ANNONS
Integritet på Tailsweep

Grillad oxfile med rödbetor och chevreost, rödvinssås och hasselnötkross

/


Finns det något skönare än en hemmakväll just på fredagen. Få krypa upp i soffan, kolla IDOL och hasa runt i myskläder. Jag har grejat med mina garderober snart en hel vecka. Varje dag har jag hållt på, har haft Elfa här några gånger som bytt ut till helt nya garderober och jag trodde inte mina ögon när jag fick hur fint det blev. Gör ett roligt samarbete med dom!
Vilken skillnad mot min hemska kaosgarderober. Börjar bli ganska klar, ska bara putsa speglarna på dom stora skjutdörrarna sedan ska jag visa er.
Hela kontoret är fullproppat med väskor högt och lågt med kläder jag inte använder längre. Ett par märken jag valt bort och inte använder alls, dom kommer jag ge bort. Resten blir till Bloppis som snart är på G efter önskemål från många.  Kommer bli i Göteborg.  Inom kort. =)
Har en förkärlek till via liljor, bara dom inte luktar mycket men just den här sorten gör det inte. Vackra och pampiga.Gott med ett glas Ripasso.
Är löjlig med färger hemma, har inget med färg mer än någon tavla. Allt måste vara beige, svart eller grå. Tråkigt va? Enstaka tavlor funkar däremot.


Bästa tiden kommer nu. Älskar sätta fart med inredning, ändra och göra om. Det blir inga krav att man måste vara ute på kvällarna som på våren.

Nu blir det träning och greja här hemma. Bara darling som saknas men tiden går fort. 4 år snart har vi varit ett par. <3 Älskar dig mer och mer. Längre fram blir det Göteborg.


Vi grillade oxfile och gjorde en riktig ”vinterrätt” som jag har bjudit mina vänner på en gång. Den är så gooood och jag fick tipset av min kund Kristina.


Grillad Oxfile med rödbetor och chevré med rödvinsås och nötkross. 
Valfritt kött, vi valde oxfile idag som jag grillade i pannan snabbt. (Rostas är också riktigt bra) Steker i smör, mycket peppar och salt. Hög värme. Köttet ska ligga framme länge innan, pensla med olja, oh my god vad bra det blir. Både jag och tjejerna gillar riktigt rött men inte blodigt. Köpte köttet på coop extra, det var hur fint som helst. Tack o lov, men dom och Kvantum har alltid bra kött.
Rödvinsås gör man själv enkelt, basen är rödvin, rosmarin, lök, chili. Jättegod HÄR. 
Rödbetor skär jag i små bitar, även osten. Lägg i en form , ringla lite honung och lägg hackade valnötter ovan.
Vill man ha ännu festligare rätt gör man mördegsknyten och lägger chevreröran i. Det har jag bjudit på många ggr och det blir en härlig doft när man skär i knytet….. Kavla ut smördeg, lägg rödbetorna mm på och knyt ihop. Pensla med ägg, gratinera i ugnen 220 grader tills den fått färg.
Hasselnötskross 
Hacka hasselnötter, rör ihop med hackad persilja och några droppar citron. Strössla detta över köttet.
Nötter gör att smakerna kommer fram, det blir en god crunch och pricken över i.
Sötpotatisen kör vi i ugnen, salt, örter och lite olivolja. Så här gör jag för att få sötpotatisen knapriga. Grillad färsk sparris i olja, salta och peppra.


Tog en fin bild på L-M, Marilyn var på Bio med kompisar. Måste fråga L-M om lov först om jag får lägga upp fotot här men nu har hon gått och lagt sig.
Kram och god natt alla

16
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00