• 2015-09-13, 16:21
  • 5

Kycklinggryta med sting! Den här måste ni göra med smaker av ingefära, vitlök, lime och kokosmjölk. Den var så god och lite starkare.

Vi har precis ätit den, tror den blir en favorit här.

Orientalisk kycklinggryta 3-4 pers

Det här behöver du:

3 kycklingfiléer

1 gul lök

1 röd paprika

1 gul paprika

1/2 lime

3 pressade vitlöksklyftor

1 msk riven ingefära

1 tsk samabal oelek

1 msk sweet chili

skvätt soja

1 hönsbuljong

salt peppar

2,5 dl kokosmjölk (Jag har gärna Kung markattas)

2 dl vatten

Gör så här: 

Strimla kycklingen i fina bitar, stek i kokosolja. Salta peppra. Skär löken i lite större bitar, fräs snabbt så den mjuknar något.

Skär paprikorna och lägg i tillsammans med lök och den stekta kycklingen.  Häll på kokosmjölk, vatten och resten av ingredienserna.

Riv skal från 1/2 lime, pressa i saften. Låt koka ihop, puttra på svag värme i ca 15 min tills det tjocknar.

IMG_8521.JPG

Servera med vad ni känner för, vi hade ris idag. Gott ibland och jag tänker alltid lagom, ett par msk och sallad till. “Lätt gryta” men ändå krämig. Blev inte så där jobbigt mätt. Vi strösslade hackade cashewnötter över, mums! (Ingen systemkamera idag, sorry för trista bilder)

IMG_8528-0.jpg

Bon Apetit!

Strax ska vi ha egen hårvård jag och tjejerna, vi behöver verkligen färg alla tre. Blir några timmar på salongen, men så skönt få i färg nu.

Kram så länge!

 

 

 

 

 

 

2015-09-13 Recept

Kommentarer

annaH 5 år sen

Jag som hamnat i en matdvala och inte riktigt har fantasin till nya maträtter provade denna Kycklingryta. Så otroligt god, Mums! Hela familjen tyckte om den. Tack Johanna för lite energi att prova något nytt.

Moa 5 år sen

Har inte testat detta recept än, men kycklinggrytan med champinjoner mm som du skrev om för ett tag sedan kan verkligen rekommenderas, toppengod!
Jag har krångel när jag ska skriva kommentar från mobilen, funkar inte??
Ska även testa detta recept snart.
Ha en bra dag!

Janne 5 år sen

Sååååå sjuuuukt gott!!
Åt upp resten när jag kom hem från hockeyträningen, vill ha detta bums igen :)
Har packat en massa order ikväll, nu är våra lådor att skicka i slut, har beställt nya… Shoppen är fulladdad!
Love U honey <3

Milena 5 år sen

Hej Johanna! Vill tacka dig för en underbart rolig och inspirerande blogg! Du är så otroligt duktig och full av energi! Min “resa” med att börja intressera mig mer för min kost och träning började med en allergi. Helt plötsligt kunde inte min kropp längre hantera den kost jag var van att äta och jag var tvungen att hitta nya vägar. I samma veva upptäckte jag din blogg så du har delvis varit med på min “resa”. Sakta, sakta har jag börjat att lära mig hur jag ska ta hand om min kropp för att må bra och det är roligt att läsa om dina erfarenheter om samma sak. Var rädd om dig!

Agneta 5 år sen

Tack! Måste laga detta!!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg