• 2015-10-23, 23:59
  • 16

Finns det något skönare än en hemmakväll just på fredagen. Få krypa upp i soffan, kolla IDOL och hasa runt i myskläder. Jag har grejat med mina garderober snart en hel vecka. Varje dag har jag hållt på, har haft Elfa här några gånger som bytt ut till helt nya garderober och jag trodde inte mina ögon när jag fick hur fint det blev. Gör ett roligt samarbete med dom!

Vilken skillnad mot min hemska kaosgarderober. Börjar bli ganska klar, ska bara putsa speglarna på dom stora skjutdörrarna sedan ska jag visa er.

Hela kontoret är fullproppat med väskor högt och lågt med kläder jag inte använder längre. Ett par märken jag valt bort och inte använder alls, dom kommer jag ge bort. Resten blir till Bloppis som snart är på G efter önskemål från många.  Kommer bli i Göteborg.  Inom kort. =)

Har en förkärlek till via liljor, bara dom inte luktar mycket men just den här sorten gör det inte. Vackra och pampiga.

DSC_0536

DSC_0566

Gott med ett glas Ripasso.

Är löjlig med färger hemma, har inget med färg mer än någon tavla. Allt måste vara beige, svart eller grå. Tråkigt va? Enstaka tavlor funkar däremot.

DSC_0554

Bästa tiden kommer nu. Älskar sätta fart med inredning, ändra och göra om. Det blir inga krav att man måste vara ute på kvällarna som på våren. Nu blir det träning och greja här hemma. Bara darling som saknas men tiden går fort. 4 år snart har vi varit ett par. <3 Älskar dig mer och mer. Längre fram blir det Göteborg.

DSC_0588

Vi grillade oxfile och gjorde en riktig “vinterrätt” som jag har bjudit mina vänner på en gång. Den är så gooood och jag fick tipset av min kund Kristina.

DSC_0625

Grillad Oxfile med rödbetor och chevré med rödvinsås och nötkross. 

Valfritt kött, vi valde oxfile idag som jag grillade i pannan snabbt. (Rostas är också riktigt bra) Steker i smör, mycket peppar och salt. Hög värme. Köttet ska ligga framme länge innan, pensla med olja, oh my god vad bra det blir. Både jag och tjejerna gillar riktigt rött men inte blodigt. Köpte köttet på coop extra, det var hur fint som helst. Tack o lov, men dom och Kvantum har alltid bra kött.

Rödvinsås gör man själv enkelt, basen är rödvin, rosmarin, lök, chili. Jättegod HÄR. 

Rödbetor skär jag i små bitar, även osten. Lägg i en form , ringla lite honung och lägg hackade valnötter ovan.

Vill man ha ännu festligare rätt gör man mördegsknyten och lägger chevreröran i. Det har jag bjudit på många ggr och det blir en härlig doft när man skär i knytet….. Kavla ut smördeg, lägg rödbetorna mm på och knyt ihop. Pensla med ägg, gratinera i ugnen 220 grader tills den fått färg.

Hasselnötskross 

Hacka hasselnötter, rör ihop med hackad persilja och några droppar citron. Strössla detta över köttet.

Nötter gör att smakerna kommer fram, det blir en god crunch och pricken över i.

Sötpotatisen kör vi i ugnen, salt, örter och lite olivolja. Så här gör jag för att få sötpotatisen knapriga. Grillad färsk sparris i olja, salta och peppra.

IMG_2791.JPG

Tog en fin bild på L-M, Marilyn var på Bio med kompisar. Måste fråga L-M om lov först om jag får lägga upp fotot här men nu har hon gått och lagt sig.

Kram och god natt alla

 

 

 

 

 

 

2015-10-23 Mitt liv, Recept , , ,

Kommentarer

Ida 5 år sen

Hej!! Vart har du köpt de superfina ljuslyktorna med zebra mönster? Kliar verkligen i inredningsfingrarna så här i höstrusket! Ha det bäst Ida

Sussie 5 år sen

Åh!!!! vad jag gillar din inredning, den är varm, cool, snygg och väl planerad.
Idag kommer min ny inköpta säng =) , en kontinental med extra höga ben. Nu skulle jag vilja ha tips av dig….. Har köpt en antacit grå säng med samma tyg på sänggavel, nyss lagt in ett nytt golv i vitgrå ek och målat väggarna i en varm gråbeige färg på väggarna, känns sååååååå bra. Vad tycker du att jag ska ha för överkast till sängen? Färg? Jag gillar dom färgerna som du har hemma, har inte heller så mycket färgglada färger, funderar på nått åt “sammet” hållet.. Vill ha en rejält med fluff och tyngd. Har du nått checkt tips =) Hoppas få lite hjälp av dig =)
Kram Sussie

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Kuuuuul!!!
Grattis :-)

Du kommer älska en hög säng. Jag sover som en prinsessa i den :)
Svårt att tipsa när jag inte ser hur det ser ut….
Tänk en röd tråd i hela rummet.

Sedan tycker jag sovrum inte ska varken ha TV eller massa grejer högt och lågt.
I sovrummet sover man och myser.
Där ska det vara lugn och ro, less is Moore.

Jordnära färger är fint tycker jag men det är ju jag :)
Gillar inte färg på möbler eller inredning..

Art Wood har fina saker och även ljuvligt överkast jag också har.

Lycka till!!

Kram Johanna

Lena 5 år sen

Kan rekommendera Beach House både underbara t-shirtsmjuka lakan och deras fina “tunga” sammetsliknande överkast. Jag har det gråa, finns i beige också tror jag och har köpt två liknande kuddar på Mathilde + lite fler kuddar.
Och nu väntar jag bara på nya sängen…….
Lycka till, Lena

carina H 5 år sen

Håller på att titta runt på nya köksmöbler, men undrar vad du köpt stolarna du har till matbordet? finns som sagt en hel uppsjö med stolar, och det är så svårt att bestämma sig, gillar handtaget på stolsryggen, tycker det är en fin detalj.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Dom är från Mio men osäker om dom finns kvar?
Menar du handtaget i ryggen så har jag köpt dom separat och satt fast ;-)
Stolen blir “mer hel” tycker jag!

Enkelt att göra själv!

Kram Johanna

Ja fredagskvällar är speciella och soffan är väl aldrig så skön som då :)
Först träna och sedan äta något gott!

http://chocochock.se

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Visst är det?!
Träna fredagar är super! Som du säger, sedan hemma och mysa med god mat!

Josefine 5 år sen

Åh vad fint du har hemma och maten såg gudomligt god ut!
Ser fram emot din Bloppis!!! Kram

Anna 5 år sen

Klädesmärken som du har valt bort? Varför? Är det stilen på kläderna du inte gillar längre?

Svar på kommentaren:
aa 5 år sen

Onödig information, som gjort för att folk ska spekulera och sprida rykten. De som läst länge fattar.

Johanna Toftby 5 år sen

Hej Anna!

Under 2016 kommer jag göra en del större samarbeten och då får inte olika märken krocka med varandra.

aa 5 år sen

Hej Johanna, vad trevligt att du svar, som sagt så skrev du inte utförligt och jag vidhåller att det är som uppgjort för spekulationer bland dina läsare. Intentioner, insinuationer osv. kan ofta missuppfattas i skriven text. Samma för alla.

Anna 5 år sen

Ok, tack för svaret. Intressant att flera skriver om spekulationer, ryktesspridning m.m. Varför väljer folk att tänka negativt hela tiden? Jag är mest avundsjuk på att du har så mycket kläder att du kan välja bort en del;)

Agneta S 5 år sen

Gott! Vad fint det är!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Den här lövbiffgrytan gjorde jag idag på vad jag hade i kylen, älskar ta lite vad som finns hemma, snabbt ska det gå. Detta tog 30 minuter från jag började skära grönsakerna.…