• 2015-10-27, 15:24
  • 6

 

Annica är en utav väldigt många som drabbats. Cancer. Ni som följer bloggen har fått läsa om hennes kamp här inne, hon skriver om sin kroniska sjukdom, spridd Malignt Melanom. Hon fick mardrömsbeskedet ingen ska behöva höra, obotlig cancer och bara några år kvar att leva.

Nu är det två år sedan och Annica lever. Hennes lever var fullproppat med metastaser som dom inte ens kunde räkna. Men tack vare forskningen och nya mediciner har det hjälpt Annica att ta bort alla metastaser i levern.

Men man blir också resistent som hon blev i somras. I Raketfart hade cancern spridit sig på flera ställen i kroppen som hon nu går och får cellgifter för. Här nedan berättar hon om hur viktigt det är med cancerforskningen, att det kommer mer mediciner och jag tror inte man förstår hur viktigt det är förren man själv eller någon i sin närhet drabbas.

img+rosa+bandet+680-600x132

År 2013 diagnostiserades cirka 60 000 nya fall av cancer. Antalet cancerfall per år ökar och en viktig orsak till det är att antalet äldre ökar. Två tredjedelar av alla som får en cancerdiagnos är över 65 år.

Mer än var tredje person som lever i Sverige i dag kommer att få en cancerdiagnos under sin livstid.

Över en halv miljon tittare såg Tillsammans mot cancer-galan slå nytt insamlingsrekord förra året. 88,3 miljoner kronor samlades in till förmån för svensk cancerforskning när årets Rosa bandet-kampanj och galan summerades. 

All information har jag hämtat från Cancerfonden.se se länkar nedan. Där finner du väldig mycket fakta och jag tycker alla borde gå in och läsa.

Bild från idag när hon får cellgifter och blodtransfusion.

Bild från idag när Annica får cellgifter och blodtransfusion.

HÄR hittar du mer info om cancerfonden och rosa bandet. HÄR  kan du skänka valfri summa eller bli månadsgivare. Jag är månadsgivare, snälla var med du också för att bidra till forskningen.

Missa framförallt inte Tillsammans mot cancer i kväll 20.00 på sjuan. Det kommer bli mycket tårar, starka känslor men också oerhört viktigt att så många som möjligt hjälper till att samla in så mycket pengar som möjligt.

Här kommer Annicas inlägg hon skrev i morse.

Kram Johanna

IMG_3159.PNG

Idag för exakt ett år sedan var  vi i Stockholm och satt spänt, förväntansfulla men även fullproppade av känslor. Vi skulle vara med och medverka på cancergalan “Tillsammans mot cancer 2014”!

De hade följt vår familj några dagar och filmade oss i vardagen och på sjukhuset. Först när de ringde sa vi nej. Jag vill inte vara med pga barnens skull. Hur skulle just inslaget om mig vara? Klarar de se det? Vad säger barnen i skolan till dem om det? Blir det massa jobbigt snack för dem? När de tillslut på produktionen sa att de ville vinkla vårt inslag som hopp. Att de nya forskningsmedicinerna från USA jag hade fått licens till ger hopp. Chansen till längre överlevnad. Då kändes valet självklart. Absolut ville jag och min familj vara med. Ångrar inte en sekund på det.

Mycket tårar under inspelningen så vi fick bryta några gånger. 

IMG_3161-0.jpg

Har fått kontakt med så många där “jag” och min resa gett dem hopp. Hopp behöver vi alla… Produktionen var helt fantastiska. Vår goa Anna som intervjuade oss och goa Daniel som filmade. Så proffsiga och så oerhört bra med barnen. Det var inte långt till tårar när de lämnade oss. För under många timmar i några dagar besökte de vårt cancerliv. Där vi totalt öppnade oss för dem och kameran! Klippet finns fortfarande ute om man söker “tillsammans mot cancer Annica Thimberg”!

Min fina man!

Min fina man!

Nu 1 år senare har vi fått inbjudan att få vara med i studion igen. Men tyvärr var vi tvungna att tacka nej. Jättetråkigt men jag måste ta cellgifter hela veckan. Mitt liv ändrades drastiskt när jag fick cancer. Om INTE dessa nya preparat fanns när jag behövde dem, hade jag inte levt idag, ur ett mänskligt perspektiv…(6-9 månader överlevnad var de fr början, nu har jag haft cancer exakt i 2år). Min lever var FULLSMOCKAD av metastaser från början.

IMG_3152.JPG

Så många så de kunde inte räkna dem. Gick inte heller operera då det var så många. Nu finns det INGA metastaser kvar i levern tack vare forskningsmedicinen och min lever behöver jag VERKLIGEN i min nya behandling. Om min lever hade varit dålig hade jag inte kunnat få cellgifterna. Som ni ser på diagrammet ser ni de låga nivåerna, det är tackvare medicinen från USA som höll nere cancervärdet och tog bort metastaser en efter en i 1,5 år!

IMG_3164.JPG

I somras i juli blev jag resistent (åh varför?!) , därav den HÖGA ökade kurvan. Och då gick det fort. Vilken mardröm. Då bildades nya metastaser i bröstet, äggstocken, den stora körteln bakom alla vitala organ. Och sen metastaser i lungan/lungorna! Kriget är igång med cellgifter. De varar tyvärr inte heller länge, så kampen mot att jag inte ska bli resistent med det för fort, det är en kamp varje omgång. Rädslan för resistenten finns ALLTID där. Ny forskning behövs.

IMG_3157.JPG

För att rädda alla de jag träffar på sjukhuset som nyligen insjuknat, för mig, och för att INGEN MER ska behöva bli sjuk. Var tredje får cancer, snart är vi inne på skrämmande siffror som varannan. Och jag vägrar att se någon i min närhet behöva genomlida detta skiiiiiit! Jag är 34 år, lyckligt gift småbarnsmamma, jag ska inte ha cancer. Har annat att göra än kämpa för att överleva. MEN jag skulle så klart aldrig tycka det är bättre om någon annan får det. Snälla ni som kan bli MÅNADSGIVARE!

Träffade många nya vänner på galan, här är en riktig pärla. Känner ni igen henne? En duktig Friidtrotterska. En äkta kämpe och överlevera från den hemska cancern, Nadja Casadei.

Träffade många nya vänner på galan, här är en riktig pärla. Känner ni igen henne? En duktig Friidtrotterska. En äkta kämpe och överlevera från den hemska cancern, Nadja Casadei.

100:- i månaden som ger mig och alla andra en chans att en gång kanske få chansen att överleva, att hitta ett bot. Att man då även fast man har kronisk cancer kan bli helt botad. Vilken DRÖM! Tänk om jag fick bli se mina barn växa upp, bli farmor, bli gammal med Krille. Tills dess måste jag kämpa. Men för att jag ska kunna ha en chans måste forskningen komma längre! Jag kan inte vara på plats i kväll men jag följer det absolut ändå. ❤️️gör ni det med.

Här jag med vackra Regina Lund som ville ge mig en tavla som nu hänger i vårt hem. Så fint!

Här jag med vackra Regina Lund som ville ge mig en tavla.

Tisdag den 27e (idag) kl 20:00-22:00 i 7:an. Och ni som inte har den kanalen kan se på tv4play, tror det sänds även direkt där i. Skickar med lite fina bilder från vår medverkan förra året. Underbara Regina Lund hade gjort en jättevacker tavla och som överraskning hade hon bestämt att ge den till oss. Den hänger nu fint i vårt vardagsrum.

IMG_3158.JPG

Kram till er alla. Tillsammans är vi starka och inget är någonsin kört oavsett vad läkaren säger till dig/er.

Vi ger ALDRIG upp. Kram Annica

 

Kommentarer

Sofi 3 år sen

Vad heter medicinen du fick för
Levern?

Cissi 4 år sen

Älskar att du avslutar med “vi ger ALDRIG upp”.

katja 4 år sen

Man går ju igenom olika faser i sådana här svåra situationen. Man får deppa, grina,släppa ut.
Styrka från Katja

Annika 4 år sen

Åh Annika! <3 Självklart kommer jag titta och gråta och skänka pengar. <3

Svar på kommentaren:
Annika 4 år sen

Förlåt – stavade ditt namn fel – såsom jag stavar mitt! :-)

Kent 4 år sen

Som sagt Annica….Vi ger aldrig upp,fattas bara.Tänker extra mycket på dig i kväll,min lilla vapendragare ❤

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Pasta med musslor! Detta gjorde jag till Janne och mig igår, fina blåmusslor är bland det godaste jag vet. Sen älskar jag alla skaldjur men just musslor ligger på topp. Ibland med…

Påsken närmar sig och lax är nog det jag förknippar mest med påskmaten. De flesta gillar det och man kan göra så oändligt många olika rätter. Jag älskar lax! Här på bloggen…

Innehåller annonslänkar Beige, guld och rosa. Lite grönt också. Älskar färgerna. Har ni sett den söta blusen från HM jag beställde förra veckan, det var en läsare som tipsade mig att HM…