• 2015-09-10, 23:30
  • 10

Om man inte vill äta mackor eller sötad yoghurt till frukost finns det många andra goda alternativ. Smoothie, kvarg, fröknäcke, avocado,… det finns massor. Några undrar vad jag äter under en dag, därför tänkte jag tipsa om vad jag äter till frukost men som också funkar till mellanmål eller kvällsmat.

Jag äter gärna frukost lite senare. Märkt sedan några år tillbaka att kroppen blir inte lika sugen eller hungrig om jag inte äter direkt när jag går upp. Kaffe dricker jag gärna före rundan. Försöker komma ut varje dag, sedan äter jag frukost/lunch runt 10-11 tiden. Under en period kunde jag äta 3-4 mackor på frukost, blev ändå hungrig direkt. Kunde äta mackor till kvällsmat också. Lika hungrig för det. Hua, tack och lov att man vaknar upp. Vet ni mer? Magkatarr är helt borta, fuskade i somras och åt mer av bröd. Magen blev helt paj direkt.

DSC_0983-670x1007

 

Strö lite kokoschips över så blir det ännu smaskigare och det ser läckert ut. 

Men vad äter man då om man inte vill stoppa i sig mackor? Det är enkelt och smidigt, men inte direkt nyttigt. Det vet vi vid det här laget att kroppen mår inte bra av för mycket mjöl eller vitt socker, tänk på att kroppen även kan bli försurad av den kosten. Är man försurad kan man få allvarliga sjukdomar så ha koll på ert PH värde om ni är osäkra. Varierad, näringsrik kost, frukt och grönt, mindre rött kött plus motion gör att du håller rätt PH värde och minskar risken för att bli sjuk.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ni som följer min blogg vet att jag älskar smoothie. Och ni verkar vara många som gillar det, testat och blivit fast. Kul! Finns bara fördelar. Det är nyttigt, enkelt och man tar vad som finns hemma. I med bär, frukter i en mixer, sedan har du alla vitaminer och blir mätt samtidigt.

Jag tar gärna en mättande smoothie till frukost och kaffe. Står mig flera timmar. Väldigt sällan jag gör på mejeriprodukter. Kokosmjölk, mandel eller cashewmjölk är betydligt bättre tycker jag. Mättar längre också.

Jordgubbssmoothie med kokos och mynta, exotisk, hallon, blåbär, vanilj, grönkål mm mm. Ni hittar alla smoothie HÄR. 

IMG_9371-670x893

Ska jag träna eller har tränat tar jag även i proteinpulver.

DSC_0018-670x1007

DSC_1281-670x1030

Eller…

Kvarg med nötter, bär och lite honung är också supergott till frukost eller mellanmål.

IMG_8749-670x670

Ibland turkisk yoghurt.

Made with Repix (http://repix.it)

Kan även äta fröknäcke med lite gott till.

20140514-115332

Mamma har ett gott recept, HÄR. 

Gillar ni avocado? Jag älskar det! Bra fett för kroppen också. Igår åt vi  avocado med knaperstekt bacon, mozarella, tomat och basilika. Ringlade lite olivolja, sedan några minuter i ugnen 200grader. Testa även med parmesan istället för mozarella. Så gott! Fick även godkänt hos tjejerna.

DSC_1302

Strödde lite rostade pinjenötter på.

DSC_1310

Och i morse blev det detta: Avocado, ägg, räkor, olivolja och lite riven parmesan. Frukosten kan varieras i oändlighet även fast man inte vill ha bröd.  Allt detta funkar ju även tex som mellanmål eller på kvällen.

Lycka till!

Har tränat sent styrkepass, idag blev den ben! Hatälska benpass men älskar att vara på gymmet.

IMG_8122.JPG

Nu är det bara jag vaken här, som vanligt ;) Dags att krypa ner och i morgon är det FREDAG!

Kram och god natt

 

2015-09-10 Hälsa, Recept

Kommentarer

Caroline B 6 år sen

En liten fråga ang. frysta bär.

Är lite orolig för att använda frysta bär direkt, brukar koka dem först med tanke på larmen som kom i somras om smittade bär. Vilka bär använder du?

Försvinner näringsämnena om man kokar bären först?

Kan bara instämma angående magkatarrsproblemen.
När jag slutade äta socker och bröd kunde jag redan efter ett par veckor sluta med min medicin.
Då hade jag ätit dubbel dos i över 10 år! (Är det inte sjukt att läkare bara fortsätter att skriva ut läkemedel utan att kolla vad orsaken är…)?!

Lotta 6 år sen

Jätteviktigt ämne – maten är ju kroppens bränsle så om vi stoppar i oss fel mat funkar inte kroppen så bra! Har oxå haft magkatarr o blir bättre när mjöl (speciellt det vita) o socker tas bort. PH värdet nämner du, min hälsocentral vill inte låta mig kolla det var har du fått tagit det provet? Kram

Maria 6 år sen

Jag har försökt hitta en tid för klippning och slingor hos dig på Main i säkert ett halvårs tid men det verkar aldrig komma upp några lediga tider? hur gör jag för att få bokat en tid?

Mvh Maria

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Det har varit uppe flera i oktober men dom är nog fulla nu, kan finnas en klipp kvar på eftermiddagen den 7/10

Jag jobbar ju i Skövde och inte ofta i Göteborg, det är därför dom tiderna går fort. Kram Johanna

Maria 6 år sen

Nu fick jag bokat en tid för klippning! Fanns en 11:45. Hade gärna fixat slingor också men verkade inte fungera så jag får nöja mig med klippning :) Spännande!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Oj ser att det blivit flera bokningar!
Ber tjejerna på Main ringa dig i em så de fixar en tid. Nu är det lite fel såg jag :)

Kram Johanna
välkommen!

Karin 6 år sen

Hej! Tack för att du delar med dig! Det är tack vare dig jag slutat helt med bröd :-) Märks på magen direkt! Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Kul! Visst är det skön känsla… Min magkatarr försvinner direkt när jag skippar bröd och socker! Kram Johanna

Theresa 6 år sen

God morgon finaste du <3
Tack för jättebra tips på mellanmål och frukostalternativ! Jag har för några veckor sedan verkligen tagit tag i min träning efter sommaren tack vare dig! Du är en underbar inspirationskälla! Tyvärr har jag så svårt att äta tillräckligt (haft ätproblem hela livet) då jag tränar men nu har jag fått lite tips och inspiration! Skulle sååååå gärna vilja träna tillsammans med dig en dag och få lite experthjälp! Ha en fin dag! Varm kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg