• 2015-10-12, 23:54
  • 39

Cancer och cellgifter förknippas ofta med en ganska jobbig grej som är en stor skräck för dom flesta. Att tappa håret. Vi utanför kanske tycker det är ytligt? “Det är ju bara litet i det stora hela.” Men för många är det det värsta som kan hända. Du har cancer- då blir man flintskallig, ser sjuk ut och kanske känner sig ännu sjukare.

Men att tappa hår betyder inte bara Cancer- sjukt. Det betyder också mot ett friskt liv! Cellgifterna ska kriga mot cancern, man kanske tappar hår pga cellgifterna, inte pga själva cancern. Cellgifter hjälper till att ta död på dom elakingarna men man kan tappa håret.

Vissa tappar inget alls beroende på vilken slags cellgift du får. Vissa tycker heller inte det är lika jobbigt att tappa hår, alla är olika och jag tycker man får känna precis hur man vill. Ingen bestämmer över vad just du känner.

IMG_0543.JPG

Det jag skriver om har Annica själv skrivit här inne i sina äldre inlägg under kategorin gästblogg, vi har även alltid en öppen dialog. Vi båda brinner för att dela med oss, föra fram sjukdomen i ljuset att det kan vara nog så svårt att ta in ett så tungt besked men också hur man ska prata med både vänner och anhöriga. Många kanske stänger in sig, kanske inte ens vågar eller kan berätta. Och kanske känner sig väldigt ensamma.

Annica är en sann inspiratör som sprider både fakta, inspiration och väldigt mycket hopp till andra. Hon lyfter fram sin glädje, sitt hopp, sin livsglädje och sin positiva inställning. Hon visar öppet sina känslor och berättar från hjärtat hur ledsen hon kan bli, hon tänker mycket på framtiden. 

Hon skulle få ca två år sa läkaren när hon fick sitt mardrömsbesked. Nu har det gått två år. Hon kämpar som en galning, åker fram och tillbaka till Sahlgrenska för att få cellgifter och nu är mycket av hennes cancer mosad. Det FINNS hopp trots Spridd MM och allt hemskt som står på nätet.

Forskningen går framåt, det händer saker hela tiden och Annica är ett levande bevis på det. Hon har några små metastaser kvar, men cellgifterna biter. Nu kommer hon kriga hela vägen mot mål att bli frisk. Det finns inget annat. Hon lever för sin familj och gör allt för att få se sina barn växa upp. 

Annicas stora stora skräck var att tappa allt hår. Hon har skrivit om detta många gånger här inne och jag glömmer aldrig den där dagen hon kom in till mig på salongen förra året och tog av sig sin peruk. Vi gömde oss inne i köket och jag talade om att detta fixar vi! Hon hade tappat en del hår på flera ställen, kala fläckar men det hade stannat av så hennes läkare sa att vi kunde färga det och testa med extensions. Sitter dom så sitter dom.

Så här såg hon ut när vi körde igång.

20140707-231436-83676009

Detta är peruken..

20140707-224640-82000772

Vi bestämde att jag bleker och nyanserar håret så det blir pastelligt blondt. Sedan klippte jag isär vaxfästen i pyttesmå fästen. Gick nästan inte fästa så pilligt var det och vi höll på en hel dag. Men tro det eller ej, det blev så bra! Hon ville verkligen inte känna sig ännu sjukare än vad hon var, därför tyckte hon att håret var viktigt.

DSC_0299-670x1007

Vi har sedan gjort extensions 4 gånger och hennes hår växer och växer. Allt det som tappades har nu kommit ner. Inga kala fläckar mer och allt har växt ut igen och blivit fylligt och fint. Hon har känt ett tag att nu är det en ny fas i hennes kamp! Hon börjar tröttna på sina extensions men samtidigt livrädd för att håret där under är tunt och kalt.

Jag har sagt att det verkar se bra ut och om det inte funkar att gå utan löser vi det. Finns många metoder.

Bild från i våras.

IMG_53582-670x502

Idag!

IMG_1701.JPG

I många timmar höll vi på och det är underbart att ta hand om Annica. Vi skrattar och pratar om livet, pratar om den här resan hon gör och det blir mycket känslor. Hon fick mycket tårar när hon fick se att hennes hår växt. Det kändes som ett bra tecken.

IMG_1715.JPG

Titta… ser ni? Den “kanten” över det som är tunnare är hennes hår som växt ut från allt där det var kalt från förra året. Vi klippte därför av den biten som var nedanför så allt blev tjockt och fint.

Så här blev resultatet efter urtagning av extensions, färg och klipp. Hon var så glad! Hon kände att nu är det bra med extensions för henne betyder det “sjukt”. Nu är hon mot ett friskare liv!

IMG_1766.JPG

Jag tycker det blev så fint! <3

IMG_1721.JPG

IMG_1765.JPG

Tufft!

IMG_1767.JPG

Love U vännen! Du är grym!

 

Kommentarer

Annica T 5 år sen

Tack alla fina❤️️ Jag är Så nöjd! Och stolt över mitt alldeles egna hår även fast jag önskar det vore liiiiiite längre, ovant med kort hår! Är så tacksam som har dig Johanna som min fina vän! Ditt hjärta är stort! Stort nog åt dina barn, din fästman, åt resten av din familj, dina följare, åt mig, åt alla. Jag är full av beundran. Du gör så mycket för mig och du ställer ALLTID upp. När jag är svajig med alla tankar så orkar du och kör åter igen cancersnacket och att du tror på mig och min framtid! SÅNT betyder Så mycket! Kärlek från mig till er alla!

Åsa Johansson 5 år sen

Jäklar vad snyggt! Superfin!

Barbro 5 år sen

Lyckans dej Annica som har en fin vän som Johanna som hjälper dej med håret.Det blev ju jättesnyggt.
En varm kram till Er båda som följer er på bloggen.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack fina Barbro!

kram

Helene 5 år sen

Såå snyggt Annica.
Mycket snyggare än det jättelånga.
Kram på dig fina du.

anonym 5 år sen

fint gjort och fin hon är.

Emma 5 år sen

Fantastiskt! Har Annica någon mail om man vill skriva till henne eller är den privat?

Svar på kommentaren:
Annica T 5 år sen

Fina du! Min mail är inte privat, du får gärna skriva till den!
Här kommer den! Stor kram från mig Annica
[email protected]

katja 5 år sen

oj, snygg kvinna!

C 5 år sen

Jättefint!

Lotta 5 år sen

Gud vad snyggt!!! Ditt hår ser verkligen friskt ut och vilken modern klippning, vill ha samma! Kram

Marre 5 år sen

Superfint!

Masale 5 år sen

Wow vad fint!! Detta är ett gott tecken Annica, jag tror din lycka har vänt! Så mycket finare med lite kortare och framförallt mycket kvinnligare (Y) Bra jobbat och nu håller vi alla tummar o tår för dig. Kram <3

Minna 5 år sen

Hon blev sååå snygg i sin nya frisyr!!!

Carro 5 år sen

Va snyggt!
Kan du inte ta närbild på dina nya naglar ???? Ser så fräscht ut!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack! Bild kommer!

Anette 5 år sen

Du blev grymt bra i håret,mycket finare än extenstions,MEN förstår varför du velat haft det,bäst skriva det innan man blir påhoppad.
Grym frissa oxå!

Viktoria 5 år sen

Va fin du är Annica och vilken fin vän du är Johanna :) Kram till er båda :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack <3

Johanna Toftby 5 år sen

kram!

Johanna 5 år sen

Hej,
Blev jätte snyggt!

Kram
Johanna

carina H 5 år sen

Det blev ju super fint, nästan bättre utan löshår, ser tjockt och friskt ut.och annika passar i den frisyren.

helen 5 år sen

Superfint man blir så glad av att läsa att du mår lite bättre och att behandlingen verkar funka kram till dig o din familj <3

Therese 5 år sen

Supersnyggt!!! till och med finare nu än med extensions (vilket också var fint) men ett riktigt lyft… Förstår att det “lilla” glädjer och hjälper till i det stora svåra //kram på er båda

Michela 5 år sen

Att inte känna sig mer sjuk än vad man redan är tror jag är något som kan hjälpa en att hålla upp modet.
Kan nog aldrig förstå känslan då jag inte har varit där Annica är men det räcker att tänka på när man har legat i sängen med influensa och hur mycket en dusch, lite rena snygga kläder och lite mascara kan göra för att man skall genast må “något” bättre.
Som sagt, kan relatera i det lilla men har hört av många att håret är en viktig grej för många då man vill inte att alla i omgivningen skall se sjukdomen före man ser människan.
Förutom detta vill jag bara skriva bra kämpat Annica och otrolig vacker är du med ditt naturliga hår. Helt klart en förbättring <3

Mia 5 år sen

Vackra Annica, du är jättefin :-) fortsätt kämpa…varm kram till dig…

Christina 5 år sen

Ni är så Fina båda två!!
Vilken kamp ni går igenom tillsammans!!
Kärlek kan förflytta berg!!!
Jag tror på Dig Annica o skickar Kraft och Kärlek till Er alla<3<3<3

Maria 5 år sen

Super snyggt!

Annelie Grönlind 5 år sen

Det blev jättefint Annica . Johanna är duktig. Kram till er båda. :) :)

Carola 5 år sen

Blev superfint ☺

Camilla 5 år sen

Så fin du blev Annica <3 och vilken fin vän du har i Johanna, det är guld värt.
Kramar till er båda <3

Ingrid 5 år sen

Så fin du blev Annika.

Agneta 5 år sen

Godmorgon. Åhh så fint Annica❤️
Styrkekramar❤️

Jeanette 5 år sen

Underbart fint, och vad härligt att håret repat sig så bra<3
Många kranmar till er bägge<3<3<3

Helena 5 år sen

Vad vacker du är! Håret blev jättefint! Du passar i kortare längd!

Emma 5 år sen

Verkligen supersnyggt!! Har tänkt mycket på dig Annica och önskar dig all lycka och styrka, du är fantastisk! Varm kram till dig.❤️

Marita 5 år sen

Wow så fint och så
pigg du ser ut Annica ❤️
Du är en underbar tjej
Johanna med ❤️ på rätta stället.
Du är BÄST ❤️

Lina 5 år sen

Annica ser piggare och fräschare ut än vad en annan gör som inte är sjuk!! Jättesnygg!! Härligt :-)

Pia 5 år sen

Du blev verkligen jättefin Annica! Vill skicka kramar till er båda. Ni är fantastiska! ❤️❤️

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Idag har vi kikat på två stugor här uppe, så kul att åka runt och titta, drömma och tänk när man hittar något som känns rätt. Så spännande! Vi har kört längdskidor…