Grillad oxfile med rödbetor och chevreost, rödvinssås och hasselnötkross


Finns det något skönare än en hemmakväll just på fredagen. Få krypa upp i soffan, kolla IDOL och hasa runt i myskläder. Jag har grejat med mina garderober snart en hel vecka. Varje dag har jag hållt på, har haft Elfa här några gånger som bytt ut till helt nya garderober och jag trodde inte mina ögon när jag fick hur fint det blev. Gör ett roligt samarbete med dom!
Vilken skillnad mot min hemska kaosgarderober. Börjar bli ganska klar, ska bara putsa speglarna på dom stora skjutdörrarna sedan ska jag visa er.
Hela kontoret är fullproppat med väskor högt och lågt med kläder jag inte använder längre. Ett par märken jag valt bort och inte använder alls, dom kommer jag ge bort. Resten blir till Bloppis som snart är på G efter önskemål från många.  Kommer bli i Göteborg.  Inom kort. =)
Har en förkärlek till via liljor, bara dom inte luktar mycket men just den här sorten gör det inte. Vackra och pampiga.Gott med ett glas Ripasso.
Är löjlig med färger hemma, har inget med färg mer än någon tavla. Allt måste vara beige, svart eller grå. Tråkigt va? Enstaka tavlor funkar däremot.


Bästa tiden kommer nu. Älskar sätta fart med inredning, ändra och göra om. Det blir inga krav att man måste vara ute på kvällarna som på våren.

Nu blir det träning och greja här hemma. Bara darling som saknas men tiden går fort. 4 år snart har vi varit ett par. <3 Älskar dig mer och mer. Längre fram blir det Göteborg.


Vi grillade oxfile och gjorde en riktig ”vinterrätt” som jag har bjudit mina vänner på en gång. Den är så gooood och jag fick tipset av min kund Kristina.


Grillad Oxfile med rödbetor och chevré med rödvinsås och nötkross. 
Valfritt kött, vi valde oxfile idag som jag grillade i pannan snabbt. (Rostas är också riktigt bra) Steker i smör, mycket peppar och salt. Hög värme. Köttet ska ligga framme länge innan, pensla med olja, oh my god vad bra det blir. Både jag och tjejerna gillar riktigt rött men inte blodigt. Köpte köttet på coop extra, det var hur fint som helst. Tack o lov, men dom och Kvantum har alltid bra kött.
Rödvinsås gör man själv enkelt, basen är rödvin, rosmarin, lök, chili. Jättegod HÄR. 
Rödbetor skär jag i små bitar, även osten. Lägg i en form , ringla lite honung och lägg hackade valnötter ovan.
Vill man ha ännu festligare rätt gör man mördegsknyten och lägger chevreröran i. Det har jag bjudit på många ggr och det blir en härlig doft när man skär i knytet….. Kavla ut smördeg, lägg rödbetorna mm på och knyt ihop. Pensla med ägg, gratinera i ugnen 220 grader tills den fått färg.
Hasselnötskross 
Hacka hasselnötter, rör ihop med hackad persilja och några droppar citron. Strössla detta över köttet.
Nötter gör att smakerna kommer fram, det blir en god crunch och pricken över i.
Sötpotatisen kör vi i ugnen, salt, örter och lite olivolja. Så här gör jag för att få sötpotatisen knapriga. Grillad färsk sparris i olja, salta och peppra.


Tog en fin bild på L-M, Marilyn var på Bio med kompisar. Måste fråga L-M om lov först om jag får lägga upp fotot här men nu har hon gått och lagt sig.
Kram och god natt alla

16
0

Träning och sol men också mycket tankar idag


Vilken fin höstdag. Vädret är helt underbart, hoppas ni hinner ut i solen idag. Jag tog en timma pw i morse efter tjejerna gått iväg, sedan har jag suttit och jobbat vid datorn några timmar. Har smsat med Annica, ni är många som undrar hur hon har det. Jag har ett nytt inlägg från henne som kommer.
Hon väntar på mycket besked idag. Väldigt viktiga prover som handlar om cancervärden mm. Vita blodkroppar har varit lågt så hon är isolerad denna veckan så hon inte riskerar bli sjuk inför hennes cellgifter måndag. Lite dåliga blodvärden dock så hon skulle få blodtransfusion också men det har hon fått förut och det gått bra.
Håll alla tummar ni kan, be om ni vill för henne nu, röntgen lungor, buk och skalle.


Måste visa så fina blommor mamma köpte till salongen igår.


Styrketräning igår, det blev ett benpass! Flera frågar om just inspiration till träning. Hur man kommer iväg flera gånger i veckan och hur man håller uppe tempot. Jag ska skriva ett eget inlägg om just motivation tänkte jag. Måndagar brukar dom flesta vara mottagliga för just sånt här 😉 Därför tar vi det inte idag på en fredag. Idag blir det snart chokladbollar istället.


Hann med ett pass idag också. Jag älskar lunchpassen. Jessica på Actic har precis haft ett Bodypump, riktigt jobbigt och tungt men så kul! Vet ni, jag hade en hemsk PMS huvudvärk innan. Kunde knappt gå rakt… Efter 20 min in i passet bara den försvann. Visst är det fantastiskt? Poff- borta. Mycket Må-bra-hormoner när man tränar.


Marilyn slutade redan halv ett idag. Alla elever på hennes gymnasieskola slutade tidigt pga vid 11 väcktes åtalet mot Lisa Holms misstänkta mördare. Marilyn går på den skolan Lisa Holm gick. Nu är förhör och bevis ute, antar dom flesta också läst. Jag tror knappt mina ögon vad jag läser och lider så oerhört med flickan och hennes familj. Ofattbart…
Dom fick heller inte klä ut sig till Halloween förstås som egentligen var tänkt på skolan idag.
Vart är världen på väg….6
0

Tänder ett ljus för dom drabbade i Trollhättan


Det går inte förstå. Det jag hör på radion kan inte vara sant. Idag sörjer hela Sverige för dom drabbade i Trollhättan. Varför varför varför?
Vi tänder ett ljus.
Alla mina tankar går till dom drabbade i Trollhättan.9
0