• 2015-09-27, 22:03
  • 4

I fredags kväll var jag och Janne på release för Rosa kokboken II på Riverton i Göteborg! 1 av 3 får cancer idag. Alla har vi någon i vår närhet som drabbats, för att uppmärksamma sjukdomen och samla in pengar till cancerfonden har författaren och konstnären Anna Benson samlat 20 nya välkända kvinnor som delar med sig av sina liv och sitt möte med cancer.

IMG_0264.JPG

Riverton var vackert utsmyckat med massa blommor, rosa matta och vi fick provsmaka rätter från boken. Kvinnorna i boken delar med sig av sina bästa recept och sina tankar kring mat och träning. Ni förstår ju att jag gillar boken! Och det är fler än jag som gör. Målet är att samla in 2 miljoner kr till cancerfonden och vet ni, Anna berättade att redan dag ett hade dom fått in 400.000kr!

IMG_0268.JPG

Här intervjuar hon fantastiska Pamela Andersson och Emma Green.

IMG_0289.JPG

Äntligen fick jag träffa Pamela på riktigt och krama om henne. Hon är heeeelt underbar! Vi är “facebookvänner” och har flera gemensamma vänner, jag beundrar henne och läser hennes krönikor och blogg. Hon är chefsredaktör på Topphälsa, en kvinna med många järn i elden men sommaren 2012 förändrades hennes liv då hon föll ihop i joggingspåret. Veckan efter kom beskedet. Hon hade en tumör i hjärnan som inte går att operera bort.

Vi pratade länge på eventet och hon signerade böckerna jag köpte. Tack fina Pamela för dina hälsningar!

IMG_0523.JPG

Just nu sitter jag med den här boken i min hand. Har flera gånger tänkt köpa den men sedan har det inte blivit av. “Jag ska inte dö idag” är hennes egna berättelse om en svår sjukdom. Men det är också en historia om hur mental styrka, fysisk träning och spirande kärlek jämnar ut oddsen mot en tuff motståndare.

Läste första raderna och började gråta redan där. Pamela berättade för mig att man både skrattar och gråter och jag måste börja läsa den nu! Jag tycker inte man ska vara rädd för sådana här “verkliga berättelser”.

Kommer länka och berätta så fort jag läst ut boken.

IMG_0275.JPG

Köpte flera rosa kokböcker att ge bort. 100 kr per bok går direkt till cancerfonden. Klicka hem en du också! HÄR. Där kan du även läsa mer.

IMG_0274.JPG

IMG_0271.JPG

IMG_0294.JPG

Vilken tjej! Anna Benson gör skillnad med sitt enorma arbete och engagemang. Du är grym!

IMG_0283.JPG

IMG_0524.JPG

Så tråkigt att jag missade ta med min systemkamera. Därför det är suddiga mobilbilder tyvärr.

IMG_0292.JPG

 

Efter eventet gick jag och darling upp en sväng på Rivertons mysiga takbar. Vilken utsikt! Flera har frågat på instagram vart klänningen kommer ifrån.

IMG_0522.JPG

Klänning: Miss June  ,Hatt Maison Scotch, Stövlar Moma.  Kolla in blomsterarrangemangen.

Helgen har rusat fram, har fått mycket gjort men ligger ändå efter en del sedan jag varit iväg. Igår var det bokmässan och hockey, så kul när säsongen är igång! Speciellt när Frölunda leder =)

I morgon ska jag bara sitta vid datorn och jobba så jag kommer kika in här en del. Har så mycket jag vill dela med mig.  Tjejerna ville ha köttfärslimpa till middag i kväll, jag gjorde även en vitkålsallad ni ska få tips på.

Nu ska jag slänga mig i soffan och mysa med barnen lite innan läggdags. Måste i säng före midnatt i kväll! Är usel på att komma i säng…

Kram och god natt

 

 

2015-09-27 Mitt liv ,

Kommentarer

Emma 5 år sen

Ett sånt bra initiativ av Anna, tack för att du uppmärksammade mig på detta Johanna. Handlar boken så fort jag hinner inom en bokhandel.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack Emma! Ja den är super! <3

Lotte 5 år sen

Kan inte annat än hålla med, vilken superbra ide med kokboken :-)
http://lotte4.blogspot.se

AnnicaT 5 år sen

Superbra inlägg! Och vilken bra satsning med bla den rosa kokboken!!!
Stor kram fr mig

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Idag kom tjejerna ner från Skövde, vilken mysig dag vi haft ute på Saltholmen där vi har båten. Just därför jag ville ha den där i år för det är ett bra…

Igår kväll kom vi till Saltholmen efter fyra ljuvliga dagar ute med båten. Vilket väder augusti bjuder på, helt underbart! Vi stannade tre nätter med båten ute på Käringön och vilken idyll.…

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…