Pannkaksbrunch med grädde och blåbär


Spröda pannkakor gjorda av kokosmjölk med blåbär och vaniljgrädde. Galet gott som man kan göra på många olika sätt, variera med säsongens bär eller frukt. Vi har varit ute på en runda, vilket underbart väder idag! Istället för frukost äter vi brunch efteråt och idag blev det pannkakor med kokos. Sist gjorde jag på grädde men nu tog jag kokosmjölk istället om man vill ha mindre mejeriprodukter. Utan gluten och du får i dig energi.


Enkelt recept 2 pers, 4 pannkakor 
4 ägg
3,5 dl kokosmjölk, Jag har kungmarkattas
Nypa vaniljpulver, har den i kvarn. Vaniljstång man maler ner.
2 tsk fiberhusk
Vispa ihop ordentligt eller med stavmixer
Stek som ”vanliga pannkakor i smör eller kokosfett,  var försiktig när du vänder dom.


Servera med grädde, bär och kokos. Eller varför inte krossade nötter, man kan ha precis vad man vill.
Jag har ingen sötning, men det är gott att ringla lite honung över. Nu var den slut här tyvärr.


Mums!
Vad gör ni idag? Hoppas ni har en riktigt skön söndag! Igår var jag på bokmässan, träffade flera jag känner och köpte med mig trevliga böcker jag ska tipsa er om. Flera undrar även hur Annica mår. I morgon ska hon in för cellgifter en vecka, hon har även skickat ett blogginlägg jag ska lägga ut under dagen.


Kram på er så länge!

6
0

Välkomna på VIPkväll och höstmys!


Varmt välkomna! För ett tag sedan bjöd jag in till baluns på VIP-kväll och höstmys på Melrose och Lodge Living ute i Kungsbacka.  Så roligt att ni är många som ville komma! HÄR. Det kommer bli en galet rolig kväll!


Janne kommer även vara där och ha med erbjudanden på våra grejer från shoppen. Återkommer om vad vi har med.  Ni som anmält er, ni kommer få mail.
Stor kram från mig och gänget på Blueco.se Ps anmälningar är viktigt, kolla inlägget HÄR. 

10
0

Det kom ett mail som berörde mig starktJag lägger mycket tid och kraft på att inspirera andra. Jag brinner för att få människor komma igång, hitta en balans i livet och upptäcka hur träning och en bra kost kan påverka ditt liv till det bättre. Hur det kan lyfta din livskvalitet.
Jag får ofta mail från er läsare som berättar om era egna resor, blir otroligt berörd men även inspirerad! Är så tacksam och glad att kunna hjälpa er att må bra. Jag får ibland kritik för att mina träningsinlägg, kläder, event mm är ytligt men det handlar om att ge er inspiration!
Igår fick jag ett starkt mail, mina tårar rann när jag läste det. Jag svarade henne, frågade även om jag fick publicera på bloggen. För detta inspirerar! Tack fina du för att du delar med dig till andra. Wow! Vilken resa du gjort!
Kram Johanna
//
Hej,
För bara ett år sedan hånade jag människor som var hurtiga och tränade jämt och bara åt hälsosamt. Jag satt hellre i soffan och bakade och åt och köpte gotte flera dagar i veckan.

Åt mat på helt fel tider och tog alltid den extra portionen. Har alltid lagat mat, sällan halvfabrikat men just sammanställningen tiden och mängden var osund, vilket jag inte ville erkänna för mig själv, men visste innerst inne.
Jag läste även då din blogg, och jag var innerst inne avundsjuk att du kommit igång så bra med träning och kost. Men slog bort de tankarna fort, och suckade istället ”hur orkar hon, jobbiga människa”.
Jag hittade alltid ursäkter att inte behöva röra på mig. Jag har tre barn och har alltid varit så noga med att de ska äta rätt bara få helgmys och Lördagsgodis samt vara med i aktiviteter sport och rörelse. Men har aldrig prioriterat mig själv. 
När mitt minsta barn föddes 2004 fick jag svår havandeskapsförgiftning i samband med förlossningen. 
Det innebär skyhögt blodtryck. 
Det tog tid för mig att återställa till normalt,  och vid utskrivningen så sa läkaren att nu har du fått oturen att senare i livet kommer du garanterat få tillbaka ditt höga blodtryck.
Åren gick och jag hade inte en tanke på det.
I Januari i år den 20 Januari gick jag motvilligt till doktorn,  men jag kände mig faktiskt orolig. Hade en längre tid känt mig onaturligt trött, huvudvärk varje dag pulsig och hjärtrusig.
Det visade sig att jag hade skyhögt blodtryck,  nästintill dödligt.
Jag fick medicin utskrivet och riktlinjer att jag måste!!!  Ändra mitt liv.
Med kost och motion och gå ned i vikt.
Läkaren gav mig en ”käftsmäll” och det behövde jag. Jag blev chockad och ledsen, grät mycket mest av rädsla över vad som kunnat hända. 
Men vilket jävlar anamma jag fick. 
I samma stund samma dag, började jag med mina promenader som utökades till powerwalks,  till terängträning, till intervaller och jogging..
Jag googlade,  läste allt jag kom över, började tänka till i kosten, kom på att det är ju inte så krångligt,  det är ju det sunda förnuftet som måste få sig en push!! Och att man äter regelbundet,  inte hoppar över och vräker i sig.


Jag har idag sen den 20 Januari gått ned 17 kg..blodtrycket ligger stabilt normalt. 
Jag har aldrig huvudvärk längre, har fått bättre immunförsvar,  orkar mer, och mina barn har fått en gladare piggare mamma.
Du kanske inte orkar läsa detta, vill bara förmedla till dig, min historia och tacka från djupet av mitt hjärta dig Johanna. 
För du blev och är en väldigt viktig inspiration för mig i denna resa jag gjort och gör. Tack för att du så ärligt och klockrent skriver inspiration i din blogg. Samtidigt som det också är häftigt och spännande att få läsa om din härliga vardag. Med inslag av fest kändisar och glamour.
Tack!!
Ta hand om dig och din Kärlek samt de fina barnen.
Kram Madde  

10
0