ANNONS
Integritet på Tailsweep

Lingonparfait med pepparkakskross

/


Jag fullkomligt älskar julen och allt runtomkring, vill bara vi ska komma in i november så vi kan börja julmysa! Älskar julen.
Lingonparfait och vit glögg med is! Ska jag äta något smaskigt nu framöver kommer det bli detta igen. En kund frågade mig om en vit ekologisk glögg hon hade sett på bloggen förra året så jag var tvungen att leta. Detta ville jag därför visa igen för jag tyckte det såg så gott och mysigt ut. Vi är några tjejer som kör ”halv åtta hos mig” och när hade det hemma hos mig under november bjöd jag detta som dessert. Ska ni redan nu planera in någon glöggkväll eller bara någon mysig middag, gör detta! Kombinationen vit glögg med is var ljuvligt….


Åbro pepparkakor från inreda.com och är dom godaste.


Här kommer recept om ni vill spara=)
 Lingonparfait med pepparkakskross
4 ägggulor
1 dl florsocker
1 1/2 dl rårörda lingon
4 dl vispgrädde
ca 150 g pepparkakor, krossade till pulver
Vispa ihop äggulor, florsocker och rårörda lingon. Vispa grädden, blanda med lingonsmeten. Häll ett lager av smeten i en  form, (täck med plastfolie botten så lossnar den lätt). Strö över hälften av pepparkakskrosset, häll resten av smeten och avsluta med ett lager pepparkakskross. (Vänd den sedan så kommer rätsidan upp och inte krosset…)
Dra palstfolie över och frys i minst 4 timmar.


 Kolasås
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 dl farinsocker
Vispa ihop grädde, mjölk och socker i en kastull. Låt såsen koka utan lock tills den tjocknar.


Köp den glöggen! Ekologisk, så gooood!!
Stjälp upp parfain på ett fat, låt den stå en stund före servering. Ringla över lite kolasås och garnera gärna med hela lingon. Frysta lingon över blir så gott till. Jag serverade en kall, vit glögg med is i. Smakerna var perfekta.


Mums! Ska man äta något extra gott gör jag ett medvetet val, detta är ett sådant.
Kram på er!

8
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00