• 2015-09-26, 10:41
  • 10

 

Jag lägger mycket tid och kraft på att inspirera andra. Jag brinner för att få människor komma igång, hitta en balans i livet och upptäcka hur träning och en bra kost kan påverka ditt liv till det bättre. Hur det kan lyfta din livskvalitet.

Jag får ofta mail från er läsare som berättar om era egna resor, blir otroligt berörd men även inspirerad! Är så tacksam och glad att kunna hjälpa er att må bra. Jag får ibland kritik för att mina träningsinlägg, kläder, event mm är ytligt men det handlar om att ge er inspiration!

Igår fick jag ett starkt mail, mina tårar rann när jag läste det. Jag svarade henne, frågade även om jag fick publicera på bloggen. För detta inspirerar! Tack fina du för att du delar med dig till andra. Wow! Vilken resa du gjort!

Kram Johanna

//

Hej,

För bara ett år sedan hånade jag människor som var hurtiga och tränade jämt och bara åt hälsosamt. Jag satt hellre i soffan och bakade och åt och köpte gotte flera dagar i veckan. Åt mat på helt fel tider och tog alltid den extra portionen. Har alltid lagat mat, sällan halvfabrikat men just sammanställningen tiden och mängden var osund, vilket jag inte ville erkänna för mig själv, men visste innerst inne.
Jag läste även då din blogg, och jag var innerst inne avundsjuk att du kommit igång så bra med träning och kost. Men slog bort de tankarna fort, och suckade istället “hur orkar hon, jobbiga människa”.
Jag hittade alltid ursäkter att inte behöva röra på mig. Jag har tre barn och har alltid varit så noga med att de ska äta rätt bara få helgmys och Lördagsgodis samt vara med i aktiviteter sport och rörelse. Men har aldrig prioriterat mig själv. 
När mitt minsta barn föddes 2004 fick jag svår havandeskapsförgiftning i samband med förlossningen. 
Det innebär skyhögt blodtryck. 
Det tog tid för mig att återställa till normalt,  och vid utskrivningen så sa läkaren att nu har du fått oturen att senare i livet kommer du garanterat få tillbaka ditt höga blodtryck.
Åren gick och jag hade inte en tanke på det.
I Januari i år den 20 Januari gick jag motvilligt till doktorn,  men jag kände mig faktiskt orolig. Hade en längre tid känt mig onaturligt trött, huvudvärk varje dag pulsig och hjärtrusig.
Det visade sig att jag hade skyhögt blodtryck,  nästintill dödligt.
Jag fick medicin utskrivet och riktlinjer att jag måste!!!  Ändra mitt liv.
Med kost och motion och gå ned i vikt.
Läkaren gav mig en “käftsmäll” och det behövde jag. Jag blev chockad och ledsen, grät mycket mest av rädsla över vad som kunnat hända. 
Men vilket jävlar anamma jag fick. 
I samma stund samma dag, började jag med mina promenader som utökades till powerwalks,  till terängträning, till intervaller och jogging..
Jag googlade,  läste allt jag kom över, började tänka till i kosten, kom på att det är ju inte så krångligt,  det är ju det sunda förnuftet som måste få sig en push!! Och att man äter regelbundet,  inte hoppar över och vräker i sig.
Jag har idag sen den 20 Januari gått ned 17 kg..blodtrycket ligger stabilt normalt. 
Jag har aldrig huvudvärk längre, har fått bättre immunförsvar,  orkar mer, och mina barn har fått en gladare piggare mamma.
Du kanske inte orkar läsa detta, vill bara förmedla till dig, min historia och tacka från djupet av mitt hjärta dig Johanna. 
För du blev och är en väldigt viktig inspiration för mig i denna resa jag gjort och gör. Tack för att du så ärligt och klockrent skriver inspiration i din blogg. Samtidigt som det också är häftigt och spännande att få läsa om din härliga vardag. Med inslag av fest kändisar och glamour.

Tack!!
Ta hand om dig och din Kärlek samt de fina barnen.
Kram Madde  

2015-09-26 Mitt liv

Kommentarer

Caroline 5 år sen

Härligt att läsa detta då jag tänker likadant om hurtiga människor :) Är såklart… innerst inne… avundsjuk på att jag inte är där.. att man tycker om att röra på sig. Vill så gärna komma dit men har just nu varken ork eller motivation. Och mer och mer tungandad blir jag :( Kommer också på ursäkter varje gång; “jobbat för sent”, “ätit för mkt och det är inte bra att röra sig på full mage”, “äh skulle gjort det tidigare istället, nu måste man börja laga mat” o bla bla bla…. Men man skadar bara sig själv i slutändan och allt detta vet man ju…

Kram

Eva 5 år sen

Härligt att läsa, tänkte på en sak Johanna jag tex har oxå en berättelse som kunde få andra kvinnor som är i klimakteriet att man kan fast man passerat 50 och så härligt att kanske du kan publicera i din blogg där många läser, att man är inte ur funktion fast man passerat 50 år :) var o en har ju sin historia kanske som man kan delge o inspirera andra att ändra kost o börja träna :)

Du är grym tjejen :)

kram

Linda.S 5 år sen

Oj vad fint! Du inspirerar många Johanna!

Maria 5 år sen

Bra gjort Madde! Tack för att du Johanna delar med dig, du borde göra en bok snart!

Härlig läsning och bra kämpat Madde!
Det var samma för mig, “något drastiskt med hälsan” behövde hända innan jag fick tummen ur och tog tag i mig själv.
Men som du själv skriver, desto mer inspiration och kämparanda får man, när hälsan hänger på om man tränar och äter bra eller inte.
Bättre motivation finns inte!
Kämpa på alla där ute som vill lägga om sin livsstil! Det är så värt det och ni kommer inte varken förlora något eller ångra er!

Christina 5 år sen

Verkligen bra jobbat Madde!! Även du inspirerar med dessa rader! Visst är det så att man mår mycket bättre både psykiskt och fysiskt av att äta bra och motionera! När man nu upptäcker det (förr eller senare) får man en WOW-känsla och vill aldrig tillbaka…. Inte alltid så lätt att bara göra det och aldrig falla… Men det viktiga för min del är att när jag väl faller en dag, resa mig snabbt som tusan och inte ligga kvar som jag gjorde förr…
Lycka till alla till ett hälsosamt liv och Tack Johanna för din fantastiska blogg!!! KramKram

maria 5 år sen

Jag undrar hur mycket humöret kan ändras vid bättre kost att motionera vet jag men blir man verkligen gladare av o äta bättre j vill nämligen försöka sen undrar jag om någon kan tipsa om bra affärer för
vinterjackor jag letar efter en typ parkas modell med
huva o längre modell mvh maria.

Ulrika 5 år sen

Åhhh härlig läsning blir lycklig i hjärtat!! *L*

katja 5 år sen

Bra jobbat för din egen skull!
Ja, balans är viktigt.
Det har ju varit debatter nu Johanna, vet inte om du missat.
Katrin Z uttalade sig hos Malou Efter tio hur hon tycker att överviktiga är lata och äckliga och sedan gjorde hon en pudel och bad om ursäkt!
En annan grej var i ridsporten där det varit alkohol och olämpligt uppförande, några tjejer dansat? Föräldrar drack? En ung tjej tror jag det var blev avstängd från stor tävling framöver.

Undrar hur du tänker, om du läst om detta?
Jag tränar, tar något gott glas vin men ett år så avstod jag helt från alkohol. Då blev det ifrågasatt på fester osv…..
Kram Katja och tack för en bra blogg!

Agneta 5 år sen

Bra jobbat Madde:))))
Ha en jättemysig helg Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…