fördelar. Det är nyttigt, enkelt och man tar vad som finns hemma. I med bär, frukter i en mixer, sedan har du alla vitaminer och blir mätt samtidigt.
Jag tar gärna en mättande smoothie till frukost och kaffe. Står mig flera timmar. Väldigt sällan jag gör på mejeriprodukter. Kokosmjölk, mandel eller cashewmjölk är betydligt bättre tycker jag. Mättar längre också.


Jordgubbssmoothie med kokos och mynta, exotisk, hallon, blåbär, vanilj, grönkål mm mm. Ni hittar alla smoothie HÄR. 


Ska jag träna eller har tränat tar jag även i proteinpulver.Eller…
Kvarg med nötter, bär och lite honung är också supergott till frukost eller mellanmål.


Ibland turkisk yoghurt.


Kan även äta fröknäcke med lite gott till.


Mamma har ett gott recept, HÄR. 
Gillar ni avocado? Jag älskar det! Bra fett för kroppen också. Igår åt vi  avocado med knaperstekt bacon, mozarella, tomat och basilika. Ringlade lite olivolja, sedan några minuter i ugnen 200grader. Testa även med parmesan istället för mozarella. Så gott! Fick även godkänt hos tjejerna.


Strödde lite rostade pinjenötter på.


Och i morse blev det detta: Avocado, ägg, räkor, olivolja och lite riven parmesan. Frukosten kan varieras i oändlighet även fast man inte vill ha bröd.  Allt detta funkar ju även tex som mellanmål eller på kvällen.
Lycka till!
Har tränat sent styrkepass, idag blev den ben! Hatälska benpass men älskar att vara på gymmet.


Nu är det bara jag vaken här, som vanligt 😉 Dags att krypa ner och i morgon är det FREDAG!
Kram och god natt

10

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00