• 2015-10-18, 21:03
  • 8

Vilken fin höstdag vi haft trots den dimman som var i morse. Jag gick långt före frukost men sedan tog jag och tjejerna en till långrunda i eftermiddag innan solen gick ner. Älskar den här tiden, vackert, frisk och ren luft. Idag var vi även på en spännande grej vi börjat på, alla tre är fortfarande extas! Ska skriva om detta tips i nästa inlägg, det var otroligt kul och spännande.

Många av er frågar hur jag klär mig när jag är ute och springer eller kör PW nu när det blivit kallare. Tänk så här. Ska du gå riktigt raskt, tex på morgonen och det är 0 eller ett par minus ska du “frysa” precis när du kommit ut. Man ska inte känna sig “lagom varm”. Blir du för varm kommer du inte orka lika mycket.

Jag har en kortärmad under vindjacka, mössa och kör dessa vindbyxor från Mxdc som vi har ett fåtal kvar i shoppen.

IMG_1991.JPG

Står emot slask, blåser inte igenom och dom är sköna. Några läsare som skrivit på insta att det är dom bästa ni haft. Kul! Jag gillar träningskläder som man kan ha dag ut och dag in. Går man varje dag ska kläderna kunna slitas, tvättas ofta och inte gå sönder eller tappa i kvalité.

När det blir betydligt kallare kör jag ett underställ under byxorna och långärmad under jackan. Självklart mössa och fingervantar. Salmingskor ev broddar om det är halt.

Ska jag springa har jag lager på lager men tightare och tex en topp över en långärmad kompressionströja. Använder alltid kompression som underställ då dom inte blir fuktiga eller blöta. Man reducerar även trötthetskänslan och skaderisken faktiskt. Bonus att dom knappt känns på kroppen. Viktiga är att dom andas och inte obehagligt material.

20121212-143327-670x465

Längtar till längdskidåkning och vackra vinterdagar. Har även vindbyxan när jag åker skidor, den är smidig och inte fladdrig. johannashop.se finns fåtal kvar. Jag har både S och M och funkar som one size.

IMG_2021.JPG

Blå mössa finns också kvar, den rosa är tyvärr slut. Missa inte barnmössorna som också är poppis!

IMG_1945.JPG

I morse i Göteborg, det var en mysig dimma och ganska ruggigt. Men på något sätt också väldigt fint.

IMG_2231.JPG

Sedan kom solen fram.

IMG_2242.JPG

IMG_2235.JPG

Har ni fler frågor om kläder när man ska träna utomhus ska jag försöka hjälpa er. Viktigast är mössan och bra skor. Jag hatar också att frysa om händerna. Glöm inte reflexerna. =)

Kram på er så länge, hoppas ni haft en mysig helg.

 

Kommentarer

Monica 5 år sen

Hej Johanna
Jag är i behov av en ny vindjacka, vad rekomenderar du? Jag är ute på PW och ska börja att jogga lite smått ;) detta pga din otroliga inspiration.. Har kommit igång riktigt med min träning tack vare dig.. Den rosa du har på bilderna är jätte fin, var kommer den ifrån?’Tack för en otroligt bra blogg..

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Vad kul Monica! Blir glad!

Jag springer sällan i jacka men när det är kallt, flera minus har jag en tight långärmad och kanske en tight topp kortärmad över. Sportbutikerna har många olika löparjackor annars, gå dit och be om hjälp!

Den rosa jag har är Mxdc men svår att få tag i nu tror jag. Tyvärr!
Lycka till och kör hårt med din träning, du kommer älska det ännu mer när du ser resultat för varje gång.

kram Johanna

Caroline 5 år sen

Lager157 säljer en jättesnygg vindjacka, är som erbjudande nu 157kr!(ordpris 300eller400kr) :-)

Camilla 5 år sen

Hej Johanna, har du ngt bra tips på kläder vid längdskidåkning?
Ha en härlig måndag =)

Pernilla 5 år sen

Hej!
Har du tips på någon bra sport bh?

Caroline 5 år sen

Hej! Vart bor du när du är i gbg? Kram Caroline

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

God morgon!
Hos Janne förstås ;-) Men vet man inte att han bor i Göteborg är det inte lätt att veta förstås.

Kram och en en fin dag!

Caroline 5 år sen

Ok! Tänkte om du bor på något bra hotell bara.. Som du kan rekpmmendera ;-)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hej från väldigt blandat väder i Göteborg. Strålande solsken, regn och sen hagel. Vilken skur! Men jag hann med 7,5 km innan det blev kolsvart och jag lade benen på ryggen och…