ANNONS
Integritet på Tailsweep

Knaprig sötpotatis

/


Krispig sötpotatis i ugn kan vara det godaste som finns. Lätt att dom annars blir mjuka och ”blöta” och jag har testat mig fram. Behövs inget ströbröd.
Jag kör dom först med bara kryddor, ingen olja på låg värme. Runt 130 grader ca 40 min i mitten av ugnen. Sedan tar jag ut dom, ringlar lite olivolja på och höjer upp till 200-220 grader och har dom ca 20 minuter. Hjälp alltså, det blir så galet gott! Krispiga och knapriga. Precis som pommes.


Gillar den där knapriga ytan. Sedan tror många att just sötpotatis (som är en ört) är mindre kolhydrater än potatis. Det stämmer inte. Det är lika mycket, om inte mer i sötpotatis. Även något mindre protein. Varför äter man sötpotatis då?
Jag gör det för det är mer energi och näring i sötpotatisen. Det är mycket C-vitaminer och det är det jag vill få i mig. Blir man tex lätt sjuk när man kör igång med träning? Kanske minskat med både frukt och kolhydrater? Jag har testat lite olika varianter nu och har en bra balans. Blir sällan sjuk längre när jag tränar hårt. (peppar peppar…) Blev alltid sjuk förut. Gah! Man blir ju galen då…
Jag tror dels kroppen vant sig, den blir inte ”lika stressad” och jag har lärt mig vad kroppen behöver för att orka. Det har tagit sin tid, man måste hitta sin väg.
Sedan tycker jag sötpotatis är oerhört gott! Maten är A och O om du vill ha en balans, gå ner i vikt eller få ordning på kost och träning. Ingen kropp funkar om du kör en diet utan näring. Protein och grönsaker! Viktigt, där hittar du massor med näring och vitaminer.
Nu önskar jag er alla en riktigt härlig fredag! Ska ut och övningsköra med Lisa-Marie nu, hon går all in för sitt körkort och det är så kul att se framstegen. Får nypa mig i armen när jag sitter bredvid. Hon var nyss bebis =)
Stor kram!

17
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00