• 2015-09-18, 12:26
  • 9

Har precis lyssnat på när Anna föreläst om magen! Vad händer med kroppen när vi äter och dricker? Eller vad händer med kroppen när vi INTE äter mat? Vad händer med kroppen när vi är rädda eller stressade?

Vad tar tarmen upp och vad hamnar i toalettstolen egentligen? Kanske ett mindre trevligt samtalsämne kan man tycka men så intressant.

Vad tror ni händer om man “dricker mat”? Eller om man stressar/har rädsla så man alltid har för lite kroppsvätska? Det slår ut hela kroppen. Dom viktiga näringsämnena hamnar i toastolen för tunntarmen har inte kunnat ta upp dom.

Magkatarr tex, man köper snabbverkande tabletter som funkar för stunden men vad är det som egentligen har gjort att du har fått magkatarr? Du kanske äter för lite näring? Andas högt upp? Det påverkar våra kroppar även om vi ser till att stoppa i oss bra mat.

Andas med näsan tex som även jag har tagit upp här flera gånger. Djupandning långa andetag bara med näsan, alltså ni kommer märka stora resultat genom “bara att andas rätt”. Man kan träna sig. Lovar! Jag hade ofta katarr när jag åt för mycket socker och stressade, sov för lite mm. Det slog ut hela min kropp till slut!

IMG_9144.JPG

Bajset då? Trevligt ämne va. Men har ni hört talats om “spökbajset”?  När man torkar sig och det kommer inget på pappret? Vi var många som skrattade när Anna pratade om detta, men spökbajset- DÅ har ni perfekt bajs. =) Tarmarna har tagit upp all näring och kroppen mår bra.

Pratade även om IBS. Som inte är en sjukdom. Det är nämligen ett avstängt tarmsystem. Pga att allt har slutat fungera. Ingen mat eller medicin hjälper, läkarna kan faktiskt inte ge medicin eller komma med “råd”.  (Läkare har inte svar på allt även fast många tror det………)

Man MÅSTE bryta mönstret. Man kan till och med få så stora problem som sömnsvårigheter, hemsk trötthet, sexproblem, deprimerad mm mm. Listan är lång.

Jag kan inte skriva ner här exakt vad vi har fått lära oss idag, men detta kanske väcker någon tanke hos någon som inte mår bra?

TACK Anna än en gång för en riktigt bra föreläsning. TIPS till er, sök upp hennes föreläsningar eller köp böckerna.

IMG_9100.JPG

Dagliga morgonrundan vid 8 i morse, vilken start!

IMG_9122.JPG

Sedan gick jag in på gymet och körde lite styrka före frukost.

IMG_9136.JPG

Gummiband kommer man långt med. Ska förresten lägga upp bilderna från reportaget i GT. Kommer i helgen, fler tips vad man kan göra för smarta övningar med ett gummiband.

Nu ska vi lata oss lite på stranden, solen skiner och det är en skön känsla i kroppen att komma ner i varv.

Ha en go fredag så länge!

 

 

 

2015-09-18 Mitt liv ,

Kommentarer

Eva 4 år sen

Ha ha ja det lät roligt men nu fick jag reda på nåt jag inte visste förr, har hållt på med lchf sen mars o tappat 20kg dock äter jag glutenfri havregrynsgröt men inte mjöl o socker o såå bra man mår …träningen är så mkt roligare …tack för detta inlägg o en fin blogg kram

Carro 4 år sen

Ha ha ha. Spökbajset☺️☺️ Jag har kört strikt lchf i två veckor nu och vet precis vad Spökbajset är. Magen är i perfekt balans och det känns toppen. Kram

Anne 4 år sen

En till här som har fått diagnosen IBS. Jag har testat det mesta i kostväg och det som funkar bäst för mig är att inte äta fibrer. Många hajar till när jag säger det eftersom fibrer ska ju vara så bra för magen. Tack och lov funkar fruktfibrer och många grönsaker och rotfrukter. Men fiberrikt bröd, gröt osv gör att jag ligger på golvet och kvider av smärta. Får sådana skov då och då nu också, men inte varje dag som jag hade innan jag visste att fibrer är boven. Min läkare sa att IBS bland annat beror på att hjärnan sänder fel signaler till tjocktarmen som får den att jobba åt två håll istället för bara ett. Om det stämmer eller inte har jag ingen aning om. Det är oerhört många som går omkring med jobbiga magar. Det är viktigt att lyfta fram och våga prata om det. Så tack för att du skrev om det här! Hoppas du har en fortsatt riktigt härlig resa!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Hej!

Skönt att du hittat ett sätt som funkar. Man måste lyssna på sin kropp.
Hemskt med dåliga magar och man måste verkligen se till att rå om sin kropp.

Testa avslappning? Djupandas med näsan, långa djupa andetag…
Stressar? Rädd? Då minskar all kroppsvätska som påverkar tarm och mage, hela systemet kan slås ut.

Lycka till, var rädd om dig!

Kram Johanna

Viv 4 år sen

Hej till en mycket bra blogg.
En fråga, vad menar du med “dricker mat” är det en shake med frukt/grönsaker? Är det bra eller dåligt att “dricka mat”? Jag gör ofta shaker och ersätter mål med..
Tack.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Hej!

Vad kul att du tycker det!

Så här är det, du behöver tugga för att få igång matsmältningsystemet.
Man blir inte lika mätt av att dricka. Eller hur? Det märker du säkert om du tex dricker buljong mm.
Tarmen måste jobba!

Jag dricker gärna smoothie men ersätter aldrig mat, kan gärna ta till frukost men då kanske jag också tuggar något till.

Tre mål mat som du tuggar behöver du varje dag.

Kram Johanna

Maria 4 år sen

Jag har IBS och det är väl mer en “rubbning” i mag tarm systemet.
Tror också att vi alla måste hitta vårt eget sätt att må bra. En bra balans mellan kost och träning./Maria

Sara 4 år sen

Vad bra att du delar med dig av detta “tysta” ämne….mage-tarm-bajs. Jag har IBS. Att leva med detta är en daglig kamp. Som du skrev, det finns ingen medicin eller metod-man måste hitta en “egen” metod. Jag älskar mat och även att laga mat. Dessvärre kan jag inte äta så mycket olika sorters mat utan att få ont i magen eller problemfritt gå på toaletten efter. Jag har provat mig fram i flera år. Det blev bättre när jag slutade med rött kött, började med laktosfria mejerier, lågkolhydratkost, minimalt med vitt socker, glutenfritt, viss frukt, vissa grönsaker, minimalt med godis etc etc. Jag har även provat olika preparat från hälsokostaffärer. För mig funkar ett preparat som heter Oxytarm som finns på Hälsokostaffärer. Min läkare tyckte jag skulle prova Saroten (ett läkemedel som ofta skrivs ut mot IBS), vilket jag också äter. För mig har det nog varit svårast att acceptera min mage. Att ibland vara så uppblåst att det ser ut som man är gravid, magsmärtor som gör att man kvider, att inte kunna äta precis vad jag vill är en ständig kamp. Jag tränar mycket för att hålla tarmarna igång. En annan del i detta är att jag lätt får blåmärken, lätt får ont och att jag fått ledvärk.

Madde 4 år sen

Det är så sant. Om vi nu ska fortsätta med “skitsnacket” här så har jag stor erfarenhet av det. Innan min livstilsförändring hade jag en totalt urflippad mage. Var tvungen att anpassa mitt liv helt och hållet till den. Kan även leda till andra “konstiga” symptom. Hosta t.ex. För mig var stressen den största boven, och känner fortfarande av det. Är jag stressad, ökar suget på allt man inte ska stoppa i sig och resultet blir kass mage, trötthet, och så var den onda cirkeln igång igen :-)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Första dagen i Sitges och timmarna har rusat fram. Det är ett högt tempo, men var och en väljer vad man vill vara med på. Ja, jag har svårt att missa något…