• 2015-09-11, 19:01
  • 26

Nej, du behöver inte klippa av dig allt hår och börja om. Det finns knep för torrt och skadat hår. Har du kanske panik för att det aldrig blir friskt? Dom flesta vill ha ett välvårdat hår, helst ska det växa fort också.

Jag ska ge er några knep och tips på vägen.

Alla har olika slags hår och kvalité och det beror på våra gener. Vissa har fina hårstrån och är mer känsligt för både yttre och inre faktorer. Vissa har grövre, starkare hår och klarar mer påfrestning. Detta påverkar förstås. Men hjälper man till med kost, produkter och en varsam hand så kommer ditt hår bli mycket friskare och vackrare. Jag lovar.

fruit

 

Förebygga är A och O. Mycket kommer inifrån. Ät nyttig och varierad kost, även tillskott som priorin kan funka.

Vad gör man om man vill rädda det som redan är skadat? 

Allt beror förstås på hur illa det är. Är det kluvna toppar bara någon cm eller ett par, ja då tycker jag förstås man ska klippa av den lilla biten direkt. Inget hår växer fortare för att man sparar på det som är trasigt. Kluvna toppar kryper uppåt annars.

Är det slitet ännu högre upp? Kanske ett par decimeter? Det är inte lika kul. Man kanske inte vill klippa av 30 cm. Jag brukar göra så här:

Jag tvinnar kundens hår, sedan klipper av dom kluvna som sticker ut. Det funkar. Så slipper man klippa av så mycket.

Sedan behöver man bra produkter. Reparera! Det kommer inte funka med schampo som bara innehåller vatten. Vill man ha uppbyggande produkter som på sikt stärker och reparerar håret behöver man protein och keratin. Blek det inte vad ni gör. Finns inget som sliter eller skadar hår så mycket som blekning på redan skadat hår. Det är inte kul om det går av. Gå till en frisör.

damtroll

Är håret torrt, risigt måste man tillsätta det håret är uppbyggt av. Tvätta inte håret för ofta. Det blir bara torrare, tränar du och svettas mycket kan man tex skölja håret och ta balsam.

DSC_0342-670x445

Slit inte i håret när det är blött. Håret är väldigt skört då, använd en gles kam istället och kamma väldigt försiktig. Eller red ut med fingrarna.

Ta i en reparerande olja. Hår som är torrt och slitet behöver man ta hand om lite extra, föna det helst inte. Låt det självtorka. Där sparar du mycket. Borsta det inte för mycket. Man får ha lite mer varsammare händer rent ut sagt.

Jag älskar den här oljan! Håret blir verkligen så bra av dessa produkter.

IMG_8209.JPG

(Även nyfixade naglar idag ala världens bästa Sukran! Äntligen har jag tagit tag i mina naglar igen)

Man kan behöva byta produkter ibland, det finns en djungel. Jag har kört mycket med fukt nu ett tag, sedan kanske håret blir “mättat” och man kan behöva tillföra något annat.

När jag tvättar med dessa produkter som bygger upp blir håret riktigt bra, ni måste testa för ni kommer märka skillnad!

2012-11-09-102852

Schampo, balsam och inpackning. Dom doftar så gott! (Lagom, inte blommigt som jag har svårt för.)

IMG_8204.JPG

Ni har väl inpackning när ni ska reparera? Tvätta inte för ofta bara, ta 1-2 ggr i veckan beroende på hur ofta du tvättar håret. Jag tvättar mitt kanske var 4-5 dag. Kör inpackning en gång i veckan. Håret växer och mår bra då! Vet ni mer?

När ni kört med inpackning, (låt sitta en stund eller sov med det) så ta balsam efteråt. En bra inpackning öppnar upp hårstråt, sedan stänger man det med balsam efteråt.

Det jag tycker man ska investera i är schampo, balsam, inpackning och en bra olja eller kräm. Thats it. Ställ högt upp på hyllan så inte mannen tar till duschtvål. ;)

IMG_8203.JPG

Dessa produkter hittar ni i vår shop HÄR

Har ni barn eller tonårsdöttrar som håller på att mixtra med sina långa fina hår? Hör till, men dom lär sig. ;) Då är det extra viktigt att reparera med bra grejer.

Sist men inte minst.  Värmeverktyg.

DSC_1229

Tog detta foto häromdagen när Lisa-Marie lockade håret. Blir fint när man bara virar på en tjock slinga, sedan låter det vara. Rör i det lite och spraya. Så fint med vågor och lite lagom svall. 

Har ni trasigt blonderat hår, var försiktig med värme! Kan till och med gå av. Kanske bara använda värmeverktyg till speciella tillfällen.

Hur gör man om man vill att håret ska växa fortare? 

Inre faktorer:

Hormoner, stress, sjukdomar påverkar både hud, hår och naglar och även sömn och kost. Vi blir vad vi äter även när det kommer till håret. Stoppar du i dig skräp och inte får tillräckligt med näring så kommer det också märkas på håret. Det blir livlöst och växer inte lika bra. Något som påverkar håret är också snabba dieter, även magsäcksoperationer. Jag har flera kunder som gjort den operationen och efter några månader blir håret bara tunnare och tunnare. Kroppen kan alltså inte ta upp lika mycket näring.

Yttre faktorer: läs ovan, värmeverktyg, produkter mm.

Lycka till med håret!

Happy friday! Här ska vi äta något gott och ha en skön myskväll.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015-09-11 Mitt liv, Mode / Skönhet

Kommentarer

Mona 1 år sen

Jag gjorde keratin men efter bli skadat torrt sliten keratin förstörde mitt hår

Marie 4 år sen

Hej, jag har sk tunt, fint, skandinaviskt hår som numer är väldigt torrt o slitet o inte alls så fint..Tänkte ev köpa Arganmidas produkter, skulle du rekommendera dem även till min hårtyp? Kommer inpackningen i lager snart isf? Undrar också om oljan inte blir för tung för min hårtyp?

Ang din tidigare kommentarer om att inte tvätta så ofta, mitt hår blir fett i hårbotten efter en dag, främst vid luggen o högst upp på huvudet. Använder torrschampo för att inte behöva tvätta ofta, men tvättar ca 3 ggr/v. Har svårt för att gå med fett hår… Hur länge måste man stå ut med att ha det lite fettigt innan det ‘vänder’ o håret blir bättre? Är det veckor eller månader vi pratar om?

Tacksam för svar o tack för en intressant blogg!

Bettan 5 år sen

Hej!
Har börjat använda dessa produkter för 1 vecka sedan. Har håret på utväxt så jag är jättenoga med håret så det blir bra. Klipper det var 10 vecka. En fråga, behövs det något värmeskydd eller är det i oljan? Tips på något bra annars.
Tack för mycket bra hårtips, gärna fler o oftare!!

Malin 5 år sen

Jag var den lyckliga vinnaren som vann 1000 kr i Johannas presentshop för några veckor sedan. Jag beställde bl.a. hem shampoo, balsam, inpackning och hårolja från Johannas shop. Måste instämma med henne att produkterna är helt fantastiska! De ger en lyxig känsla.
Jag har haft problem med torrt och frissigt hår och mitt hår ser verkligen mjukt, smidigt och glansfullt ut nu. Jag hade en period då jag tappade mycket hår, men det har blivit betydligt bättre med det sedan jag började med produkterna. Använder produkterna även på min 9-åriga dotter och de passar även på hennes tunna hår. Håroljan innehåller arganolja och på beskrivningen står det att man även kan applicera i ansiktet. Så det har jag gjort, och jag tycker mig se en utslätande effekt. :)
Det enda negativa jag märkt är att jag tycker hårbotten blir fet relativt fort med dessa produkter. Men så behöver det ju inte bli för alla som provar produkterna. Testa dessa, du kommer inte bli besviken! Och än en gång stort tack till Johanna för de fina produkterna. :)

Tiina 5 år sen

Hej
Äntligen, har letat efter ditt hårinlägg och nu hittade jag det via facebook :)
Tror jag får pröva din olja, har ett väldigt friss!
Tack

Mette 5 år sen

Hej Johanna! Jag undrar .. Har hur torrt och sliter hår som helst … aldrig vart såhär förut. Vad gör jag?? Och en sak till, har rosa i håret nu och undrar hur man ska hålla färgen vid liv utan att de slits extremt mycket ? / Mette

Matilda 5 år sen

Hej Johanna :)
Vet inte vart min kommentar tog vägen hihi

Jag undrar om schampot och balsamet är bra för irriterad hårbotten?
Jag får som små skorpor som kliar extremt mycket ( som ett myggbett), blir även värre när jag blir varm, och har skitit hår! Jätte jobbigt!
Har testat flera olika märken men hittar inte riktigt något som hjälper!, och blev nu nyfiken på produkten du säljer :)
Ha en forsatt bra söndag !

Matilda 5 år sen

Hej Johanna :)
Jag har problem med min hårbotten, jag får små sårskorpor som kliar väldigt mycket, ( som ett myggbett) blir gaaalen …
Letar därför efter ett bra schampo och balsam som kan lindra detta problem, tänkte kanske beställa dessa produkter, men är det passande för mitt hår?
Ha en fortsatt trevlig söndag! :)

Anneli 5 år sen

Är produkterna bara bra för torrt hår? Jag har fet hårbotten men lite torra toppar. Skulle dessa produkter vara bra då?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Dom är super för just torrt hår! Reparerar och man märker skillnad på en gång.
Att du har fet hårbotten- Testa att inte tvätta håret så ofta. Det kommer bli bättre då! Tvättar man för ofta kommer hårbotten att producera ännu mer fett för den tror det är torrt…

Testa!

Johannatoftbyshop.se hittar du grejerna.

Kram Johanna

Agneta 5 år sen

Hälsa Janne! Tacka för den trevliga leveransen, kommer definitivt beställa hämta i göteborg igen. ;)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Haha! Ska jag göra :)

Siv Åhlin 5 år sen

Hej jag använder också olaplex, köpte på min salong, helt enastående!!! Helt suveränt till skadat, torrt och färgat hår. Reparerar nåt otroligt. Pröva vetja!

Christina 5 år sen

Tack för bra tips Snygga Inspirerande Du<3

Anna 5 år sen

Hej
Undrar säljer ni dessa produkter på Main?
Kostar ju sjukt mkt i frakt

Finns de på andra salonger i Sverige?
Tips tack !

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej!

Nej, dom finns inte på Main. Frakten är vad det kostar att skicka.
Vi är billiga på produkterna och i september kör vi fraktfritt på beställningar över 500kr. =)
Man kan också välja “hämta i Göteborg”. Smidigt alternativ!

Lotta 5 år sen

Vilket snyggt hår !!!!

Mia 5 år sen

Tusen tack för alla dina tips! Tänk om alla som säljer produkter kunde förklara vad egentligen produkterna är till för och vad man behöver för ett frisk hår och ingen mirakelkur.

Sofia. S 5 år sen

Bra inlägg! Gillar när du tipsar om hår!

Jonna 5 år sen

Blev så glad för dina hårtips, fick svar på många av mina funderingar. Mer sånt!
Kram Jonna

Maria 5 år sen

Hej och tack för tips :-) Jag har mejlat dig tidigare angående Olaplex, känner du till/arbetar du med den produkten? Fungerar den verkligen som reklamen säger? /Maria

Svar på kommentaren:
Frida 5 år sen

Kan bara rekommendera Olaplex. Har rätt torrt hår som trasslar mkt och jag fick en helt annan kvalitet på håret efter behandlingen. Det är inte så att det blir superlent som av en keratinbehandling men känns mkt starkare och mkt mindre frissigt. Tummen upp från mig iaf :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej!

Jag har hört väldigt olika från frisörer. Jag tycker det är A och O med en bra grund, att behandla håret i vardagen. Sedan kommer mycket inifrån, kost och hälsa. Dom yttre kan vi påverka med att ta hand om håret.

Det viktiga är att man hittar något som fungerar :)
Kram Johanna

Ramona 5 år sen

Härligt med bra hår tips :) Det jag kan tycka ibland är att dom bra produkterna kostar alldeles för mycket. Men jag ska absolut investera i det ändå ;)
Kram och ha en fin dag <3

Malin 5 år sen

Fick mina produkter i veckan, tack för snabb leverans. Har tvättat håret en gång, tyckte dom var bra! Måste nog köpa oljan också.

har bokat tid på Main, spännande! Kram Malin

Lena 5 år sen

Åh tack för hårtips!
Tycker produkter från Maroccan oil tynger ner mitt tunna ljusa hår. Är dessa produkter liknande dom eller passar dessa alla hårtyper?trevlig helg!
Kram Lena

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hoppas ni har en fin helg! Älskar fredagar och har röjt och städat hela dagen, kanske inte låter som det roligaste en fredag men jag älskar verkligen att städa. Upp med musiken…