ANNONS

Räddningen för torrt och skadat hår

/
DSC_1219


Nej, du behöver inte klippa av dig allt hår och börja om. Det finns knep för torrt och skadat hår. Har du kanske panik för att det aldrig blir friskt? Dom flesta vill ha ett välvårdat hår, helst ska det växa fort också.
Jag ska ge er några knep och tips på vägen.
Alla har olika slags hår och kvalité och det beror på våra gener. Vissa har fina hårstrån och är mer känsligt för både yttre och inre faktorer. Vissa har grövre, starkare hår och klarar mer påfrestning. Detta påverkar förstås. Men hjälper man till med kost, produkter och en varsam hand så kommer ditt hår bli mycket friskare och vackrare. Jag lovar.

fruitFörebygga är A och O. Mycket kommer inifrån. Ät nyttig och varierad kost, även tillskott som priorin kan funka.
Vad gör man om man vill rädda det som redan är skadat? 
Allt beror förstås på hur illa det är. Är det kluvna toppar bara någon cm eller ett par, ja då tycker jag förstås man ska klippa av den lilla biten direkt. Inget hår växer fortare för att man sparar på det som är trasigt. Kluvna toppar kryper uppåt annars.
Är det slitet ännu högre upp? Kanske ett par decimeter? Det är inte lika kul. Man kanske inte vill klippa av 30 cm. Jag brukar göra så här:
Jag tvinnar kundens hår, sedan klipper av dom kluvna som sticker ut. Det funkar. Så slipper man klippa av så mycket.
Sedan behöver man bra produkter. Reparera! Det kommer inte funka med schampo som bara innehåller vatten. Vill man ha uppbyggande produkter som på sikt stärker och reparerar håret behöver man protein och keratin. Blek det inte vad ni gör. Finns inget som sliter eller skadar hår så mycket som blekning på redan skadat hår. Det är inte kul om det går av. Gå till en frisör.

damtroll


Är håret torrt, risigt måste man tillsätta det håret är uppbyggt av. Tvätta inte håret för ofta. Det blir bara torrare, tränar du och svettas mycket kan man tex skölja håret och ta balsam.

DSC_0342-670x445


Slit inte i håret när det är blött. Håret är väldigt skört då, använd en gles kam istället och kamma väldigt försiktig. Eller red ut med fingrarna.
Ta i en reparerande olja. Hår som är torrt och slitet behöver man ta hand om lite extra, föna det helst inte. Låt det självtorka. Där sparar du mycket. Borsta det inte för mycket. Man får ha lite mer varsammare händer rent ut sagt.
Jag älskar den här oljan! Håret blir verkligen så bra av dessa produkter.

IMG_8209.JPG

Copyright 2014


(Även nyfixade naglar idag ala världens bästa Sukran! Äntligen har jag tagit tag i mina naglar igen)
Man kan behöva byta produkter ibland, det finns en djungel. Jag har kört mycket med fukt nu ett tag, sedan kanske håret blir ”mättat” och man kan behöva tillföra något annat.
När jag tvättar med dessa produkter som bygger upp blir håret riktigt bra, ni måste testa för ni kommer märka skillnad!

2012-11-09-102852


Schampo, balsam och inpackning. Dom doftar så gott! (Lagom, inte blommigt som jag har svårt för.)

IMG_8204.JPG

Copyright 2014


Ni har väl inpackning när ni ska reparera? Tvätta inte för ofta bara, ta 1-2 ggr i veckan beroende på hur ofta du tvättar håret. Jag tvättar mitt kanske var 4-5 dag. Kör inpackning en gång i veckan. Håret växer och mår bra då! Vet ni mer?
När ni kört med inpackning, (låt sitta en stund eller sov med det) så ta balsam efteråt. En bra inpackning öppnar upp hårstråt, sedan stänger man det med balsam efteråt.
Det jag tycker man ska investera i är schampo, balsam, inpackning och en bra olja eller kräm. Thats it. Ställ högt upp på hyllan så inte mannen tar till duschtvål. 😉

IMG_8203.JPG

Copyright 2014


Dessa produkter hittar ni i vår shop HÄR

Har ni barn eller tonårsdöttrar som håller på att mixtra med sina långa fina hår? Hör till, men dom lär sig. 😉 Då är det extra viktigt att reparera med bra grejer.
Sist men inte minst.  Värmeverktyg.

DSC_1229


Tog detta foto häromdagen när Lisa-Marie lockade håret. Blir fint när man bara virar på en tjock slinga, sedan låter det vara. Rör i det lite och spraya. Så fint med vågor och lite lagom svall. 
Har ni trasigt blonderat hår, var försiktig med värme! Kan till och med gå av. Kanske bara använda värmeverktyg till speciella tillfällen.
Hur gör man om man vill att håret ska växa fortare? 
Inre faktorer:
Hormoner, stress, sjukdomar påverkar både hud, hår och naglar och även sömn och kost. Vi blir vad vi äter även när det kommer till håret. Stoppar du i dig skräp och inte får tillräckligt med näring så kommer det också märkas på håret. Det blir livlöst och växer inte lika bra. Något som påverkar håret är också snabba dieter, även magsäcksoperationer. Jag har flera kunder som gjort den operationen och efter några månader blir håret bara tunnare och tunnare. Kroppen kan alltså inte ta upp lika mycket näring.
Yttre faktorer: läs ovan, värmeverktyg, produkter mm.
Lycka till med håret!
Happy friday! Här ska vi äta något gott och ha en skön myskväll.
26

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00