• 2015-10-12, 16:28
  • 6

Många är beroende av nässpray! Jag har skrivit flera gånger om det här inne, senast i Juli i år för att se om det finns tips på vägen. Många som varit fast med nässpray i över 20 år!

Nu varnar läkare då dom ser en stor ökning, förra året såldes det över 10 miljoner förpackningar. Det verkar helt galet! Men jag vet ju…. det är lätt att använda det för mycket. Man tycker liksom inte det är så “farligt” när man inte är beroende av rökning mm. Men jag lovar er, har ni använt nässpray för mycket kommer ni ha svårt att sluta. Man går och är ständigt täppt. Till och från, mitt kan bara plötsligt slå till.

Helt plötsligt kan jag nästan inte prata. Vet att man ska andans djupt ner i magen, med näsan in och ut med stängd mun. Finns så mycket risker med att andas fel, om man tex inte får tillräckligt med syre på natten.

Sista tiden har jag även märkt att vissa mornar är värre. Vaknar torr i munnen, är jättetäppt. DET är inte bra för jag tror inte man får tillräckligt med syre om man sover med öppen mun istället för stängd. Man missar isf “jobbet näsan gör” under tiden man sover vilket förstås inte är bra.

IMG_4192

Därför tyckte jag det var självklart att ställa upp på en intervju när Metro ringde förra veckan. Artikeln var ute för några dagar sedan och ni kan även läsa det HÄR. Finns även med en intervju vi körde via skype i Aftonbladet TV.

Nu har jag fått kontakt med en person som hörde av sig på min mail sedan han läst artikeln i metro. Han tillverkar speciella hjälpmedel för att sluta med nässprayen som till och med förstör din andning. Jag ska få testa några produkter som jah har läst om, en speciell nässköljare mm. Är så trött på detta med nässtäppa så jag blir galen snart. När jag sedan fick redan på ang andningen mm så är det dags att göra något åt det.

Hur går det för er? Det var många som skrev i somras som var fast, hade problem. Är det bättre? Nu ska jag skölja Annicas slingor. Hon är här idag, vi ska visa bilder sen! =)

Kram Johanna

 

2015-10-12 Johanna Toftby, Mitt liv

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…