ANNONS

Torsk med bacon och parmesancremé, helgtips!

/
DSC_0327

Hallå! Har ni fredagsfeeling? Jag är i Göteborg och har varit på möte och nu även hunnit med Sukran och fått mina naglar fixade. Bästa Sukran! Grym är du. Visar bild sen.
Många frågar efter mina gamla recept och det var mest recept på den här bloggen för några år sedan, älskar att laga mat och duka fint. Sitta länge vid matbordet är väl mysigt!
Jag har en förkärlek till parmesan och vill nästan ha det på allt, tänkte därför tipsa er om en god fiskrätt  med just parmesan.=) Ni måste göra detta!
Man kan ju ta egentligen vilken vit fisk som helst men igår valde jag torskrygg.
Torsk med bacon och parmesancremé 
4 portioner
2 dl vitt vin el matlagninsvin
2 scharlottenlökar
2 dl parmesanost, riven
2 dl créme fraiche
1 paket bacon
700 g Torsk
Hackade tomater, persilja till garnering
Salt och peppar
Gör så här:
Finhacka scharlottenlök, lägg i en gryta och tillsätt vitt vin. Låt vinet koka ihop tills bara några matskedar återstår. Tillsätt crème fraiche och riven parmesanost. Värm upp så osten smälter, smaka av med salt och peppar. Drag kastrullen från värmen och varmhåll.


Strimla bacon och knaperstek i panna. Häll upp det knaperstekta baconet på hushållspapper.
Lägg fileérna i stekpannan och stek i en msk smör några minuter på varje sida. Salta, peppra.
Servera fisken med parmesancremen, bacon och jag brukar har strimlad paprika, morötter som jag lade på en bädd med lite grönsallad och ringlade en god olivolja över. Eller om man vill köra ris eller kokt potatis.
Vansinnigt gott! 

DSC_0331


Jannes dotter Ida är här och hälsar på och vi ska hem till hans föräldrar lite senare innan vi åker till Skövde igen. Ha en riktigt skön fredagseftermiddag så länge!
Kram

9
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00