• 2015-10-20, 17:23
  • 8


Jag fullkomligt älskar julen och allt runtomkring, vill bara vi ska komma in i november så vi kan börja julmysa! Älskar julen.

Lingonparfait och vit glögg med is! Ska jag äta något smaskigt nu framöver kommer det bli detta igen. En kund frågade mig om en vit ekologisk glögg hon hade sett på bloggen förra året så jag var tvungen att leta. Detta ville jag därför visa igen för jag tyckte det såg så gott och mysigt ut. Vi är några tjejer som kör “halv åtta hos mig” och när hade det hemma hos mig under november bjöd jag detta som dessert. Ska ni redan nu planera in någon glöggkväll eller bara någon mysig middag, gör detta! Kombinationen vit glögg med is var ljuvligt….

DSC_0596-670x445

Åbro pepparkakor från inreda.com och är dom godaste.

DSC_0598-2-670x445

Här kommer recept om ni vill spara=)

 Lingonparfait med pepparkakskross

4 ägggulor

1 dl florsocker

1 1/2 dl rårörda lingon

4 dl vispgrädde

ca 150 g pepparkakor, krossade till pulver

Vispa ihop äggulor, florsocker och rårörda lingon. Vispa grädden, blanda med lingonsmeten. Häll ett lager av smeten i en  form, (täck med plastfolie botten så lossnar den lätt). Strö över hälften av pepparkakskrosset, häll resten av smeten och avsluta med ett lager pepparkakskross. (Vänd den sedan så kommer rätsidan upp och inte krosset…)

Dra palstfolie över och frys i minst 4 timmar.

DSC_06211-670x445

 Kolasås

2 dl vispgrädde

1 dl mjölk

2 dl farinsocker

Vispa ihop grädde, mjölk och socker i en kastull. Låt såsen koka utan lock tills den tjocknar.

DSC_06121-670x445

Köp den glöggen! Ekologisk, så gooood!!

Stjälp upp parfain på ett fat, låt den stå en stund före servering. Ringla över lite kolasås och garnera gärna med hela lingon. Frysta lingon över blir så gott till. Jag serverade en kall, vit glögg med is i. Smakerna var perfekta.

DSC_06241-670x445

Mums! Ska man äta något extra gott gör jag ett medvetet val, detta är ett sådant.

Kram på er!

 

2015-10-20 Recept

Kommentarer

pia Göransson 5 år sen

Hej Johanna, detta recept har jag sneglat på länge. Så nu när höst o vinter mys är på ingående tänkte jag testa kakan. Jag har dock en fråga angående de rårörda lingonen. Är Det Frysta Eller Färska Lingon Som du rårör? För Det Är Väl Inte Rårörda Lingon På Burk (sylt) ? Tack för en bra blogg. Ser fram emot ditt svar. Kram

Katarina 5 år sen

Hej Johanna! Denna måste/vill jag testa till advent, så gott det låter. Vad heter glöggen? Kram på dig!!

Annette 5 år sen

Hej! Denna är heeelt ljuvlig! Men gör inte samma miss som jag gjorde – det står i receptet att man ska avsluta med ett lager pepparkakskross överst. Men tittar man på bilden så är det ju ett lager smet/parfait överst och det är förstås så det ska se ut. Annars syns inte kolasåsen:)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Vad kul att du gillar! Den är amazing!

Jag har förtydligat receptet nu. Man börjar med smeten, sedan kross-smet och kross. Sedan in i frys.
Vänd sedan allt upp och ner så hamnar det rätt.
Man man gör som man vill… smeten ska ju vara överst sedan ringla såsen på som det är på bild.

Nu längtar jag efter julen!! <3
Kramar Johanna

Jessica 5 år sen

Åhhhh tack snälla Johanna för att du tog dig tid att läsa mitt mail där jag
bad om att du skulle berätta om den goda glöggen :) å att du sen plockade fram den här på bloggen…..TACK TACK TACK!!!

... 5 år sen

Åh, nu fick du mig att längta till jul och snö. Så mysigt att ta den där kvällpromenaden med julmusik i lurarna o se alla sjärnor o ljusstakar som lyser upp i fönstrena hos folk som julpyntat (med risk för att låta som en tönt haha) Laga god mat, baka och bjuda hem familj och vänner på adventsmys som är såå himla mysigt. Detta receptet måste jag testa då det närmar sig för det såg riktigt gott ut :) Tack!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

åååååååå DU fick mig längta ännu mer!!
Underbar tid <3

Ja, testa denna ;)

kram Johanna

katja 5 år sen

Du borde start catering :) Toftbys catering!,

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…