Färsk lax med sparris och limesås


Måste visa världens godaste laxrätt igen. Har gjort flera gånger, tjejerna var sugna på fisk så då passar denna bra. Färsk är så mycket godare och betydligt roligare än allt vatten som är i fryst. Jag passar alltid på när det är extrapris.


Man lägger hela laxen i en form, penslar med lite sweet chili.

Sedan strör man på hackad paprika och flagad mandel. Gratinera i ugnen 225 grader 20 min. Under tiden gör du en god limesås och grillar färsk sparris som man har över.
För hela receptet om ni inte har det innan klicka här.  Janne kom upp igår och vi hade en mysig middag med tjejerna. Älskar verkligen sitta länge vid matbordet hela familjen och äta god mat, prata i timmar. Jag tror det är för min barndom. Mamma och pappa gillade middagar.
Duka upp och mysa en vardagskväll, det är vardagslyx. Behöver inte vara krångligt.


Vi hade sallad med avocado till, mycket grönsaker mättar. Har jag serverat rätten till gäster har jag haft pressad potatis.


Majas lyktor finns bland annat hos Blueco.se. Jessica berättade även att dom har fått in flera varianter, så fina! Jag älskar att detta är för barncancerfonden. Tjejen som startade Majas lyktor kände att hon ville göra något när hon fick sin första dotter- hon tänkte mycket på om det skulle hända sitt egna barn något och startade därför Majas lyktor. Vet ni, 50 % går rakt in till Barncancerfonden. Kolla Melrose i Kungsbacka, där står alla mysiga lyktor på en stor hylla så ni missar dom inte!
Fin text…  Sprid kärlek.Bon apetit! Kanske en rätt till helgen?
I morgon är jag hemma och jobbar hela dagen, måste få undan massa mail och samarbeten mm. Ska även tipsa om mina favoritchokladbollar. Följer ni bloggen vet ni nog men nu har jag testat lite nytt. 😉
…nu kryper jag ner…
God natt från din nattbloggerska!

8
0

Ljusfärg istället för blekning


Hej vänner! Nu är den här dagen snart slut. Skippade träningen idag, skulle kört Tabata med tjejerna i kväll men känner något i halsen och ett högintensivt pass är mindre bra då. Trist att inte gå iväg ner till gymmet efter jobbet som alltid men lyssna på kroppen är också viktigt.
Övningskörde med Lisa-Marie i morse när vi skulle på utvecklingssamtal. Hennes körskollärare säger att hon är klar för uppkörning så nu har hon bokat så allt är klart!! 3 December fyller min tjej 18 år. Overkligt att sitta bredvid när hon kör och nu går det som en dans. Sjukt kul med stora barn! =)
Några har frågat om en närbild på mina nya naglar jag gjorde i fredags. Här är dom!


Sukran gjorde dom vintervita med lite skimmer. Hon är inte bara duktig och mysig, hon är också engagerad och duktig i flera välgörenhetsprojekt! Gör mycket för alla flyktingar nu tex. <3
Sukran finns på Lilla bommen 6 Tel 073-769 96 83 Kolla tider, hon är väldigt bokad.


Det är riktigt kul att ni gillar våra grejer i shoppen. Ni beställer hela tiden!! Idag gick den här högen iväg på 70 beställningar.


Det är så kul med goa stamkunder! Här är en tjej, Alva Orrenvade som gått hos mig i flera år. Jag bleker inte hennes botten när vi gör utväxt, jag färgar den ljust. Sliter ingenting på kvalitén och håret får en naturligt snygg nyans. Ljusfärg funkar om du inte är för mörk. Jag kör Joicos färger på henne, UHLP+UHLA  i botten, sedan en nyansering längderna TBS+TBB med glaze. Frisörspråk men vet en del vill veta ibland.


Så snyggt klädd jämt. Riktig fashionista!


Satte mig med en del mail och sedan fotade en massa fint jag fått från er söta läsare. Ni är verkligen hur gulliga som helst!


Tusen tack till dig, ”tre barnsmamma” som skickat ett så fint kort. Blev jätteglad. <3


En bloggläsare har skickat en skyddsängel, Annica hade också fått en. Tack från hjärtat!


Sedan Annica… min fina, starka vän. Finns inte ord egentligen för att beskriva hur mycket jag tycker om dig. Du är alltid en vän som finns där trots det fruktansvärda du går igenom. Du gör allt för din familj, vänder upp och ner på dig själv för att hinna med allt i hemmet trots dina krafter tar slut och du måste vila efter dina cellgifter.
Jag skulle kunna hugga av min egna arm för att göra dig frisk och slippa denna ångest. Var fjärde vecka cellgifter 5 dagar i sträck, varje vecka blodprover och nästa vecka stora röntgen som jag vet du är rädd för. Du vill inte veta, har det spridit sig ännu mer? Har dom minskat metastaserna som redan finns?
Titta vad gullig hon är. Igår hade hon med sig en söt kasse med hjärtan på, fina rosa rosor och en present inuti.<3 Tusen TACK Annica för att du är min vän.
Janne är här i kväll då han ska iväg till Örebro på möte i morgon, mysig att äta middag ihop med tjejerna.
Nu är vi lika trötta som vi ser ut och ska sova gott.14
0

Hårförlängning trots cancer och mot ett friskt liv!


Cancer och cellgifter förknippas ofta med en ganska jobbig grej som är en stor skräck för dom flesta. Att tappa håret. Vi utanför kanske tycker det är ytligt? ”Det är ju bara litet i det stora hela.” Men för många är det det värsta som kan hända. Du har cancer- då blir man flintskallig, ser sjuk ut och kanske känner sig ännu sjukare.
Men att tappa hår betyder inte bara Cancer- sjukt. Det betyder också mot ett friskt liv! Cellgifterna ska kriga mot cancern, man kanske tappar hår pga cellgifterna, inte pga själva cancern. Cellgifter hjälper till att ta död på dom elakingarna men man kan tappa håret.
Vissa tappar inget alls beroende på vilken slags cellgift du får. Vissa tycker heller inte det är lika jobbigt att tappa hår, alla är olika och jag tycker man får känna precis hur man vill. Ingen bestämmer över vad just du känner.


Det jag skriver om har Annica själv skrivit här inne i sina äldre inlägg under kategorin gästblogg, vi har även alltid en öppen dialog. Vi båda brinner för att dela med oss, föra fram sjukdomen i ljuset att det kan vara nog så svårt att ta in ett så tungt besked men också hur man ska prata med både vänner och anhöriga. Många kanske stänger in sig, kanske inte ens vågar eller kan berätta. Och kanske känner sig väldigt ensamma.
Annica är en sann inspiratörsom sprider både fakta, inspiration och väldigt mycket hopp till andra. Hon lyfter fram sin glädje, sitt hopp, sin livsglädje och sin positiva inställning. Hon visar öppet sina känslor och berättar från hjärtat hur ledsen hon kan bli, hon tänker mycket på framtiden. 
Hon skulle få ca två år sa läkaren när hon fick sitt mardrömsbesked. Nu har det gått två år. Hon kämpar som en galning, åker fram och tillbaka till Sahlgrenska för att få cellgifter och nu är mycket av hennes cancer mosad. Det FINNS hopp trots Spridd MM och allt hemskt som står på nätet.
Forskningen går framåt, det händer saker hela tiden och Annica är ett levande bevis på det. Hon har några små metastaser kvar, men cellgifterna biter. Nu kommer hon kriga hela vägen mot mål att bli frisk. Det finns inget annat. Hon lever för sin familj och gör allt för att få se sina barn växa upp. 
Annicas stora stora skräck var att tappa allt hår. Hon har skrivit om detta många gånger här inne och jag glömmer aldrig den där dagen hon kom in till mig på salongen förra året och tog av sig sin peruk. Vi gömde oss inne i köket och jag talade om att detta fixar vi! Hon hade tappat en del hår på flera ställen, kala fläckar men det hade stannat av så hennes läkare sa att vi kunde färga det och testa med extensions. Sitter dom så sitter dom.


Så här såg hon ut när vi körde igång.


Detta är peruken..


Vi bestämde att jag bleker och nyanserar håret så det blir pastelligt blondt. Sedan klippte jag isär vaxfästen i pyttesmå fästen. Gick nästan inte fästa så pilligt var det och vi höll på en hel dag. Men tro det eller ej, det blev så bra! Hon ville verkligen inte känna sig ännu sjukare än vad hon var, därför tyckte hon att håret var viktigt.Vi har sedan gjort extensions 4 gånger och hennes hår växer och växer. Allt det som tappades har nu kommit ner. Inga kala fläckar mer och allt har växt ut igen och blivit fylligt och fint. Hon har känt ett tag att nu är det en ny fas i hennes kamp! Hon börjar tröttna på sina extensions men samtidigt livrädd för att håret där under är tunt och kalt.
Jag har sagt att det verkar se bra ut och om det inte funkar att gå utan löser vi det. Finns många metoder.
Bild från i våras.


Idag!


I många timmar höll vi på och det är underbart att ta hand om Annica. Vi skrattar och pratar om livet, pratar om den här resan hon gör och det blir mycket känslor. Hon fick mycket tårar när hon fick se att hennes hår växt. Det kändes som ett bra tecken.


Titta… ser ni? Den ”kanten” över det som är tunnare är hennes hår som växt ut från allt där det var kalt från förra året. Vi klippte därför av den biten som var nedanför så allt blev tjockt och fint.
Så här blev resultatet efter urtagning av extensions, färg och klipp. Hon var så glad! Hon kände att nu är det bra med extensions för henne betyder det ”sjukt”. Nu är hon mot ett friskare liv!


Jag tycker det blev så fint! <3Tufft!


Love U vännen! Du är grym!

39
0