Orientalisk kycklinggryta med ingefära, lime och vitlök
Copyright 2014
Kycklinggryta med sting! Den här måste ni göra med smaker av ingefära, vitlök, lime och kokosmjölk. Den var så god och lite starkare.
Vi har precis ätit den, tror den blir en favorit här.
Orientalisk kycklinggryta 3-4 pers
Det här behöver du:
3 kycklingfiléer
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
1/2 lime
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 tsk samabal oelek
1 msk sweet chili
skvätt soja
1 hönsbuljong
salt peppar
2,5 dl kokosmjölk (Jag har gärna Kung markattas)
2 dl vatten
Gör så här:
Strimla kycklingen i fina bitar, stek i kokosolja. Salta peppra. Skär löken i lite större bitar, fräs snabbt så den mjuknar något.
Skär paprikorna och lägg i tillsammans med lök och den stekta kycklingen. Häll på kokosmjölk, vatten och resten av ingredienserna.
Riv skal från 1/2 lime, pressa i saften. Låt koka ihop, puttra på svag värme i ca 15 min tills det tjocknar.
Servera med vad ni känner för, vi hade ris idag. Gott ibland och jag tänker alltid lagom, ett par msk och sallad till. ”Lätt gryta” men ändå krämig. Blev inte så där jobbigt mätt. Vi strösslade hackade cashewnötter över, mums! (Ingen systemkamera idag, sorry för trista bilder)
Copyright 2014
Bon Apetit!
Strax ska vi ha egen hårvård jag och tjejerna, vi behöver verkligen färg alla tre. Blir några timmar på salongen, men så skönt få i färg nu.
Kram så länge!