Knaprig sötpotatis


Krispig sötpotatis i ugn kan vara det godaste som finns. Lätt att dom annars blir mjuka och ”blöta” och jag har testat mig fram. Behövs inget ströbröd.
Jag kör dom först med bara kryddor, ingen olja på låg värme. Runt 130 grader ca 40 min i mitten av ugnen. Sedan tar jag ut dom, ringlar lite olivolja på och höjer upp till 200-220 grader och har dom ca 20 minuter. Hjälp alltså, det blir så galet gott! Krispiga och knapriga. Precis som pommes.


Gillar den där knapriga ytan. Sedan tror många att just sötpotatis (som är en ört) är mindre kolhydrater än potatis. Det stämmer inte. Det är lika mycket, om inte mer i sötpotatis. Även något mindre protein. Varför äter man sötpotatis då?
Jag gör det för det är mer energi och näring i sötpotatisen. Det är mycket C-vitaminer och det är det jag vill få i mig. Blir man tex lätt sjuk när man kör igång med träning? Kanske minskat med både frukt och kolhydrater? Jag har testat lite olika varianter nu och har en bra balans. Blir sällan sjuk längre när jag tränar hårt. (peppar peppar…) Blev alltid sjuk förut. Gah! Man blir ju galen då…
Jag tror dels kroppen vant sig, den blir inte ”lika stressad” och jag har lärt mig vad kroppen behöver för att orka. Det har tagit sin tid, man måste hitta sin väg.
Sedan tycker jag sötpotatis är oerhört gott! Maten är A och O om du vill ha en balans, gå ner i vikt eller få ordning på kost och träning. Ingen kropp funkar om du kör en diet utan näring. Protein och grönsaker! Viktigt, där hittar du massor med näring och vitaminer.
Nu önskar jag er alla en riktigt härlig fredag! Ska ut och övningsköra med Lisa-Marie nu, hon går all in för sitt körkort och det är så kul att se framstegen. Får nypa mig i armen när jag sitter bredvid. Hon var nyss bebis =)
Stor kram!

17
0

Bilder från Sitges och avslutningskvällen med Magnus och Mats!


Vilken resa vi har haft! En hel vecka i Sitges med ett härligt gäng tjejer och killar. Vi alla var där för att inspireras och lära oss ännu mer av lågkolhydratkost, dom flesta vet vad illa vitt socker tex gör med kroppen. Men vad gör man tex om man är sockerberoende, vad händer med kroppen när man helt plötsligt lägger av med vitt mjöl eller socker. Vi fick även lyssna på vad som händer när vi är stressade, om hur vi kan förbättra vår sömn och njuta ännu mer av livet. Tusen TACK Anna Hallen för alla dina föreläsningar vi fått ta del av.


Anna pratade bland annat om- Väljer du ta en kaka- då ska du inte ha ångest för den. Då har du gjort ett medvetet val. Ät och njut, annars kommer du alltid vara i ett ekorrhjul. Men kroppen funkar så, jag var precis likadan. Hade socker i det mesta, blev ju sugen på något jämt. Sedan vräkte jag i min en godispåse, sedan kom det dåliga samvetet och ångesten.
ALDRIG mer säger jag. Det är så många som sitter med ångest, mår oerhört dåligt för att ständigt åka upp och ner.


Åse hade sin föreläsning Ät och Njut i början på veckan, hon har verkligen gjort en resa från jojobantare upp och ner i många år till att hittat en balans i lågkolhydratkosten. Hon lagar vällagad och god mat, är medveten om vad sockret och snabba kolhydrater gör med kroppen. Hon inspirerar många med sina fina recept, som alltid varieras. Varför äta tråkigt bara för man vill äta mindre kolhydrater. Det ska vara gott att leva. Massor av härlig mat och tillåta sig äta det man mår bra av.


Tack Åse, Anna och Gunilla från Travelgallary. Vilken trevlig vecka vi haft!
Dom sista två kvällarna kom äntligen Magnus och Mats! Dom har gjort en grym hälsoresa och skulle föreläsa om den. Vi fick ta del av bilder och hur dom levde innan dom började äta lågkolhydratkost. Vi var alla tre sockerknarkare och när vi träffades ville vi förstås ses på fik så vi kunde vräka i oss både kakor, mackor och en cola eller latte på det. Fikade vi hemma hade vi gjort söta bakverk. Kunde aldrig ses utan att fika på något sött.
Så här såg det ut då…


Helt galet…. vi åt så fort vi sågs. Jag pendlade varje vecka till Sthlm när jag pluggade och då träffades vi nästan jämt. Minns den här kvällen, vi skulle äta på vårt favoritställe- Griffins. Förutom bra mat har du GRYMT goda pommes där.


Samma kväll som bilden ovan, vi skulle fira Mats som fyllde år. Ni känner knappt igen killarna va? Vet ni? Tillsammans har dom gått ner 45 (!) kilo sedan dom började träna och lägga om sin kost. Nu äter dom lågkolhydratkost och rör på sig.


Inspirerande! Inte bara viktmässigt, man utstrålar en helt annan blick när kroppen mår bra.
Sista dagen i sitges fick vi lyssna på deras resa. Så kul och häftigt vad man kan göra när man bara bestämmer sig! Nu orkar dom mer, mår bättre och lever ett helt annat liv. Vi trivs väldigt bra när vi umgås för vi ”tänker samma”. Det är faktiskt betydligt lättare och roligare att umgås när man drar åt samma håll. Det kan faktiskt vara så att man knappt kan umgås med vissa för det är inte helt ovanligt att folk stör sig på att du vill börja äta nyttigare istället.
Lätt man får gliringar, löjliga kommentarer om varför man tar bort kolhydraterna, eller varför man tränar mm. Jag kan också smaka på något någon gång förstås. Det är inte svart eller vitt. Men har man en gång varit sockerknarkare ska man tänka sig för innan du stoppar in den där kakan i munnen.Kolla killarnas snöre som dom mätte den dagen dom började.


Helt otroligt! Vi pratar redan om en ny resa, en träningsresa med inriktning hälsa, träning och skönhet.Mats är även stylist och make up artist! Han är superduktig! Han har hjälpt mig många gånger, några har även blivit omslag.
Han visade många i gruppen olika knep, sminkade och gav sina bästa tips. Alla fick även 15 % rabatt hos Skincity!

Lite senare var det dags för den stora avslutningskvällen! Magnus skulle spela nere vid stranden och sedan väntade en tapasbuffé.
Min oufit är en lång spets kimono från Wired Angel. HÄR. Blir snyggt till slitna jeans i höst eller skinnbyxor och kängor.


Här kommer ett gäng bilder från en magisk kväll nere vid stranden. Magnus var helt fantastisk som alltid. Körde flera utav dom bästa hitlåtarna och schlager-mello förstås.(Stör mig på att jag glömde klippa bort vita tvättrådet… dom lapparna ska alltid bort)


Till höger är Åses Michelle som jag har umgåtts med mycket i veckan. Gullig tjej.Jag och Gunilla som var spindeln i nätet på hela resan. Tack för allt och vad kul vi haft!


Underbar bild! Inte bara vi som tar selfies och groupies!


Så härliga människor jag fått lära känna, några kommer jag definitivt träffa igen.


Skrattar ihjäl mig åt den här bilden. När jag lägger mitt burr till hår bakom öronen står dom rätt ut! Får inte plats med håret bakom. Ser jag alltid ut så här alltså? Det har jag inte sett. =)
Vi kramades och sa hej då, dagen efter skulle ett gäng åka tidigt mot Köpenhamn, resten skulle åka på kvällen mot Sthlm. Jag tog en skön sovmorgon, sedan en långrunda innan jag mötte upp Magnus och Mats för en runda på stan.


Kul att flera gillar IQ- bältet!  Perfekt att även ha larmet där i. Känns tryggt faktiskt att veta om att ha med det på rundan. Finns på johannashop.se  Tjejerna här hemma tyckte det var super.
Har ni inte varit i Sitges måste ni åka dit. Ett litet paradis utanför Barcelona.

Fick en fn bild på FB av en tjej som var med på resan.Haha! Lite goa träningspass också 😉
Magnus smygfotar när Mats ville testa ta en bild i en lite gränd.Mats Carlsson


Fick bilden av Mats. När jag har Skin Bling på mig är det alltid någon som frågar vad det är. Oftast killar. Tänk på det tjejer 😉 Det är så kul! Man kan variera mycket, jag tar bort det enkelt med olja.
Flygresan hem igår/natt var ingen höjdare. (Norweigen) Jobbig försening och när vi väl var uppe i luften trodde jag luften skulle ta slut. Det var helt fruktansvärt kvavt och kändes som för lite syre.
Ska därför bli skönt att sova inatt, betydligt fler timmar än igår… har ätit mysmiddag med tjejerna, gud så härligt att krama dom! <3
God natt på er,  stor kram till alla goa jag träffat på resan! (Kommer fler bilder.)
Kram och god natt

26
0

Vinn vackra smycken från Calvin Klein!


Tävling!
Nu är vi hemma i Sverige! Borta bra men hemma bäst. Landade 01 i Stockholm i natt efter lite förseningar och ska åka hem till Skövde på fm. Bor på mysiga Kung Carl och ska gå ner och äta frukost strax. Har massor av bilder som jag  fixade och gjorde klart på flyget, kommer i nästa inlägg.
Passar på att lägga upp en tävling så länge som jag tror ni gillar. När jag fick se dessa smycken från Calvin Klein tänkte jag att dom här måste vi tävla ut till er! Dom är hur snygga som helst.


Pagoldhs Ur i Skövde har inte bara snygga märkesklockor, dom har även riktigt vackra och coola smycken. Ni måste gå dit. Ligger på Hertig Johans gata 14 mitt emot St Helena kyrkan.
Jag föll för det här glittriga ringen och armbandet från Calvin Klein. Tycker det blev superfint att matcha och ha dom tillsammans.


Vill ni vinna dessa smycken? (Armbandet kostar 1390kr och ringen 890kr). Jag tävlar ut ett kit med ring och armband ihop med Pagohlds som sedan skickar det hem till dig. Man kan välja storlek på både ringen och armbandet så alla kan ha dom, men allt sånt tar vi när tävlingen är avslutad vad just du behöver för storlek. En lycklig vinnare kommer vinna detta! 
Gör så här: 
Skriv en kommentar här på bloggen varför just du vill vinna
Du behöver inte ha Facebook i den här tävlingen, har du det får du gärna dela detta inlägg. Share Fb precis under. 
Tävlingen pågår fram till tisdag den 29/9 23.59
Stort lycka till!


308
0