• 2015-10-17, 16:04
  • 26

Jag vet nog ingen som kan peppa andra genom att sprida glädje och hopp som Annica gör. Trots hennes kamp vill hon gärna hjälpa andra. Hon sprider inte bara fakta om sjukdomen, hon gör att många som är i liknande situation finner både hopp och tröst. Jag får verkligen en tankeställare, att vi ska leva mer i nuet. 

För nya läsare, Annica har en egen gästblogg här. Hon vill dela med sig till andra, men vill inte ha egen cancerblogg då hon har läst på en del att en anhörig skriver i slutet… 

Hon är från Skövde och vi har känt varann i flera år då vi träffades på Frälsis för första gången där hon också arbetar. 

Hon vill blanda upp sina inlägg här inne och ni ska veta hur tacksam hon är över alla som hör av sig, kommer fram på stan och hälsar.  Jag tycker det är bra att fler “vågar” lyfta fram detta, det gör att dom som är sjuka, även anhöriga får stöd och tröst. Vi får också ett perspektiv på saker och ting vilket kan behövas ibland……  

Vi har en FB-grupp som heter Hjärte-hjälparna där ni kan hjälpa till och stötta på olika sätt.

Här kommer en hälsning från Annica och hennes tankar till er. <3 

Kram Johanna 

Tankar framtidsdrömmar, röntgen och Melanomföreningen

Så mycket tankar just nu. Drömmer mig bort till den dagen kommer då jag får höra “Annica, du är clean på metastaser. Skitcancern är borta”! Typ så drömmer jag om att min läkare en dag kommer och säger. Kanske en dröm som dröjer länge innan den kommer. Kanske en dröm som aldrig blir till verklighet. Men jag kommer aldrig så länge jag andas sluta våga, tro och hoppas och inte heller sluta drömma.

IMG_2162.JPG

Jag drömmer att en dag få bada i vårt bubbelbadkar som står inplastad i garaget. Det är snart 3 år sedan vi köpte den. Vi hade stora drömmar om det där badrummet. Vi hade köpt toalett, handfat, bubbelpool, kakel, klinkers. Vi har förberett genom att lägga avlopp. Ändå är drömmen långt bort. Dörren till det badrummet är stängd. Visst gör det ont att gå förbi det inplastade badkaret för det är en påminnelse om att när vi köpte det , då vi höll på genomföra badrummet hade vi ingen aning om att vi några månader senare skulle hamna i detta cancerkaos.

Vi var så lyckliga, förväntansfulla. Vår lilla tredje pojk hade kommit till oss och allt var verkligen en underbar dröm. Dröm om den perfekta framtiden som blev helt till en riktigt svart mardröm. Nu har vi lagt allt det där på framtiden och jag hoppas en dag få bada med min familj i vår bubbelbadkar. Men just nu är det nuet som gäller. Och nuet är jag mer än tacksam över.

IMG_2155.JPG

Igår var jag på melanomföreningens möte i Göteborg. Fick lyssna på mina läkare om framtidsbehandlingar, oerhört intressant. Och det absolut bästa var att träffa andra i liknande situationer. Helt fantastiska människor som liksom mig kämpar mer än någonsin för att klara detta. Och så många familjer som är drabbade av den där eländiga skitcancern. Jag känner mig INTE ensam. Så mycket känsla att sitta där bland alla. Jag kommer absolut gå med i föreningen nu. Vill kriga och kämpa för allihop. Vi ska klara detta. Vi måste. Så mycket pågång inom cancervården och då vill jag vara en av dem som tar hem priset: att få leva cancerfri. Att få en dag springa lycklig ut från sahlgrenskas dörrar, andas in klar luft med solskenet i ansiktet och fått beskedet DU ÄR FRISK!

IMG_2154.JPG

Jag bara gråter när jag skriver detta, för jag vill, jag vill, jag vill! Jag vill springa på en äng med vinden i mitt egna hår och veta att jag klarade detta! Den lyckan! Den drömmen… Snälla Gode Gud hjälp mig.

Jag är verkligen livrädd för nästa vecka. På måndag ska jag göra bukröntgen. På torsdag ska lungorna röntgas. Och sen är den “långa” VÄNTAN PÅ BESKED! Förra gången jag röntgades fick vi hemska besked att det hade spridit sig. Jag ställer in mig på skitbesked, lättare så. Min man säger att jag måste tänka positivt. Jag är bäst på peppa andra, men i mitt fall vågar jag inte tro positivt. Lättare att bli överraskad.

Jag tror verkligen på att Gud hjälper mig. Varendaste steg är han med mig. Men jag är en otålig tjej som tröttnat galet på cancer. Haft det snart i 2år och tänker på det VARJE dag. Jag sätter på mitt bredaste smile och lever på. Men jag lever sen jag blev sjuk som att det är min sista dag.

IMG_2157.JPG

Jag vågar inte planera längre, även fast jag väldigt gärna skulle vilja. Men det är en lärdom. För att leva i nuet är verkligen galet mysigt och härligt det med. För där mina vänner är vi på samma nivå, friska som sjuka.

Nuet är nu, nuet har vi alla. Njut av dagen- för det gör verkligen jag!

Kärlek till er alla från mig

 

2015-10-17 Gästblogg

Kommentarer

Pernilla 4 år sen

http://newsvoice.se/2015/11/12/naturlig-diet-syrebehandling-och-antioxidanter-botar-cancer/

Kom in på den och ni kanske redan läst den men den är lång och super intressant!
Till Annika!! <3

anna 4 år sen

kram fina du Annica, du är fantastisk

du med johanna, o du som kan har du hört om shampot FAST, stämmer det att folk med håravfall och även de som tappat hår i samband med sjukdom, kan få bättre hår av det, det kostar ju rätt mycket, men är det “frisörshampo” som du/ni tipsar om? kram anna

Svar på kommentaren:
anna 4 år sen

ps; förutom shampo som nisim, fast som sägs hjälpa folk som tappar hår pga sjukdom eller stress.

vad anser du om ricinolja för håret?

hoppas du vill o hinner svara vackra johanna,

kramar till dig johanna o dig Annica, ni är så fina tjejer både insidan o utsidan ska ni veta!!! ni inspirerar så på olika sätt!!

anna 4 år sen

undrar även om sånna där plasthårband som tex blax är skonsamma för håret eller om de kan orsaka håravfall som de pratade om på nyhetsmorgon o även i metro häromveckan, då de sitter så bra o så hårt o så länge så att säga?
hoppas du vill svara här i kommentarsfältet johanna, har läst din blogg flera år, men detta är första gången jag kommenterar, vissa skriver att du aldrig svarar dina läsare, men hoppas du ändå vill svara mig en dag när du hinner : ) kram anna

Christina 4 år sen

Älskade Annika!… Jag känner dig inte men berörs så av dina inlägg och din kamp.. Mina tårar trillar också… Jag känner din frustration, maktlöshet, ilska, sorg, hopp och förtvivlan…. Men framförallt ditt HOPP!!! Hoppet om att bli frisk, slänga allt vad cancer heter åt hel–te!!!! Jag är med dig i drömmen o kampen och tror att all den kärlek, kraft och jävlar anamma som både du och måååånga runtom dig har så kommer det att bli så! Du kommer att bada i ditt bubbelbadkar med din älskade familj, du kommer att med huvudet högt gå stark ur det här och få njuta av livet utan sjukdom och ständig oro…..Jag tror verkligen på dig och håller tummarna så hårt jag kan…..
Massa Kraft och Kärlek från mig<3<3<3

Helen 4 år sen

Tack för att du delar med dig, man får verkligen sig en påminnelse att leva här o nu, hoppas det går bra på undersökningarna nästa vecka men du är verkligen en fighter o här kommer kämpa kramar!

Pernilla 4 år sen

Berörs så av dina inlägg. Det ger perspektiv på vad som är viktigt i livet.
Du är stark som delar med dig. Hoppas på bra besked. ❤

Maria 4 år sen

Du är en fantastisk kvinna Annika, vilken kraft och styrka du delar med dig. All lycka önskar jag dig ! Kramar

jenny 4 år sen

Tänker på dig o din familj. Är sj drabbad av det då min dotter precis är färdigbehandlad. Önskar dig lycka till nästa vecka. Kram

Christine 4 år sen

Annica <3 Du kommer att klara dig igenom detta, finns inget alternativ! Jag känner det så starkt skall du veta, stor varm kram!

Barbro 4 år sen

Hej Johanna!
Jag har ingen reklam med när jag skriver kommentater till dej.
Vi har ätit sötpotatis med jordnötssåsen ikväll det kommer nog bli fler gånger Tusen tack för dina goda recept-hör du av nån gång kan du få ett
med lax o fetaost.
Kram o hälsa Janne så gott ockaå.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Åh vad gott!! Mums!!

Tror det bara är att uppdatera sidan när du skrivit…

Ha en underbar kväll fina du!

Kram Johanna

Emma 4 år sen

Hej fantastiska Annika!
Skulle så gärna vilja skicka ett mail till dig, har försökt på fb men då vi inte är vänner där tror jag inte det levererats? Har du någon mail man kan skicka till istället? Stor kram fina du!

Svar på kommentaren:
Emma 4 år sen

Såg nu att du svarat i ett annat inlägg, tack! :)

Carola Holmgren 4 år sen

Massor med styrka och kärlek till dej och familjen!

Cissi 4 år sen

Vi är fler som borde tänka som du och leva i nuet eftersom nu är det enda vi säkert vet nåt om. Idag är dagen!
Håller tummarna för att dina olika undersökningar går fint och att resultaten är bra. Tänker och ber för er i er kamp. ❤️

Sara 4 år sen

Hej!
Styrkekram till dig. Du kämpar på så otrooooligt❤Önskar all lycka och tur till dig och din familj❤

katja 4 år sen

Styrka till dig!

Barbro 4 år sen

Undrar varför min kommentar syns?
Blir ofta så.
kram

Svar på kommentaren:
Barbro 4 år sen

Jag menar varför syns den inte.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Hej Barbro!

Vet inte? Har du någon “reklam” med i meddelandet hamnar kommentaren automatiskt i skräp.
Men dina kommentarer syns alltid. Uppdatera sidan så se du den direkt.

kram Johanna

Petra 4 år sen

Jag tänker på dig och hoppas verkligen att du får detta glädje besked en dag.
Jobbar hos en flicka på 11-år som inte haft den turen. Tyvärr kommer det bara sluta på ett sätt.
Jag tänker på dig och ger alla styrkekramar jag kan. Kram

Marita 4 år sen

Tänker så mycket på dig A ❤️
Önskar dig ett stort lycka till
på Måndag och Torsdag . Stor
styrkekram till dig du starka
kvinna. Kämpa på fina du ❤️

Agneta 4 år sen

Hej underbara Annica.
Styrkekramar❤️
Var roligt att krama om dig på bloggträffen❤️

Barbro 4 år sen

All kärlek till dej och familjen.
Ha en mysig lördagskväll allihop.
Kramar i massor till ER alla.

Kent 4 år sen

Det ordnar sig vännen….❤❤❤

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Mitt älskade barn. Jag bar henne inom mig, under mitt hjärta, jag jublade över att få bli hennes mamma. Annica var för mig en gudagåva. Hennes fyra bröder hade väntat på henne,…

Nu har jag sagt farväl till allas vår älskade Annica och mina tårar vill aldrig ta slut. Min älskade vän, solen skiner idag precis som du lyste upp livet för så många…

Igår var vi på Mikael Ljungbergs minnesfonds auktion på Lindholmen event och nöje. Det är vår vän Jonas Ljungberg och några riktiga eldsjälar som arbetar hårt med galan för att samla in…

Innehåller annonslänk till Ellos  Vad gör ni idag? Här i Göteborg är det riktigt busväder och vi ska äta lite sen frukost och gå till gymet strax. Vill tipsa er om att…