• 2015-10-09, 14:41
  • 9

Hallå! Har ni fredagsfeeling? Jag är i Göteborg och har varit på möte och nu även hunnit med Sukran och fått mina naglar fixade. Bästa Sukran! Grym är du. Visar bild sen.

Många frågar efter mina gamla recept och det var mest recept på den här bloggen för några år sedan, älskar att laga mat och duka fint. Sitta länge vid matbordet är väl mysigt!

Jag har en förkärlek till parmesan och vill nästan ha det på allt, tänkte därför tipsa er om en god fiskrätt  med just parmesan.=) Ni måste göra detta!

Man kan ju ta egentligen vilken vit fisk som helst men igår valde jag torskrygg.

Torsk med bacon och parmesancremé 

4 portioner

2 dl vitt vin el matlagninsvin

2 scharlottenlökar

2 dl parmesanost, riven

2 dl créme fraiche

1 paket bacon

700 g Torsk

Hackade tomater, persilja till garnering

Salt och peppar

Gör så här:

Finhacka scharlottenlök, lägg i en gryta och tillsätt vitt vin. Låt vinet koka ihop tills bara några matskedar återstår. Tillsätt crème fraiche och riven parmesanost. Värm upp så osten smälter, smaka av med salt och peppar. Drag kastrullen från värmen och varmhåll.

Strimla bacon och knaperstek i panna. Häll upp det knaperstekta baconet på hushållspapper.

Lägg fileérna i stekpannan och stek i en msk smör några minuter på varje sida. Salta, peppra.

Servera fisken med parmesancremen, bacon och jag brukar har strimlad paprika, morötter som jag lade på en bädd med lite grönsallad och ringlade en god olivolja över. Eller om man vill köra ris eller kokt potatis.

Vansinnigt gott! 

DSC_0331

Jannes dotter Ida är här och hälsar på och vi ska hem till hans föräldrar lite senare innan vi åker till Skövde igen. Ha en riktigt skön fredagseftermiddag så länge!

Kram

2015-10-09 Recept

Kommentarer

Anna 5 år sen

Hej Johanna, jag blir väldigt inspirerad av dig och din träning. Jag skulle så gärna vilja springa men har aldrig gjort det förut och min kondis är så dålig, efter att ha sprungit i 5 minuter är jag helt död! Hur ska jag börja? Kan du snälla skriva tips på hur man kan lägga upp din löpning för att orka så mycket som möjligt, jag är mest ute efter långdistanslöpning :) tack på förhand! Kram

Carro 5 år sen

Hej! Ska till göteborg nästa vecka. Vill gå på någon najs lite finare resturang. Har du några tips?? Skullw hjälpa enormt!
Kram Caroline

Stefan 5 år sen

Ber om ursäkt att jag lånar ditt kommentatorsfält, men detta är en historia du inte får missa.

http://dammtussar.spotlife.se/2015/10/09/eilas-historia/

Hoppas du får en trevlig helg!

Andrea 5 år sen

Vad gott! Det måste testas. Hemma hos oss äts det torsk i i princip varje vecka (både vi och barnen älskar det) så ett nytt torskrecept var välkommet;) Tack! http://nouw.com/Yogavardag

Anette 7 år sen

DET lät som ett toppenrecept! Tilltalade smaklökarna omgående. Nomnom…. Tack! Du är fantastiskt kul att följa. Har gjort det några år nu men är dålig att kommentera. Är i alla fall väldigt glad för er skull att ni hittade varandra! Hade varit slöseri att inte skapa ett förhållande av er!

Fortsatt trevlig sommar! Ser fram emot webshopen!

Anna Nordin 7 år sen

Hej Johanna ser ut att vara ett gott recept älskar fisk. Men det står inte hur mycket créme fraiche det ska vara ? Snälla skriv det . Ha en toppen dag❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Oj!
Missade det ;)
2 dl!

Krsm

Agneta 7 år sen

Ser så gott ut på tallriken! Tack för receptet

HannaB 7 år sen

Det lät gott, måste jag testa. Spännande med webbshoppen :-)
Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…